Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Αναβίωση Παραδοσιακών Παιχνιδιών Μικροί και μεγάλοι γίνανε ένα

Μια τεράστια παιδική χαρά έγινε το απόγευμα της περασμένη Τετάρτης η Πλατεία του Προφήτη Ηλία στον Ξηριά με μικρούς και μεγάλους να παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια και να μεταφέρονται σε μια άλλη εποχή.
Στα πλαίσια των Γιορτών Δάσους, την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012, το Μικρό Μουσείο Εκπαίδευσης Βουτύρου, μέσα από το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, σε συνεργασία και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου αναβίωσαν παραδοσιακά παιχνίδια, μαθαίνοντας στα μικρά παιδιά παλιά και κάποια ξεχασμένα παιχνίδια, αλλά και ξυπνώντας μνήμες στους γονείς που ήρθαν μαζί με τα παιδιά τους για να παίξουν.
Η κ. Κική Κελέση, η υπεύθυνη του Μικρού Μουσείου εκπαίδευσης Βουτύρου, μάθαινε στα μικρά παιδιά τα παιχνίδια, τους κανόνες του κάθε παιχνιδιού και τους χώρισε σε ομάδες. Εφτάπετρο, γουρούνα, πατώ, τρίλιζα, κύλα ήταν μερικά από τα παιχνίδια που έπαιξαν, παιχνίδια για να θυμούνται οι παλιοί και για να μαθαίνουν οι νέοι.
Οι μεγάλοι της παρέας έγιναν κι αυτοί παιδιά και χωρίς να διστάσουν έπαιξαν εφτάπετρο και μήλα, ενώ οι λιλιπούτειοι φίλοι μας που δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν στα παιχνίδια, αρκέστηκαν στη ζωγραφική και με χρωματιστές κιμωλίες έδειξαν το ταλέντο τους στις πλάκες της Πλατείας.