Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ελασσόνα - ΑΠΟΚ Βελούχι 6-2 Μαγική εικόνα – Δεν άξιζε τέτοια ήττα


Βαριά ήττα με σκορ 6-2 από την Ελασσόνα εκτός έδρας γνώρισε την περασμένη αγωνιστική το Βελούχι.
Ωστόσο ο εκπρόσωπός μας στην Δ΄ Εθνική, αδικείται κατάφορα από το αποτέλεσμα αυτό καθότι μέχρι και το 67΄ που το σκορ ήταν 3-2 υπέρ των γηπεδούχων, η ομάδα του Παύλου Σερμπέση ήταν μέσα στο παιχνίδι και διεκδικούσε με πολλές αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και στο τέλος οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι στο ακέραιο την κούραση των φιλοξενούμενων, πέτυχαν 3 ακόμη τέρματα, φτάνοντας σε μια επιβλητική αλλά και άδικη ήττα επί του Βελουχιού.
Η ομάδα μας δεν ήταν σε γενικές γραμμές κακή, παρουσίασε όμως πολλά αμυντικά κενά που εκμεταλλεύτηκε η Ελασσόνα. Το Βελούχι έχοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι σε μεγάλη μέρα τον Μπακαλίδη που πέτυχε και στον αγώνα αυτό ένα εντυπωσιακό γκολ, παρότι προσπάθηεσε πάρα πολύ, δεν τα κατάφερε, απέναντι σε μια ομολγουμένως πολύ καλή ομάδα που δίκαια βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν την Κυριακή 12/2 στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό στάδιο Ελασσόνας στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου. Περίπου 250 φίλαθλοι παρακολούθησαν την συνάντηση.
Η Ελασσόνα συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον όμιλο, φτάνοντας τους 33 βαθμούς. Ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στην 4η θέση, έχοντας 20 βαθμούς. Την ερχόμενη Κυριακή, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες η ομάδα του Βελουχίου υποδέχεται τον 2ο Αμπελωνιακό, σε ένα πολύ καθοριστικό ματς για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις

4΄ : Ο Χάμος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, το σουτ του Ρόππα από καλή θέση απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Ρεσίτης.
6΄ : Ο Χάμος τροφοδότησε τον Φλίγκο, ο οποίος πλάσαρε από αριστερά, όμως ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία.
8΄ : Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καραϊσκου από αριστερά, ο Ρόππας ευνοήθηκε ,σούταρε αφύλακτος από τα όρια της περιοχής, όμως ο Ντουφεκιάς απέκρουσε σωτήρια με το πόδι.
13΄ : Διαδοχικά λάθη στην άμυνα του Βελουχίου και ο Φλίγκος κερδίζει τις κόντρες, όμως πλασάρει από κοντά άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
15΄ : Ο Ντουτσαρίδης έβγαλε την προωθημένη μπαλιά από δεξιά, ο Καραϊσκος από πλάγια θέση έκανε την χαμηλή σέντρα-σουτ η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, στον Ρεσίτη και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα (1-0). Η μπάλα πήρε τροχιά στην κλειστή γωνία του πορτιέρο του Βελουχίου.
17΄ : Ο Τζορμπατζάκης πάσαρε από αριστερά στον Φλίγκο, ο οποίος επεχείρησε την ψηλοκρεμαστή «λόμπα», η οποία σταμάτησε στην συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαρίου του ΑΠΟΚ.
24΄ : Ο Καραϊσκος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά του Χατζηβαλσάμη από καλή θέση πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
26΄ : Μετά από λάθος του Κουρλού και γρήγορη αντεπίθεση της Ελασσόνας, ο Καραϊσκος από δεξιά με κάθετη έβγαλε τον Ρόππα μόνο απέναντι στον Ρεσίτη και αυτός από τα όρια της περιοχής πλάσαρε στην αριστερή γωνία, «γράφοντας» το 2-0.
30΄ : Ο Πολυτσέρης γέμισε από δεξιά, οι αμυντικοί του ΠΟΕ απέκρουσαν, η μπάλα στρώθηκε εκτός περιοχής στον Ζαραβέλη, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Αποστόλου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Μπαϊμάκη (2-1). Ο ΑΠΟΚ σκόραρε στην πρώτη του ουσιαστική επίθεση και στο πρώτο σουτ που έκανε προς το τέρμα.
35΄ : Ο Φλίγκος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, κέρδισε τις κόντρες, άνοιξε δεξιά στον Μουρατίδη, που από την δεξιά γωνία της μικρής περιοχής πλάσαρε αφύλακτος, αλλά ο Ρεσίτης απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.
42΄ : Ο Αποστολόπουλος έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα με τα δυο πόδια στον Γεωργακόπουλο, όμως ο ρέφερι δεν καταλόγισε την κάρτα, που θα ήταν και η δεύτερη για τον ποδοσφαιριστή της Ελασσόνας.
Β΄ μερος - Οι καλύτερες φάσεις
50΄ : Ο Μουρατίδης έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, αλλά πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
52΄ : Μετά από βαθιά μπαλιά του Αποστόλου, ο Χατζηβαλσάμης πήρε την κεφαλιά-πάσα για τον Φλίγκο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε το 3-1.
53΄ : Επέλαση του Γεωργακόπουλου από αριστερά, απέφυγε 3 αντιπάλους, έκανε την σέντρα-σουτ, με τον πορτιέρο της Ελασσόνας να μαζεύει εύκολα.
64΄ : Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Γεωργακόπουλος επωφελήθηκε από αριστερά, σέντραρε και ο Μπακαλίδης από κοντά πλάσαρε στο δεξί δοκάρι του Μπαϊμάκη, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να σκοράρει.
66΄ : Ο Μπακαλίδης με έξυπνη ψηλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ από τα 40 περίπου μέτρα έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της Ελασσόνας και μείωσε σε 3-2. Ο ποδοσφαιριστής του Βελουχίου σκόραρε, όπως και με τον Πυργετό την προηγούμενη αγωνιστική, ένα καπληκτικό τέρμα από μακρινή απόσταση.
68΄ : Ο Ρόππας έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Χάμος στο δεύτερο δοκάρι μέσα από την μικρή περιοχή με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ πέτυχε το 4-2.
71΄ : Ο Μπακαλίδης πίεσε ψηλά, πρόλαβε στην έξοδο στον Μπαϊμάκη, αλλά άνοιξε το κοντρόλ έφυγε πλάγια δεξιά και από δύσκολη θέση έκανε το γύρισμα, όμως ο Τζορμπατζάκης απέκρουσε σωτήρια.
81΄ : Δυνατό σουτ του Χάμου εκτός περιοχής σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρεσίτη, στην επαναφορά ο Καραϊσκος έδωσε έτοιμο γκολ στον Χατζηβαλσάμη, που πλάσαρε εύστοχα από κοντά στην αριστερή γωνία του Βελουχίου (5-2).
85΄ : Ο Φλίγκος έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Ρόππας σε κενή εστία από κοντά με πανέμορφο εναέριο βολ-πλανέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ και στην συνέχεια στα δίχτυα, «γράφοντας» το τελικό 6-2.
Ελασσόνα (Γιώργος Καμπερίδης) : Μπαϊμάκης, Αποστολόπουλος(49΄ Αριανούτσος), Τζορμπατζάκης, Ντουτσαρίδης, Αποστόλου, Χάμος, Φλίγκος, Μουρατίδης(62΄ Αλεξανδρής), Χατζηβαλσάμης(82΄ Θανάσης), Καραϊσκος, Ρόππας
ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς(74΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Κατσαδούρος(88΄ Κουτσουπιάς), Κουρλός(57΄ Φλωράκης), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος
Διαιτητής : Δημήτρης Καρατέρπος (ΣΔΠ Κοζάνης), 1ος Βοηθός : Ιωάννης Μπισούκης (ΣΔΠ Κοζάνης), 2ος Βοηθός :Δημήτρης Λαμπρινιάδης  (ΣΔΠ Κοζάνης)