Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Την περασμένη Τετάρτη στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δύναμη Ανανέωσης" του υποψήφιου Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη.
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στα εγκαίνια, υποσχέθηκε ότι θα υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις την τοπική αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Συνδυασμού του.
Προ των εγκαινίων, ως είθισται, τελέστηκε Αγιασμός από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρπενησίου π. Ιωάννη Λιάπη και Ιερείς της πόλης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ


Παρασκευή 22/10/210
7:30μμ Εργατικό κέντρο Λαμίας Πλατεία Διάκου
10:30μμ Ελάτεια

Σάββατο 23/10/10
Αλίαρτος
Σχιματάρι
Θήβα

Κυριακή 24/10/2010
10:00πμ Αβράμπος
08:00 μμ Βύρωνας
12:20 Ανάκασα

Δευτέρα 25/10/2010
6:30μμ Πνευματικό Κέντρο Ρούμελη

Τρίτη 26/10/2010
Καρπενήσι

Τετάρτη 27/10/2010
Δήμος Φραγκίστας

Πέμπτη 28/10/2010
Δήμος Βίνιανης

Παρασκευή 29/10/2010
Δήμος Αγράφων

Σάββατο 30/10/2010
Δήμος Ασπροποτάμου

Κυριακή 31/10/2010
Δήμος Απεραντίων

Δευτέρα 01/11/2010
Στο Αγρίνιο

Υπεγράφη η σύμβαση για το τοπικό πρόγραμμα Leader της Τριχωνίδας ΑΕ



Η κατανομή της περιοχής στο Νομό Ευρυτανίας έχει ως εξής:3 Δήμοι και 28 Δημοτικά Διαμερίσματα. Συγκεκριμένα: Δήμοι Καρπενησίου (εκτός του σχεδίου πόλης του Δ.Δ Καρπενησίου), Κτημενίων και Ποταμιάς.

Υπογράφηκε την περασμένη Παρσκευή (15/10/2010) από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη και από το Δήμαρχο Αγρινίου και Πρόεδρο της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ κ. Παύλο Μοσχολιό, η Σύμβαση για την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος «Εφαρμογή της Προσέγγισης Leader» στα πλαίσια του Άξονα 4 του ΠΑΑ 2007-2013 Αλ. Μπαλτατζής.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε περιοχές τριών Νομών Αιτωλ/νίας, Ευρυτανίας και Λευκάδας.
Η συνολική Δημόσια Δαπάνη του Τοπικού Προγράμματος ανέρχεται σε 6.250.000€ και το συνολικό κόστος σε 10.000.000€. Το Τοπικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις Αγροτουρισμού (ιδρύσεις – εκσυγχρονισμούς Τουριστικών Μονάδων, αγροκτημάτων, χώρων εστίασης και αναψυχής, Μονάδων Εναλλακτικού Τουρισμού, κλπ), δράσεις μεταποίησης και τυποποίησης της πρωτογενούς ζωικής και φυτικής παραγωγής, βιοτεχνικές μονάδες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, επιχειρήσεις τυποποίησης ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση καθώς επίσης και δράσεις δημοσίου χαρακτήρα για την ανάδειξη και προβολή της περιοχής.
Ο Πρόεδρος της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ και Δήμαρχος Αγρινίου Κος. Παύλος Μοσχολιός με την ευκαιρία υπογραφής της Σύμβασης δήλωσε τα εξής: «Το Τοπικό Πρόγραμμα «Προσέγγιση Leader» διαθέτει όραμα και στρατηγική για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της οικονομίας του αγροτικού χώρου της περιοχής των τριών (3) νομών Αιτωλ/νίας, Ευρυτανίας και Λευκάδας. Το νέο αυτό πρόγραμμα για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί και σε πεδινές περιοχές που πλήττονται από τη Νέα ΚΑΠ και έτσι μπορούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης τα περισσότερα Δημοτικά Διαμερίσματα του νέου διευρυμένου «Καλλικρατικού» Δήμου Αγρινίου καθώς επίσης και σε μια σειρά άλλων Δήμων των τριών νομών.
Πιστεύουμε ότι με την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος θα αναδειχθεί ο αγροτουρισμός, η επιχειρηματικότητα, η τοπική ανάπτυξη και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής».
Η περιοχή εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος πλήττεται από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στο μεγαλύτερο τμήμα της (έκταση 63,12% και πληθυσμός 78,12%). Περιλαμβάνει συνολικά 17 Δήμους, 1 Κοινότητα και 89 Δημοτικά Διαμερίσματα των Νομών Αιτωλ/νίας, Ευρυτανίας και Λευκάδος.
Η κατανομή της περιοχής ανά Νομό έχει ως εξής:
Αιτωλ/νία: 13 Δήμοι και 56 Δημοτικά Διαμερίσματα. Συγκεκριμένα: Δήμοι Αγγελοκάστρου, Αγρινίου(εκτός του Δ.Δ Αγρινίου και του σχεδίου πόλης του Δ.Δ Αγ. Κων/νου), Αιτωλικού (εκτός του Δ.Δ Αιτωλικού), Αρακύνθου, Θεστιέων, Μακρυνείας, Μενιδίου (εκτός του Δ.Δ Φλωριάδας), Νεάπολης, και Στράτου (εκτός του Δ.Δ Καστρακίου) καθώς και στους Δήμους Παραβόλας ( τα Δ.Δ. Παραβόλας, Παντάνασσας και Νερομάνας), Θέρμου ( τα Δ.Δ. Αγ. Σοφίας, Μυρτιάς, Πετροχωρίου, Παμφίου, Σιταραλώνων και Καλουδίου), Παναιτωλικού (το Δ.Δ. Αγ. Κερασέας), Ανακτορίου ( το Δ.Δ Βόνιτσας).
Ευρυτανία: 3 Δήμοι και 28 Δημοτικά Διαμερίσματα. Συγκεκριμένα: Δήμοι Καρπενησίου (εκτός του σχεδίου πόλης του Δ.Δ Καρπενησίου), Κτημενίων και Ποταμιάς.
Λευκάδα: 1 Δήμος, 1 Κοινότητα και 4 Δημοτικά Διαμερίσματα. Συγκεκριμένα: Δήμος Μεγανησίου και Κοινότητα Καστού.
Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η πρώτη (1η) προκήρυξη για την ένταξη ιδιωτικών επενδύσεων στο Τοπικό Πρόγραμμα καθώς επίσης και η σχετική δημοσιοποίηση των δράσεων και των προϋποθέσεων του Προγράμματος.

ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 2-3 Το πάλεψε μέχρι τέλος



Την μεγάλη ανατροπή προσπάθησε να κάνει το Κεράσοβο στην αναμέτρησή του με τον Άγιο Προκόπιο, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε.
Οι φιλοξενούμενοι καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Αναστασόπουλο που σημείωσε δυο υπέροχα γκολ, προηγήθηκαν ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 μέχρι το 73΄, όμως στην συνέχεια οι γηπεδούχοι με συνεχή αντεπίθεση μείωσαν μέσα σε ένα δεκάλεπτο σε 3-2, όμως στο τέλος, παρότι άσκησαν μεγάλη πίεση στον Άγιο Προκόπιο για την ισοφάριση, δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι θετικό από αυτό το παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 21΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πλακιά και έφτασαν στο 3-0, με δυο ωραία τέρματα του πολύπειρου Λάκη Αναστασόπουλου.
Οι γηπεδούχοι, παρότι έπαιζαν με παίχτη λιγότερο για αρκετό χρονικό διάστημα, στο τέλος έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και με πρωταγωνιστές τους Καλύβα, Σακαμπέτη, μείωσαν στο 73΄ σε 3-1 με ωραίο φάουλ του Καλύβα και στο 82΄ με κεφαλιά του Κοσμά σε 3-2, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι παραπάνω.
Με λάθη λάθος η διαιτησία του κ. Γαλάνη, που απέβαλε χωρίς λόγο τον ποδοσφαιριστή του Κερασόβου. Την ερχόμενη αγωνιστική το Κεράσοβο αγωνίζεται εκτός με τον Αίολο και ο Άγιος Προκόπιος υποδέχεται την Μυρίκη.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
4΄ Ο Αναστασόπουλος εκτέλεσε φαουλ από πλάγια δεξιά με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι
11΄ Ο Κρασιάς σούταρε έξω από την περιοχή του Κερασόβου με την μπάλα να καταλήγει άουτ
21΄ Ο Πλακιάς εκτέλεσε φαουλ από πλάγια δεξιά βρήκε τον Κρασιά και αυτός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους 0-1
32΄ Σουτ του Κοσμά λίγο άουτ
35΄ Ο Αναστασόπουλος εκτέλεσε απευθείας φαουλ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ
40΄ Σουτ του Κρασιά στα σώματα των αμυντικών του Κερασοχωρίου και στην επαναφορά σουτ του Διώτη μπλόκαρε ο Αρκουμάνης
Β΄ Ημίχρονο
52΄ Ο Κρασιάς πάσαρε στον Αναστασόπουλο αυτός σούταρε έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 0-2
56΄ Ο Καλύβας δοκίμασε σουτ το οποίο έδιωξε με υπερένταση ο Κολοκώτσιος Α
64΄ Ο Λαθύρης Δ σούταρε από την γραμμή η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και στην επαναφορά σουτ του Αναστασόπουλου 0-3
73΄ Ο Καλύβας εκτέλεσε απευθείας φαουλ 1-3
80΄ Ο Πλακιάς εκτέλεσε απευθείας φαουλ έδιωξε σε κόρνερ ο Αρκουμάνης
82΄ Ο Καλύβας έβγαλε σέντρα βρήκε τον Κοσμά και αυτός με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-3
85΄ Ο Αναστασόπουλος σουτ έξω από την περιοχή απέκρουσε ο τερματοφύλακας και στην επαναφορά σουτ του Λαθύρη Δ μέσα από την περιοχή άουτ
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Κεράσοβο: Αρκουμάνης (Κατσαδούρος), Λαθύρης Α (Ντάσιος), Τρίκκας Ν (Λάππας), Καλύβας, Σακαμπέτης, Ρίζος, Ράπτης, Κοσμάς, Παπαδονίκος, Βλάχος, Παπαροϊδάμης
Άγιος Προκόπιος: Κολοκώτσιος, Ζαρμακούπης (Σκύπι), Πλακιάς, Τσάκνης, Νταλαφούρας, Κρασιάς, Αναστασόπουλος, Κουρλός, Διώτης (Τσέκας), Λαθύρης Δ, Παρούτσας (Λαθύρης Ι)

