Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Β΄


*Πάρτε λοιπόν, Δήμαρχε και Αντιδήμαρχοι χαρτί και μολύβι και επισκεφτείτε τον κόσμο για καταγραφή των προβλημάτων και για αναζήτηση λύσεων. Αν νομίσετε ότι τα προβλήματα θα τα λύσετε στα καφενεία, κούνια που σας κούναγε…

*Αγαπητή συνάδελφος Αντιδημαρχίνα, από σήμερα και έως το πέρας της θητείας σου, θα μας έχεις και δίπλα σου για να στηρίξουμε τον αγώνα σου αλλά και απέναντί σου όταν διαπιστώσουμε ότι έχεις ξεχάσει ποια είναι η αποστολή σου.


*Με αγωνία περιμένω να δω πως θα κατανεμηθούν τα ΤΖΙΠ στους νέους Αντιδημάρχους στον Δήμο Αγράφων. Είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς και μεταξύ αυτών και εμένα. Για να δούμε…

 *Πάντως μέχρι τώρα, ο μοναδικός αυτοδιοικητικός που δεν χρησιμοποίησε ποτέ κρατικό αυτοκίνητο στην  Ευρυτανία, ήταν ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας.

*Αντί να λέτε διάφορα για το Γηροκομείο, ενώστε τις δυνάμεις σας για το αυτοδιοίκητο του γιατί αυτό είναι το μείζον και όχι οι κόντρες που δεν ωφελούν κανένα.

*Ερώτηση προς την κα Μπισμπίκη, Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Καρπενησίου. Με τη δημοσίευση του άρθρου σας γεννάται η εξής εύλογη απορία:  Το Σεπτέμβριο του 2010, επί θητείας του νυν διοικητή του Θεραπευτηρίου, όταν περνούσατε από πειθαρχικό συμβούλιο πρεσβεύατε τα ίδια με όσα με περίσσεια καλή διάθεση αναφέρεται στο άρθρο σας; Τι συνέβη άραγε και η στάση σας άλλαξε άρδην απέναντι στον κύριο διοικητή; Τότε δεν κάνατε απαρέγκλιτα τη δουλειά σας;

*Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ήταν μόνο η αρχή. Το καινούργιο… επεισόδιο αφορά το άτυπο υπουργικό Συμβούλιο της 22ας Απριλίου του 2010, την παραμονή του… Καστελόριζου, όπου μας παρουσιάστηκε η προσφυγή της χώρας στο Ταμείο σαν τουριστικό πακέτο με θάλασσα, βαρκούλες και παραδοσιακά σπιτάκια. Όπως δημοσιεύουν τα Νέα, σε αυτό το υπουργικό είχαν κληθεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Πέτρος Ευθυμίου, οι τότε κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος. Ο κ. Ευθυμίου, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν στον ΟΑΣΕ πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, πήρε το λόγο, για να τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί η έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αναφέροντας την εικόνα που εκείνος αποκόμισε από τις συχνές επισκέψεις του στην Ουκρανία, την οποία επίσης είχαν καταστρέψει οι συνταγές του ΔΝΤ.
Ο Πέτρος Ευθυμίου μιλούσε και ο Γιώργος Παπανδρέου τον παρακολουθούσε για να ακούσει: «Πρόεδρε, μην επιτρέψεις να τεθεί η Ελλάδα υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ. Αν συμβεί, να ξέρεις ότι αυτό θα είναι το τέλος της χώρας, της παράταξης και το δικό σου».