Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Μυρίκη-Άγραφα 0-2 Προβάδισμα για τελικό

Το πρώτο βήμα για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης έκανε ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, μετά την εύκολη επικράτησή του εκτός έδρας με 2-0 επί της Μυρίκης. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου πολύ καλά διαβασμένη, μπήκε δυνατά στον αγώνα και με την συμπλήρωση του ημιώρου βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 και κάπου εκεί ο πρώτος ημιτελικός έλαβε τέλος.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν επιθετικά πιέζοντας από την αρχή για το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Η υπεροχή τους κυρίως στον επιθετικό τομέα καρποφόρησε στο 17΄ με τον πρώτο τους σκόρε τον Κωστούλα να ανοίγει το σκορ κάνοντας το 1-0. Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού και πιο συγκεκριμένα στο 32΄ο Γεωργιάδης διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και δυο λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να σημειώσει και τρίτο τέρμα όμως ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε το πέναλτι στο οποίο είχε υποπέσει ο Μπουμπορής και είχε κερδίσει ι ίδιος.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όμως στάθηκαν άτυχοι καθότι στο 51΄, ο κεραυνός του Ν. Φούκα σταμάτησε στην συμβολή των δοκαριών του Καλύβα, ενώ στο 71΄και στο 75΄οι Σαίτης και Λώλος ήταν άστοχοι από καλή θέση. Στο 77΄η Μυρίκη έμεινε με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου με 2η κίτρινη και στη συνέχεια το ματς κύλησε με τα Άγραφα να έχουν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον Χ. Σταμάτη, που σε ένα ακόμη παιχνίδι έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας.
Με νίκη η με ισοπαλία η με ήττα με ένα τέρμα διαφορά στον δεύτερο ημιτελικό η ομάδα των Αγράφων προκρίνεται στον τελικό. Με νίκη της Μυρίκης με 2-0 ο αγώνας οδηγείται στην παράταση, ενώ για να προκριθεί η ομάδα του Βασίλη Φούκα θα πρέπει να επικρατήσει των Αγράφων στον 2ο ημιτελικό που θα γίνει την Κυριακή των Βαΐων στις 4.30 μ.μ. με 3 γκολ διαφορά (1-3, 2-5, 0-3). 
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
13΄ : Ο Καλύβας Τ. πάσαρε στον Γεωργιάδη, ο οποίος σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό και κατέληξε αγκαλιά του Μεριγκούνη που έπεσε στην αριστερή του γωνία.
17΄ : Ο Γεωργιάδης έβγαλε την μπαλιά από την σέντρα, ο Κωστούλας μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά με δυνατό χαμηλό δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία της Μυρίκης άνοιξε το σκορ (0-1).
27΄ : Μετά από γρήγορη επίθεση των φιλοξενούμενων, ο Κωστούλας από αριστερά «έσπασε στο ύψος του πέναλτι στον Γεωργιάδη, ο οποίος πλάσαρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.
30΄ : Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σαϊτη απέκρουσε με τις γροθιές στο κέντρο του τέρματος ο Καλύβας.
32΄ : Ο Κωστούλας από αριστερά γύρισε στον Γεωργιάδη, που με πλασέ από το ύψος του πέναλτι στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
34΄ : Ο Γεωργιάδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά από τον Μπουμπουρή και ο Σταμάτης καταλόγισε το πέναλτι. Μετά από εντολή του Δημήτρη Αντωνίου ο Γεωργιάδης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, σούταρε στην δεξιά γωνία του τέρματος. Ο πορτιέρο της Μυρίκης έπεσε και απέκρουσε εντυπωσιακά.
40΄ : Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Κατσαντώνη.
45΄+2΄ : Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Φλωράκης κατέβασε από τα όρια της περιοχής και πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
51΄ : Ο Ράπτης έβγαλε την μακρινή μπαλιά από δεξιά, ο Φούκας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και αριστερά σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού των Αγράφων.
71΄ : Ο Παχής σέντραρε από αριστερά, ο Σαϊτης βρέθηκε από κοντά αφύλακτος δεν πλάσαρε καλά και ο Θεοχάρης στην συνέχεια απομάκρυνε σε κόρνερ.
75΄ : Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, το ανάποδο ψαλίδι του Λώλου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καλύβα.
77΄ : Ο Τριανταφυλλόπουλος αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο και αποβλήθηκε. Η Μυρίκη συνέχισε μέχρι την λήξη με 10.
78΄ : Πλασέ του Γεωργιάδη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Μεριγκούνη.
82΄ : Εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα από αριστερά απέκρουσε ο γκολκίπερ των «κόκκινων».
87΄ : Ο Γαλανός από δεξιά έδωσε στον Καλύβα Τ., που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι.
93΄ : Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γαλανού από καλή θέση απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
Συνθέσεις ομάδων
Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Μεριγκούνης, Ζαραβέλης(46΄ Ράπτης), Παχής, Κολόκας, Τριανταφυλλόπουλος, Φλωράκης(88΄ Ίβρος), Μπουμπουρής, Ζαχαράκης, Φούκας, Σαϊτης, Ζαλοκώστας(61΄ Λώλος)
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Θεοχάρης, Γιαννιώτης(81΄ Αθανασόπουλος), Ζωχάκης, Κατής, Μπισμπίκης, Μάρκης, Καλύβας Τ., Κωστούλας(75΄ Γαλανός), Γεωργιάδης(94΄ Τσιγαρίδας), Ντότσικας
Διαιτητής :  Χρήστος Σταμάτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 4ος Διαιτητής : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)