Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

EΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Α'

* Λοιπόν αδέλφια μπήκαμε στην τελευταία χρονιά της πορείας των Δημάρχων σε Καρπενήσι και Άγραφα. Λοιπόν προσέξτε με και θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα.
Στον Δήμο Καρπενησίου, η υποψηφιότητα Μπακογιάννη έχει κλειδώσει και όλα θα παιχτούν για τον αντίπαλο και αν αυτός υπάρξει. Το λέω αυτό διότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως όλα δείχνουν στους περισσότερους Δήμους θα κατεβάσουν κοινό υποψήφιο, ως συγκυβερνούντα κόμματα. Αν ισχύσει αυτό και για τον Δήμο Καρπενησίου, τότε ο αντίπαλος του Μπακογιάννη θα προέλθει από τον ΣΥΡΙΖΑ και πιθανώς από κάποιες προοδευτικές συνεργασίες. Ποιος λοιπόν θα σηκώσει το βάρος να κοντράρει τον Μπακογιάννη στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές; Και αν θέλετε, ποιος θα αποφασίσει να θυσιαστεί σε μια εκλογική μάχη με φαβορί και αουτσάιντερ; Θα βρεθεί το πρόσωπο θα μου πείτε διότι με το νέο σύστημα που θα διεξαχθούν  οι εκλογές, πολλά μπορούν να συμβούν. Συμφωνώ ότι θα βρεθεί κάποιο πρόσωπο, όμως δεν συμφωνώ ότι μπορούν να συμβούν πολλά. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

*Τώρα όσον αφορά τον πέρα Δήμο. Εκεί λοιπόν οι περισσότεροι, δώθε από τον Αγραφιώτη, θεωρούν ότι ο Τάτσης είναι τελειωμένος και πως δεν θα ξανακατέβει. Οι άλλοι όμως, οι πέρα από τον Αγραφιώτη, δηλ. Απεράντιοι και Ασπροποταμίτες, λένε ότι ο Τάτσης θα είναι και πάλι υποψήφιος και ότι θα κερδίσει μάλιστα και τις εκλογές, όποιον αντίπαλο και αν έχει. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος αν περιδιαβεί τούτο τον καιρό χωριά των πρώην Δήμων Αγράφων, Βίνιανης και Φραγκίστας, όπου εκφράζεται μια δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Δημάρχου και το αντίθετο αν περάσει σε χωριά των πρώην Δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου, όπου φαίνεται η υποστήριξη στο πρόσωπο του κ. Τάτση. Εμείς από αυτή εδώ τη στήλη, τοποθετηθήκαμε πολλές φορές για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Αγράφων και πήραμε θέση.

*Ωστόσο όμως οι εκλογές έρχονται και του χρόνου το Μάιο, οι δημότες Αγράφων θα κληθούν να επιλέξουν τον νέο Δήμαρχό τους, που θα είναι μάλιστα Δήμαρχος 5ετίας. Τι θα γίνει λοιπόν στον Δήμο Αγράφων; Ποια στάση θα κρατήσουν τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης; Θα στηρίξουν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κοινό υποψήφιο και στα Άγραφα; Και αν γίνει κάτι τέτοιο, ο κοινός υποψήφιος θα είναι ο Τάτσης; Από την άλλη πλευρά, οι έτερες πολιτικές δυνάμεις ποιον θα επιλέξουν ως υποψήφιο στον πολυπαθή Δήμο Αγράφων; Ποιο πρόσωπο θα ηγηθεί μιας τέτοιας αυτοδιοικητικής κίνησης; Λοιπόν, επειδή τα παραπάνω έχουν απασχολήσει πάρα πολλούς μέχρι τώρα, σας ενημερώνω υπεύθυνα ότι το τοπίο στον Δήμο, όσον αφορά τις επόμενες εκλογές είναι ακόμη ομιχλώδες. Ωστόσο όμως 2 σημαίνοντα πρόσωπα με πολυετή παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, περιμένουν τις εξελίξεις και την κατάλληλη ώρα θα τοποθετηθούν. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, παίζει πολύ δυνατά και αν αποφασίσει να κατέβει στον Δήμο Αγράφων, το ματσάκι το έχει στο χέρι του, γιατί είναι καλός μέσα στη ρακέτα και ας λένε κάποιοι ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο.