Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Φωτιά σε καφετέρια Καταστράφηκε ολοσχερώς

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τρίτης, καταστρέφοντας ολοσχερώς καφετέρια στο Καρπενήσι.
Η καφετέρια ΑΚΡΟΝ που βρίσκεται στο Ξηριά, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 6 το πρωί, η οποία προκλήθηκε, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από βραχυκύκλωμα στις ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα του καταστήματος.

Υπάλληλος του Δήμου που πήγαινε στη δουλειά του και περνούσε από την περιοχή είδε τη φωτιά και ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική.
Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα οχήματα έφτασαν αμέσως στο σημείο και με κίνδυνο, κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά πριν επεκταθεί στον πάνω όροφο και στα γύρω σπίτια.
Τη σωστή ώρα εκ θαύματος έφτασαν οι πυροσβέστες, κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες και κάτοικοι της περιοχής, πριν οι φλόγες φτάσουν στη δεξαμενή του πετρελαίου και στις φιάλες υγραερίου που βρισκόταν έξω από την κουζίνα. «Αν δεν έφταναν εγκαίρως θα καίγονταν όλος ο Ξηριάς», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.
Πέρα από υλικές ζημιές ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ η ζημιά υπολογίζεται γύρω στις 150.000 ευρώ. Οι ακριβείς λόγοι της πυρκαγιάς διερευνούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου.