Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


 Σε κλίμα γιορτινό και παρουσία του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη άναψε και φέτος στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου το Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Στην όμορφη και πολύ ζεστή αυτή εκδήλωση, που σήμαινε και την έναρξη των ΓΙΟΡΤΩΝ ΧΕΙΜΩΝΑ του Δήμου, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου που είχε την ευκαιρία να περάσει ευχάριστα αλλά και αρκετοί να κάνουν και τις πρώτες τους βόλτες στο παγοδρόμιο. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. 

Λειτουργικά κενά στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ευρυτανία

Διανύουμε το μήνα Δεκέμβριο, έχουμε καλύψει περισσότερο από το 1/3 του διδακτικού έτους και στο Νομό μας τα λειτουργικά κενά σε εκπαιδευτικούς Δασκάλους, Νηπιαγωγούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής αλλά και Β΄ ξένης γλώσσας, δεν έχουν ακόμα καλυφθεί, προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και άνισες ευκαιρίες μάθησης στους μαθητές τους.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - Α΄ΜΕΡΟΣ

*Την ξέρετε την παροιμία «Κάποιου του χάριζαν έναν γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια»; Ε κάπως έτσι έγινε και με το Δήμο Καρπενησίου, όπου του χάριζαν ακίνητο και με οικόπεδο, παρακαλώ πολύ, και δεν το πήρε.

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. Πρόεδρος και πάλι ο Κώστας Μαστροκώστας

Μετά τα αποτελέσματα της εκλογικής-απολογιστικής συνέλευσης της 26ης Νοέμβρη, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ συγκροτήθηκε σε σώμα κατά την χθεσινή πρώτη συνεδρίασή του.
Η συγκρότηση και η κατανομή των καθηκόντων έγινε ομόφωνα και είναι η εξής:

Γνώμη Η ΔΕΗ δέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου – Μην πληρώνετε το χαράτσι! – Μπράβο στις τρείς δικαστίνες!

 Η ΔΕΗ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Στελέχη της επιχείρησης ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι θα γίνεται αποδεκτή η πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση του τέλους ακινήτων, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Κρασί από τον τόπο σου… ΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΚΑΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ (ΑΚΟΜΗ) ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ…Του Ηλία Προβόπουλου

Ο Κωνσταντίνος Μάκκας από τον Κρέντη Ευρυτανίας, αναζητώντας τα δύσκολα χρόνια του τόπου μας μια καλύτερη τύχη στη ζωή του, μετανάστευσε το 1969 οικογενειακώς στη μακρινή Αυστραλία όπου ο γιός του Γιώργος ακολούθησε το σχολείο αυτής της μεγάλης χώρας και χάρη των σπουδώ ν που έκανε κατόπιν πάνω στα ηλεκτρονικά, εργάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό αυτής της μεγάλης χώρας που έγινε η δεύτερη πατρίδα του.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δωρεά ακινήτου στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας

Μια ξεχωριστή κίνηση έκαναν δυο αδελφές από το Καρπενήσι, οι οποίες δώρισαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας ένα οικόπεδο, εντός του οποίου υπάρχει ισόγεια οικία με υπόγειο.

Στόλισαν Χριστουγεννιάτικο δέντρο και φέτος στη Δυτική Φραγκίστα

Γιορτινή νότα έδωσαν στη Δυτική Φραγκίστα ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και οι Σύλλογοι Νέων, Γυναικών και Γονέων & Κηδεμόνων, στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του χωριού.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 14 Δεκεμβρίου 2012 -12 Ιανουαρίου 2013 Γιορτές Χειμώνα Αξέχαστα Χριστούγεννα... στα βουνά

Ο Δήμος Καρπενησίου και φέτος πραγματοποιεί τις Γιορτές Χειμώνα με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, στηρίζοντας πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης, δοκιμάζοντας παραδοσιακά εδέσματα και συμμετέχοντας σε ξεχωριστά εορταστικά δρώμενα.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Το εορταστικό πρόγραμμα των καταστημάτων

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, θα ξεκινάει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου και θα διαρκέσει έως στις 2 Ιανουαρίου 2013.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΑΛΚΥΟΝΗ” Ολοκλήρωση Ομάδων Γονέων

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π. Ε. Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ», ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ομάδες γονέων παιδιών εφηβικής και σχολικής ηλικίας, στις 6 & 7 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Το θέμα των ομάδων ήταν «Ο Ρόλος της Επικοινωνίας στην Οικογένεια».

