Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Καταπέλτης ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης που συνέστησε υπομονή και συλλογική δράση


Ένα έντυπο που κυκλοφορεί έστω και σε έναν μικρό τόπο σαν το δικό μας δεν έχει μόνο την υποχρέωση να ενημερώνει τους αναγνώστες του για τα πολιτικά, οικονομικά, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα , αλλά , και να δημιουργεί προϋποθέσεις  συζητήσεων, διαλογισμών και δημιουργικού προβληματισμού.
Στα πλαίσια αυτά και σε συνεργασία με συλλογικούς φορείς και ανήσυχους πολίτες ,
διοργανώθηκε η  ομιλία συζήτηση  με θέμα « Οικονομική κρίση, κυβερνητικές επιλογές και Συνταγματική νομιμότητα».
Κύριος ομιλητής ο έγκριτος Συνταγματολόγος κ. Γ. Κασιμάτης ο οποίος με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στο  κάλεσμα μας για το σκοπό αυτό.
Η συμμετοχή του κόσμου ενθαρρυντική. Όλοι άκουγαν με προσοχή τις τεκμηριωμένες απόψεις του κ. Καθηγητή που με απλά λόγια εξηγούσε πως φτάσαμε ως εδώ.
•Ποιοι ευθύνονται ;
•Τι έπραξαν και κυρίως τι δεν έπραξαν.
•Τι νομιμότητα των ενεργειών τους .
•Τα τραγικά λάθη και τις παραλήψεις τους.
Αυτών που ορκίστηκαν να διαφυλάξουν τη ζωή, τη περιουσία και την εθνική μας ακεραιότητα.
Στο τέλος της διεξοδικής εμπεριστατωμένης και τεκμηριωμένης ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν οι απαντήσεις από τον Καθηγητή.
Το από εδώ και πέρα αφορούσε το μεγαλύτερο μέρος των ερωτήσεων και ο Καθηγητής συνέστησε υπομονή, ωρίμανση καταστάσεων και συλλογική δράση, ώστε ο κοινός εχθρός ( Δ.Ν.Τ.), να αντιμετωπιστεί συλλογικά κάνοντας τις  κατάλληλες επιλογές κομμάτων και προσώπων στις προσεχείς εκλογές .
Η παρουσία του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Νικολάου  και η ουσιώδης παρέμβασή του έδωσε μια ξεχωριστή νότα στην συγκέντρωση.
ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΣ
 ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΣ.
Η εφημερίδα μας επιφυλάσσεται και είναι στη διάθεση φορέων και πολιτών που έχουν  κοινές ανησυχίες να διοργανώσει και άλλες τέτοιες  τύπου ομιλίες και εκδηλώσεις, (σε καμία περίπτωση όμως  κομματικού ενδιαφέροντος), που έχουν σκοπό την ενημέρωση και συλλογική δράση για την αξιοπρεπή διαβίωσή μας στο τόπο που ζούμε και αγαπάμε και το δικαίωμά μας στη ζωή.
Στο επόμενο φύλλο μας θα δημοσιεύουμε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, ο κ. Κασιμάτης, που θα συζητηθεί.