Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΔΟΣΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Περιφερειάρχης Στερεάς, τονίζοντας χαρακτηριστικά, στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, πως «το ταξίδι του στην Τ.Α. ολοκληρώθηκε».
Μεγάλες αποφάσεις από μεγάλους αυτοδιοικητικούς άνδρες, όπως είναι ο Κλέαρχος Περγαντάς, μια ξεχωριστή προσωπικότητα που προσέδωσε κύρος με την παρουσία του και στον δεύτερο βαθμός αυτοδιοίκησης. Είναι γεγονός ότι ο Περγαντάς προσέφερε έργο και μάλιστα μεγάλο σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη. Να ευχηθούμε κάθε καλό στη ζωή του και κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματά του, όπου κι αν είναι αυτά.

*Βέβαια μπορεί κάποιος να μου πει πως ο Περγαντάς είναι πονηρός και όταν έμαθε ότι αντίπαλός του θα είναι ο Μπακογιάννης, τα βρόντηξε και έφυγε. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί κανένας αγώνα δεν χάνεται και δεν κερδίζεται πριν δοθεί. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι άλλες είναι οι επόμενες κινήσεις του Περγαντά και είναι σίγουρο πως είναι και καλά μελετημένες.

*Αντί του Περγαντά λοιπόν, ο Βαγγέλης Αποστόλου καλείται, από την λεγόμενη κεντροαριστερά, να αντιμετωπίσει τον Κώστα Μπακογιάννη σε ένα με ξεχωριστό ματς με τεράστιο ενδιαφέρον που αναμένεται να κριθεί στις άμυνες. Παρότι είναι φύσει επιθετικοί και οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι της Περιφέρειας, όλα θα παιχτούν στο αμυντικό κομμάτι και κυρίως στους πλάγιους μπακ. Εκείνος που θα επιλέξει καλούς ακραίους με γερά πόδια και πολλά  τρεξίματα, είναι πιο κοντά στην τελική νίκη. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν και από τους τερματοφύλακες καθότι χωρίς καλό τερμαντζή άμυνα δεν έχεις… 

*Τώρα όσον αφορά τα Άγραφα και τους υποψηφίους, πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε. Λοιπόν από τους μέχρι τώρα υποψηφίους 2 για να μην πω και 3, είναι τελειωμένοι ή σχεδόν τελειωμένοι. Ωστόσο η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες 10-12 μέρες, καθότι στο διάστημα αυτό θα φανεί κατά πόσο είναι ισχυρή η νέα υποψηφιότητα που θα προκύψει. Αν αποφασίσει να κατέβει στις επόμενες εκλογές η συγκεκριμένη έμπειρη και ισχυρή ομάδα, τότε το πολιτικό σκηνικό και τα μέχρι τώρα δεδομένα στο Δήμο Αγράφων θα αλλάξουν ριζικά και αρκετοί θα είναι αυτοί που θα τρέχουν να βρουν συνδυασμό για να μπουν  και δεν θα μπορούν.

*Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, που εδώ και καιρό αναφέρει εαυτόν ως υποψήφιον Δήμαρχον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την κλειστή «πόρτα» που είδε σε 5 μεγάλα χωριά που πήγε, αναμένεται να εγκαταλείψει πολύ νωρίς την μάχη, πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει. Κακά τα ψέματα με αέρα κοπανιστό και με 2-3 περιφερόμενους σε συγκεκριμένα σημεία των Αγράφων, ούτε Δήμαρχος γίνεσαι αλλά ούτε και συνδυασμό δεν μπορείς να συγκροτήσεις. Να φανταστείτε φίλες και φίλοι ότι για να συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο απαιτούνται περί τα 150 άτομα με εκπροσώπους απ΄ όλα σχεδόν τα χωριά. Τώρα με μετρημένους στα δάχτυλα, μόνο ομάδα μπάσκετ φτιάχνεις και αυτή με το ζόρι. 

*Τώρα όσον αφορά τα λεγόμενα του φίλου μου του Θύμιου «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ», θα ήθελα του υπενθυμίσω ότι πάνω στον πολυπαθή Δήμο Αγράφων ακουμπά εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αυτός τα δικά του χέρια. Το θέμα δεν είναι ποιος εμπλέκεται στα δρώμενα του Δήμου, αλλά αυτός που εμπλέκεται να έχει προσφέρει εμπράκτως και επί της ουσίας. Ο Δήμος Αγράφων, όσο και αν θέλουν κάποιοι, δεν θα γίνει ΠΟΤΕ παράρτημα ούτε του Καρπενησίου, ούτε άλλου όμορου μεγάλου Δήμου. Όμως για να μην λέγονται και ακούγονται διάφορα, καλόν είναι όσοι νοιάζονται και αγαπούν τον Δήμο, να ασχοληθούν με την επίλυση των προβλημάτων του, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο.

*Δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Άρχισα να ανησυχώ τελευταία καταγράφοντας τις απουσίες συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων στα Άγραφα. Δεν άντεξα και μετά από έρευνα διαπίστωσα ότι η απουσία κάποιων, όνομα και μη χωριό, θα συνεχιστεί μέχρι να συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια. Με βάση την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι πρόσωπο που δημιούργησε ταραχή στο Δήμο, έχει σιωπήσει και αυτό διότι «τα βρήκε» όπως είπε, με την άλλη πλευρά.  Επειδή όμως η «έρευνα» δεν ολοκληρώθηκε στις επόμενες μέρες θα έχω νεότερα και τότε θα τα ξαναπούμε.