Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ομόφωνα ΝΑΙ για την Ίδρυση ΙΕΚ και για ΧΑΔΑ από το Δ.Σ. Καρπενησίου

Συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου με 37 θέματα στην ημερήσια διάταξή του και 6 εκτός. Πριν τη έναρξη της συνεδρίασης, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης, ενημέρωσε το σώμα για το έργο Αναθεώρηση σχεδίου πόλης Καρπενησίου. Αρμόδιοι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και πολιτικοί μηχανικοί ανέλαβαν τη μελέτη του έργου, το οποίο αφορά το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης του Καρπενησίου και τους νέους συντελεστές δόμησης. Αφού παρουσιάστηκε το σχέδιο, αποφασίστηκε να ψηφισθεί στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Στη συνέχεια τέθηκαν για συζήτηση 6 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1.Η ίδρυση ΙΕΚ εναλλακτικού τουρισμού
2.Ρύθμιση δόσεων οφειλών προς το Δήμο
3.Διάλυση Εργολαβίας του έργου «Ηλεκτροφωτισμός ΤΔ Τόρνου
4.Τροποποίηση Συμβάσεων συμβατοποιημένων έργων
5.Υποβολή πρότασης για το έργο αποκατάσταση ΧΑΔΑ Καρπενησίου – Φουρνάς – Προυσού – Κρικέλλου
6.Άσκηση όλων των αρμοδίων της παρ. 1 αρθ.1 του Ν.3731/2008 για την επέκταση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Μετά την πρόταση του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα για τη δημιουργία ΙΕΚ με τίτλο «Στελέχη Εναλλακτικού Τουρισμού» ο Δήμος Καρπενησίου αποφάσισε τη λειτουργία του τμήματος ΙΕΚ και τη παροχή εξειδίκευσης στις ακόλουθες ειδικότητες: 1. Συνοδός Βουνού (πεζοπορία, ορειβασία κτλ), 2. Συνοδός ποταμού (κανό καγιάκ κτλ), 3 Εκπαιδευτής τεχνικής χιονοδρομίας – ορειβασίας (αγωνιστικό, ορειβατικό και τουριστικό σκι).
Την παραχώρηση κατάλληλου χώρου, οποίος θα διαθέτει τρεις αίθουσες και γραφείο για τη στέγαση των δραστηριοτήτων και για το χρονικό διάστημα που θα λειτουργήσει το ΙΕΚ. Κατάλληλος χώρος για τη στέγαση του ΙΕΚ προτάθηκε το σχολείο του Νέου Μικρού Χωριού, που βρίσκεται εκτός λειτουργίας.
Τέλος, ο Δήμος δεσμεύτηκε ότι θα καλύπτει τα πάγια έξοδα του κτιρίου (φωτισμός, ύδρευση, αποχέτευση, θέρμανση).
Όσον αφορά τη Ρύθμιση δόσεων οφειλών προς το Δήμο αποφασίστηκε ότι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων και των ρυθμίσεων καθορίζεται σε τρεις μήνες από την ημερομηνία έκδοσης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
Ομόφωνα αποφασίστηκε να υποβληθεί πρόταση για το έργο αποκατάσταση ΧΑΔΑ Καρπενησίου – Φουρνάς – Προυσού – Κρικέλλου, ενώ δόθηκε η δικαιοδοσία της Δημοτικής Αστυνομίας να πηγαίνει και στα χωριά του Δήμου Καρπενησίου.
Τέλος, για το θέμα «Πρόσληψη προσωπικού σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 206 του Ν.3587/2007 για το Κ.Ε.Π της Δ.Ε Προυσού» αποφασίστηκε η πρόσληψη 2 ατόμων και η Συενδρίαση ολοκληρώθηκε με την συζήτηση και των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.