Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ -Γράφει ο Δημήτριος Ν. Καρφής Δικηγόρος – Εκπαιδευτικός


ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

            Ανεχώρησε για την ουράνια κατοικία και στην αγκαλιά του Τριαδικού Θεού, της Παναγίας και των Αγγέλων, ένας αγωνιστής της ζωής ο από τον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας καταγόμενος Σπυρίδων Πρίμπας του Ηλία και της Ελένης σε ηλικία μόλις 51 ετών, έγγαμος και πατέρας δύο (2) χαριτωμένων παιδιών, εκπαιδευτικός και μόνιμος κάτοικος Αιγάλεω Αττικής.

            Η ζωή μου συνδέθηκε με τον αείμνηστο αδερφικό μου φίλο από το καλοκαίρι του έτους 1977, όταν προσερχόμουν στην πατρική κατοικία του και ως μεγαλύτερος τον βοηθούσα στα Μαθηματικά και τα Αρχαία Ελληνικά. Στην συνέχεια εργαστήκαμε και πορευτήκαμε για πολλά χρόνια μαζί τόσο ως φοιτητές όσο και ως εργαζόμενοι αφού ήμασταν από φτωχές οικογένειες, ως εργάτες σε σωρεία εργασιών και εργοδοτών στην Ευρυτανία, αλλά και στην Φθιώτιδα.
Συγκατοικήσαμε μαζί στην Λαμία (Γαλανέικα) ως σπουδαστής της Διδασκαλικής Ακαδημίας αυτός και ως ασκούμενος Δικηγόρος εγώ για δύο ολόκληρα χρόνια (1982 – 1983). Με τίμησε αφού ήλθε στην Κομοτηνή κατά την ορκωμοσία μου ως απόφοιτος της Νομικής Σχολής. Και μετά την απόλυσή μας από το Στρατό Ξηράς συναντηθήκαμε και πάλι σε κοινούς πολιτικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς αγώνες για μία καλλίτερη ζωή για όλους μας στον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας αλλά και σε ολόκληρο το Νομό. Υπήρξε συνιδρυτής στην σύσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» καθώς και στην Ποδοσφαιρική Ομάδα του Χωριού μας.            
            Έφυγε ξαφνικά και μάλιστα εργαζόμενος και μελετώντας αγόγγυστα. Γιατί κοινή μας πίστη και πεποίθηση ήταν και είναι ότι μόνο με την εργασία και την μελέτη βαδίζουμε προς την τελείωση και την ολοκλήρωση κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση Θεού. Με τίμησε καλώντας με σε όλες τις χαρές του προσωπικές και οικογενειακές, όπως και εγώ το ίδιο έπραξα γι’ αυτόν (γάμοι, βαπτίσεις, γιορτές, πανηγύρια κ.λ.π).
Σπύρο θα μείνεις για πάντα αθάνατος στις καρδιές όλων μας γιατί άφησες ανεξίτηλο το στίγμα σου και την υλική και πνευματική δημιουργία σου όπου και αν κλήθηκες από την ζωή σου και τα μηνύματα των καιρών να συμμετάσχεις και να δραστηριοποιηθείς.
Αφήνεις ένα δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνον στην οικογένειά σου αλλά σε όλους όσοι σε γνώρισαν και σε αγάπησαν.
                                    ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ
                                    Δημήτριος Ν. Καρφής
                               Δικηγόρος – Εκπαιδευτικός