Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - Α΄ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ


*Δεν είναι αδέλφια μου που δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΕ μέχρι τώρα για την Ευρυτανία η περίεργη αυτή τρικομματική κυβέρνηση, με μεγάλη μας έκπληξη και αγωνία διαπιστώνουμε ότι σχεδιάζουν να πωλήσουν την λίμνη, να παραχωρήσουν τις πηγές μας, να μην αφήσουν τίποτε όρθιο και κανένας δεν αντιδρά.
Δυστυχώς ζούμε σε μια δύσκολη εποχή που για τούτο τον τόπο και τους ξωμάχους κατοίκους τους δεν νοιάζεται πλέον ΚΑΝΕΝΑΣ και ας κόβονται κάποιοι ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν από την αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

*Πάλι καλά που ασχολείται με τα σοβαρά θέματα της Ευρυτανίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και ο Νικόλας Κουίκ, γιατί αλλιώς τα μαντάτα θα τα μαθαίναμε όταν όλα θα ήταν τελειωμένα τόσο για την λίμνη Κρεμαστών όσο και για πολλά ακόμη σημαντικά ζητήματα ευρυτανικού ενδιαφέροντος.

*Πάντως, οξύμωρον είναι να ψηφίζεις το μνημόνιο που μεταξύ άλλων καταργεί και τις συντάξεις των πολύτεκνων μητέρων και λίγο αργότερα να καταθέτεις Ερώτηση για την συνέχιση της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μάνες.

*Η γενικότερη κατάσταση στην Ευρυτανία είναι τραγική και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος αν κάνει μια βόλτα στα ευρυτανικά χωριά και κυρίως σε αυτά της κεντροδυτικής Ευρυτανίας. Νέοι προβληματισμένοι, στεναχώριες στα σπιτικά, φτώχεια και των γονέων και μέσα σε όλα άγχος μέχρι απελπισίας. Ποιος φταίει για την διαμορφωμένη αυτή κατάσταση, που βρίσκονται οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της σύγχρονης τραγωδίας για την πατρίδα και τον τόπο μας; Ο ένας εξ  αυτών, ο μεγάλος καθηγητής, ο ΓΑΠ, πήρε σβάρνα τα Πανεπιστήμια να διδάξει στους φοιτητές, πως μπορεί να ξεπεράσει μια χώρα την οικονομική κρίση και οι υπόλοιποι κρατούν γερά το τιμόνι της χώρας μην πέσει σε κανένα βράχο και τσακιστεί. Όσον αφορά για τους τοπικούς άρχοντες, αυτοί το πήραν απόφαση: Δεν πρόκειται να κλείσουν μάτι από δω και πέρα αν δεν καταφέρουν να ανακουφίσουν τον πόνο των συμπατριωτών τους. Οι περισσότεροι μάλιστα έδωσαν και όρκο για την επίτευξη αυτού του στόχου: Ή πετυχαίνουμε είπαν ή φεύγουμε για το εξωτερικό όπως έκανε ο μεγάλος, τόσο πολύ.!!!

*Πάντως κάποιοι απ΄ αυτούς καλά θα κάνουν να σταματήσουν να μιλάνε γιατί η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί. Καλύτερα λοιπόν σιωπή, παρά κουβέντες και λόγια στον αέρα χωρίς κανένα θετικό για τον τόπο.

*Όσον αφορά για τους μεγάλους αγωνιστές της τοπικής αυτοδιοίκησης που πήραν απόφαση να σαμποτάρουν την Δημοτική αρχή Αγράφων, τους πληροφορώ ότι η Δημοτική Αρχή δεν έπαθε και ούτε θα πάθει τίποτε, οι συνδημότες και όλοι εμείς που μένουμε σε αυτόν τον τόπο είμαστε οι μεγάλοι χαμένοι. Ας ληφθεί αυτό υπόψη γιατί άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν.  

*Και όσον αφορά εκείνους που προσέφυγαν τάχα για τα καύσιμα, τους πληροφορώ ότι η εν λόγω κίνησή τους απερρίφθη. Για τον φίλο μου αγωνιστή και όχι αντάρτη του Δ.Σ. Αγράφων, όπως θέλει να αποκαλείται τον πληροφορώ ότι τα καύσιμα φίλε Ταξιάρχη δεν ψηφίζονται κατά αναλογία, όπως σου είπαν να κάνεις και αυτό θα φανεί από την ακυρωτική απόφαση που σε λίγο θα έχεις στα χέρια σου. Είναι λάθος σου να νομίζεις, ότι πάρθηκε απόφαση για τους υπολοίπους μήνες να ψηφίζονται αναλογικά καύσιμα. Μην παρασύρεσαι γιατί τουλάχιστον είσαι καλό παιδί. Τώρα για τις αντιδράσεις σου γιατί άργησε ο Προϋπολογισμός να κατατεθεί προς ψήφιση, σου υπενθυμίζω ότι τον περσυνό εσύ ο ίδιος τον ψήφισες στα τέλη Μαΐου. Εδώ δεν βγήκε ο Φλεβάρης ακόμη, έχουμε καιρό. Γι΄ αυτό λοιπόν, πρόσεχε όταν θέλεις να βάλεις ή να πατήσεις φρένο, καθότι το φρενάρισμα πάνω σε πάγο, πάντα σε οδηγεί εκτός δρόμου ή σε τοίχο…

*Την απόφαση του να διεκδικήσει την περιφέρεια Στερεάς, ανακοίνωσε προ ημερών o πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Γιαννόπουλος. Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Αυτοδιοίκηση, η περίπτωση του γιατρού είναι από τις καλές.