Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ -ΜΕΡΟΣ Β΄


*Τον Βασίλη Καραμπά επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα αντιπροσωπεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, σε μια προσπάθεια να εξοφληθούν τα μαθητικά δρομολόγια, γιατί η κατάσταση είναι τραγική.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ - Καμπάνα στο Δήμαρχο;


Με τετράμηνη αργία φαίνεται πως θα τιμωρηθεί ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης μετά από κατηγορίες που του είχαν απευθύνει η Κλεάνθη Φουρλίγκα, ο Θύμιος Μιχόπουλος  και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Θοδωρής Μπαμπαλής.
Μετά από μια σειρά καταγγελιών που έφτασαν στα χέρια της Γενικής Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη, ο Δήμαρχος, παρουσιάστηκε ενώπιον του πειθαρχικού δικαστηρίου, στις 15 Απριλίου, προκειμένου να απολογηθεί για όλα αυτά που τον κατηγορούσαν.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ο κύκλος των χαμένων Ελλήνων - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης


Έγκυρες εκθέσεις της Ελληνικής στατιστικής αρχής καταγράφουν τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της οικονομίας και την αύξηση της ανεργίας στο πρωτόγνωρο ποσοστό του 28,8% τον Οκτώβριο του 2012. Δηλαδή περισσότεροι από 1,3 εκατ. Άνεργοι από τους όποιους ένα ποσοστό πάνω από 50% είναι νέοι κάτω από 35 ετών, οι περισσότεροι πτυχιούχοι.
Αυτή η πραγματικότητα είναι άκρως απογοητευτική και προδιαγράφει, επιεικώς, ένα ζοφερό μέλλον.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΕΘΙΜΟ - Του Ηλία Προβόπουλου


Η πιο λαμπρή ημέρα της χρονιάς για τη Νεράιδα (Σπινάσα) ήταν πάντα του Αϊ - Γιωργιού όπου όλο το χωριό μετά από τη λειτουργία μαζεύονταν στο χοροστάσι μπροστά από την εκκλησία και το έριχναν στο γλέντι και στο χορό, χορό που ξεκινούσαν πάντα οι γεροντότεροι και μετά ακολουθούσαν ο νέοι και τα γυναικόπαιδα. Εκεί διακρίνονταν και οι μουσικοί του χωριού που ποτέ δεν υστερούσε από τέτοιους και πολλοί έμειναν ονομαστοί.

Ανεβαίνοντας επίπεδο ανεβαίνοντας ζωή - emmkopanakis.blogspot.gr


Για να μπορούμε να εισέλθουμε στο νέο μαγικό κόσμο που ανοίγεται μπροστά μας, μέρα με τη μέρα, θα πρέπει να βρούμε το κλειδί, που ανοίγει αυτή τη πόρτα. Είναι σίγουρα μεγάλη η πρόκληση να βρίσκεις το τρόπο να είσαι ευτυχισμένος, εκεί που όλα μοιάζουν να χάνονται. Είναι ενδιαφέρον και σοκαριστικό συνάμα, να ανακαλύπτεις ότι σχεδόν όλα όσα έχεις μάθει μέχρι τώρα είναι εντελώς άχρηστα για τη ζωή σου. Εκεί που νιώθεις ξεκρέμαστος, άβουλος και βλάκας είναι μία ενδιαφέρουσα στιγμή στη πραγματικότητα: Εκεί ανεβαίνεις επίπεδο, εκεί ανεβαίνεις ζωή.

Mήνυμα Θωμά Κώτσια του ΣΥΡΙΖΑ για την Πανελλήνιες


Αγαπητά μου παιδιά,
Ζώντας από κοντά σαν γονιός υποψηφίου και εγώ όλο αυτό τον αγώνα της προετοιμασίας σας και την κορύφωση της αγωνίας με το ξεκίνημα των εξετάσεων, θα ήθελα μαζί με τις ευχές μου να επιβραβευτούν και να καρποφορήσουν  οι κόποι σας, να καταθέσω κάποιες σκέψεις και να τις μοιραστώ μαζί σας έτσι όπως τις μοιράστηκα και με το δικό μου παιδί μπροστά στη δοκιμασία των εξετάσεων αυτές τις μέρες.

ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ


Καλή επιτυχία στους μαθητές, στα νιάτα της Ευρυτανίας, στις πανελλήνιες εξετάσεις  που ξεκινούν αύριο 17 Μαΐου 2013 και τις θερμότερες ευχές μας.


Η Συντονιστική και ο Πολιτευτής Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας, ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και ευόδωση των κόπων πολλών ετών , πολλών ωρών μελέτης και θυσιών, στερήσεων για το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα στην γνώση και την επιστημοσύνη.

ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ



Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,
Για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων εύχομαι σε όλες και σε όλους σας ολόθερμα καλή επιτυχία. Η σκέψη των γονιών σας, των καθηγητών σας αλλά και η δική μας είναι κοντά σας για να στηρίξει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλετε.
Εύχομαι ολόψυχα να επιδείξετε ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση όλη αυτή την περίοδο προκειμένου να αξιοποιήσετε τις γνώσεις και τις προσπάθειές σας μέχρι τώρα, ώστε να αποδώσετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας.

Έπεσαν οι υπογραφές για τη Σήραγγα Τυμφρηστού


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση για τη συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας Τυμφρηστού στο δρόμο Λαμία – Καρπενήσι, προϋπολογισμού 800.000 €, την περασμένη Τετάρτη 8 Μαΐου 2013.

Όπως θα θυμάστε πριν δύο μήνες περίπου η Διοικητική Αρχή Σηράγγων απέστειλε έγγραφο –σοκ προς τις αρμόδιες τοπικές αρχές της Φθιώτιδας,

ΑΤΥΧΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


 TO ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΥΝΕΒΗ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. 2 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΛΜ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΝΩΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ" ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΙΤΙΑ ΞΕΦΥΓΕ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Στο έσχατο σημείο της εξαθλίωσης η Υγεία στην Ευρυτανία!


Η λυχνία για το μηχάνημα του ακτινολογικού στο Νοσοκομείο Καρπενησίου από την Ιταλία ακόμα έρχεται, ενώ περίπου 2,5 μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που τέθηκε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας!

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 556


*Από καιρό σας είχα πει ότι αναμένεται είδηση για αυτοδιοικητικό του τόπου μας που θα κάνει αίσθηση. Από ώρα σε ώρα λοιπόν θα γνωστοποιηθεί η αναμενόμενη «είδηση» που αφορά τον Δήμαρχο Αγράφων, που μεταφράζεται σε τετράμηνη αργία.

Επιτυχές το σεμινάριο μελισσοκομίας από το Δήμο Αγράφων


Ο Δήμος Αγράφων πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία διήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας στις 10 και 11 Μαΐου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Βίνιανης.
 Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Βασίλης Αηδόνης, Γεωπόνος – Επόπτης Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδας, Μελισσοκόμος – Εκπαιδευτής Μελισσοκομίας στο ΙΓΕ (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών), ο οποίος την πρώτη ημέρα (Παρασκευή) έκανε μια γενική εισαγωγή στη μελισσοκομία και απευθυνόταν σε κοινό

ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΡΙΝ 3 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΣΤΕΝΩΜΑ - ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΦΥΓΕ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ"









ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΣΤΕΝΩΜΑ - ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΦΥΓΕ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ" - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ
2 ΦΩΤΟ

Τέρνες Κουίκ: «ΔΥΟΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ Η ΝΕΑ ΛΥΧΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ...ΔΡΟΜΟ!»


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ κ. ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

Tην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρπενησίου, ως άμεσο αποτέλεσμα των επιλογών της μνημονιακής κυβερνητικής τρόικας, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και ο Νομός Ευρυτανίας.

Οι καταθέσεις και τα δάνεια στην Ευρυτανία Καλοπληρωτές στα χρέη τους οι Ευρυτάνες


Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την γεωγραφία του χρήματος στην Ελλάδα δημοσίευσε η εφημερίδα «Κεφάλαιο». Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ευρυτανία, τις καταθέσεις και τα δάνεια
Από την έρευνα του Κων/νου Μαριόλη, προκύπτει ένας τραπεζικός χάρτης, με στοιχεία για τις καταθέσεις και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια , που δίνει και την εικόνα για το πως λειτουργεί η τραπεζική πίστη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή η Ευρυτανία αν και έχει από τα χαμηλότερα επίπεδα καταθέσεων (4,92 χιλιάδες ευρώ) , φαίνεται

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5 Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


Η 19η Μαΐου, ημέρα της αποβίβασης του Κεμάλ Ατατούρκ στην Τραπεζούντα το 1919, που σηματοδοτεί την έναρξη της πιο βίαιης φάσης του σχεδίου του αφανισμού του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Νεότουρκους, έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Κυπελλούχος στις καρδιές μας Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ - Μαθήματα ήθους και αθλητικού πολιτισμού από το Σάκη Τσιώλη



