Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σημαντική εκδήλωση από τον Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας παρουσία της Μάρας Μεϊμαρίδη Τιμήθηκε η γυναίκα σε Καρπενήσι και Απεράντιο


Την τιμητική της είχε η Γυναίκα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε με το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας να γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας στο Καρπενήσι αλλά και σε άλλες περιοχές της Ευρυτανίας.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Μontana», το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αρκετές ήταν η κυρίες που παραβρεθήκαν, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά και να απολαύσουν την πολλή ενδιαφέρουσα ομιλία, της γνωστής συγγραφέως κ. Μάρας Μεϊμαρίδη.

Η κ. Μεϊμαρίδη, ευρέως γνωστή από το μυθιστόρημά της «Οι Μάγισσες της Σμύρνης», με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών, να έρθει στο Καρπενήσι και να μιλήσει για τις σχέσεις, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια, για τους τρόπους αντιμετώπισής των, αλλά και για τα «κόλπα» της θείας Κατίνας.
Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος κ. Λίτσα Πετροπούλου μ’ ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Ελένη – Ευαγγελία  Αρωνιάδα έκανε μια μικρή αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Μεϊμαρίδη, η οποία με σχεδιαγράμματα και ασκήσεις αναφέρθηκε στο βασικό θέμα συζήτησής της «Πώς να χειριστώ αυτή τη σχέση;»
Μετά την ομιλία της Μεϊμαρίδη, από τον γνωστό δάσκαλο χορού κ. Nicola Gabriel και την ομάδα του, παρουσιάστηκαν χορογραφίες ταγκό και στη συνέχεια το ΔΣ του Συλλόγου βράβευσε για την πρόσφορά τους στον τόπο την πρεσβυτέρα Μαρία Παναγιωτοπούλου – Μποτονάκη και τον κ. Nicola Gabriel.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Κάλλια Μπακογιάννη, σύζυγος του Δημάρχου Καρπενησίου, η Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, η Ειδική Σύμβουλος Καρπενησίου Ευαγγελία Σοφρώνη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου κ. Δήμητρα Ευθυμίου και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου κ. Μαρία Χαντζοπούλου, ενώ η βραδιά έκλεισε υπό τους απαλούς αλλά και ρομαντικούς ήχους του πιάνου. Ο σύλλογος μέσα από την εφημερίδα μας ευχαριστήσει θερμά τη Δ/ντρια του ξενοδοχείου «Μontana» για την φιλοξενία και την άψογη εξυπηρέτηση.
ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΣΤΗΝ ΒΕΛΑΩΡΑ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, και συνεχίζοντας μια προσπάθεια που ξεκίνησαν πέρυσι, οι γυναίκες της Βελαώρας του πρώην Δήμου Απεραντίων, τίμησαν δεόντως την ημέρα που είναι αφιερωμένη σ’ αυτές. Το Σάββατο το βράδυ, σε αίθουσα του Κοινοτικού Ιατρείου, οι γυναίκες της Βελαώρας, αλλά και των γύρω χωριών συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η προσπάθεια αυτή, όπως προείπαμε, ξεκίνησε πέρυσι μετά από πρωτοβουλία της Νηπιαγωγού του χωριού κ. Κικής Κλεφτοσπύρου – Κουτσοκώστα, η οποία είναι μια δυναμική γυναίκα, εξαίσια σύζυγος και μητέρα και πάνω απ΄ όλα εξαίρετη εκπαιδευτικός. Οι γυναίκες αποδέχτηκαν με χαρά την πρόταση και μετά την περσινή επιτυχία, αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί η ίδια εκδήλωση και φέτος και να καθιερωθεί και για τις επόμενες χρονιές.
Οι γυναίκες ετοίμασαν η κάθε μία διάφορα εδέσματα και συγκεντρώθηκαν όλες μαζί όπου και διασκέδασαν ως αργά το βράδυ.
Η πρωτεργάτης της προσπάθειας αυτής, η κ. Κική στο χαιρετισμό της, αφού ευχαρίστησε τις Δημοτικές Συμβούλους του Δήμου Αγράφων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο χωριό, ζητώντας από τις αιρετές κυρίες να μεταφέρουν το αίτημά τους στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό συμβούλιο.
Στον χαιρετισμό της η Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Φεγγούλη , αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκινάει τώρα για την ίδρυση Συλλόγου Γυναικών Δήμου Αγράφων, ζητώντας την συμμετοχή και την υποστήριξη των γυναικών και της Βελαώρας, προκειμένου να γίνει ένας σύλλογος με φωνή και δύναμη, ούτως ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν σημαντικά αιτήματα για την Δυτ. Ευρυτανία, όπως και η δημιουργία μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που χρειάζεται το χωριό. Ακόμη στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δ. Σ. κ.κ Νατάσσα Κοφίνη και Κλεάνθη Φουρλίγκα και γυναίκες όλων των ηλικιών της Βελαώρας, της Βούλπης, της Γρανίτσας, των Τοπολιάνων και της Κάτω Ποταμιάς.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να συγχαρούμε της γυναίκες για την προσπάθειά τους αυτή και να τις ενημερώσουμε ότι ο ΕΠ θα βρίσκεται δίπλα τους σε κάθε ενέργειά τους.  Σύμφωνα με πληροφορίες παρόμοια εκδήλωση έγινε και στη Δυτ. Φραγκίστα.