Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Με την Υπουργό Τουρισμό συναντήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης, ενημερώνοντάς την για την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, στον τομέα του τουρισμού. Στον τουριστικό οδηγό Secret Greece το Καρπενήσι


Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και εν μέσω της επταήμερης παρουσίας του Δήμου Καρπενησίου στο The Mall Athens, το μεγαλύτερο εμπορικό Κέντρο της Ελλάδας, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης  συναντήθηκε στην Αθήνα με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Δήμαρχος Καρπενησίου ενημέρωσε την Υπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, στον τομέα του τουρισμού.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

* Το θέμα της ύδρευσης στην Δαφνούλα συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγράφων όπου ομόφωνα αποφασίστηκε αρχικά να γίνει αντικατάσταση της σωλήνας του δικτύου σε ένα σημείο  που είχε πρόβλημα,

Κλείνουν τα καφενεία στα χωριά μας με τη ρύθμιση για υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ

 Συνεχείς αντιδράσεις προκαλεί η ενδεχόμενη υποχρεωτική ένταξη στον ΟΑΕΕ  όλων όσων έχουν εμπορική δραστηριότητα σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων. Μιλάμε δηλαδή για καφενεία, ίσως κάποια ταβέρνα και κανένα μπακάλικο, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τους κατοίκους των χωριών και πλέον αν τελικά ισχύσει η ένταξή τους στον ΟΑΕΕ θα βάλουν «λουκέτο», αφού όπως κανείς καταλαβαίνει τα χρήματα δεν βγαίνουν για να πληρώσει ο ιδιοκτήτης εισφορές.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΚΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ «MY-SCHOOL» ΚΑΙ ΤΟ «ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ»

Θεωρούμε την επιδίωξη να εφαρμοστεί «παρουσιολόγιο» στους καθηγητές εκδικητική και καθαρά αυταρχική. Επιδιώκει τη δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη, ώστε να περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές.

Τελέστηκε το 40ήμερο Μνημόσυνο του Γέροντα π. Ανδρέα Θεολογίτη


Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το περασμένο Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, στη Βελαώρα το 40ήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού Γέροντος Ανδρέου Θεολογίτη.
Στη θεία λειτουργία, που τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλία, όπου το κονάκι αλλά και ο τάφος του αειμνήστου Ιερομονάχου, προέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και συμμετείχαν, ο εκ της Βαλαώρας καταγόμενος Αγιορείτης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χερουβίμ, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Απεραντίων π. Νικόλαος Ζαχαράκης, ο εφημέριος του χωριού π. Παναγιώτης Σταμούλης, καθώς και άλλοι πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Καρπενησίου και Βελουχίου ανάβασις Επιτυχής η Τουριστική προβολή του Δήμου Καρπενησίου στο The Mall Athens


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση τουριστικής προβολής του Δήμου Καρπενησίου στο The Mall Athens, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας. Δήμος Καρπενησίου, Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, Επιμελητήριο Ευρυτανίας , ξενοδοχεία, ξενώνες και επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος ένωσαν τις δυνάμεις τους και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, παρουσίασαν το Καρπενήσι και τα χωριά του ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό του χειμώνα.

Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ευρυτανίας Τοπικός Διαγωνισμός Πειραμάτων για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2014 Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 9:00 – 13:00 - Εργαστήριο του ΕΚΦΕ Ευρυτανίας (1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου)

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) προκήρυξε και φέτος τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014 που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ.
Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (EUSO) είναι ένας διαγωνισμός Πειραμάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας στον οποίο συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών ηλικίας το πολύ 17 χρονών (μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου), από όλες τις χώρες –μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δήμος Καρπενησίου στο The Mall Athens 25 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2013

Με μία ξεχωριστή δράση τουριστικής προβολής για την ενίσχυση της χειμερινής περιόδου, γίνεται η παρουσίαση του Δήμου Καρπενησίου,  στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας, στο The Mall Athens.

Επίτιμος δημότης Αγράφων ο Ευρυτάνας Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ.κ. Δημήτριος

Επίτιμο Δημότη Αγράφων ανακήρυξε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο, άξιο τέκνο της Αγραφιώτικης γης, σε πανηγυρική Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Κερασοχώρι στις 10 Νοεμβρίου 2013.
Ο Μητροπολίτης κατάγεται από το Ραπτόπουλου και είναι εν ενεργεία Επίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας, από γονείς όμως καταγόμενους από το Ραπτόπουλο,

Εσωκομματικές εκλογές σε ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας Την Κυριακή 1/12 η εκλογή νέου Προέδρου ΝΟΔΕ

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων Καρπενησίου και Αγράφων της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας.
Δύο εκλογικά κέντρα, ένα στο Καρπενήσι και ένα στο Κερασοχώρι, περίμεναν τους λιγοστούς ψηφοφόρους, που ψήφισαν για την ανάδειξη των νέων ΔΣ.

Η αναπλ. Δήμαρχος Αγράφων στον Περιφερειάρχη με γεμάτη ατζέντα

Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο Γραφείο του στην Λαμία επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα η αν απλ. Δήμαρχος Αγράφων. Ο κ. Περγαντάς υποδέχτηκε την κ. Φεγγούλη παρουσία σχεδόν όλων των συνεργατών του. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αναπληρωτής Διευθυντής Τεχνικών Έργων και Μεταφορών κ. Παπαναστασίου Τάσος,

Σύσκεψη υπό τον Καραμπά για την Πολιτική Προστασία ενόψει της Χειμερινής Περιόδου 2013-2014

Την περασμένη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 το πρωί, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.
Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά, της Αναπλ. Δημάρχου Αγράφων κ. Βασιλικής Φεγγούλη και του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Καρπενησίου κ. Παντελή Χαλκιά , φορέων και συλλόγων, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο με θέμα:

Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας Εκλογές στις 9 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ONIROPETRA Hotel-Café-Bar στις 6 το απόγευμα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Αγωγή στον ΟΓΑ για την αντισυνταγματική περικοπή της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας

Δυναμικά παρεμβαίνει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ευρυτανίας για το θέμα της περικοπής της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας. Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καλεί όσες πολύτεκνες μητέρες επιθυμούν, να καταθέσουν αγωγές κατά του ΟΓΑ και του Ελληνικού Δημοσίου, ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων,

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Nομό Ευρυτανίας

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.