Οικονόμος – Απεραντιακός 5-2 Δεν έκανε καθόλου οικονομία

Βαριά ήττα με σκορ 5-2, γνώρισε εκτός έδρας από την ομάδα έκπληξη του Οικονόμου ο Απεραντιακός. Ο εκπρόσωπός μας στην Δ΄ Εθνική παρότι προσπάθησε μέσα στο γήπεδο της Τσαριτσάνης για ένα καλό αποτέλεσμα, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο συγκρότημα του Γιώργου Καλτέκη, που πέτυχε ευρεία νίκη επί της ομάδας μας με σκορ 5-2, σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση του ομίλου με 12 βαθμούς.
Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ο χαρισματικός σκόρερ Αλέξης Νικούλης που με χατ τρίκ που προήλθε από τρεις εκτελέσεις πέναλτι, φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ με 8 τέρματα.
Βέβαια μια ομάδα να κερδίσει 3 πέναλτι, σε ένα αγώνα είναι κάτι που δεν συμβαίνει συνεχώς και λογικό είναι να προβληματίζει.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, πέτυχαν 4 γκολ, είχαν δοκάρι και δημιούργησαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Ο Απεραντιακός παρότι είχε και αυτός τις δικές του καλές στιγμές, άργησε να αντιδράσει. Μείωσε στο 73΄ με τον πολύ καλό A. Νταβαρίνο σε 4-1 και στο 89΄ ο Β. Νταβαρίνος έκανε το 4-2, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά για να ανατρέψει την κατάσταση. Στις καθυστερήσεις και ενώ η ευρυτανική ομάδα είχε βγήκε μπροστά για ένα ακόμη γκολ, ο Νικούλης από τα 11 βήματα, διαμόρφωσε το τελικό 5-2.
Την επόμενη αγωνιστική ο Απεραντιακός αγωνίζεται εκτός έδρας με την Λαμία στο γειτονικό ντέρμπυ των ουραγών.
Από τον πολύ καλό ΟΙΚΟΝΟΜΟ διακρίθηκαν οι Ταχτιντής, Νικούλης, Φλίγκος και από τον Απεραντιακό ξεχώρισαν ο Α. Νταβαρίνος και ο Γεωργακόπουλος.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Τσάμης και Ντότσικας για την ομάδα του Απεραντιακού και κανείς από την ομάδα του Οικονόμου.
Καλή η διαιτησία των κ Καϊδή, Κουρσοβίτη και Ζαχόπουλου (Θεσσαλίας)

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
- Στο 19΄ ο Νικούλης με πέναλτυ 1-0
- Στο 24΄ ο Ταχτιντής με πλασέ 2-0
- Στο 45΄ ο Νικούλης με νέο πέναλτυ μετά από ανατροπή του Φλίγκου 3-0
- Στο 68΄ ο Ταντιντής με πλασέ 4-0
- Στο 73΄ ο Α. Νταβαρίνος με ψηλοκρεμαστό σουτ μείωσε σε 4-1
- Στο 88΄ ο Α. Νταβαρίνος μετά από ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Ξεσφίγγη μείωσε ακόμη περισσότερο σε 4-2
- Στο 92΄ ο Νικούλης με το 3ο πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 5-2

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Καλτέκης Γ.): Ξεσφίγγης, Κολιός, Λιούσκας (70΄ Χριστιανίδης), Κολοβός, Παλαμίδας, Μαντζαφούλης (75΄ Βαϊτσης), Μπαλής, Φλίγκος, Ταχτιντής, Νικούλης, Πούτας (60΄Χατζηλιόντας).
ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ ( Τσιγαρίδας Δ.): Τσάμης, Διαμαντής (46΄ Μπισμπίκης Θ.), Ντότσικας, Κατσίκας, Ταούπας (46΄ Μπισμπίκης Δ.), Κεφαλίδης, Μπουμπούρης, Νταβαρίνος Αρ., Πλατάκης (55΄ Κωστής), Γεωργακόπουλος, Αρουτίδης.

5η αγωνιστική
Αποτελέσματα
Απόλλων Λάρισας-Λαμία 4-0
Μετέωρα-Πυργετός 0-0
Καρδίτσα-Ελασσόνα 3-1
Πύρασος -Θύελλα Πετρωτού 2-0
Λιανοκλάδι-Ρήγας Φεραίος 3-0
Οικονόμος -Απεραντιακός 5-2
ΑΕ Σπερχ.-Μακρακώμης-Μουζάκι 0-0

Ομάδα Γκολ Βαθμοί

01. Οικονόμος Τσαριτσάνης 18-7 12
02. Πυργετός 4-0 11
03. Καρδίτσα 7-4 10
04. Απόλλων Λάρισας 8-6 8
05. Μουζάκι 5-2 8
06. Αγρότης Λιανοκλαδίου 5-2 8
07. Ελασσόνα 5-4 8
08. Πύρασος Ν. Αγχίαλου 4-3 7
09. Θύελλα Πετρωτού 4-6 5
10. Α.Ε.Σπερχειάδας 2-4 5
11. Ρήγας Φεραίος 5-10 4
12. Μετέωρα 1-5 4
13. Λαμία 0-7 2
14. Απεραντιακός 5-12 1

Η επόμενη αγωνιστική 24/1015:00
Πυργετός-Απόλλων Λάρισας
Ελασσόνα-Αγρότης Λιανοκλαδίου
Μουζάκι-Μετέωρα
Ρήγας Φεραίος-Πύρασος Ν. Αγχιάλου
Λαμία-Απεραντιακός
Θύελλα Πετρωτού-Οικονόμος
ΑΕ Σπερ.-Μακρακώμης-Καρδίτσα

Σκόρερ Ομάδες Γκολ
Νικούλης Οικονόμος 8
Νταβαρίνος Απεραντιακός 4
Παπαστεριάδης Μουζάκι 3
Φλύγκος Οικονόμος 3
Βαίτσης Ελασσόνα 3

Παρελθόν για τον Απεραντιακό οι Τσιγαρίδας - Φλωράκης


Νέος τεχνικός αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παναγιώτου

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Απεραντιακού αποτελεί το τεχνικό δίδυμο Τσιγαρίδας - Φλωράκης. Με απόφαση του Δ.Σ. της ομάδας, ο Δημήτρης Τσιγαρίδας απολύθηκε από την θέση του προπονητή, ενώ εκτός πάγκου θα βρεθεί και ο Γιάννης Φλωράκης, που ήταν δίπλα στον Δημήτρη Τσιγαρίδα όλο αυτό το διάστημα. Η κακή πορεία της ομάδας μέχρι τώρα στην παρθενική της παρουσία στην Δ΄ Εθνική καθώς και η αρνητική ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, οδήγησαν τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. στην απόφαση αυτή με σκοπό να ανατραπεί το κλίμα και η ομάδα να μπει σε πορεία επιτυχιών. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, νέος τεχνικός του Απεραντιακού θα αναλάβει ο Δημήτρης Παναγιώτου, ένας καταξιωμένος προπονητής με μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία αυτή καθότι διετέλεσε τεχνικός σε πολλές ομάδες όπως στον Αστέρα Ιτέας, το Ελαιόφυτο κλπ.

