Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου ΔΣ 

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλούνται οι μέτοχοι της Ανώνυμης Εταιρίας ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ – ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως αυτό ορίστηκε με την υπ’ αριθμ. 62/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ευρυτανίας (εκούσια διαδικασία).
Όπως αναφέρει και η πρόσκληση, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό (άρθρο 23& 1) και δυνάμει της υπ’ αριθμόν 5α/28-5-2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και σε εκτέλεση

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΩΣ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ∆ΙΑΡΚΕΙΑΣ 10 ΩΡΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΟ∆ΟΤΕΣ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Στο Πρόγραμμα πιστοποίησης για Τεχνικούς Ασφαλείας εντάσσονται οι ακόλουθες επιχειρήσεις:
- Εμπορικά καταστήματα - Ιατρεία – Μικροβιολογικά Εργαστήρια - Φαρμακεία
- Ταξί - Πωλητές στις λαϊκές αγορές - Καφενεία – Ταβέρνες – Bars κλπ

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας Δημοπρατούνται τέσσερα νέα έργα οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 350.000,00 ΕΥΡΩ

Τέσσερα νέα έργα οδοποιίας προκήρυξε η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, συνολικού προϋπολογισμού 350.000,00 ευρώ.
Τα  έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν εντός 30 ημερών είναι η «Αντικατάσταση καταστρωμάτων γεφυρών  Βλαχέρνας και Νέου Αργυρίου» προϋπολογισμού 70.000,00  ΕΥΡΩ  με το ΦΠΑ, η «Συντήρηση ασφαλτοτάπητα Ραπτόπουλο – Πρασσιά –Κέδρα» προϋπολογισμού 120.000,00  ΕΥΡΩ  με το ΦΠΑ,
η «Συντήρηση ασφαλτοτάπητα Φουρνά – Βράχα – Κλειστός»  προϋπολογισμού 120.000,00  ΕΥΡΩ  με το ΦΠΑ και  η «Τσιμεντόστρωση  δρόμου προς Ι.  Μ.  Στάνας»  προϋπολογισμού 40.000,00  ΕΥΡΩ  με το ΦΠΑ.

ΟΚΤΩ (8) ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ Η απόφαση του Δικαστηρίου, δικαιώνει ηθικά τον Μητροπολίτη Καρπενησίου

Την βαρύτατη ποινή των 8 χρόνων κάθειρξης, επέβαλε το Εφετείο Λαμίας στον εκβιαστή που έπαιρνε χρήματα από Μητροπολίτες και κληρικούς, εκ των οποίων και από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο.   Ο κατηγορούμενος, που κατάγεται από το Αγρίνιο, με πρόσχημα την οικονομική του καταστροφή, τα πολλαπλά χρέη του και τα τεράστια οικογενειακά του προβλήματα, πέτυχε με μοναδική δεξιοτεχνία, στο διάστημα από το 2004 και μέχρι το 2009, να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά τόσο από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο, όσο και από τον Μητροπολίτη Θήρας κ.κ. Επιφάνιο αλλά και από 2 ακόμη Ιερομονάχους, Ηγουμένους μεγάλων Μοναστηριών.

Κεραυνοί Κουίκ κατά Καρατσίκη - Λυκουρέντζου για το ακτινολογικό στο Νοσοκομείο Καρπενησίου “Με πρωταγωνιστή τον ανύπαρκτο υπουργό τους, να πά- ψουν πολλοί Διοικητές να παίζουν με τις ζωές των Ελλήνων”

Με νέα παρέμβασή του ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, εξαπολύει κεραυνούς εναντίον Διοικητών Νοσοκομείων που σκεπάζουν τις παραλείψεις τους με γελοίες αιτιολογίες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Δελτίο Τύπου του.

Με επιτυχία η 3η Περιφερειακή Συνάντηση των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων ΕκπαιδευτικώνΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Κι οι δάσκαλοι χορεύουν υπέροχα…

Μια υπέροχη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Συνεδριακού Κέντρο Καρπενησίου και παρακολούθησαν την 3η Περιφερειακή Συνάντηση των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, αυτή την φορά ήταν ο «οικοδεσπότης» σύλλογος που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία την 3η συνάντησή τους, στην οποία συμμετείχαν οι Σύλλογοι

ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΓΕΡΙΚΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Παρελθόν πλέον αποτελεί το Κυπαρίσσι που δέσποζε εδώ και  πάρα χρόνια στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, μπροστά από την αίθουσα του Ευγένιου του Αιτωλού. Με απόφαση του Δημάρχου Καρπενησίου, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του Επιχωρίου Επισκόπου, το κυπαρίσσι κόπηκε,

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α΄

*Θα προσφύγει κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που τον έθεσε σε 4μηνη αργία, ο Δημήτρης Τάτσης, διότι θεωρεί, όπως διάβασα σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ότι η εν λόγω απόφαση «δεν έχει έδρα το δίκαιο και την νομιμότητα αλλά υποτάσσεται στην αυθαιρεσία και την πολιτική σκοπιμότητα».

Στο Καρπενήσι για προετοιμασία η Εθνική μπάσκετ

Μετά από μια χρονιά απουσίας η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών θα επιστρέψει στο Καρπενήσι  και στο Hotel Spa Montana για να κάνει προετοιμασία εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας(4-22 Σεπτεμβρίου με την Ελλάδα να έχει κληρωθεί κόντρα σε: Σουηδία, Ρωσία, Τουρκία, Ιταλία και Φινλανδία).

Βαρβάρα Ηλ. Μάκκα, η γηραιότερη των Αγράφων - Η υπεραιωνόβια γιαγιά και ο φύλακας άγγελός της

Οι Ευρυτάνες πέραν των  πολλών χαρισμάτων μας, έχουμε και το μέγα προνόμιο να ζούμε πολλά χρόνια. Θέλετε το περιβάλλον, θέλετε η διατροφή ή αν προτιμάτε το γερό σκαρί μας, καταφέρνουμε και ξεπερνάμε τα 80 χρόνια ζωής μ.ο. Ωστόσο όμως μερικοί Ευρυτάνες έχουν φτάσει και προσπεράσει τα εκατό χρόνια ζωής, σε πολλά χωριά της Ευρυτανίας, εκ των οποίων και η Βαρβάρα Ηλ. Μάκκα, που ζει στην Κρέντη του Δήμου Αγράφων.

Η γερόντισσα αυτή γεννήθηκε στον Καρβασαρά Μαράθου, σύμφωνα με την το Δελτίο Ταυτότητός την 1-1-1910 αλλά με μαρτυρίες συγγενών, αρχές του 1907.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 71 Χρόνια από την Έναρξη του Ένοπλου Απελευθερωτικού Αγώνα

Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Καρπενησίου (ΟΠΠΑΔΗΚ), το Τοπικό Συμβούλιο Δομνίστας και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Δομνίστας διοργανώνουν εκδήλωση για τον εορτασμό των 71 χρόνων από την έναρξη του Ένοπλου Απελευθερωτικού Αγώνα.

Με επιτυχία η 3η Περιφερειακή Συνάντηση των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων ΕκπαιδευτικώνΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Κι οι δάσκαλοι χορεύουν υπέροχα…

Μια υπέροχη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Συνεδριακού Κέντρο Καρπενησίου και παρακολούθησαν την 3η Περιφερειακή Συνάντηση των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 23 Ιουνίου στο Μάραθο, τα “ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2013”

Ο Δήμος Αγράφων, ο Σύλλογος Απανταχού Μαραθιωτών και το Δημοτικό Διαμέρισμα Μαράθου, θα είναι και φέτος οι διοργανωτές της εκδηλώσεις «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2013». Η κορυφαία αυτή Πολιτιστική γιορτή των Αγράφων,

Ο Δήμος Καρπενησίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

Ο Δήμος Καρπενησίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σήμεερα Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στο Συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου και ώρα 19.00.
Οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου σας προσκαλούν σε μια Γιορτή αφιερωμένη στο Περιβάλλον, την Υγεία και τον Πολιτισμό.
Αύριο, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου και ώρα 11.00 θα γίνει “Ανακύκλωση στο Δήμο μας”.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΩΝΗΣ

Την ευρυτανική πρωτεύουσα επισκέπτεται σήμερα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Ν. Τσώνης, όπου θα μιλήσει σε στελέχη του Κινήματος, σε συνάντηση που θα λάβει μέρος στην αίθουσα του εργατικού Κέντρου Καρπενησίου στις 7 μ.μ. Κύριο θέμα της συνάντησης αυτής θα είναι η ενημέρωση που θα γίνει από τον Βουλευτή για τις διαδικασίες ανάδειξης νέων τοπικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ , που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.