Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Με αφορμή άρθρο με τίτλο «Γιατί όχι και … δωρεάν, κ. καθηγητές;» που δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα, θεωρώντας υπερβολικές τις απόψεις του συντάκτη οι οποίες κατά τη γνώμη μας αδικούν αρκετούς αξιόλογους εκπαιδευτικούς, σαν γονείς θέλουμε να καταθέσουμε και τη δική μας άποψη.
Είναι γνωστό στους μαθητές και τους γονείς του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου ότι αρκετοί καθηγητές του Λυκείου καθώς και ο αξιότιμος Διευθυντής κ. Ζαγκότσης προσφέρουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τις υπηρεσίες τους στους μαθητές κυρίως της Γ΄ τάξης και Σαββατοκύριακα, προσπαθώντας να βελτιώσουν την απόδοση των μαθητών που ετοιμάζονται για τις εξετάσεις.
Η έκδοση της μαθητικής εφημερίδας «S’coolnews» με την συνδρομή των καθηγητών και η δυναμική παρουσία της θεατρικής ομάδας που κάθε χρόνο ανεβάζει θεατρικά έργα, προαπαιτούν επίσης εργασία εκτός του ωραρίου των εκπαιδευτικών – δωρεάν προσφορά στη μαθητική κοινότητα – η οποία πιθανώς δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό.
Όσο για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και την Ενισχυτική Διδασκαλία υπήρχαν εκπαιδευτικοί που από καιρό πρότειναν στους μαθητές να την παρέχουν δωρεάν.
ΟΙ συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί και αρκετοί άλλοι που δρουν σε άλλους τομείς και υλοποιούν άλλα προγράμματα και δράσεις, εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους ή τα χόμπυ τους χωρίς να έχουν κανένα οικονομικό όφελος έχοντας ως μόνη επιβράβευση ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα χαμόγελο αναγνώρισης από τους μαθητές τους και τους γονείς αυτών. Όλα τα παραπάνω αποτελούν φανερή απόδειξη ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί μας δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα, αλλά αποτελούν πραγματική Πνευματική Ελίτ στον τόπο μας. Επειδή πιστεύουμε ότι τα λόγια μας εκφράζουν πολλούς ακόμη γονείς, θέλουμε με την επιστολή μας αυτή να γνωρίσουμε στους αναγνώστες σας την αλήθεια και να εκφράσουμε μέσω αυτής την ευγνωμοσύνη μας στους εκπαιδευτικούς που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις επιπλέον υπηρεσίες στους μαθητές .
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και από ηθικό καθήκον, παρακαλούμε να φιλοξενήσετε την επιστολή μας στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας.
Καρπενήσι 27 Νοεμβρίου 2010

Οι γονείς
Ελένη Μπακογιάννη
Χρυσούλα Μαυρίκα
Γιάννης Σταμάτης