Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Βελούχι-Μυρίκη 2-0 - Στο τέλος το κύπελλο το παίρνει η ΑΠΟΚΑΡΑ


Κυπελλούχος Ευρυτανίας στέφθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο ΑΠΟΚ, επικρατώντας στον τελικό της Μυρίκης με σκορ 2-0. Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη έχοντας τον παράγοντα τύχη με το μέρος της αλλά και την αριθμητική υπεροχή για 45 περίπου λεπτά, κατάφερε να επιβληθεί της μαχητικής Μυρίκης, κατακτώντας έτσι το 18ο τρόπαιο στην ιστορία του.

Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα, που για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε να γευτεί την χαρά της κατάκτησης του κυπέλλου, στο Β΄ ημίχρονο του τελικού, παρότι έπαιζε με 10 λόγω της αποβολής του Γιάννη Ζαλοκώστα, απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Θεοδόση Κόκκοτου, είχε δυο δοκάρια με τους Δημήτρη Γκορόγια και Κώστα Σταμούλη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει τίποτε.
Πλέον οι δυο ομάδες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην Α΄ ΕΠΣΕ, καθώς διεκδικούν και τον τίτλο του πρωτασθλήματος. Αγωνίζονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για την 18η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, προτού παίξουν στα μπαράζ. Ο ΑΠΟΚ επιπλέον θα συμμετάσχει και στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας.
Απουσίες από την ΕΠΣΕ
Πολλά μέλη της ΕΠΣ Ευρυτανίας πήραν απουσία. Παραβρέθηκε ο Πρόεδρος Δημήτρης Πεταρούδης, ο ταμίας Θανάσης Τσατσαράγκος και ο έφορος Κώστας Κατσαδούρος. Απουσίαζαν οι: Μίλτος Μπομποτσιάρης (Αντιπρόεδρος), Γιώργος Παπαντζίμας (Αντιπρόεδρος και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ), Διονύσης Βονόρτας (Γενικός Γραμματέας), Θόδωρος Ζελενίτσας (Ειδικός γραμματέας), Χρήστος Δημητρόπουλος (Μέλος) και Κώστας Χούπας (Μέλος).
Ο ΑΠΟΚ κερδίζει για 4η φορά σε τελικό κυπέλλου της Μυρίκη. Πλέον έχει δημιουργήσει μια μίνι παράδοση εις βάρος των «κόκκινων», που αγωνίστηκαν μετά από 10 χρόνια σε τελικό, αλλά δεν κατέκτησε το κύπελλο. Το Βελούχι κατέκτησε το 18ο κύπελλο της ιστορίας του.
Καλή παρουσία είχε ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία), αλλά και οι επόπτες Μπουμπουρή και Χατζηθεοδώρου. Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις και πήρε τις σωστές αποφάσεις.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
23΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και δεξιά και ο Ζαραβέλης εξ επαφής βρήκε την μπάλα με τον Κόκκοτο να μην αιφνιδιάζετε και να μπλοκάρει.
24΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε απ ευθείας κόρνερ από δεξιά, ο Μεριγκούνης στην προσπάθεια του να μπλοκάρει έβαλε την μπάλα μέσα από την γραμμή του τέρματος και με υπόδειξη της βοηθού Μπουμπουρή το γκολ καταμετρήθηκε (1-0), κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς του Βελουχίου.
30΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπουμπουρή Α. από καλή θέση βρήκε στο τοίχος και συγκεκριμένα στον Φλωράκη και έφυγε κόρνερ πάνω από το τέρμα του Βελουχίου.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Γιάννης Ζαλοκώστας αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα για παρεμπόδιση αντιπάλου και αποβλήθηκε. Η Μυρίκη ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο.
58΄: Χτύπημα φάουλ του Παχή από καλή θέση πέρασε πάνω από το τέρμα του Κόκκοτου.
60΄: Ξαφνικό σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το αριστερό «Γ» του ΑΠΟΚ.