Την Παρασκευή η παρουσίαση του Αντιπεριφερειάρχη & των Περιφερειακών Συμβούλων Ευρυτανίας από τον Κλέαρχο Περγαντά

ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Στο περασμένο φύλλο της εφημερίδας μας και κατ΄ επέκταση στο blog, εκ παραδρομής γράψαμε ότι η επίσημη παρουσίαση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Βασίλη Καραμπά και των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Λάμπρου Τστιτσάνη, Ταξιάρχη Σκλαπάνη, Τάκη Τσελεπή, Κώστα Χούπα και Βασίλη Γούλα, από τον υποψ. Περιφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχο Περγαντά, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Φως στο τούνελ για τον Παραμεγδόβιο Για την ένταξη του δρόμου στα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Υποδομών, δεσμεύτηκε ο Υφ. Γιάννης Μαγκριώτης



Φως στο τούνελ για τον Παραμεγδόβιο άρχισε να φαίνεται από την περασμένη εβδομάδα μετά την συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης με τον Νομάρχη Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως Πόπης Γερακούδη και διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα.
Ο Νομάρχης έθεσε υπόψη του Υφυπουργού μια σειρά ζητημάτων ιδιαίτερα σημαντικών όπως την αναγκαιότητα να κατασκευασθεί ο δρόμος Καρδίτσα- Τρίκαλα με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου (δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα) καθώς και τον δρόμο Καρδίτσα- Αγρινίου, θέμα που έχει τεθεί προ μηνών και από τις δυο Γενικούς Γραμματείς, Θεσσαλίας κας Γερακούδη Καλλιόπης και Στερεάς Ελλάδας κας Διαμαντοπούλου Κατερίνας.
Όσον αφορά το δρόμο Καρδίτσα – Τρίκαλα, το τμήμα της οδού αυτής που βρίσκεται εντός του νομού της Καρδίτσας έχει μήκος 16 χλμ. Από αυτά, το τμήμα των παρακάμψεων Αρτεσιανού- Ριζοβουνίου μήκους 5,5 χλμ έχει ήδη ενταχθεί στο περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 13 εκατ. ευρώ, έχει δημοπρατηθεί, έχει υπογραφεί η σύμβαση και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες
Για το υπόλοιπο τμήμα, μήκους 10,5 χλμ τη μελέτη συντάσσει η Νομαρχία Καρδίτσας και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε είκοσι έξι (26) εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο τμήμα εντός του νομού Τρικάλων έχει μήκος 8 χλμ και η μελέτη συντάσσεται από τη Νομαρχία Τρικάλων.
Ο Νομάρχης Καρδίτσας ζήτησε επίσης να ενταχθεί ο συγκεκριμένος δρόμος στα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ ώστε να αποφευχθούν τα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο δρόμο. Παράλληλα, με τη βελτίωση της προαναφερόμενης οδού προωθείται η οικονομική ενοποίηση των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων αφού θα γίνει ελκυστική η χωροθέτηση επιχειρήσεων κατά μήκους του δρόμου που πλέον θα απευθύνονται στην ενιαία αγορά των 300.000 κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλίας, που με τη σειρά της θα συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Ο Υπουργός δεσμεύθηκε για την ένταξη του συνόλου της οδού στα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αρχικά για το εντός του νομού Καρδίτσας τμήματος της οδού που έχει ωριμότητα και στη συνέχεια του τμήματος του νομού Τρικάλων μόλις είναι έτοιμη η μελέτη.
Στη συνέχεια ο Νομάρχης έθεσε το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου Καρδίτσας- Αγρινίου, αίτημα που έχει τεθεί προ μηνών και από τις δυο Γενικούς Γραμματείς, Θεσσαλίας κας Γερακούδη Καλλιόπης και Στερεάς Ελλάδας κας Διαμαντοπούλου Κατερίνας. Ο προϋπολογισμός που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας Μέγδοβα, εκτιμάται στο ποσό των δεκαπέντε (15) εκατ. ευρώ. Ο Υφυπουργός αναγνώρισε τη σημασία αυτού του δρόμου ο οποίος μεταξύ άλλων συνδέει τον Ε-65 με την Ιόνια οδό και υποσχέθηκε την ένταξη του δρόμου στα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Υποδομών, μετά την ολοκλήρωση των μελετών που συντάσσονται από τις δυο Περιφέρειες.
Η βελτίωση της οδού Καρδίτσα - Άρτα συμπεριλαμβανομένου της σήραγγας Τυμπάνου ήταν το επόμενο ζήτημα που έθεσε ο Νομάρχης στον Υφυπουργό, ο οποίος ανέφερε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, παρότι θεωρεί πολύ σημαντικό το έργο, είναι δυνατή η ένταξη στα τομεακά προγράμματα της βελτίωσης της οδού εκατέρωθεν της γέφυρας της Τρυγόνας έως τη διασταύρωση της Βατσουνιάς μήκους έξι (6) χλμ συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής της γέφυρας καθώς και του οδικού τμήματος εκατέρωθεν του αρχαιολογικού χώρου (Ελληνικά) μήκους δυο (2) χλμ που βρίσκεται μεταξύ Αργιθέας και Αγορασιάς. Ο προϋπολογισμός των συγκεκριμένων αυτών παρεμβάσεων ανέρχεται στο ποσό των έξι (6) εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια συζήτησαν τα ζητήματα που αφορούν τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν προκειμένου να γίνει επανέναρξη των εργασιών των έργων του Αχελώου. Για τα δυο αυτά σημαντικά έργα θέματα ο Υφυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του, ανέφερε όμως στο Νομάρχη πως θα προβεί και σε λεπτομερείς ανακοινώσεις στη σημερινή συνέντευξη τύπου στη Λάρισα. Φυσικά στη συνέντευξη τύπου θα συμπεριλαμβάνονται και για τα έργα Καρδιτσιώτικου ενδιαφέροντος που προαναφέρθηκαν.
Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την έμπρακτη συμπαράστασή του για τα ζητήματα που του έθεσε που αφορούν την Καρδίτσα αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας γενικότερα.

vassoep@yahoo.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς τον κ. Γ. Χαλιάσο, Διοικητή του Γ.Ν. Καρπενησίου - ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

Κύριε Διοικητά,

Παίρνω το θάρρος να σας απασχολήσω με αφορμή την πρόσφατη νοσηλεία της μητέρας μου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου . Το πόσο καλά ή όχι λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες το αντιλαμβανόμαστε όταν βρεθούμε στην ανάγκη να τις χρησιμοποιήσουμε. Ιδίως οι Δημόσιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, που αφορούν πολλές φορές τη ζωή ή το θάνατο μας, παίζουν καθοριστικό ρόλο για ανθρώπους που ζουν μέσα αλλά- και ιδίως- έξω από αστικά κέντρα και η οικονομική τους επιφάνεια είναι πολλές φορές μικρή.

Πρόσφατα, όπως προανέφερα, η οικογένεια μας χρειάστηκε τις υπηρεσίες του Γ.Ν. Καρπενησίου για σοβαρό πρόβλημα υγείας της υπέργηρης μητέρας μου. Συγκεκριμένα στις 13-9-2010 και ενώ βρισκόμαστε στη Δομνίστα παρουσίασε μεγάλη επιδείνωση η υγεία της . Ειδοποιήσαμε αμέσως το ΕΚΑΒ και πολύ σύντομα κατέφθασε το ασθενοφόρο (40 Χλμ. περίπου από το Καρπενήσι). Η άμεση και με άψογο επαγγελματισμό επέμβαση των διασωστών απέτρεψε το μοιραίο. Κυριολεκτικά την κράτησαν στη ζωή. Ήταν η πρώτη καλή εντύπωση από τη λειτουργία του συστήματος υγείας στην περιοχή ευθύνης του νοσοκομείου σας. Η καλή εντύπωση είχε και συνέχεια εμπράκτως.

Πολλοί από μας περνάμε απλά έξω από νοσοκομεία. Αρκετοί έχουμε αρνητικές εμπειρίες που επιτείνονται και από τη διάθεση ισοπέδωσης κάθε καλού μόνο και μόνο για να γκρινιάζουμε. Προσωπικά είχα πολλές επιφυλάξεις για το επίπεδο λειτουργίας ενός μικρού επαρχιακού νοσοκομείου όπως αυτό του Καρπενησίου. Η εικόνα του χάους-εξαιτίας και των πολλών ασθενών- σε πολλά νοσοκομεία της Αθήνας με έκανε περισσότερο δύσπιστο. Διαψεύστηκα ευχάριστα. Είχα την ευκαιρία στον ένα μήνα περίπου που παρέμεινε η μητέρα μου νοσηλευόμενη να δω πως λειτουργούν οι άνθρωποι και ποια είναι η πραγματικότητα από μέσα. Είδα λοιπόν. Πρώτα το άψυχο περιβάλλον. Παρότι η πτέρυγα όπου νοσηλευτήκαμε –Παθολογική με θαλάμους 1-3 κλινών- είναι παλιά όμως είναι σε καλή κατάσταση από άποψη καθαριότητας. Το προσωπικό καθαριότητας έκανε το ανθρωπίνως δυνατό και μάλιστα με ευγένεια, διακριτικότητα και χαμόγελο. Την ιδία απόλυτη καθαριότητα είδα και στα σεντόνια που τα άλλαζαν συχνά και πολλές φορές και έκτακτα. Τα ιατρικά μηχανήματα λειτουργούσαν άψογα τόσο στους θαλάμους όσο και στα εργαστήρια. Δεν λυπήθηκαν επίσης την όποια φαρμακευτική αγωγή χρησθήκαμε. Το φαγητό τέλος ήταν καλύτερο και από αυτό που σερβίρεται σε πολύ καλά εστιατόρια και σε ποικιλία και σε ποσότητα.

Τώρα στο ανθρώπινο περιβάλλον. Είδα το διοικητή του νοσοκομείου- εσάς κ. Χαλιάσο- να περιέρχεστε διαδρόμους και θαλάμους και να ελέγχετε την καλή κατάσταση των πραγμάτων. Οι γιατροί που είχαν την ευθύνη της μητέρας μου, όλοι άριστοι επιστήμονες, με υπομονή, χαμόγελο και φιλική διάθεση. Αυτό ισχύει τόσο για εκείνους που γνωρίζαμε από πριν όσο και για εκείνους που πρώτη φορά χρειαστήκαμε την επιστημονική τους βοήθεια. Παρατήρησα γιατρούς να περιέρχονται σχεδόν όλες τις ώρες θαλάμους και να παρακολουθούν ασθενείς. Σκέφτηκα ότι ίσως δεν πρέπει να κάνω επώνυμες αναφορές. Όμως πώς να μην μιλήσω επώνυμα για να πείσω και κάποιο δύσπιστο; Έτσι από τους γιατρούς της Παθολογικής κλινικής- κ. Καρατσίκης (Δ/ντης), κ. Πέτρου, κ. Πετσιμέρη, κ. Σπακουρής- μέχρι τα νεαρά παιδιά που κάνουν ειδικότητα ή το αγροτικό τους είχα, την καλύτερη αντιμετώπιση. Υπέμειναν ακόμα και τις υπερβολές μας που είναι φυσικό να υπάρχουν όταν ζεις την ένταση της αρρώστιας αγαπημένου προσώπου. Ήρεμοι, ευγενείς, χαμογελαστοί, προσηνείς, πρόθυμοι να εξηγήσουν και να συζητήσουν. Θαλερά πολύ ανθρώπινοι και αυτό πιστεύω ότι είναι η σημαντικότερη αρετή ενός γιατρού ή του νοσηλευτικού προσωπικού. Φυσικά το ίδιο ισχύει για τη βοήθεια των ιατρών της καρδιολογικής κλινικής, του ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου και άλλων ιατρών.

Ερχόμαστε στο λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό. Παρότι έχω την εντύπωση πως είναι λίγοι όμως εργάζονται με αλτρουισμό και αυτοθυσία. Από τις έμπειρες νοσηλεύτριες ως τα νεαρά κορίτσια που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο επάγγελμα η προσφορά ήταν το ίδιο πρόθυμη, φιλική και καλοσυνάτη. Έχω την εικόνα μεγάλων νοσοκομείων του κέντρου όπου κάποιοι σε κοιτάζουν στο χέρι για το φιλοδώρημα. Εδώ ούτε κατά διάνοια κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι και σε αυτό το σημείο το προσωπικό του Γ.Ν. Καρπενησίου μπορεί να θεωρηθεί εφάμιλλο νοσοκομείων προηγμένων χωρών.

Ίσως φανούν σε κάποιους αυτά που γράφω ωραιοποιήσεις και υπερβολές. Δεν είναι και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κάθε καλόπιστος άνθρωπος και μόνος του. Φυσικά και υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα. Φυσικά και η περικοπή κονδυλίων από το κράτος στις έκτακτες συνθήκες που ζούμε θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Όμως πιστεύω ότι αυτό δεν θα αλλάξει το ήθος, την ανθρωπιά και την επαγγελματική ευσυνειδησία. Όταν κάνεις ένα λειτούργημα, όπως είναι η εργασία σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, ούτε με τα πολλά χρήματα γίνεσαι καλύτερος- αν δεν είσαι-το αντίθετο θα έλεγα . Ούτε η οικονομική στενότητα θα σε κάνει να χάσεις την ανθρωπιά σου-αν φυσικά τη διαθέτεις- και αυτό πιστεύω πως ισχύει για το προσωπικό του νοσοκομείου Καρπενησίου.

Και πάλι εκφράζουμε τις άπειρες ευχαριστίες της οικογενείας μας σε όλους σας ευχόμενοι αυτή η καλή παράδοση και εικόνα να εισπράττεται από τους πολίτες και στο μέλλον. Και το κυριότερο: να διεκδικούμε και να στηρίζουμε την καλή δημόσια περίθαλψη και τους άξιους λειτουργούς της.

Με εκτίμηση

Αθαν Δ. Σταμάτης
Και τα αδέλφια του
Κώστας Δ. Σταμάτης
και Γιάννης Δ. Σταμάτης

ΕΚΤΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗ, Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ




Την παραίτησή του από τον Συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή, υπέβαλε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο εν αποστρατεία Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ κ. Ταξιάρχης Χρυσικός.
Ως γνωστό ο κ. Χρυσικός, που κατάγεται από την Ανατ. Φραγκίστα, είχε δηλωθεί ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φραγκίστας στον Συνδυασμό του κ. Μπαμπαλή.
Χθες λοιπόν υπέβαλε αίτηση παραίτησης στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας και την θέση του θα πάρει άλλος υποψήφιος επίσης από την Ανατολική Φραγκίστα, που θα δηλωθεί από τον Συνδυασμό του κ. Μπαμπαλή.
Οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Χρυσικό στην παραίτηση είναι σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον προσωπικοί, ενώ έγκυρες πηγές αναφέρουν, ότι πήρε αυτή την τόσο σημαντική απόφαση, διότι διαφώνησε για σημαντικά θέματα που αφορούσαν την εν γένει παρουσία του Συνδυασμού στις εκλογές αυτές.
Περισσότερα για την πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη σε επόμενο ρεπορτάζ.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Προς ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ
Αγαπητέ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΕ ΠΑΛΜΕ.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στα χέρια μου, ένα έντυπο που αναφέρονταν σε κάποια εκδήλωση που θα διοργανώνονταν στην περιοχή της λίμνης Κρεμαστών, από κάποιο Σύλλογο. Επειδή είστε η εφημερίδα της περιοχής, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το θέμα αυτό, καθότι η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ένα πραγματικό φιάσκο, καθώς τόσο στις 16 Οκτωβρίου, όσο και στις 17, δεν έγινε τίποτε από όσα αναφέρονταν στο έντυπο, αλλά και που είχε ως πρωτοσέλιδο τοπική εφημερίδα του Καρπενησίου. Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, εορτή του Αγίου Λογγίνου, στην Χαράστη του Δήμου Παρακαμπυλίων, τελέστηκε Θ. Λειτουργία στον ομώνυμο εκεί Ναό, παρουσία 24 ατόμων από το χωριό – ένας εξ αυτών ήμουν κι εγώ - όπως κάθε χρόνο. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας δεν έγινε καμία άλλη εκδήλωση και φυσικά κανένα παραδοσιακό πανηγύρι, όπως ανέφερε το έντυπο και η εφημερίδα.
Η παρωδία της όλης υπόθεσης συνεχί



στηκε και την επομένη 17 Οκτωβρίου 2010.
Τόσο στο έντυπο όσο και στην εφημερίδα του Καρπενησίου, γίνονταν λόγος για Μνημόσυνα υπέρ ανάπαυσης των 40 περίπου εργατών που θυσιάστηκαν στην κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών και για προσφορά δωρεάν γεύματος της ΔΕΗ στη Λέσχη που λειτουργεί στον Οικισμό, τιμής ένεκεν!!!
Γιατί αυτή η παραπληροφόρηση; Αυτοί που μοίρασαν το φυλλάδιο προφανώς να είχαν τον σκοπό τους, η εφημερίδα όμως…
Θέλω να πληροφορηθώ αν γίνεται:
1.Ποιο είναι το παραδοσιακό πανηγύρι που λέει η εφημερίδα
2.Τα ονόματα των 40 εργατών που σκοτώθηκαν στην κατασκευή του φράγματος, με στοιχεία. (Ουδέποτε έχει καταγραφεί τέτοιο γεγονός)
3.Πόσοι γονείς και ποιοι εκπρόσωποι φορέων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση
4.Τι περιελάμβανε το πιάτο του ελαφρού γεύματος που πρόσφερε η Τοπική Διοίκηση στην Λέσχη Προσωπικού της ΔΕΗ Α.Ε.
Μετά τιμής και ευχαριστιών για
την φιλοξενία, αναμένω απαντήσεις

