Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Οι διαγραφές που έγιναν τελευταία στην Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα έχουν και συνέχεια, καθότι ανάλογες αναμένονται και σε ευρυτανικό επίπεδο και μάλιστα διαγραφές που θα κάνουν αίσθηση…

* «Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο ευρυτάνας Βουλευτής Αττικής Θανάσης Μπούρας, απαντώντας σε εκείνους που τον ήθελαν να προσχωρεί στο νέο κόμμα της Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν ξέρω αν λέει πολλά αυτή η θέση του κ. Μπούρα, σίγουρα όμως αυτή τη χρονική στιγμή, κάτι λέει.

* «Εκ του πονηρού και εκτός χρόνου» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Βουλευτή Ευρυτανίας ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αγράφων. Ο Δημήτρης Τάτσης ξεκαθάρισε ότι απόφαση που να σχετίζεται με την έδρα του νέου Δήμου Αγράφων δεν πάρθηκε ποτέ, όπως και καμία δημόσια δήλωση του δεν έγινε για το ίδιο θέμα. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο κ. Καρανίκας, όταν έλεγε ότι ο κ. Τάτσης ήταν υπέρ της έδρας στο Κερασοχώρι αλλά το έκρυψε προεκλογικά για τους γνωστούς λόγους. Ότι και να εννοεί όμως ο πάσα ένας, αν δεν το τεκμηριώνει, δεν πιάνετε…

* Άκουσα να λέγεται ότι και για την ήττα του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Καρπενησίου, λίγο πολύ έφταιξε και ο Βουλευτής. Εντάξει, είναι λογικό την ήττα να την χρεώνουμε τις περισσότερες φορές στους άλλους και την νίκη να την κρατάμε για τον εαυτό μας. Δεν ξέρω πόσο έφταιξε για την ήττα στο Καρπενήσι ο κ. Καρανίκας, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Καρφής, ξέρω όμως καλά ότι και αυτός ως υποψήφιος έκανε τα δικά του λάθη. Καλό λοιπόν σε μια ήττα είναι να μπορούμε να κάνουμε σωστό απολογισμό και κυρίως ορθή διαχείριση αυτής και μετά να λέμε οτιδήποτε.

* Το ξαναλέμε, πως αν η ΝΔ. είχε άλλον υποψήφιο στην Περιφέρεια Στερεάς, ο Κώστας Κοντογέωργος σήμερα θα ήταν Αντιπεριφερειάρχης. Εντάξει είχε την φθορά του, η οποία είναι λογική, όμως όλα αυτά τα χρόνια, με τον Κοντογεώργο στο τιμόνι της Νομαρχίας έγιναν έργα που ανάλογα, δύσκολα θα ξαναγίνουν στην Ευρυτανία.
Με τον κυρ- Θανάση όμως, η ήττα ήλθε φυσιολογικά και χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

* «Αν κατέβαινε για Δήμαρχος Καρπενησίου ο Κοντογεώργος, θα έβγαινε άνετα και θα «πέθαινε» Δήμαρχος», έλεγε σε καφενείο της πόλης γνωστός Νεοδημοκράτης, φίλος και επί χρόνια ψηφοφόρος του απερχόμενου Νομάρχη. «Αυτό είναι σίγουρο», είπε ο διπλανός του, που έπιναν μαζί καφέ. «Δεν ξέρω όμως γιατί τελικά δεν κατέβηκε για Δήμαρχος, αυτός θα ξέρει περισσότερο»…

* Ιδιαίτερα προβάλλεται τελευταίως η παρουσία του γνωστού Ευρυτάνα Νομικού και Νομαρχιακού Συμβούλου Γεωργίου Λάγαρη λες και πρόκειται για κάποια είδηση ξεχωριστή. Ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού κ. Μπαμπούκη, δεν χρειάζεται καμία τέτοια προβολή καθότι ήταν, είναι και συνεχίζει να είναι μια σπουδαία προσωπικότητα αλλά και εκείνος ο φέρελπις πολιτικός άνδρας που μπορεί να δημιουργήσει τις καλύτερες προοπτικές για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