Πολλά και διάφορα ακούστηκαν για τον περιβόητο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που μεταξύ των άλλων είχε και ευρυτανικό χρώμα. Το λέμε αυτό καθότι στον πάγκο της ομάδας της Αρκαδίας, όπως γνωρίζουμε εδώ και 1,5 χρόνο, βρίσκεται ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής ποδοσφαίρου, ο αγαπημένος μας Σάκης Τσιώλης, που γεννήθηκε στα Βραγγιανά των Αγράφων.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Το Κερασοχώρι τιμά τον ήρωά του



Ο Δήμος Αγράφων διοργανώνει αύριο Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, εκδήλωση στο   Κερασοχώρι , για  την συμπλήρωση  192 χρόνων,  από την κήρυξη  της  επανάστασης του  1821 από τον Ευρυτάνα αρματολό ΚΩΣΤΑ ΒΕΛΗ που έγινε  στο  Κεράσοβο στις 10 Μάη 1821.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ



Σας ενημερώνουμε ότι o Δήμος Αγράφων, θα συμμετέχει ως φορέας εκπροσώπησης ,για τη δωρεάν διανομή Τροφίμων 2013 στους τελικούς δικαιούχους, (Άποροι που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα) σύμφωνα με την Αριθ 279/23460/2013 (ΦΕΚ 414 Τεύχος Β΄) ΚΥΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΕΤΑ



Με την ψήφιση στις 28-4-2013 των επειγόντων μέτρων εφαρμογής των νόμων 4046/2012, 4093/2012 και 4127/2013  επιβλήθηκε έκτακτο ειδικό τέλος υπέρ του Δημοσίου στις ηλεκτροδοτούμενες, οποτεδήποτε κατά το διάστημα από

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

«ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ»

Την άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη και ενίσχυση του Περιφερειακού -Νομαρχιακού κατά νόμο - Τύπου, που ελέω κρίσης αλλά και εξαιτίας των επιλογών της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης περνά τις δυσκολότερες ώρες της μακρόχρονης ιστορίας του, ζητά με Ερώτησή του από τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Δημοσιογράφο Σίμο Κεδίκογλου,

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Μπακόλας

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής των Μελών του εθνικού συμβουλίου του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων .
Το Εθνικό Συμβούλιο αποτελείται από 40 μέλη στο λεκανοπέδιο Αττικής και 60 μέλη από την υπόλοιπη περιφέρεια.  Επιπρόσθετα εξελέγησαν 24 μέλη τα οποία αντιστοιχούν σε δύο επιπλέον άτομα ανά διοικητική περιφέρεια της Ελλάδας

TA ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το Πάσχα πέρασε και οι Ευρυτάνες  ξαναγυρίζουν  σε ρυθμούς  προ εορτών. Τι μας έμεινε όμως από τις φετινές γιορτές ? Σίγουρα  η υποτονική κίνηση της αγοράς. Οι γιορτές δεν κατάφεραν να ξεπαγώσουν   το ήδη βαρύ κλίμα που επικρατεί, έστω για λίγες ημέρες και οι περισσότεροι καταστηματάρχες βλέπουν με απαισιοδοξία το μέλλον τους. Οι καταναλωτές αγόραζαν μόνο τα πλέον  απαραίτητα μιας και η οικονομική κρίση δεν τους επέτρεπε όπως άλλες χρονιές να κάνουν τις αγορές με την άνεση τους. 

ΤΟ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Μια άνοιξη που δεν έρχεται…

Ο Απρίλης ήταν κατά παράδοση ο μήνας που όλες οι ορεινές κοινότητες της Ελλάδας ζωντάνευαν και αποκτούσαν μια κινητικότητα που εντυπωσίαζε. Αυτό ήταν και επόμενο καθώς  ο χειμώνας με τα χιόνια, τις βροχές και τους πάγους που ήταν ήδη παρελθόν,

Χριστός Ανέστη! Πάσχα στην Ευρυτανία

Με λαμπρότητα και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία γιορτάστηκε σε όλη τη Ευρυτανία και φέτος το Άγιο Πάσχα
Ο καλoκαιρινός καιρός και φυσικά η καλή διάθεση αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία του λαμπρού γιορτασμού του φετινού ΠΑΣΧΑ στη Ευρυτανία.