Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΑΣ "ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΣΗ

* Άλλο και τούτο. Πλάκωσε, όπως αναφέρει το Αστυνομικό Δελτίο τις κουμπουριές, ολονυχτίς και κάτσε καλά που λένε… Στις 8-5-2011 λοιπόν, με βάση το Δ.Τ. της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας, συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου  μία γυναίκα ετών 64, κάτοικος περιφέρειας Δήμου Αγράφων, (Διαμένει κοντά στην λίμνη και στο παλιό γιοφύρι) γιατί  τις νυκτερινές ώρες της ίδιας ημέρας, ευρισκόμενη στην οικία της πυροβόλησε άσκοπα δύο φορές στον αέρα,  με  δίκαννο κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε νόμιμα.
Η συλληφθείσα  με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στον  κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ευρυτανίας, ενώ το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.
 Επιπλέον, σε βάρος της κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων ( ανάκληση της Άδειας Κατοχής κ.λ.π.)
Η ίδια πάντως ισχυρίζεται ότι, τράβηξε σκανδάλη γιατί είδε κάποιους να σκαρφαλώνουν στο φράχτη της αυλής της. Το πώς έχει το θέμα θα φανεί πολύ σύντομα...

* Διαφωνεί με την κατάργηση της ΔΕΥΑ Καρπενησίου και την μετάθεση προσωπικού και αρμοδιοτήτων στο Δήμο, ο Βασίλης Καραμπάς.
Ο αντιπεριφερειάρχης και πρώην δήμαρχος εξηγεί, ότι μια πιθανή κατάργηση της ΔΕΥΑΚ, θα οδηγήσει σε υπερ-συγκέντρωση υπηρεσιών και μεγαλύτερη γραφειοκρατία που θα δυσχεραίνει τις παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΚ στις ανάγκες των δημοτών και στα προβλήματα του δικτύου. Ας το ξανασκεφτούν το θέμα στον Δήμο, γιατί κάτι θα ξέρει και ο παλιός…

* Με 6 νέους υπερηχογράφους εξοπλίζονται 4 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στη Στερεά Ελλάδα, μετά από απόφαση που υπέγραψε η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και στόχο έχει να αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιφέρειας. Το έργο αφορά στην προμήθεια 6 υπερηχογράφων εκ των οποίων οι 3 θα εγκατασταθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ( ένας γενικής χρήσεως, ένας καρδιολογικός και ένας ουρολογικός), ένας γενικής χρήσεως στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ένας γενικής χρήσεως στο Κέντρο Υγείας Κύμης και ένας γενικής χρήσεως στο Κέντρο Υγείας Καρύστου.
Με την προμήθεια και εγκατάσταση των υπερηχογράφων, τα εν λόγω νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας θα βελτιώσουν σημαντικά τη θέση τους σε ό,τι αφορά στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού τους θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εν γένει ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχουν προς τους πολίτες. Καλός και απαραίτητος ο εξοπλισμός, όμως δεν βλέπω τίποτε για τα δικά μας. Γιατί όμως;

*Δεν είναι το τελικό σχέδιο η πρόταση Λιαρόπουλου σύμφωνα με την υποδιοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Βίκυ Σκιαδοπούλου, όσον αφορά την δημιουργία κύκλων με τα νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας να είναι τα πιο ισχυρά της Στερεάς και καθησυχάζει ότι δεν θα καταργηθεί κανένα νοσοκομείο. Στόχος των συγχωνεύσεων η οικονομία χρήματος, δηλώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Λαμίας Βασίλης Αγγουράς, ενώ ο δικός μας Γιώργος Χαλιάσος, με δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί σε Κ.Υ. αλλά αντιθέτως θα παραμείνει ως έχει και μάλιστα θα ισχυροποιηθεί. Ευχή μας να γίνει έτσι και μαζί του να αναβαθμιστεί και η λειτουργία του Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας που αντιμετωπίζει όπως γνωρίζουμε τεράστια προβλήματα.

*Και μια που καταπιάστηκα με τα της Υγείας, από έγκυρη πηγή πληροφορήθηκα και μάλιστα έχω και 2 καλά χαρτιά στα χέρια μου, ότι για το Περιφερειακό Ιατρείο της Γρανίτσας, το θέμα δεν κολλάει όπως λέγεται και ακούγεται, σε ΕΝΑ χαρτί που δεν δίνει το Υπουργείο… Το ζήτημα έχει αλλιώς και θα πρέπει να αναθεωρηθεί το όλο πλάνο του αιτήματος γιατί έτσι δεν βλέπω φως. Άλλο ζητάω το απαραίτητο έγγραφο και άλλο θέλω λαγούς με πετραχήλια …