Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Αγαπητέ κ. Μιχόπουλε,
Καταρχήν χαίρομαι που αρχίζετε να μαθαίνετε σιγά – σιγά. Σ’ αυτήν την επιστολή σας κλείσατε, όπως έπρεπε, γιατί σας το είχαμε υποδείξει: «ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία».

Όμως λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να ασχοληθώ ξανά μαζί σας. Φαίνεται ότι χρειάζεται πολύ χρόνο η μαθητεία σας, καθότι μάλλον είστε ανεπίδεκτος μαθήσεως. Το λέω αυτό διότι θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι εάν μας καταλογίζουν ευθύνες και μάλιστα τεκμηριωμένες, απαντάμε σ’ αυτές ευθέως. Εσείς, όμως, αντί απαντήσεως, περί άλλων, τυρβάσατε… και εσείς ξέρετε γιατί.  Και για να μην ξεχνιόμαστε θα απαντήσουμε σ’ εσάς για να γνωρίζουν οι δημότες του Δήμου, που υποφέρουν καθημερινά από τη δυσλειτουργία της Δημοτικής Αρχής, που ανήκετε.
Καταρχήν το ότι συναντηθήκατε με την συνάδελφό μου στην εφημερίδα και τη συνάδελφό σας στο ΔΣ, παρουσία και άλλων ατόμων, και της είπατε για την καταγγελία που έχετε, δεν αμφισβητούμε το γεγονός.
Συνηθίζετε, όμως, πριν να δημοσιευτεί ένα κείμενο, η εφημερίδα να εξετάζει μήπως παράλληλα συμβαίνουν και άλλα γεγονότα, να τα αξιολογεί και στο τέλος να κάνει την επιλογή της. Η δημοσίευση ή όχι και σε ποιο φύλλο είναι αποκλειστικά θέμα των ανθρώπων της και όχι του αποστολέα. Χρέος της εφημερίδας είναι να μην παραποιεί και να μην αποκρύπτει την αλήθεια και αυτό πράξαμε επ΄ ακριβώς, δημοσιεύοντας την Γνωστοποίηση – Καταγγελία σας στο υπ΄ αριθμ. 519 φύλλο μας.
Το πόσο καλά συνεργάζεται ο ιδιοκτήτης, με τον εκδότη, τον διευθυντή και τους υπαλλήλους ενός εντύπου είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τους ίδιους, εσείς ασχοληθείτε με τα του οίκου σας και αφήστε τις υποδείξεις.
Η ανυπαρξία σας κ. Μιχόπουλε δεν κρύβεται από τις επιστολές σας.
Εμείς το μόνο που υπηρετούμε είναι η ενημέρωση των δημοτών, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, με ότι αποδείξεις έχουμε και με αυτά που καθημερινά μας μεταφέρουν οι δημότες, είτε προφορικά, είτε γραπτά και πάντα μέσα από τα μάχιμο ρεπορτάζ.
Σας ξαναγράψαμε ότι μόνο η ενημέρωση για ένα ζήτημα από μόνη της, δεν φτάνει να επιλύσει προβλήματα και μάλιστα σας υποδείξαμε και τη σωστή διαδρομή μιας καταγγελίας, ώστε αυτή να είναι καταγγελία και όχι έκθεση ιδεών. (Περιφέρεια – Εισαγγελέα, συνοδευόμενη από τεκμήρια και ύστερα τύπος).
Εσείς αντί γι’ αυτό επιμένετε σε επιστολές εκθέσεως ιδεών, αλλά το κυριότερο είναι ότι συνεχίζετε να παραμένετε στη θέση σας και να ασκείτε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου, υπό έναν Δήμαρχο που αμφισβητείτε και αναρωτιόμαστε πως μπορείτε και φέρνετε εις πέρας το έργο σας.
Εάν εμείς έχουμε προβλήματα εσωτερικής λειτουργίας, αφορά μόνο εμάς και σίγουρα δεν βλάπτουμε το κοινωνικό σύνολο, αλλά αντιθέτως το υπηρετούμε ειλικρινά με τις όποιες δυνάμεις διαθέτουμε.