* Ως ο φιλικότερος στο περιβάλλον τουριστικός προορισμός, βραβεύτηκε η λίμνη Πλαστήρα της Καρδίτσας, στην έκθεση «Philoxenia» από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Δεν ξέρω αν ο Υπουργός έχει δει ποτέ την λίμνη Κρεμαστών και αν έχει ασχοληθεί αναπτυξιακά και τουριστικά με αυτή κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα παρουσία του στο Υπουργείο Τουρισμού. Γνωρίζω όμως καλά ότι ο κ. Υπουργός θα πρέπει να ενημερωθεί υπεύθυνα για την λίμνη Κρεμαστών και τις προοπτικές ανάπτυξης έτσι ώστε να δρομολογήσει έναν ανάλογο σχεδιασμό και για την λίμνη αυτή, που είναι σε όλα τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά ανώτερη της λίμνης Πλαστήρα. Το ποιοι οφείλουν να ενημερώσουν τον κ. Υπουργό αρμοδίως και με κάθε λεπτομέρεια, το ξέρουν καλύτερα από μένα…

* Πάλι καλά που έχουμε τον Γιώργο Μαρίνο και τα συντρόφια του ΚΚΕ και φτάνουν έτσι στην Βουλή διάφορα προβλήματα του τόπου μας, με σχετικές ερωτήσεις που κατά καιρούς υποβάλλονται προς τους αρμοδίους Υπουργούς. Παλιότερα με τον αμίαντο τώρα με το ΚΤΕΛ, μεθαύριο με ένα ακόμη πολύ σημαντικό ζήτημα που θα δει το φως της δημοσιότητας και θα κάνει αίσθηση, ο Γιώργος Μαρίνος εντυπωσιάζει με το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας. Ούτε Βουλευτής Ευρυτανίας να ήσουν βρε σύντροφε δεν θα έκανες έτσι..

* Η Πανευρυτανική Ένωση πιστή στους καταστατικούς της στόχους και με κύριο μέλημα, σε εθελοντική βάση, την προβολή, ανάπτυξη και υποστήριξη όλου του Νομού Ευρυτανίας, πρόκειται να υλοποιήσει νέες δράσεις, με έμφαση στους νέους/νέες της περιοχής του Νομού Ευρυτανίας. Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν όπως διάβασα με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων) και εντάσσονται στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα της Πανευρυτανικής, με τίτλο: «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ 2010: Διαδημοτική Νεανική Πρωτοβουλία». Για άλλη μια φορά ένα μεγάλο μπράβο στην Πανευρυτανική για το σπουδαίο της έργο στον τόπο μας και κυρίως στην ευρυτανική νεολαία.

* Ένα ακόμη μπράβο στο Δ.Σ της Πανευρυτανικής για την κίνησή της να εκδώσει το ωραίο πόνημα του Δάσκαλου Κώστα Μήτσιου, με 100 από τα πλείστα άρθρα του, που κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν σε διάφορα ευρυτανικά έντυπα και κυρίως στην 3η σελίδα του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ. Ιδιαίτερη τιμή για την Πανευρυτανική αλλά και για μας εδώ στον ΠΑΛΜΟ, που χρόνια τώρα συμπορευόμαστε επ΄ αγαθώ με τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο και δημοσιογράφο.

* «Είναι λιγότερα τα τελωνεία προς τον Παράδεισο και περισσότερα τα διόδια για την Αθήνα», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος καταθέτοντας την πλήρη αντίθεση και της τοπικής γειτονικής Εκκλησίας στη λειτουργία των διοδίων. Χωρίς λόγο υπερβολής, όποιος πάει συνέχεια στην Αθήνα με το δικό του αυτοκίνητο το τελευταίο διάστημα, κάπως έτσι νιώθει.

*Αξίζουν πολλά μπράβο στους συντελεστές της δημιουργίας της υπέροχης ιστοσελίδας της Μαυρομάτας, www.mavromata.gr. Γνωρίζοντες πολύ καλά το πολυσχιδές έργο συγκεκριμένων προσώπων που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, καθώς και στην γενέθλια γη, ασχολούμενοι με τα κοινά του τόπου αλλά και του Συλλόγου του χωριού, ευχόμαστε η ιστοσελίδα αυτή να αποτελέσει έναν "σύνδεσμο" που θα βοηθήσει στην επαφή μεταξύ Μαυρομματιανών που είναι διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι αγωνίζονται και προκόβουν χωρίς να ξεχνούν την γενέτειρά τους. Ευχή μας ακόμη μέσα από αυτή τη σελίδα, να δημιουργηθούν και όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, να εκπονηθεί ένα βιβλίο για την μεγάλη ιστορία αυτού του χωριού, γιατί το αξίζει.