Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ... ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Σημαντικά ενισχυμένο θα είναι το… άρωμα γυναίκας στις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία μετρά αρκετές γυναίκες υποψήφιες και μάλιστα γυναίκες με κοινωνική καταξίωση, παιδεία και μόρφωση.
Για τις Περιφερειακές Εκλογές, σε όλους τους Συνδυασμούς είναι έντονη η παρουσία του γυναικείου φύλου, ενώ και στους Συνδυασμούς των υποψηφίων Δημάρχων Καρπενησίου και Αγράφων, οι γυναίκες κάνουν δυναμική παρουσία, με τις περισσότερες εξ αυτών να θεωρούνται σίγουρες για την εκλογή τους.


Δεν είναι δυνατόν να προβληθούν στο ρεπορτάζ που ακολουθεί όλες οι υποψήφιες των επερχόμενων εκλογών, θα αναφερθούμε σε 6 από αυτές, τιμώντας όμως στο πρόσωπό τους όλες τις γυναίκες εκείνες που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και στέλνουν έτσι ένα μήνυμα σε όλους πως η γυναίκα, μπορεί και τα καταφέρνει παντού.
Οι  φετινές δημοτικές εκλογές δεν έχουν καμιά σχέση με όσα  γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις τοπικές εκλογές. Όπως έχουν διαμορφωθεί οι γενικότερες εξελίξεις: η φτώχεια και η μιζέρια των μνημονίων, το αποτέλεσμα (για πολλούς δημοψήφισμα)  των ευρωεκλογών και η πιθανή, ίσως, προοπτική να διαλέξει ο λαός  μια διαφορετική πορεία στο δύσκολο ευρωπαϊκό περιβάλλον, επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις τοπικές υποθέσεις.
Όμως τα προβλήματα του τόπου μας είναι πάντα εδώ και τα συσσωρευμένα αδιέξοδα πολλών ετών ψάχνουν λύσεις, με δεδομένες τις περικοπές στη χρηματοδότηση των δήμων και ανοιχτά τα ενδεχόμενα ιδιωτικοποιήσεων κοινοφελών Δημοτικών οργανισμών και απολύσεων των εργαζομένων τους. Υπάρχουν λύσεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον;
Πόσο εκτός τόπου και χρόνου μοιάζουν οι «ανεξάρτητες» υποψηφιότητες που ζούμε; Ποια είναι η ελπίδα ή πιθανότητα να γίνει σωστή διαχείριση των πενιχρών κεφαλαίων, να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης μετά την κατάργηση φορέων που τις εξυπηρετούσαν, να προχωρήσει η πόλη μας ένα βήμα πιο μπροστά; Ίσως η μεθοδικότητα και οι ευαισθησίες των γυναικών να αποτελούν κάποια λύση στα μεγάλα προβλήματα που βρίσκονται μπροστά μας.
Θεωρούμε ότι η Μαρία Γαλανού, γνωστή Συμβολαιογράφος ως υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας με τον Θανάση Γιαννόπουλο, η Κατερίνα Καλαντζή, Δασοπόνος, χρόνια «ανακατωμένη» στα κοινά, η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, η Γιάνν Χορμόβα, με θητεία και αρκετές εμπειρίες κοντά σε πολιτικά πρόσωπα και οι πρωτάρες στην πολιτική , Ντόρα Ράπτη και Έλλη Γατή, έχουν σχέδια και όραμα για τον τόπο τους.
Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο και ότι στο πρόσωπό τους όλες οι υποψήφιες γυναίκες στους Συνδυασμούς της Περιφέρειας και των Δήμων σε ευρυτανικό επίπεδο, μπορούν να ευωδιάσουν το πολλά δοκιμαζόμενο πολιτικό σκηνικό του τόπου μας, δημιουργώντας ελπίδες και μάλιστα πολλές για ένα καλύτερο αύριο. Να ευχηθούμε σε όλες τις υποψήφιες καλή επιτυχία και για την γιορτή της μητέρας που μας πέρασε κάθε οικογενειακή ευτυχία.