Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚ -Κρέντη 3-1 Βλέπει πρωτιά το Βελούχι


Το Βελούχι ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής της περασμένης αγωνιστικής, επικρατώντας της Κρέντης με σκορ 3-1. Οι γηπεδούχοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν νωρίς και παίζοντας στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού καλή μπάλα, έφτασαν απόλυτα δίκαια στην μεγάλη αυτή νίκη, που τους δίνει δικαίωμα να τερματίσουν ακόμη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αν πάρουν τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια.

Η Κρέντη παρά το ιδανικό ξεκίνημα και το προβάδισμα με εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Τύμπα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στον αντίπαλο και μοιραία γνώρισε την ήττα. Η μεγάλη αποχή, από τους αγωνιστικούς χώρους, εξ αιτίας της διακοπής και του ρεπό που μεσολάβησε, αλλά και η απουσία του Γιώργου Γιάκου από το κέντρο της άμυνας, ήταν τα βασικά στοιχεία που έφεραν την ήττα για την ομάδα του Κώστα Μάκκα, αλλά και την κακή εμφάνιση. Δυστυχώς, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, παίχτες κλειδιά της ομάδας βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα. Αντίθετα μεγάλη μπάλα για τους φιλοξενούμενους έπαιξαν οι Πάτρου, Πανέτας και Τύμπας, ενώ καλά πήγαν και οι Λάππας, Β. Μάκκας. Ο ΑΠΟΚ, που είχε ως κορυφαίο τον Φλωράκη και σε πολύ καλή μέρα τους Τσιλιμέκη και Κρασιά, προσπέρασε την Κρέντη στην βαθμολογία φτάνοντας τους 29 βαθμούς και ανεβαίνοντας στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Κρέντη υποχώρησε στην 4η θέση, μένοντας στους 28 βαθμούς. Την προτελευταία(17η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ υποδέχεται τον Άγιο Προκόπιο και η Κρέντη υποδέχεται την Ποταμιά στο Κεράσοχωρι.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Κρασιάς εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά, ο Σαϊτης πήρε την κεφαλιά από κοντά, που πέρασε άουτ πάνω από το τέρμα του Ντάλλα.
13΄: Ο Κουτσονίκας πάσαρε στον Τσιλιμέκη, ο οποίος ελίχτηκε, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από το ύψος του πέναλτι στην δεξιά ρίζα της κάθετης δοκού, στην επαναφορά ο Σαϊτης έστρωσε ξανά στον Τσιλιμέκη, που από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή σούταρε δυνατά πάνω από την εστία της Κρέντης.
18΄: Μακρινό σουτ του Μπόνια μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
20΄: Ο Τύμπας με απευθείας φάουλ από καλή θέση και αριστερά άνοιξε το σκορ, με την μπάλα να σκα μπροστά στον Κόκκοτο και να αναπηδά, καταλήγοντας στα δίχτυα (0-1).
23΄: Ο Φλωράκης έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, όμως σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
33΄: Μακρινό σουτ του Κουτσονίκα απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Ντάλλας.
36΄: Ο Κρίντας άνοιξε από αριστερά για τον Φλωράκη, που σέντραρε και ο Κουτσουπιάς στο πρώτο δοκάρι από κοντά με δυνατό σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία της Κρέντης ισοφάρισε σε 1-1.
43΄: Ο Φλωράκης σέντραρε από δεξιά και ο Σαϊτης από κοντά με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Κρέντης πέτυχε το 2-1.
45΄+1΄: Σέντρα-σουτ του Μπόνια από πλάγια αριστερά και εκτός περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά δυνατό σουτ με καλές προϋποθέσεις του Φλωράκη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Ζαχαρόπουλος με ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τροφοδότησε τον Φλωράκη, που κινήθηκε και πλάσαρε στην αριστερή γωνία λίγο μέσα από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Η άμυνα της Κρέντης σταμάτησε, θεωρώντας ότι ο ποδοσφαιριστής βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο ο 1ος βοηθός Λάμπρος Κολοκώτσιος κατευθύνθηκε προς την σέντρα.
59΄: Ο Τσιλιμέκης έδωσε στον Σαϊτη, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια του Ντάλλα.
73΄: Ο Τσιλιμέκης βρέθηκε απέναντι από τον Ντάλλα και στην προσπάθεια του να τον αποφύγει, ανατράπηκε καθαρά, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπόνιας ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, όμως σούταρε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
75΄: Δυνατό σουτ του Μπόνια από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
84΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από καλή θέση απέκρουσε χαμηλά στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Ντάλλας.
85΄: Ο Βούρτσας Γ. έκλεψε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε από καλή θέση και ο Κόκκοτος δήλωσε «παρών» αποκρούοντας.
86΄: Ο Μπόνιας άνοιξε αριστερά στον Ράπτη, ο οποίος σέντραρε και το σουτ του Κουτσουπιά εξ επαφής έφυγε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
87΄: Ο Φλωράκης πάσαρε στον Μπόνια, ο οποίος σούταρε ελάχιστα άουτ μέσα από την περιοχή.
94΄: Προσπάθεια του Φλωράκη και σουτ από καλή θέση πέρασε άουτ.
Συνθέσεις Ομάδων
ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτος, Ζαχαρόπουλος, Κρίντας, Κρασιάς, Ξαγάρας, Κουτσονίκας, Μπόνιας, Τσιλιμέκης Δ.(77΄ Ράπτης Π.), Κουτσουπιάς, Σαϊτης(63΄ Τσιλίκας), Φλωράκης
Κρέντη (Κώστας Μάκκας): Ντάλλας Απ., Μπύρος Ε.(46΄ Μάκκας Ε.), Μπύρος Σ., Πάτρου, Λάππας, Πανέτας, Βούρτσας Γ., Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ.(75΄ Ντάλλας Ι.), Τύμπας Δ., Ντάλλας Αθ.(Ν) (54΄ Ντάλλας Ν.)
Διαιτητής : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος,1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος, 2ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)