Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

10ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 10ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Βάλτου- Ξηρομέρου – Ευρυτανίας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14 και 15 Ιουλίου στο Μακρυλάκι Περδικακίου.
Πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν και ανταμώθηκαν με γνήσια Σαρακατσάνικη μουσική από ζωντανή ορχήστρα, και γεύτηκαν ντόπια παραδοσιακά φαγητά.

Κατά τη διάρκεια του ανταμώματος έγινε η αναπαράσταση από τα περισσότερα, ήθη και έθιμα των Σαρακατσάνων με συνοδεία χορευτικών τμημάτων. Μερικά από αυτά ήταν : τα κονάκια των Σαρακατσάνων, ο φλάμπουρας, το ψήσιμο της πίτας, ο γάμος, η γιορτή, το προξενιό, το «μάζεμα» των ζώων τους κ.α..
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Χαρδαλιάς Θωμάς, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ήρωα Αντώνη Κατσαντώνη. Επίσης, λόγο εκφώνησε και ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Κουτσουπιάς. 
Στην πολύ σημαντική αυτή πολιτιστική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρεμένος Γιώργος, η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας κ. Σταρακα Χριστίνα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Αγράφων κ. Χρήστος Μπούρας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεσολογγίου κ. Καβαγιάς Αριστείδης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Ηπείρου εν Αθήναις Σαρακατσαναίων κ. Κατσινός Δημήτριος, ο Πρόεδρος Σαρακατσαναίων Τζουμέρκων κ. Καννής Δημήτριος, ο Πρόεδρος Απανταχού Μαραθιωτών κ. Σβερώνης Ταξιάρχης, ο Πρόεδρος Απανταχού Κεφαλοβρυσιωτών «Ο Άγιος Παντελεήμων» κ. Ζαλοκώστας Παναγιώτης, ο Κοσμήτωρ του Πανευρυτανικού Συλλόγου κ. Πεσίνης Σωτήρης.
Ακόμη παρεβρέθηκαν πολιτευτές, πρώην δήμαρχοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Πρόεδρο και στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου για την άψογη διοργάνωση, ενώ έδωσαν ραντεβού στο επόμενο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων. 
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΒΑΛΤΟΥ - ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ- ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                 ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    ΦΟΥΡΛΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΤΑΜΙΑΣ                              ΣΤΟΥΠΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΕΛΛΟΣ & ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  κ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