Κ. Φ
Κάτοικος της παραλίμνιας περιοχής

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ο Συνδυασμός της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ” έχει ως εξής:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ:
ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ
ΣΑΡΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Δομνίστας)
ΣΥΓΓΟΥΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Δομνίστας)
ΤΣΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Δομνίστας)
ΦΛΩΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ (υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Δομνίστας)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (υποψ. Δημ. Σ. Καρπενησίου)
ΒΑΖΟΥΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ (υποψ. Δημ. Σύμβουλος Καρπενησίου)
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ(υποψ. Δημ. Σύμβ. Καρπενησίου)
ΖΑΓΚΟΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (υποψ. Δημ. Σύμβ. Καρπενησίου)
ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ(υποψ. Δημ. Σύμ. Καρπενησίου)
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ(υποψ. Δημ. Σύμ. Καρπενησίου)
ΛΑΘΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ(υποψ. Δημ. Σύμ. Καρπενησίου)
ΜΠΟΜΠΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ(υποψ. Δημ. Σύμ. Καρπενησίου)
ΝΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ (υποψ. Δημ. Σύμβουλος Καρπενησίου)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ(υποψ. Δημ. Σύμ. Καρπενησίου)
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ(υποψ. Δημ. Σύμ. Καρπενησίου)
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ (υποψ. Δημ. Σύμ.Καρπενησίου)
ΣΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ (υποψ. Δημ. Σύμ. Καρπενησίου)
ΤΣΙΑΜΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ(υποψ. Δημ. Σύμβουλος Καρπενησίου)
ΤΣΙΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ(υποψ. Δημ. Σύμβουλος Καρπενησίου)
ΤΣΟΥΚΑΣ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ(υποψ. Δημ. Σύμβουλος Καρπενησίου)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ (υποψ. Δημ. Σύμ. Κτημενίων)
ΜΠΕΡΜΠΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (υποψ. Δημ. Σύμβουλος Κτημενίων)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ
ΜΠΟΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ (υποψ. Δημ. Σύμβουλος Ποταμιάς)
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (υποψ. Δημ. Σύμ. Ποταμιάς)
ΚΑΝΤΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (υποψ. Δημ. Σύμβουλος Ποταμιάς)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΟΥΡΝΑΣ
ΜΑΝΤΖΙΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ TOY ΓΕΩΡΓΙΟΥ (υποψ. Δημ. Σύμβουλος Φουρνάς)
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (υποψ. Δημ. Σύμβουλος Φουρνάς)
ΛΑΘΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (υποψ. Δημ. Σύμβουλος Φουρνάς)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΥΣΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ (υποψ. Δημ. Σύμβουλος Προυσού)
ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (υποψ. Δημ. Σύμβουλος Προυσού)
ΦΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (υποψ. Δημ. Σύμβουλος Προυσού)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΡΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ(υποψήφιος Τοπ. Σύμβουλος Αγ. Νικολάου)
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΙΑΔΑΣ
ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ(υποψήφιος Τοπ. Σύμβουλος Ανιάδας)
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΙΚΕΛΟΥ
ΠΑΝΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ(υποψήφιος Τοπ. Σύμβουλος Κρικέλου)
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ(υποψήφιος Τοπ. Σύμβουλος Μεγ. Χωριού)
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
ΖΑΓΚΟΤΣΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ(υποψήφιος Τοπ. Σύμβουλος Μικρού Χωριού)
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΛΛΩΝ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ(υποψήφιος Τοπ. Σύμβουλος Σελλών)
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΔΑΚΙΩΝ
ΛΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(υποψήφιος Τοπ. Σύμβουλος Φιδακίων).

Κατατέθηκε ο Συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» του Υποψήφιου Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας



Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ αποτελεί πρόταση για το μέλλον του Νέου Δήμου Καρπενησίου και της Ευρυτανίας που εκκινεί και διαπνέεται από το όραμα, την αγάπη για τον τόπο μας, την δημουργία και τη διάθεση για προσφορά. Η ομάδα μας παντρεύει την γνώση και την εμπειρία με τον δυναμισμό και τις νέες ιδέες, προσεγγίζει το μέλλον με σχέδιο, ρεαλισμό και κυρίως χωρίς συμβιβασμούς.
Με τη δύναμη που μας δίνει η ενότητά μας πέρα και πάνω από προσωπικές στρατηγικές, πολιτικές καταγωγές και κομματικές σοπιμότητες δημιουργήσαμε μια συμμαχία πολιτών, η οποία μπορεί να καταφέρει πολλά για το νέο Δήμο Καρπενησίου. Ο καθένας και η κάθε μια από εμάς δεσμευόμαστε ότι η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ θα είναι δύναμη προόδου, δύναμη παιδείας, δύναμη οικολογίας, δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας που θέλουμε και στοχέυουμε για τη Νέα Εποχή.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1.Γενιτσαρόπουλος Χρήστος Εμπορος-Επιχειρηματίας
2.Γιαννιώτης Παναγιώτης Επιχειρηματίας
3.Ζαλοκώστα Σοφία Εκπαιδευτικός-Καθηγήτρια Φιλοσοφίας
4.Κατσούδας Παναγιώτης Επιχειρηματίας
5.Κονιαβίτη- Ζαρμακούπη Ευδοξία (Εύη) Δημ.Υπαλ Υπεύθυνη Προμηθειών Γ.Ν. Καρπενησιού
6.Λάππας Κλεομένης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
7.Λιάπης Κων/νος Οδοντίατρος
8.Μπούρα Βασιλική Φαρμακοποιός
9. Ντρίβας Αθανάσιος Πολιτευτής
10.Πέτρου Ιωάννης Ιατρός
11.Σαΐτη Αρετή MSc Οικονομολόγος Διευθύντρια Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
12.Σαξώνης Κων/νος Δικηγόρος
13. Σουλιώτης Νικόλαος Πολ.Μηχανικός Ε.Μ.Π
14. Τασιός Αριστείδης Δημ.Υπαλ Νομαρχίας MSc Οικονομολόγος
15. Τσάμπρας Χρήστος Επιχειρηματίας
16. Φέγγος Αθανάσιος Επιχειρηματίας
17. Φουρλιά Μαρία Μουσικός
18. Χαλκιάς Παντελεήμων Υπαξιωματικός εν αποστρατία Πυροσβεστικού Σώματος
19. Χαντζοπούλου Λίνα Επιχειρηματίας
20. Χονδρός Κων/νος Επιχειρηματίας
21. Χρυσικός Δημήτριος Δημ.υπαλ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
1. Αρμάγου-Μπούκα Ιουλία Καθηγήτρια Φυσικής αγωγής-Ιδιοκτήτρια/Διευθύντρια Γυμναστηρίου
2. Καλαντζή Αικατερίνη Δασοπόνος-Δημόσιος Υπάλληλος
3.Κεραμάρης Δημήτριος Τραπεζικός Υπάλληλος
4.Κολοκύθας Δημήτριος Πυροσβέστης
5.Παπασπύρος Αθανάσιος Εκπαιδευτικός-Θεολόγος-Πολιτικός Επιστήμων
6.Τσιντζιλώνης Σωτήρης Δικηγόρος
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1.Κατσιάρης Νικόλαος Αγρότης
2.Μυζήθρας Βασίλειος Συνταξιούχος (Τουριστικά Επαγγέλματα)
3.Σκαρμούτσος Χρήστος Διοικητικός Υπάλληλος Δ.Ε.Η
4.Σταμάτης Δημήτριος Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επιχειρήσιων
5.Υφαντής Γιάννης Βιοτέχνης

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1.Ντάσιος Ευάγγελος Αγρότης-Κτηνοτρόφος
2.Σκαρτσιούνης Ευάγγελος Εργολάβος
3.Φούφλιας Κων/νος Υπαξιωματικός εν αποστρατία Πυροσβεστικού Σώματος

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1.Καλλιάνης Φίλιππος Συνταξιούχος Μ.Μ.Ε Εκδότης
2.Λιάπης Νικόλαος Ιδιωτικός Υπάλληλος
3.Μαραγούσιας Κων/νος Υπάλληλος ΕΛ.ΤΑ
4.Φραγκάκη-Σταυροπούλου Ελευθερία Επίτιμος Δικαστής
5.Τριαντάφυλλος Χαντζόπουλος Επιχειρηματίας

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΥΣΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1.Ντέκας Χρήστος Ελεύθερος Επαγγελματίας
2. Τσιλιμέκη Φωτεινή Πτυχιούχος Φαρμακευτικής
3.Παλαιός Γεράσιμος Οικοδομικές Εργασίες
4.Παναγιωτόπουλος Θεόδωρος Υπάλληλος Δ.Ε.Η.
5.Φλώρου Φωτεινή Ελεύθερη Επαγγελματίας

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΟΥΡΝΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1.Σακκάς Γεώργιος Ανθυποπυραγός Πυροσβεστικού Σώματος εν αποστρατία ε.α.
2.Καλτσής Χρήστος Πύραρχος εν αποστρατία Πυροσβεστικού Σώματος
3.Γκαρίλα Γεωργία Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.


