Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/Τμ. Ανατολικής Στερεάς ανακοινώνει το πλαίσιο των κινητοποιήσεων του Τεχνικού κόσμου, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις.
Το ΤΕΕ αγωνίζεται να ανατρέψει την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, της επίκλησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της μετατροπής της Χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, του αδιεξόδου, της φτώχειας, της ανεργίας.
Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι και μαζικά, ενεργοποιώντας όλους τους συναδέλφους, σε όλο το εύρος της δραστηριοποίησής τους, οικοδομώντας συμμαχίες και κοινή δράση τόσο με τους υπολοίπους επιστημονικούς Φορείς όσο και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Αναλυτικά αποφάσισε: 
-Την αναστολή όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών  της Τράπεζας Πληροφοριών από τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 έως και 18 Οκτωβρίου 2012 και επανεξέταση του χρόνου αναστολής.
-Την αποχή όλων των εκπροσώπων και των Μελών του ΤΕΕ (Διπλ. Μηχανικοί Δημοσίου, Εργολήπτες, Μελετητές, Μισθωτοί, Ελ. Επαγγελματίες) από όλες τις Επιτροπές, Συμβούλια, Εκπροσωπήσεις της Χώρας από τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 έως και 18 Οκτωβρίου 2012 και επανεξέταση του χρόνου αποχής .
-Τη θεσμική ενημέρωση από το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και παράλληλα, σε διαφορετικό χρόνο, πρόσκληση σε όλους τους Βουλευτές Μηχανικούς για πλήρη ενημέρωση της κατάστασης του Ταμείου και των τεράστιων προβλημάτων του Κλάδου γενικότερα συνεπώς και της ευθύνης που τους αναλογεί.
-Τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με τους επιστημονικούς Φορείς του ΕΤΑΑ.
-Τη συμμετοχή στη γενική απεργία στις 18 Οκτωβρίου 2012, ημέρα διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής και συμμετοχή σε όλες τις απεργίες και τις πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
-Την εντολή στους Εκπροσώπους του ΤΕΕ και στα Μέλη του ΤΕΕ στο ΕΤΑΑ και στον κλάδο Μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ για:
•Της προσφυγής του ΕΤΑΑ και των Τομέων, σε σχέση με την κλοπή των αποθεματικών μας.
•Τις απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση του Κλάδου Υγείας στο ΕΤΑΑ και τις απαραίτητες ενέργειες αποτροπής οποιασδήποτε διαδικασίας υλοποίησης της ένταξης του κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΠΥ.
•Την αξιοποίηση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ/ Κλάδου Μηχανικών και ΕΔΕ για τη διάσωσή τους από την κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδος.
•Τη νομική διεκδίκηση των οφειλών από το Δημόσιο, που ανέρχονται σε περίπου 600 εκ. €.
•Τη διεκδίκηση αναπλήρωσης των απωλειών του ΕΤΑΑ και των ασφαλιστικών Φορέων και τη μετέπειτα ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.
•Την εξέταση της θεσμοθέτησης αναλογικής εισφοράς σε μεγάλους κύκλους εργασιών, για την ίδρυση λογαριασμού αλληλεγγύης στο ΤΕΕ.
•Την ανάπτυξη μηχανισμού καταγραφής της επαγγελματικής κατάστασης των Μηχανικών.
Οι διεκδικήσεις:
Αναλυτικά το πλαίσιο των διεκδικήσεων που αποφάσισε τον ΤΕΕ περιλαμβάνει:
•Τη μείωση των παγίων ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των αναλογικών εισφορών του Ταμείου, με ένταξη όλων των έργων παραχώρησης.
•Την ύπαρξη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους.
•Την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ, των Κλάδων του, των αποθεματικών του, την παραμονή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης του ΕΤΑΑ και την ανατροπή του Ν. 2469/1997 που υποχρεώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
•Την άμεση ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας την οποία επιδοτούμε.
•Την αναπλήρωση των περίπου 2 δις. € που απώλεσε το Ταμείο από την αναδιάρθρωση των Ομολόγων και τις παράνομες αλχημείες που συνεχίζει η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και την καταβολή της οφειλής του Κράτους, από την τριμερή χρηματοδότηση του Ν. 2084/1992, προς το Ταμείο μας, ύψους πλέον των 600 εκ. €.
•Την ακύρωση των ανάλγητων διατάξεων κατάργησης του εργασιακού πλαισίου και της οριζόντιας άδικης και συνεχούς φορολόγησης
•Τη μη κατάργηση του αφορολόγητου και τη ματαίωση του άδικου ενιαίου φορολογικού ποσοστού 35% για όλα τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ.
•Την ύπαρξη ενός ιεραρχημένου αναπτυξιακού σχεδίου για την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αύξηση του ΠΔΕ και με επαρκείς Δημόσιες Υπηρεσίες.
•Το σταμάτημα της απαξίωσης των μηχανικών και των επιστημόνων με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και τα άδικα και οριζόντια χαράτσια.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, που θα κορυφωθούν με τη Γενική Συνέλευση των Μηχανικών τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/Τμ. Ανατολικής Στερεάς στη Λαμία (Πλατεία Ελευθερίας 3). 
Ο Πρόεδρος
 Απόστολος  Καραναστάσης