63΄: Ο Μπουμπουρής έκανε την παράλληλη πάσα από αριστερά και ο Λέρης μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
69΄: Ο Ζαραβέλης έκανε έξοχη ατομική ενέργεια από δεξιά πάσαρε στον Σταμούλη, ο οποίος εκτός περιοχής και αριστερά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
74΄: Ο Μπουμπουρής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, μετά από απομάκρυνση της άμυνας η μπάλα στρώθηκε στον Γκορόγια, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Παχής από κοντά σούταρε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
78΄: Ο Συγκελόπουλος έκανε την βαθιά μπαλιά από αριστερά ο Τσιλίκας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Σακαμπέτη. Ο Χρυσαφόπουλος καταλόγισε το πέναλτι και κιτρίνισε το παίκτη της Μυρίκης.
80΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. εκτέλεσε το πέναλτι, σούταρε άψογα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
82΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. έκανε την μπαλιά για τον Νούλα, ο οποίος σούταρε απέναντι στον Μεριγκούνη, ο τελευταίος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
84΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπουμπουρή Α. από αριστερά απέκρουσε με τις γροθιές στο κέντρο της εστίας ο Κόκκοτος.
86΄: Μακρινό απευθείας σουτ του Σταμούλη πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.
87΄: Ο Τσιλιμέκης Δ. έκανε την μπαλιά από δεξιά, ο Νούλας «τσίμπησε» προ του Μεριγκούνη τον απέφυγε και πλάσαρε από το ύψος  της περιοχής στην κενή εστία πάνω από τα δοκάρια της Μυρίκης.
Συνθέσεις Ομάδων
ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτος, Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Κρίντας, Μπόνιας, Κουτσονίκας(58΄ Νούλας), Τσιλίκας(89΄ Καρβέλης), Ζαλοκώστας Δ., Φλωράκης(66΄ Κουτσουπιάς)
Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Φύκας(54΄ Λέρης), Σταμούλης, Ράικος(63΄ Γκορόγιας), Σιταράς Κ.(73΄ Κοτρώνης), Μπουμπουρής Α., Ζαλοκώστας Ι.
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός: Κωνσταντίνα Μπουμπουρή (ΕΠΣ Ευρυτανίας)2ος Βοηθό : Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Η στέψη του κυπελλούχου Ευρυτανίας 2013 ΑΠΟΚ
Αμέσως μετά την λήξη του τελικού ακολούθησε η απονομή των κυπέλλων στις δυο ομάδες του τελικού. Ο ΑΠΟΚ «σήκωσε» το 18ο κύπελλο της ιστορίας του και η Μυρίκη το 4ο κύπελλο του φιναλίστ.
Πρώτα ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Παπαδήμος παρέλαβε μετάλλιο από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Δημήτρη Πεταρούδη και με την σειρά της διαιτητή 3αδα αποτελούμενη από τους Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο, Κωνσταντίνα Μπουμπουρή και Χριστόφορο Χατζηθεοδώρου παρέλαβε τα μετάλλια της από τον αρχιδιαιτητή Γιώργο Παπαδήμο.

Στην συνέχεια ο ταμίας της ΕΠΣΕ Θανάσης Τσατσαράγκος απένειμε τα μετάλλια στους ποδοσφαιριστές της Μυρίκης και ο έφορος της ΕΠΣ Κώστας Κατσαδούρος παρέδωσε το κύπελλο στον αρχηγό της Μυρίκης Κώστα Ζαραβέλη.
Μετά την απονομή της Μυρίκης οι παίκτες του ΑΠΟΚ φόρεσαν τα μετάλλια τους από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Δημήτρη Πεταρούδη. Ο αρχηγός Γιώργος Κρασιάς σήκωσε ένα ακόμη κύπελλο, με την απονομή να γίνεται από τον Πρόεδρο της ΕΠΣΕ.
Ο Γιώργος Κρασιάς σήκωσε ψηλά την κούπα κάτω από δυνατά όλε-όλε των συμπαικτών του. Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί των νικητών, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν και με το κύπελλο.