Τοπική Κοινότητα Αγίας Βλαχέρνης

Κατσάνος Ν. Δημήτριος
Τσούτσουρας Δ. Παναγιώτης
Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδος
Καββαδίας Θ. Κωνσταντίνος
Κοντογεώργος Ν. Κων/νος
Ντάσιος Κ. Επαμεινώνδας
Φούφλια Α. Παναγιώτα

Τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέου
Αναστασάκης Η. Βασίλειος
Καώνης Α. Κωνσταντίνος

Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου
Πρίμπα Δ. Αθηνά
Σιταράς Κ. Χριστόφορος
Τριανταφυλλόπουλος Ευάγγελος του Νικολάου
Χατζόπουλος Γ. Κωνσταντίνος

Τοπική Κοινότητα Αγίου Χαραλάμπους
Ζαρονικόλας Α. Ευάγγελος
Κιτσάκης Π. Βασίλειος

Τοπική Κοινότητα Αλεστίων
Καρακάσης Ν. Ιωάννης
Κωστόπουλος Γ. Δημήτριος

Τοπική Κοινότητα Άμπλιανης (Σταυροπηγίου)
Θεοδώρου Σ. Χρήστος
Παπασπύρος Π. Ηλίας

Τοπική Κοινότητα Ανιάδας
Τριανταφύλλης Ν. Πέτρος \
Ντζανή Δροσούλα του Σπυρίδωνα

Τοπική Κοινότητα Ασπροπύργου
Καραχρήστος Κωνσταντίνος του Θεοδώρου
Κωνσταντίνου Γεώργιος του Ιωάννου
Παπασπύρου Κωνσταντίνα του Αλεξίου
Φέγγος Νικόλαος του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Βελωτών
Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος
Στασινού Ε. Βιόλα

Τοπική Κοινότητα Βουτύρου
Κονδύλη - Τσιαμπόκαλου Κωνσταντία του Θεοφάνους
Κουτσόπουλος Ιωάννης του Αναστασίου

Τοπική Κοινότητα Βράχας
Ακρίβος Γ. Σωτήριος
Ντσιώρας Σ. Ηλίας

Τοπική Κοινότητα Δερματίου
Τριχιάς Α. Ιωάννης

Τοπική Κοινότητα Δομιανών
Γαλάνη Ελένη του Ιωάννου
Κουμπής Απόστολος του Βασιλείου
Κουτρής Νικόλαος του Αθανασίου
Φούφλιας Ιωάννης του Ευαγγέλου

Τοπική Κοινότητα Δομνίστης
Ζωγράφου – Σαμαρά Χριστίνα του Σπυρίδωνος
Καραδήμας Νικόλαος του Αθανασίου
Μακρυγιάννης Αθανάσιος του Παναγιώτου
Παπαδόπουλος Ιωάννης του Κωνσταντίνου

Τοπική Κοινότητα Εσωχωρίων
Αναστασοπούλου Σταυρούλα του Αποστόλου
Στίγκας Παύλος του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Καλεσμένου
Γυφτοβράκης Παναγιώτης του Παναγιώτου
Κουρεμένος Νεκτάριος του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Καρίτσης Καρπενησίου
Αναστασόπουλος Παναγιώτης του Νικολάου

Τοπική Κοινότητα Καστανέας
Βαστάκης Ευστάθιος του Ευαγγέλου
Γεωργοπούλου Ευφροσύνη του Παναγιώτου
Τσιώκος Αθανάσιος του Δημητρίου
Τσιώκου Κατίνα του Αποστόλου

Τοπική Κοινότητα Καταβόθρας
Αυδή – Τσόλκα Γιαννούλα του Κωνσταντίνου
Γρίβας Μάρκος του Ιωάννου
Κοκόσης Ιωάννης του Γεωργίου
Τσιόβουλος Δημήτριος του Παναγιώτου

Τοπική Κοινότητα Κλαυσίου
Καρπερός Βασίλειος του Αναστασίου
Μαθές Κωνσταντίνος του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Κλειστού
Κατσομήτρος Δ. Βασίλειος
Ντζούνος Χ. Παύλος
Σαμαράς Α. Κωνσταντίνος
Τσούλου Κ. Ελευθερία

Τοπική Κοινότητα Κορυσχάδων
Πανόπουλος Ι. Κωνσταντίνος
Παπαρούπα – Τσουκανά Χρυσαυγή του Σταύρου

Τοπική Κοινότητα Κρικέλλου
Πανάρα Ν. Κωνσταντίνα
Πανάρας Χ. Δημήτριος
Συγγούνης Ν. Κωνσταντίνος
Τσάρας Ι. Βασίλειος

Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Χωρίου
Ασημάκης Γ. Ιωάννης
Βονόρτας Φ. Δημήτριος
Γιαννάκου Ασπασία – Μαρία του Δημητρίου
Δάλκος Ι. Γεώργιος

Τοπική Κοινότητα Μεσοκώμης
Μακρυγιάννης Δ. Αθανάσιος
Παπαδάκης Δ. Αντώνιος

Τοπική Κοινότητα Μικρού Χωρίου
Ζάρρας Νικόλαος του Βασιλείου
Μπούρας Βασίλειος του Αποστόλου
Τζαβέλης Δημήτριος του Παναγιώτου
Φλώρου Αναστασία του Ιωάννη

Τοπική Κοινότητα Μουζίλου
ΔρόσοςΠαρασκευάς (Πάρης) του Γεωργίου
Παπαδέλλης Παναγιώτης του Χρήστου

Τοπική Κοινότητα Μυρίκης
Γώγος Ταξιάρχης του Ηλία
Παρμάκης Σαράντης του Νικολάου

Τοπική Κοινότητα Νοστίμου
Παχής Γεώργιος του Αθανασίου
Στραβομύτης Ιωάννης του Βασιλείου

Τοπική Κοινότητα Παππαρουσίου
Βλάχος Σωτήριος του Γεωργίου
Κουφαλιώτης Γεώργιος του Σπυρίδωνος

Τοπική Κοινότητα Παυλοπούλου
Αλεξίου Αλέξανδρος του Γεωργίου
Σταμούλης Βασίλειος του Θεόφιλου

Τοπική Κοινότητα Πετραλώνων
Μυρισιώτης Δημήτριος του Κωνσταντίνου
Σταμέλλος ή Σταμέλος Δημήτριος του Γρηγορίου

Τοπική Κοινότητα Προδρόμου
Ντέκας Γεώργιος του Παναγιώτου
Κοντογιάννης Βασίλειος του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Προυσού
Αντζουλάτου – Τσιανίκα Γεωργία του Στεφάνου
Ραυτογιάννης Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου
Σταυροπούλου Ευαγγελία του Κωνσταντίνου
Τσατσαράγκος Δημήτριος του Ευθυμίου

Τοπική Κοινότητα Ροσκάς
Παπανικολάου Δημήτριος του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Σαρκίνης
Βλάχος Δημήτριος του Ιωάννου
Πεζούλας Σπυρίδων του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Σελλών
Γκάγκαρης Κωνσταντίνος του Ηρακλή
Μαλή Βασιλική του Μιχαήλ
Μπάρλας Κωνσταντίνος του Στεφάνου
Σαλαούνης Κωνσταντίνος του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Στάβλων
Ζούκας Αθανάσιος του Γεωργίου
Ζούκας Δημήτριος του Νικολάου
Ζούκας Σπυρίδων του Κωνσταντίνου
Μαλισόβα Μαρία του Νικολάου

Τοπική Κοινότητα Σταυροχωρίου
Υφαντής Βασίλειος του Δημητρίου
Υφαντής Ηλίας του Βασιλείου

Τοπική Κοινότητα Στενώματος
Γιαννόπουλος Ιωάννης του Νικολάου
Καλύβα Έλλη του Κωνσταντίνου
Κοσκινάς Χαράλαμπος του Σταύρου
Παπαδονίκος Κωνσταντίνος του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Στεφανίου
Κωστόπουλος Κωνσταντίνος του Λεωνίδα
Τσιλίκα Βασιλική του Χρήστου

Τοπική Κοινότητα Συγκρέλλου
Μπόκα Αικατερίνη του Κωνσταντίνου
Παπαηρακλής Γεώργιος του Νικολάου

Τοπική Κοινότητα Τόρνου
Κωνσταντόπουλος Βασίλειος του Αθανασίου
Σιάτρα Μαρία του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Φιδακίων
Κάντζιος Σεραφείμ του Ιωάννη
Τσιάμης Νικόλαος του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Φουρνάς
Κωστή Μαρία του Ηλία
Οικονόμου Νικόλαος του Παύλου
Σαψάλης Νικόλαος του Πέτρου
Χουλιάρας Νικόλαος του Χρήστου

Τοπική Κοινότητα Χελιδόνος
Κουλλιάς Σακελλάριος του Αντωνίου
Τσιαντής Βασίλειος του Ιωάννου

Τοπική Κοινότητα Χόχλιας
Κόρδας Γεώργιος του Γρηγορίου
Παπαδόπουλος Χρήστος του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Ψιανών
Γιαννακόπουλος Αλέξανδρος του Λάμπρου
Κατής Δημήτριος του Σταύρου.

