Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Δυναμικό “παρών” του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Καρπενησίου - ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Η Αυτοδιοίκηση υπήρξε ένα από τα μεγάλα θύματα των  πολιτικών λιτότητας και των αλλεπάλληλων Μνημονίων, αφού μετά από σχεδόν τρία χρόνια εφαρμογής αυτής της πολιτικής, η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση έχει υποστεί μείωση πάνω από 60% των θεσμοθετημένων πόρων της και έχει οδηγηθεί σε πραγματική οικονομική ασφυξία. Επί πλέον,  με την  αντιδημοκρατική, συγκεντρωτική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»,   απομακρύνεται διαρκώς και  αποξενώνεται από τους πολίτες και τις ανάγκες τους.

 Τον παραπάνω γενικό κανόνα ακολουθεί και ο  ευρύτερος  Δήμος  Καρπενησίου συν το γεγονός ότι για πάρα  πολλά χρόνια βρίσκεται στα χέρια δημοτικών αρχόντων και διοικήσεων που προέρχονται ανοιχτά από τους σημερινούς κυβερνητικούς εταίρους  υπεύθυνους για την διάλυση της Τ.Α. Oι ίδιοι «παράγοντες»  εναλλάσσονται  στα δημόσια αξιώματα του Νομού, μετακινούνται από συνδυασμό σε συνδυασμό, εμφανίζονται  κατά διαστήματα ως ανεξάρτητοι ή υπερκομματικοί, μοιράζουν κάθε είδους υποσχέσεις και εξυπηρετούν με κάθε τρόπο το σύστημα  που τους αναδεικνύει.  Τα προβλήματα διογκώνονται και οι πολίτες ταλαιπωρούνται και απογοητεύονται.
Είναι αναγκαία λοιπόν η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης. Μιας πρότασης που  εμπιστεύεται   τον θεσμό, ενισχύει τον χαρακτήρα των ΟΤΑ ως οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών και διαμορφώνει για την Αυτοδιοίκηση ένα θεσμικό πλαίσιο δημοκρατίας, αυτοτέλειας, διαφάνειας και κοινωνικής συμμετοχής. Μιας πρότασης  που θέλει την Αυτοδιοίκηση:
 Να διεκδικεί και να συγκρούεται με τα συγκεντρωτικά κέντρα αποφάσεων της κρατικής εξουσίας.
Να είναι ο βασικός μοχλός οργάνωσης της αλληλεγγύης και υπεράσπισης της κοινωνικής συνοχής με δράσεις που θα λειτουργούν ως ανάχωμα στη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Να υπερασπίζεται  και να οργανώνει  εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα στους φτωχούς, τους άνεργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.
Να υπερασπίζεται την εργασία και την αξιοπρέπεια των πολιτών,  την απρόσκοπτη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, τα δημοκρατικά και  συνταγματικά  δικαιώματα.      
 Να υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά και τη δημοτική περιουσία και να τάσσεται μαζί με το λαό  και τους εργαζόμενους απέναντι   στις επιχειρούμενες πολιτικές, είτε άμεσης είτε έμμεσης ιδιωτικοποίησης κρίσιμων κοινωνικών και αναπτυξιακών τομέων, στις επαπειλούμενες απολύσεις των εργαζομένων στην Τ.Α και στην λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων που εξελίσσεται στους ΟΤΑ .
Η υλοποίηση των παραπάνω απαιτεί τη δημιουργία μιας ευρείας κίνησης πολιτών που θα ανοίξει έναν ελπιδοφόρο δρόμο, μια άλλη προοπτική. Μιας κίνησης Αντίστασης στις εφαρμοζόμενες σήμερα πολιτικές,  ανατροπής των μνημονίων και του εφιαλτικού μέλλοντος που μας ετοιμάζουν.
Μιας κίνησης  ανοιχτή σε όσους πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικοϊδεολογικές τους απόψεις , αποδέχονται την ανάγκη να παλέψουν σε τοπικό επίπεδο με ανιδιοτέλεια για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων  και θέλουν να συμμετέχουν, χωρίς αποκλεισμούς, στη λήψη των αποφάσεων  μέσα από τις γενικές συνελεύσεις της κίνησης.  Οι μόνοι που  δεν έχουν θέση είναι οι «επώνυμοι πολιτικάντηδες καριέρας»  και όσοι ταυτίστηκαν  με το καταρρέον  σύστημα αυτής της εξουσίας.
Η προτεινόμενη κίνησή  δεν έρχεται να υποκαταστήσει τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας του δήμου και της  πόλης μας που χρόνια επεξεργάζονται προτείνουν και παλεύουν λύσεις για τα προβλήματα που αφορούν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων του Δήμου.
Οι πολίτες που ζουν στο Καρπενήσι και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, γνωρίζουν καλύτερα  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που απαιτούνται.
Σε συνεργασία με τους φορείς και τις συλλογικότητες του Δήμου, μέσα από ανοιχτές συζητήσεις, θα καταλήξουμε άμεσα σε ένα πρόγραμμα για το  Δήμο που θα βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και θα έχει στόχο να δώσει στους κατοίκους του  δήμου,  και τις γενιές που έρχονται μια άλλη προοπτική.
Καλούμε τους συμπολίτες  μας  να συμμετέχουν  ισότιμα στην   κοινή προσπάθεια,   για μια μεγάλη και διαφορετική δημοτική παράταξη που μπορεί να εκφράσει κάθε δημοκρατικό πολίτη που θέλει να παραμείνει έξω από πολιτικές και προσωπικές συναλλαγές «παραγόντων» της πόλης, να παρέμβουμε στις εξελίξεις και στις δημοτικές εκλογές με τη διαφορετική μας άποψη για όλα τα ζητήματα που αφορούν το δήμο μας.
 Το θέλουμε και μπορούμε να χαράξουμε έναν άλλο δρόμο.

Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ


ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Αναγνώστου Γιώργος -ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Βαρελάς Άρης (Αριστοτέλης) ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
Βλάχος Δημήτρης - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Γενιτσαρόπουλος Κώστας-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Γρίβας Φίλιππος - ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ
Ζαβός Δημήτριος - ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ
Ζαβού Έφη  - ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ
Ζαγκότσης Δημήτρης - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Καραγιάννης Λευτέρης - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Καραγιώργος Γιώργος - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Κανακάκη Καλλιόπη - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Κελεσίδης Γιάννης - ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ
Κεράνης Γιάννης - ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ
Κοκκώσης Λάζαρος - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Κορτέσης Ανδρέας - ΜΟΥΖΙΛΟ
Λαμπροπούλου Γεωργία - ΠΡΟΥΣΣΟΣ
Μαντέκα Ελένη  - ΣΤΕΝΩΜΑ
Μαντέκα Μάγδα - ΣΤΕΝΩΜΑ
Μαστροκώστας Κώστας - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Μαυρίκα Χαρά -  ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Ντούσικος Λάμπρος - ΦΟΥΡΝΑ
Παπαδοκωστόπουλος Άρης - ΜΗΛΙΑ
Παπασπύρου Β. - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Πεταρούδης Δημήτρης-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Πουρνάρας Νίκο-ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ
Ρέλιας Βάιος - ΦΟΥΡΝΑ
Σκονδριάνος Μάκης - ΦΟΥΡΝΑ
Τσιαμπούλης Γιώργος -ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Τσιούρης Σπύρος -ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Χαλκιάς Βαγγέλης- ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