Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

H 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

* Απαράδεκτοι είναι όσοι καταφέρθηκαν ενάντια στον Πρόεδρο της Δυτ. Φραγκίστας Θύμιο Κολοκύθα που ανέδειξε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα του χωριού του.
Για όσους δεν γνωρίζουν ή βολεύονται να κρύβονται πίσω από την αλήθεια, θέλω να τους πω, πως όλες οι κινήσεις του Προέδρου ήταν απόλυτα υπεύθυνες και σοβαρές. Το γεγονός ότι το όλο ζήτημα, το διαχειρίστηκαν επώνυμοι και ειδικοί επιστήμονες με πολύ προσοχή αλλά και ότι το μείζον αυτό θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή μετά την παρέμβαση του Βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Μαρίνου και απασχόλησε τον αρμόδιο Υπουργό, αποδεικνύει ότι ο Θύμιος Κολοκύθας, αυτός ο νέος άνθρωπος, νοιάζεται πραγματικά για τον τόπο του και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Σε όσους ισχυρίζονται ότι το χωριό, υπέστη βλάβη και κατά κάποιο τρόπο δυσφημίστηκε από την προβολή του προβλήματος αυτού, τους απαντώ ότι κάνουν μεγάλο λάθος καθότι τα όποια σοβαρά ζητήματα, όποιος είναι Πρόεδρος στο χωριό του, θα πρέπει να τα αντιμετωπίζει με προσοχή και υπευθυνότητα. Αυτό ακριβώς έκανε ο Θύμιος Κολοκύθας και αντί να δεχτεί τα συγχαρητήρια όλων για τις ενέργειές του να δώσει υπεύθυνη λύση σε ένα μεγάλο θέμα, αντιμετωπίστηκε εντελώς αντίθετα. Κρίμα…

*Αν είναι κίνηση να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, συμφωνούμε με τη Διοίκηση του νοσοκομείου Καρπενησίου που αποφάσισε να λειτουργεί το Κέντρο μόνο Δευτέρα και Τετάρτη. Σύμφωνα με την απόφαση τις μέρες αυτές θα βρίσκεται εκεί η κινητή ψυχιατρική μονάδα και τις υπόλοιπες να κλείνουν οι διακόπτες σε ρεύμα και πετρέλαιο. Αυτό γίνεται όπως τονίζει ο αναπληρωτής διοικητής Βαγγέλης Ξαρχάς, για εξοικονόμηση καθότι πέρυσι είχε δαπανηθεί το ποσό των 28.0000 ευρώ για θέρμανση στις μονάδες του νοσοκομείου, ποσό που είναι αρκετά υψηλό έως απαγορευτικό πλέον την δεδομένη δύσκολη για όλους χρονική συγκυρία. Αν όμως συμβαίνει κάτι άλλο, ας προσέξουν οι υπεύθυνοι γιατί η προσφορά του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, είναι τεράστια.

* Στη φυλακή βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι με το χασίς, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Γέφυρα της Τατάρνας. Απ΄ ότι όμως πληροφορήθηκα, ο προφυλακισμένος είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, τα οποία τώρα βρίσκονται μόνα στο χωριό, χωρίς την προστασία κανενός καθότι η μητέρα ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της εδώ και χρόνια. Μάλιστα οι ίδιες πηγές λένε ότι τα παιδιά μετά την σύλληψη του πατέρα τους, ούτε στο σχολείο πηγαίνουν, ενώ έχουν παρατηρηθεί και άλλα προβλήματα. Μέσω της στήλης κάνω έκκληση προς κάθε αρμόδιο όπως επιληφθεί άμεσα του θέματος για να δρομολογηθούν πολύ γρήγορα οι όποιες κινήσεις απαιτούνται έτσι ώστε τα παιδιά να βρεθούν σε ένα κατάλληλο περιβάλλον και να τύχουν αυτής της μεταχείρισης που έχουν πραγματικά ανάγκη. Για την περίπτωση αυτή ακόμη και το αύριο μπορεί να είναι αργά…

*Συμφωνία Ελεγκτικού Συνεδρίου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για το μεγάλο θέμα που ταλανίζει τους δήμους έφερε το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιάννης Καραβοκύρης, λίγες ώρες πριν από την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν με τον πρόεδρο του Παρακαταθηκών Αλέξανδρο Αντωνόπουλο κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου προβλέπει τα εξής: «Ο (καταχρηστικός σύμφωνα με αποφάσεις και των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας) όρος στα ψιλά των δανειακών συμβάσεων των τραπεζών (και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων), ότι η καθυστέρηση ακόμη και σε μία ετήσια δόση καθιστά ληξιπρόθεσμο και απαιτητό  το συνολικό ποσό του δανείου (!!!!), μεταβάλλεται ειδικά για το ΤΠκΔ ως εξής: Οι δόσεις γίνονται δύο, ενώ δίνεται και παράταση έξι μηνών».