Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Κυκλοφορεί και οπλοφορεί ο βουλευτής του νομού μας κ. Κοντογιώργος  σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.
Ο ίδιος δεν διέψευσε τα αναγραφόμενα άρα μπορούμε να πιστέψουμε τις δημοσιεύσεις χωρίς ενοχές και αμφιβολίες. Από ότι γνωρίζουμε η πολιτεία έχει φροντίσει για Αστυνομική φρουρά στον εν λόγω βουλευτή όπως άλλωστε και σε όλους τους εκπρόσωπους μας στο Κοινοβούλιο. Άραγε φοβάται κάτι που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οι φρουροί του? Δεν τους εμπιστεύεται ? Έχει απειληθεί η ζωή του για πολιτικές  απόψεις και πράξεις? Τι θα συμβεί εάν κάποιος πολίτης  σε μια κουβέντα παρεκτραπεί και  πει μια κουβέντα παραπάνω? Ο κ. Κοντογιώργος  θα είναι νηφάλιος ή θα πάει το χέρι του στο όπλο? Πολλά τα ερωτήματα περί οπλοχρησίας και οπλοφορίας. Οι πράξεις των βουλευτών θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή και η οπλοχρησία και η οπλοφορία σίγουρα σε μια πολιτισμένη κοινωνία είναι  προς αποφυγή.

*Μπορεί να έχει επιχειρήματα για την οπλοφορία ο βουλευτής μας ότι ίσως  περάσει ξανά από την πόλη μας η Ολυμπιακή φλόγα και θα πρέπει να το πανηγυρίσει δεόντως και μεγαλοπρεπώς όπως το πανηγύρισε ο τότε βουλευτής του νομού μας. Εδώ η φράση με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις ταιριάζει γάντι.  Μπορεί  και να του χρειάζεται καμιά Κυριακή στο κυνήγι. Όπως  δήλωσε πριν δυο χρόνια για μια συγκεκριμένη Κυριακή ότι θα πάει για κυνήγι σε λίγο διάστημα που δεν θα είναι βουλευτής θα του χρειάζεται στο κυνήγι. Που να ψάχνει για κυνηγητικά όπλα ο άνθρωπος….    

*Σε τυχαία συνάντηση με τον πρώην Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Κρητικό όταν η συζήτηση περιστράφηκε για την παράκαμψη του δρόμου και τα έργα παράκαμψης που άρχισαν ο έμπειρος ,σεβαστός  και χαμηλών τόνων  αυτοδιοικητικός άνδρας  εξέφρασε την  ανησυχία ότι με το ρυθμό που η εταιρία εργάζεται αλλά και με την μη πρόοδο των απαλλοτριώσεων, το συγκεκριμένο έργο  δεν θα τελειώσει γρηγορότερα από μια τριετία. Ο ίδιος όσον αφορά το έργο δεν ήταν αρνητικός και πρότεινε το λογικό και αυτονόητο ότι από μόνη της η συγκεκριμένη παράκαμψη δεν λύνει το πρόβλημα  στον οδικό άξονα Λαμίας- Καρπενησίου εάν δεν γίνουν παρακάμψεις στον Τυμφρηστό, στον Άγιο Γεώργιο και το Λιανοκλάδι. Κατά την γνώμη του ένας σύγχρονος και σωστός δρόμος Καρπενησίου – Λαμίας αναβαθμίζει και την περιοχή του.   Τέτοιες απόψεις αξίζουν  προβολή και συγχαρητήρια αρκεί βεβαίως να εκφράζονται αρμοδίως και στα ανάλογα όργανα και να  χτυπούν καμπανάκι  στους δικούς μας και να  πιέζουν  προς γρήγορη  εκτέλεση μπας και επιτέλους δούμε  κάποτε τελειωμένο αυτόν το πολυπόθητο δρόμο.  

*Χαμός ξανά στα Άγραφα. Αυτός ο δύστυχος δήμος θα βρίσκεται  στην επικαιρότητα μόνο για αρνητικά γεγονότα. Η ώρα της κοινοποίησης της ποινής στον Δήμαρχο έφτασε. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα αυτά τα πράγματα όσο και να προσπαθήσει ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του δεν αποφεύγονται.  Ο ίδιος ο Δήμαρχος  θα προσπαθήσει να σώσει το κεφάλι του και με δικηγορικά τερτίπια θα θελήσει  να καθυστερήσει την εκτέλεση της ποινής της αργίας που του επιβλήθηκε. Η ουσία είναι ότι κρατά σε ομηρία έναν ολόκληρο δήμο και κάθε μέρα που περνάει τα προβλήματα αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο. Εδώ που φτάσαμε το λιγότερο που ενδιαφέρει αυτούς που πραγματικά  αγαπούν και πονούν  τον τόπο είναι τι θα κάνει ο Δήμαρχος,  ο αναπληρωτής  Δημάρχου, ο Πρόεδρος Δ.Σ οι σύμβουλοι , οι αντάρτες και η Αντιπολίτευση. Το μόνο που πραγματικά ενδιαφέρει είναι  να περισωθεί ότι μπορεί και σε ένα χρόνο να ξημερώσει μια διαφορετική ημέρα στο Δήμο Αγράφων.

*Μεγάλη διαφορά στους δύο Δημάρχους του νομού μας. Όσο και να διαφωνεί κανείς με τα τον Δήμαρχο Καρπενησίου βλέπει μια τεράστια διαφορά . Ο ένας συναντάει δικαστές και απολογείται και ο άλλος συναντάει τον Πρωθυπουργό της χώρας  εφόσον έχει μέχρι σήμερα συναντήσει το μισό Υπουργικό Συμβούλιο. Είναι μετά να μην υπάρχουν αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο δήμων?