Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Επιτυχές επιμορφωτικό σεμινάριο για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο, με τίτλο "Οργανωτικές Αλλαγές, Νέες Τάσεις και Προοπτικές στο Σχολικό αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή", για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Α/μιας και Β/μιας εκπαίδευσης του Νομού Ευρυτανίας.

Η ιδιαίτερα σημαντική αυτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο σχολικός σύμβουλος ΠΕ11 κ. Χρήστος Τσαδήμας, έλαβε χώρα την Τετάρτη 4-4 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κλειστού γυμναστηρίου του 3ου 6θεσιου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου κ. Δημήτρης Αντωνίου, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Κλεομένης Λάππας, οι διευθυντές Α/θμίας και Β/μιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας κ.κ. Τσαπρούνης και Κασκαμπάς και όπως προαναφέραμε στο σύνολό τους οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στο Νομό μας.
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΣΚΑΜΠΑ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Ο Δ/ντής Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Ανδρέας Κασκαμπάς χαιρέτισε το σεμινάριο των καθηγητών Φυσικής Αγωγής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4-4-2012 στο Καρπενήσι και καταρχήν ανέφερε τις ενέργειες και δράσεις του Τομέα  Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης κατά το σχολ. έτος 2011-2012.  Συγκεκριμένα:
•Οργάνωση αγώνων Λυκείων Α΄ Φάσης ομαδικών αθλημάτων (Πετοσφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου) και  ατομικών αθλημάτων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Αγώνα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος.
•Διοργάνωση αγώνων Λυκείων Β΄ Φάσης ομαδικών αθλημάτων έπειτα από ορισμό της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής  του Υπουργείου ως έδρα τέλεσης των αγώνων Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης το Καρπενήσι, με συμμετοχή ομάδων Λυκείων του νομού μας και διαφόρων νομών της Ελλάδας όπως όριζε το πρόγραμμα αγώνων.
•Εκπροσώπηση του νομού μας στη Γ΄ Φάση Αγώνων (Πανελλήνια Φάση) με την αποστολή - συμμετοχή των μαθητών Λυκείων στα ατομικά  αγωνίσματα α) της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και β) του Αγώνα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος.
•Υλοποίηση των Αθλητικών Γιορτών με την προκήρυξη των Σχολικών Αγώνων Δημοτικών και Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2011 – 2012 (Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ).
•Συνεχής ενημέρωση της Ιστοσελίδας Φυσικής Αγωγής που βρίσκεται στο site της Δ/νσης.
Ο τομέας Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης υιοθέτησε από τους πρώτους τον καινούριο προσανατολισμό της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιώντας τη διοργάνωση των Αθλητικών Γιορτών οι οποίες αντικατέστησαν άμεσα και στην πράξη τα προσανατολισμένα στον ανταγωνισμό σχολικά πρωταθλήματα, δίνοντας προτεραιότητα στη μαζική συμμετοχή των μαθητών - μαθητριών ώστε να δημιουργείται ένα κλίμα χαράς και ευχαρίστησης χωρίς το άγχος της νίκης.
Ο Δ/ντής της Δ.Δ.Ε. επικέντρωσε στη συνέχεια την ομιλία του στη λειτουργία των Τμημάτων     Αθλητικής Διευκόλυνσης και ζήτησε τη συναίνεση και την αρωγή όλων των παρευρισκομένων στην έγκριση και επαναλειτουργία των ΤΑΔ – ΕΤΑΔ στο νομό μας για τους εξής λόγους:
α) Την ύπαρξη μεγάλου αριθμού διορισμένων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στη διάθεση της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ευρυτανίας που θα διατίθεντο στις νέες θέσεις των ΤΑΔ – ΕΤΑΔ που θα δημιουργούνταν
β) Την ύπαρξη αθλητικών εγκαταστάσεων ολυμπιακών προδιαγραφών στο νομό μας (Κλειστό Κολυμβητήριο, Κλειστό Γυμναστήριο, Γήπεδο Ποδοσφαίρου με πλαστικό τάπητα, Στίβος με Ταρτάν και Χιονοδρομικό Κέντρο) που μένουν αναξιοποίητες
Το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου που είναι η έδρα των ΤΑΔ – ΕΤΑΔ είναι ένα από τα πιο άρτια εξοπλισμένα σε αθλητικές εγκαταστάσεις σχολεία της Ελλάδας.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου είναι άριστα οργανωμένο και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την εκπαίδευση και ανάδειξη αθλητών χιονοδρομίας.
γ)Τη συνδρομή των Αθλητικών  Συλλόγων στην επιτυχία των ΤΑΔ – ΕΤΑΔ με την προσφορά των αθλητών τους στα τμήματα.
δ) Η Ευρυτανία εξαιτίας της ορεινότητας που τη χαρακτηρίζει, με σχεδόν το 100% της έκτασής της να βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των εξακοσίων (600) μέτρων είναι η μόνη περιοχή που πληροί όλα τα κριτήρια ορεινότητας. Έχει ιδιάζουσες και σημαντικά διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Οφείλουν λοιπόν όλοι οι φορείς να βοηθήσουν  ακόμη και στην κατ’ εξαίρεση επαναλειτουργία ΤΑΔ – ΕΤΑΔ δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά και δημιουργικές και υγιείς διεξόδους μέσω του αθλητισμού για τους νέους μας, κατέληξε στην ομιλία του ο Δ/ντής Δ.Δ.Ε. Ευρυτανίας κ. Ανδρέας Κασκαμπάς.