Σκακιστικοί αγώνες «Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας 2012-2013»

Οι  αγώνες του Α΄ Γύρου του «Κυπέλλου Κεντρικής Ελλάδας 2012-2013» που διοργανώνει η ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.  διεξήχθησαν την  Κυριακή 2/12/2012 στις έδρες των ομάδων και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Εξεταστική Επιτροπή Υποψήφιων Δικηγόρων Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε από το Εφετείο Λαμίας και την Εξεταστική Επιτροπή Υποψήφιων Δικηγόρων τα ονόματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού κατά τη Β’ εξεταστική περίοδο 2012.

Μαθήματα προσφοράς και αγάπης από το 1ο Δημ. Σχολείο Καρπενησίου

Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου οργάνωσε  καμπάνια ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρπενησίου σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις  της  πόλης  μας.
Η πρωτοβουλία αφορά στην εγκατάσταση  στα super market του κ. Κουκούτση,

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Έκλεψαν χωματουργικό μηχάνημα του δήμου Αγράφων - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Συνελήφθησαν στην περιοχή Τρίδενδρου Αγράφων Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, δύο άνδρες ηλικίας 56 και 51 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπή χωματουργικού μηχανήματος.

Ο ΕΛ ΚΑΠIΤΑΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Όπου να είσαι, όταν ακούνε Ευρυτανία, όλοι λένε: «Τι ωραίος τόπος. Η Ελβετία της Ελλάδος. Τι άγρια μέρη, βουνά γκρεμοί, ποτάμια». Όταν τους ρωτάς που πήγαν, μιλούν για την ποταμιά του Καρπενησίου, του Προυσού και κάποιοι τη διαδρομή προς τ’ Άγραφα. Αξιόλογος μέρη όμορφα, άγρια και ιδίως η διαδρομή από Κρέντη – Βαρβαριάδα – Άγραφα.

ΈΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Θα αρχίσουν άμεσα οι εργασίες για την εγκατάσταση του παγοδρομίου στην πλατεία Καρπενησίου.  Όλα καλά, αλλά ρε παιδιά έχω και μια ερώτηση. Πάλι δεν θα στολίσετε δέντρο στην Πλατεία; Σαν εκείνο το μεγάλο που στόλιζαν τόσα χρόνια; Να δεν το λέω εγώ, αλλά εκείνα τα εγγόνια μου με έχουν ζαλίσει. Είναι μικρά βλέπεις και δεν μπορούν να κάνουν πατινάζ, αλλά θέλουν να παίζουν γύρω από το μεγάλο έλατο και να βγάζουν φωτογραφίες.

Ερώτηση Κοντογεώργου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σχολικά κτίρια

Ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος συνυπογράφει μαζί με άλλους 24 βουλευτές, ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, με θέμα την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες σχολικών και άλλων δημοτικών κτιρίων.

Τα σχόλια της εβδομάδας

*Περίεργη σιγή στο Δήμο Αγράφων. Θα μπορούσε να πει κάνεις ότι βρισκόμαστε στην κατάσταση  νηνεμίας πριν την μεγάλη καταιγίδα.  Οι αστραπές και οι βροντές της προηγούμενης εβδομάδας πέρασαν προς στιγμήν και όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι περιμένουν την κρίση του μεγάλου ηγέτη  για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΙΣΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ομοφώνως αποφάσισε:
1) Να εκφράσει δια υπομνήματος στην Ιερά Σύνοδο την δυσαρέσκειά του και τον προβληματισμό του για τον Κανονισμό αξιολόγησης των Κληρικών, που εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο και την Πολιτεία,

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Οι θέσεις μας για τον πεστροφογεννητικό Σταθμό Γαύρου, το Τεχνικό Πρόγραμμα 2013, την ανάπλαση του κέντρου

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καρπενησίου συζητήθηκαν τα παρακάτω σημαντικά θέματα . Οι θέσεις της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας συνοπτικά είναι:
•Σε σχέση με τον πεστροφογεννητικό σταθμό του Γαύρου όπου διαπιστώθηκε ότι έγινε, εν κρυπτώ, τροποποίηση του μισθωτηρίου συμβολαίου χωρίς την απαραίτητη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, υπήρξε παραδοχή από μέρους του Δημάρχου,

Ανακοίνωση της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Καρπενησίου για το Πεστροφογεννητικό Σταθμό

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ      
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ                            
E-mail : bkarfis@otenet,gr                          

ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ! ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!!  ΑΛΛΑ...
ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ!!!

Αυτή ήταν στην κυριολεξία η απάντηση του Δημάρχου Καρπενησίου στην έντονη κριτική συνολικά της αντιπολίτευσης κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του πεστροφογεννητικού σταθμού στο Γάβρο Μεγάλου Χωριού.