Εσείς που έχετε σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας με τον προϊστάμενο σας, πως λειτουργείτε; Μήπως αυτή η κατάσταση σας βολεύει; Πότε ακριβώς αντιληφθήκατε την κακή λειτουργία του Δήμου και την ανεπάρκεια του Δημάρχου και των οργάνων; Μήπως όταν είδατε ότι η αντιπολίτευση έστειλε στη δικαιοσύνη την πλαστή απόφαση, στην οποία εσείς είστε ο εισηγητής;  Γιατί δεν το κάνατε από το Φεβρουάριο που έγινε αυτό και το κάνατε τώρα, μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης; Δεν διαβάσατε τα Πρακτικά του ΔΣ πριν τα ψηφίσετε;
Η μήπως τώρα ευαισθητοποιηθήκατε που κινδυνεύει η θεσούλα σας;
Την ανυπαρξία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής δεν την υπηρετεί μόνος του ο Δήμαρχος, την υπηρετείτε και εσείς ως Αντιδήμαρχος κ. Μιχόπουλε.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Αντιδήμαρχος δεν ψηφίζετε αλλά ορίζεται από το Δήμαρχο και συνηθίζεται σε όλη την Ελλάδα, όταν ο Αντιδήμαρχος δεν συμφωνεί με τα πεπραγμένα του Δημάρχου, τότε έχει το θάρρος, όχι απλά να καταγγείλει, αλλά και να παραδώσει τη θέση του, σ’ αυτόν που του την όρισε. Άλλωστε εκείνος είναι υπεύθυνος για τη συνολική λειτουργία και την αξιολόγηση των συμβούλων του.
Βέβαια εδώ κ. Μιχόπουλε θα πρέπει να σας πούμε και να σας βάλουμε στην τάξη, για τα λεγόμενά σας, «ότι ενεργείτε σύμφωνα με τη βούληση των συνδημοτών σας, οι οποίοι σας επέλεξαν να τους υπηρετήσετε». Ποιος σας είπε κ. Μιχόπουλε ότι σας επέλεξαν οι συνδημότες σας για Αντιδήμαρχο εσαεί. Αντιδήμαρχο, το επαναλαμβάνουμε για να το καταλάβετε, σας όρισε ο επικεφαλής του Συνδυασμού που εσείς επιλέξατε και κανένας άλλος. Εμείς δεν καλύπτουμε κανέναν. Για τις ευθύνες του Δημάρχου γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο ξεκάθαρα και πολλάκις και νομίζουμε ότι όλοι το αντιλήφθηκαν μιας και ήταν ξεκάθαρο.
Κύριε Μιχόπουλε,
Σταματήστε επιτέλους και εσείς και οι υπόλοιποι του ΔΣ (επικεφαλής και σύμβουλοι) να στέλνετε επιστολές διαμαρτυρίες. Τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι συνδημότες μας είναι πολλά και δεν περιμένουν. Εάν μπορείτε να λύσετε τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου στέλνοντας επιστολές και να πείσετε ότι αυτός είναι ο ορθός τρόπος επίλυσης αυτών των προβλημάτων, τότε εμείς θα σας παραχωρήσουμε μια σελίδα έτσι ώστε δια των επιστολών σας να λυθούν τα τεράστια προβλήματα του Δήμου Αγράφων. Όσον αφορά τα λεγόμενά σας ότι ιστορία έχει αποδείξει πως τα πεπραγμένα σας διακρίνονται από ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, δεν το αμφισβητούμε, όμως αφήστε την ιστορία να σας κρίνει στο τέλος, καθότι ένας πολιτικός άνδρας κρίνεται πέραν αυτών, τόσο για την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ όσο και την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του.
Εμείς από την πλευρά μας στα όσα συμβαίνουν στον Δήμο, καταδεικνύουμε τις ευθύνες όλων, χωρίς να πλάθουμε ανύπαρκτες ιστορίες και χωρίς να μασάμε τα λόγια μας. Οι εσωτερικές διαμάχες, που εσείς θέλετε να αναδείξετε, δεν αφορούν κανέναν, εφόσον η κατάσταση στο Δήμο παραμένει θολή και οι δημότες υποφέρουν.
Όσον αφορά την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αυτή κ. Μιχόπουλε όπως γνωρίζετε μας χωράει όλους. Το θέμα είναι ποιος θα μπει μέσα πρώτος, ποιος δεύτερος και ποιος απλά θα βρέξει τα πόδια του…
ΓΙΑ ΤΟΝ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ

Υ.Γ.
κ. Μιχόπουλε η όποια αναφορά μας στο πρόσωπό σας έχει να κάνει με τον θεσμικό σας ρόλο και αυτόν οφείλουμε να ελέγχουμε και να κρίνουμε