Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Με τις δέουσες τιμές η εορτή του Προφήτου Ηλία στο Ξηριά Τριήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων από την ομώνυμη Ενορία παρουσία του Επισκόπου Μποτσουάνας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.κ. Γεναδίου

Με κάθε λαμπρότητα αλλά και τις δέουσες τιμές θα εορταστεί και φέτος ο Προφήτης Ηλίας στην ομώνυμη Ενορία, στον Ξηριά Καρπενησίου.
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Καρπενησίων π. Ιωάννης Λιάπης, έχει προγραμματίσει τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Προφήτου, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχει πλήθους πιστών. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή στις 7 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντων του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου και του

Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μποτσουάνας κ.κ. Γεναδίου, με την συμμετοχή των κληρικών της πόλης. Το εόρτιο της παραμονής θα ολοκληρωθεί με την λιτάνευση της ιερής εικόνας του προφήτου.  Την επομένη 20 Ιουλίου, αγιώνυμη ημέρα της εορτής του Προφήτου Ηλία, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος, χοροστατούντων και πάλι του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μποτσουάνας κ.κ. Γεναδίου. Το απόγευμα θα τελεστεί Παράκληση και την επομένη 21 Ιουλίου Θεία Λειτουργία μετά μνημοσύνου, υπέρ των αειμνήστων κτητόρων της εκκλησίας.