Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ευρ/νίας



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, ο αφιερωμένος στην γιορτή της Γυναίκας, που είχε αναβληθεί λόγω της έντονης κακοκαιρίας, που επικρατούσε στο Καρπενήσι στις 8 Μαρτίου 2011.
Την περασμένη Κυριακή το βράδυ, στο φιλόξενο χώρο του Casa di Neve chalet στον Άγιο Νικόλαο, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας τίμησε δεόντως την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με μια άψογη εκδήλωση που διοργάνωσε με πολύ μεράκι η ακούραστη και δημιουργική Πρόεδρος Λίτσα Πετροπούλου αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το ΔΣ του Συλλόγου, στα πλαίσια των καθιερωμένων βραβεύσεων, γυναικών που έχουν διακριθεί στον τόπο μας, για φέτος αποφάσισε να τιμήσει 4 γυναίκες, οι οποίες έχουν προσφέρει ξεχωριστό έργο στον τόπο μας, η κάθε μία από διαφορετικό μετερίζι. Αξιοσημείωτο γεγονός της ωραίας αυτής γιορτής, η παρουσία του καθηγητή της Ομοιοπαθητικής κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος παρουσίασε με μοναδικό τρόπο μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «η θέση της γυναίκας στην κοινωνία σήμερα και τρόποι και γνώσεις που μπορούν να την βοηθήσουν».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Λίτσα Πετροπούλου, να καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους και ακολούθησε η εισήγηση της κ. Ελένης Κοντοζήση, δ/ντριας του Γυμνασίου – Λυκείου Κερασοχωρίου, που άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών, με κεντρικό θέμα «τις διαφορές γυναικών και ανδρών στην επαγγελματική ανέλιξη στο δημόσιο τομέα».  Η επόμενη εισηγήτρια κ. Στεφανία Κοκοτίνη μίλησε για τον άνθρωπο και την ενέργεια, ενώ τον κύκλο τον ομιλιών έκλεισε ο βασικός ομιλητής κ. Κωνσταντόπουλος.
Στη συνέχεια η κ. Πετροπούλου βράβευσε για την 10ετή προσφορά της στο χώρο της εκπαίδευσης την Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας Μοναχή Φεβρωνία αλλά και την παιδίατρο κ. Τσίνα για την πολυετή προσφορά της στον χώρο της υγείας στο Νομό μας, καθότι ήταν και συνεχίζει να είναι η αγαπητή παιδίατρος των περισσοτέρων οικογενειών στον τόπο μας. Με απόφαση του ΔΣ επίσης ανακηρύχτηκαν επίτιμα μέλη του Συλλόγου για την πολύτιμη βοήθειά τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους, οι γνωστές κυρίες στον χώρο της επιχειρηματικότητας κ. κ. Ξένη Μαντζούφα και Άννα Δρούγου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος για μια ακόμη φορά καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με το μεστό και πατρικό του λόγο και ιδιαίτερα με την αναφορά του στις σχέσεις άνδρα – γυναίκας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Καρπενησίου Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Παντελής Χαλκιάς, η Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δυτικής Φραγκίστας κ. Ειρήνη Φλέγκα και μέλη του ΔΣ, καθώς και μέλη και φίλοι του Συλλόγου, που κατέκλεισαν την αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.
Τέλος, οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με την ορχήστρα του Θεόδωρου Μπάρκα και ο χορός κράτησε για τα καλά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και σ’ αυτό συνέλαβε τα μέγιστα και το χορευτικό της Ενορίας της Παναγίας Καρπενησίου.Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ του Συλλόγου, για την εν γένει διοργάνωση και παρουσίασης μιας υψηλού επιπέδου εκδήλωσης, της οποίας μέγας χορηγός επικοινωνίας ήταν ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ.