Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Με επιτυχία η Διοργάνωση της 8ης Φιλικής Συνάντησης Τ.Δ. Χώρας (I.P.A.) στο Καρπενήσι

Η Τοπική Διοίκηση Ευρυτανίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Τμήμα, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία από 23 έως 25 Νοεμβρίου 2012 στο ξενοδοχείο ΄΄ MONTANA HOTEL SPA ΄΄ στο Καρπενήσι την «8η Φιλική Συνάντηση» Τοπικών Διοικήσεων όλης της Χώρας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με τη συμμετοχή 150 περίπου συνέδρων και εκδρομέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Την Πέμπτη 22-11-2012 αφίχθη το Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών., και ακολούθησε κοινό συμβούλιο με θέματα διεξαγωγής του Πανελλήνιου Συνεδρίου.      
Την Παρασκευή 23-11-2012 το Δ.Σ του Εθνικού Τμήματος συνοδευόμενο από το Δ.Σ της Τ.Δ. Ευρυτανίας, πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας Ταξίαρχο Κο ΣΤΑΣΙΝΟ Νικόλαο, καθώς και στα γραφεία της Τ.Δ Ευρυτανίας (Ι.Ρ.Α) όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν αναμνηστικά.
Το απόγευμα της Παρασκευής από κοινού σύνεδροι και εκδρομείς που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας επισκεφτήκαμε το μουσείο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών της Τ.Δ. Ευρυτανίας το οποίο βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας και στη συνέχεια την πόλη του Καρπενησίου, όπου θαυμάσαμε το πανέμορφο φυσικό τοπίο.
Το Σάββατο (24-11-2012) το Πρωί όλοι μαζί, σύνεδροι και εκδρομείς επισκεφθήκαμε το Μοναστήρι Προυσού, ακολούθησε λειτουργία με αρτοκλασία, ενημέρωση από τον Ηγούμενο της Μονής Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. κ. ΔΡΟΣΟ Χρυσόστομο. Ακολούθησε γεύμα στην παραδοσιακή ταβέρνα ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ στη διασταύρωση Μεγάλου Χωριού.
Περί ώρα 17:50΄ της ιδίας ημέρας (24-11-2012) ξεκίνησαν οι εργασίες της Φιλικής συνάντησης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από  Τοπικές Διοικήσεις από όλη τη Χώρα. 
Τις εργασίες της 8ης Φιλικής Συνάντησης, που ακολούθησαν, ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ενώ παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό στους συνέδρους ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος ,  Τεως. Βουλευτής Φθιώτιδας  κ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ , ο Αντιπεριφεριάρχης Ευρυτανίας. ΚΑΡΑΜΠΑΣ Βασίλειος, ο εκπρόσωπος  του  Δημάρχου Καρπενησίου κ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Νικόλαος. , ο Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος κ. ΣΤΑΣΙΝΟΣ Νικόλαος, ο Δ/της της Π.Υ. Καρπενησίου κ. ΦΑΚΙΤΣΑΣ Σταύρος  , ο Πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ευρυτανίας, ο κ. ΜΠΙΚΑΣ Κωνσταντίνος, οι Δ/τες των Α.Τ. και Τ.Α. Καρπενησίου, ο Ταξίαρχος ε.α ΠΟΛΥΖΟΣ Νικόλαος , εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς επίσης πολλοί συνάδελφοι και φίλοι της ένωσής μας.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ευρυτανίας (I.P.A.) Κος ΠΑΤΛΙΑΣ Ανδρέας, ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ., τους ανωτέρω προσκεκλημένους που με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις μας, καθώς επίσης το Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α., όλους τους Συνέδρους από τις  Τοπικές Διοικήσεις και τους εκδρομείς που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδος και διαβεβαίωσε ότι η ένωσή μας πιστή στις αρχές της, οι οποίες βασίζονται στη συναδελφική αλληλεγγύη, τη φιλία, τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, θα προσπαθήσει με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον να προβάλει τις αξίες αυτές, αλλά και το ανθρώπινο πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού σε Ελλάδα και Εξωτερικό και θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του Εθνικού Τμήματος προς το σκοπό αυτό.
Οι εργασίες της Φιλικής Συνάντησης άνοιξαν με την ομιλία του Επίκουρου καθηγητή Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κου ΜΑΝΤΖΟΥΦΑ Παναγιώτη με θέμα << Διαφθορά και κρίση στην σύγχρονη Ελλάδα >>.
Η Τοπική Διοίκηση Ευρυτανίας απονεμένε τιμητικές πλακέτες στον ομιλητή καθηγητή Κο ΜΑΝΤΖΟΥΦΑ Παναγιώτη στον  Αστυνομικό Διευθυντή Ευρυτανίας Ταξίαρχο ΣΤΑΣΙΝΟ Νικόλαο για την βοήθεια του και στον Ταξίαρχο ε.α ΠΟΛΥΖΟ Νικόλαο για την καθοριστική συμβολή του στην δημιουργία του μουσείου μας.
Από την Τ.Δ Θεσσαλονίκης τιμήθηκε ο Αντιπρόεδρος της ένωσής μας Κος ΡΗΓΑΣ Γεώργιος για την πολυετή προσφορά του στην Διεθνή Ένωση Αστυνομικών.
Το βράδυ του Σαββάτου πήγαμε για φαγητό στο κοσμικό κέντρο ΄΄Κεφαλόβρυσο΄΄. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για όλους μας, καθώς είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε μετά από καιρό με φίλους, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.
Την Κυριακή (25-11-2012) το πρωί, αποχαιρετισθήκαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Πανελλήνιο Συνέδριο. Τέλος, το Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης Ευρυτανίας (I.P.A.) αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Αστυνομικό Διευθυντή Ευρυτανίας Ταξίαρχο κ. ΣΤΑΣΙΝΟ Νικόλαο, το Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος, καθώς επίσης τους 10 συνολικά χορηγούς μας, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την επιτυχία της 8ης Φιλικής Συνάντησης στο Καρπενήσι