Με όλα τα “όπλα” στη φαρέτρα του ο Βαγγέλης Καρφής



Για ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, που αποτελείται από έμπειρα πρόσωπα από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, (όπως οι Δήμαρχοι, Ι. Ίβρος, Η. Παπουτσόπουλος, Ι. Σταμάτης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Καρβέλης, Λ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαροιδάμης), μιλούν στο στρατηγείο του υποψ. Δημάρχου Καρπενησίου κ. Βαγγέλη Καρφή. Τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του Συνδυασμού, πιστεύουν ότι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, θα εκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές, καθότι στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν ισχυρές προσωπικότητες και πρόσωπα που γνωρίζουν τα προβλήματα της περιοχής και έχουν προσφέρει στον τόπο από πολλές πλευρές. Χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η πρώτη άτυπη συνάντηση του Βαγγέλη Καρφή, με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και τοπικούς Συμβούλους του Συνδυασμού, στην διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για τον προεκλογικό αγώνα και το πρόγραμμα των περιοδειών.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
­Ευάγγελος Καρφής του Νικολάου
(υποψήφιος Δήμαρχος)


Εκλογική Περιφέρεια Δομνίστας
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1.Λιάτσου Χαρίκλεια Δημοσθένης
2.Μάμαλης Δημήτριος Βασίλειος
3.Μπούρας Νικόλαος Νικόλαος
4.Σταθονίκος Ευάγγελος Αθανάσιος
5.Σταμάτης Ιωάννης Δημήτριος

Εκλογική Περιφέρεια Καρπενησίου
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1.Αντωνίου Δημήτριος Ιωάννης
2.Βλάχου Θεοδώρα Στυλιανός
3.Γενιτσαροπούλου-Γκορόγια Ουρανία Ιωάν.
4.Ευαγγελοδήμος Δημήτριος Θεοφάνης
5.Καλτσούνης Κωνσταντίνος Κων/νος
6.Καμαρέτσος Βασίλειος Νικόλαος
7.Κάντζιος Δημήτριος Βασίλειος
8.Καρβέλης Κωνσταντίνος Γεώργιος
9.Κεχριμπάρη - Ξαγάρα Αλτάνη (Τάνια) Αν.
10.Κοντογεώργος Παναγιώτης Γεώργιος
11.Κοροκίδα - Ζαραβέλη Μαρία Χαράλαμπος
12.Κουτρούμπας Κωνσταντίνος Ιωάννης
13.Λιάγκας Δημήτριος Νικόλαος
14.Μαντής Δημήτριος Τριαντάφυλλος
15.Πάζιου Μαρία Κυριάκος
16.Παπαδόπουλος Λεωνίδας Στέφανος
17.Παπαμίχος Νικόλαος Βασίλειος
18.Παπαροϊδάμης Γεώργιος Θεοφάνης
19.Ρεσίτης Νικόλαος Στυλιανός
20.Τσατσαράγκος Αθανάσιος Δημήτριος
21.Χαριτάκης Γεώργιος Ιωάννης

Εκλογική Περιφέρεια Κτημενίων
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1.Λαμπράκης Ιωάννης Σεραφείμ
2. Χαλιάσος Νικόλαος Κωνσταντίνος

Εκλογική Περιφέρεια Ποταμιάς
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1.Αναγνωστάκης Κωνσταντίνος Μιχαήλ
2. Γεωργοπούλου Μαρία Σπυρίδων
3. Ίβρος Ιωάννης Βασίλειος

Εκλογική Περιφέρεια Προυσού
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
1.Ζιάβρα Τασία Γεώργιος
2.Ραυτογιάννη Κωνσταντίνα Ευθύμιος
3.Ραυτογιάννης Ευθύμιος Κωνσταντίνος
4.Σταυρόπουλος Κωνσταντίνος Σταύρος

Εκλογική Περιφέρεια Φουρνάς
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
1.Μάργαρης Κωνσταντίνος Ελευθέριος
2.Παπουτσόπουλος Ηλίας Δημήτριος
3.Ράμμος Ηλίας Κωνσταντίνος

Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
(υπ. σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας)
1.Κριπάση Αναστασία Ιωάννης
2.Λαθύρης Νικόλαος Αθανάσιος
3.Μαρούλης Νικόλαος Ιωάννης
4.Παππάς Γεώργιος Ηλίας
5.Τριανταφύλλου Μαρία Βασίλειος
6.Τσιάρας Κωνσταντίνος Σπυρίδων

Τοπική Κοινότητα Αγίας Βλαχέρνης
(υπ. εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας)
1. Ζαχαρόπουλος Ιωάννης Γεώργιος
2. Μαραγκουδάκη Πηνελόπη Βασίλειος

Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας
1.Καρβέλη Ελένη Κωνσταντίνος
2.Κοντογεώργος Ηλίας Νικόλαος
3.Λαμπράκης Νικόλαος Κωνσταντίνος
Τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα
1.Κουτσοθεόδωρος Αναστάσιος Γεώργιος
2.Ξεκάρφωτος Κωνσταντίνος Θωμάς

Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου
1.Ανδρώνης Γεώργιος Δημήτριος
2.Ευθυμίου Δήμητρα Κωνσταντίνος
3.Καρφής Δημήτριος Νικόλαος
4.Σκαρμούτσος Γεώργιος Μιλτιάδης

Τοπική Κοινότητα Αγίου Χαραλάμπους
1.Μπακογιάννης Σπυρίδων Αθανάσιος
Τοπική Κοινότητα Αλεστίων
Τοπική Κοινότητα Άμπλιανης (Σταυροπηγίου)
1.Κοντούλας Χρήστος Νικόλαος
2.Σαρρής Κωνσταντίνος Περικλής

Τοπική Κοινότητα Ανιάδας
1.Γραβάνης Νικόλαος Σεραφείμ
2.Κατής Κωνσταντίνος Σωτήριος

Τοπική Κοινότητα Ασπροπύργου
1.Παπασπύρος Ευάγγελος Δημήτριος
2.Πλακιάς Σπυρίδων Κωνσταντίνος
3.Ράπτη Φωτεινή Κωνσταντίνος
4.Ράπτης Κωνσταντίνος Βασίλειος

Τοπική Κοινότητα Βελωτών
1.Χαντζής Νικόλαος Βασίλειος

Τοπική Κοινότητα Βουτύρου
1.Κωστόπουλος Θεόφιλος Νικόλαος
2.Τσικλείστας Βασίλειος Αθανάσιος

Τοπική Κοινότητα Βράχας
1.Αναγνώστου Βασίλειος Ηλίας
2.Τσέλου Χρυσούλα Κωνσταντίνος

Τοπική Κοινότητα Δερματίου
1.Τριανταφύλλης Ιωάννης Χαράλαμπος
2.Τριχιάς Κωνσταντίνος Σπυρίδωνος

Τοπική Κοινότητα Δομιανών
1.Ζούμπου Αλεξάνδρα Σωκράτης
2.Τασιός Κωνσταντίνος Ιωάννης

Τοπική Κοινότητα Δομνίστης
1.Αναγνωστόπουλος Αθανάσιος Γεώργιος
2.Μπούρα Σπυριδούλα Γεώργιος
3.Παπαθανάσης Ιωάννης Νικόλαος
4.Τσίρκας Παναγιώτης Γεώργιος

Τοπική Κοινότητα Εσωχωρίων
Τοπική Κοινότητα Καλεσμένου
1.Μπακόλας Αντώνιος Κωνσταντίνος
2.Τσιουγκρής Ιωάννης Σεραφείμ

Τοπική Κοινότητα Καρίτσης Καρπ.
1.Παναγιωτόπουλος Ιωάννης Δημ.
2.Τσατσαράγκος Αθανάσιος

Τοπική Κοινότητα Καστανέας
1.Δημάκη Κωνσταντία Νικόλαος
2.Δαλακώστας Ηλίας Παναγιώτης
3.Μπώκος Κωνσταντίνος Απόστολος
4.Ντέκας Αριστείδης Κωνσταντίνος

Τοπική Κοινότητα Καταβόθρας
Τοπική Κοινότητα Κλαυσίου
1.Μουτογιάννης Ιωάννης
Κωνσταντίνος

Τοπική Κοινότητα Κλειστού
1.Γαβρίλης Χρίστος Σπυρίδων
2.Διαμαντής Νικόλαος Ηλίας
3.Καλτσή Ευταξία Βάϊος
4.Παπουτσόπουλος Στυλιανός Φώτιος

Τοπική Κοινότητα Κορυσχάδων
1.Δήμας Χρήστος Γεώργιος
2.Ζαχαροπούλου Αθηνά Αθανάσιος

Τοπική Κοινότητα Κρικέλλου
1.Βουλγαράκη Ελένη Κωνσταντίνος
2.Κοντονίκας Κωνσταντίνος Νικόλαος
3.Πλούμπης Δημήτριος Νικόλαος
4.Παπαδημητρίου Βασίλειος Γεώργιος

Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Χωριού
1.Ζαχαροπούλου Άννα Γεώργιος
2.Μαντζιούτας Ιωάννης Βασίλειος
3.Μουτογιάννης Κωνσταντίνος Ιωάννης
4.Σκαρπής Ιωάννης Αθανάσιος

Τοπική Κοινότητα Μεσοκώμης
1.Κατσένης Ιωάννης Παντελής

Τοπική Κοινότητα Μικρού Χωριού
1.Βενέτης Κωνσταντίνος Παναγιώτης
2.Δημώφ Μαρία Δήμος
3.Μουτογιάννης Ιωάννης Νικόλαος

Τοπική Κοινότητα Μουζίλου
1.Καραγκιόζης Αθανάσιος Γεώργιος
2.Μπαζιώνης Αθανάσιος Ευθύμιος

Τοπική Κοινότητα Μυρίκης
1.Λωρίδα Χρυσούλα Κωνσταντίνος
2.Πλατιάς Χαράλαμπος Φώτιος

Τοπική Κοινότητα Νοστίμου
1.Ψύλλος Διονύσιος Νικόλαος

Τοπική Κοινότητα Παπαρουσίου
1.Ντανά Ελένη Σταύρος
2.Τσιαμπάσης Δημήτριος Γεώργιος

Τοπική Κοινότητα Παυλοπούλου
1.Ίβρου Αγγελική Βασίλειος
2.Καραθάνος Σπυρίδων Κωνσταντίνος

Τοπική Κοινότητα Πετραλώνων
1.Κατσίφα Φωτεινή Δημήτριος

Τοπική Κοινότητα Προδρόμου
Τοπική Κοινότητα Προυσού
1.Κουρκούτας Γεώργιος Ιωάννης
1.Λαμπροπούλου Γεωργία Θεοδόσιος
2.Πάστρας Χρήστος Δημήτριος
3.Τσίκνας Ευθύμιος Παναγιώτης

Τοπική Κοινότητα Ροσκάς
1.Καραντάσιου Πολυξένη Ιωάννης
2.Μυζήθρας Λεωνίδας Κωνσταντίνος

Τοπική Κοινότητα Σαρκίνης
1.Ντουντούμης Βασίλειος Γεώργιος

Τοπική Κοινότητα Σελλών
1.Κοντογιώργου Σταυρούλα Ιωάννης
2.Μαργιώτης Απόστολος Ιωάννης
3.Πεταρούδης Βασίλειος Αριστείδης
4.Τάσιος Σπυρίδων Γρηγόριος

Τοπική Κοινότητα Στάβλων
1.Ζούκας Σπυρίδων Παναγιώτης
2.Ρίζος Κωνσταντίνος Αθανάσιος
3.Φούντας Δημήτριος Επαμεινώνδας
4.Φράγκου Βασιλική Αθανάσιος

Τοπική Κοινότητα Σταυροχωρίου
Τοπική Κοινότητα Στενώματος
1.Κόκκαλη Γεωργία Σεραφείμ
2.Κωτσοκάλη Βιργινία Δημήτριος
3.Μπανιάς Επαμεινώνδας Αθανάσιος
4.Σερπάνος Παναγιώτης Ιωάννης

Τοπική Κοινότητα Στεφανίου
1.Αθανασόπουλος Δημήτριος Ευάγγελος
2.Γιαννόπουλος Ευάγγελος Χρήστος

Τοπική Κοινότητα Συγκρέλλου
1.Αναγνωστάκης Χαρίλαος Μιχαήλ
2.Τερνιώτης Κωνσταντίνος Παντελής

Τοπική Κοινότητα Τόρνου
Τοπική Κοινότητα Φιδακίων
1.Κονδύλης Βασίλειος Χρήστος
2.Πιστιόλης Δημήτριος Λεωνίδας

Τοπική Κοινότητα Φουρνάς
1.Κατσιούλη Σοφία Βάϊος
2.Κουτάς Δημήτριος Ηλίας
3.Ρέλλιας Βησσαρίων Ηλίας
4.Τριάντης Γεώργιος Χαράλαμπος

Τοπική Κοινότητα Χελιδόνας
1.Ζαχαρόπουλος Δημήτριος Τριαντάφυλλος
2.Μαραγούσιας Βασίλειος Νικόλαος

Τοπική Κοινότητα Χόχλιας
1.Μπαρμπαρούσης Γεώργιος Ευάγγελος

Τοπική Κοινότητα Ψιανών
1.Κατσιαρού Ειρήνη Γεώργιος
2.Μαντζής Αθανάσιος Ιωάννης

Πρόγραμμα Περιοδειών
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/10
Αγ. Νικόλαος 20.00

ΠΕΜΠΤΗ 21/10
Καταβόθρα 10.00
Σαρκίνη 11.30
Βελωτά 12.30
Εσωχώρια – Ισιώματα 13.30
Ασπρόπυργος 14.30
Πρόδρομος 17.00
Καστανιά 18.30
Τόρνος 19.30
Προυσσός 20.30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/10
Αγ. Χαραλαμπος 14.00
Πετράλωνα 15.00
Χόχλια 16.30
Δομιανοί 18.00
Αγ.Παρασκευή 19.30
Αγ. Τριάδα 20.30

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/10
Καρυά 10.00
Μεσοκώμη 11.00
Ροσκά 12.00
Δολιανά 12.30
Καστανούλα 13.00
Σκοπιά 14.00
Άμπλιανη 17.00
Στάβλοι 18.00
Δομνίστα 19.00
Κρίκελλο 20.30

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10
Ψιανά 9.00
Βύθισμα 10.00
Συγκρέλλο 10.30
Ανιάδα 11.30
Μουζίλο 12.30
Κλαυσί 13.00

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Κατατέθηκαν τελικά και οι Συνδυασμοί των υποψηφίων Δημάρχων του τόπου μας και όλοι πλέον ετοιμάζονται για την μεγάλη μάχη της ψήφου. Από μια πρώτη ματιά που έριξα στους καταλόγους, διαπίστωσα ότι αρκετοί είναι οι νέοι που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά και αυτό αναμένεται να παίξει βασικό ρόλο στην έκβαση αυτής της πολιτικής αναμέτρησης καθότι οι ψηφοφόροι δείχνουν τελευταία να εμπιστεύονται τους νέους.

* Αν θέλετε τα προγνωστικά μου, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι και στους δυο Δήμους της Ευρυτανίας οι αναμετρήσεις θα είναι δύσκολες και πονηρές. Ας μην βιαστούν λοιπόν κάποιοι «μερακλήδες» να βγάλουν από τώρα τους νικητές γιατί θα την πατήσουν.

* Πάντως κάποιοι περιμένουν πως και πως για να βγάλουν το άχτι τους. Αν γίνει όμως το ποθούμενο γι΄ αυτούς 3-0, θα γίνει της μουρλής. Έτσι είναι αυτά. Στην πολιτική τα λάθη πληρώνονται και μάλιστα ακριβά.

* Παραξενεύτηκαν κάποιοι για την συμπεριφορά των ψηφοφόρων των χωριών Ανατ. και Δυτ. Φραγκίστας, όσον αφορά την αδιαφορία τους για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Γιατί τέτοια παραξενιά ρε αδέλφια; «Που ήταν όλοι αυτοί, όταν εμείς τρέχαμε για την έδρα και παρουσιάστηκαν τώρα» μου είπε με νόημα ένας «πράσινος» κάτοικος από τα χωριά αυτά. Αλήθεια που ήσασταν ρε παλικάρια σεις και οι καπεταναίοι σας.

* Χαμός έγινε την Κυριακή το βράδυ, μέχρι να κλείσουν οριστικά οι Συνδυασμοί. Σε κάποιο επιτελείο μάλιστα η αγωνία κράτησε μέχρι και τις 11,45 μ.μ..
* Ακούγεται τελευταία ότι υπάρχουν δυο επιστολές που αν δουν το φως της δημοσιότητας, κάποιοι θα χάσουν τις εκλογές και τον ύπνο τους. Απ΄ ότι γνωρίζω πρόκειται να κυκλοφορήσουν λίγο πριν την 7η Νοεμβρίου και αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω στο εκλογικό σώμα….

* Δεν γνωρίζω για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υποψ. Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη και του γνωστού τηλεπαρουσιαστή Θέμου Αναστασιάδη. Την περασμένη Δευτέρα πάντως στην εκπομπή του θέμου, στην οθόνη της TV, διαβάσαμε πολλά και περίεργα...

* Ήλθε η ώρα να πάει κάθε κατεργάρης στην θέση του και μεταξύ αυτών, εκείνος ο περίεργος τύπος που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παραποιεί μονίμως την αλήθεια.

* Όλα τα είχα ακούσει σε τούτο το παράξενο κόσμο, το ότι όμως έχει θεσπιστεί και Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών," που γιορτάζεται στις 15η Οκτωβρίου, δεν έλεγα ότι θα το ακούσω. Παρόλα αυτά η UNICEF με την ευκαιρία αυτού του εορτασμού για τρίτη χρονιά, καλεί πάνω από 200 εκατομμύρια μαθητές, γονείς, δασκάλους, κυβερνητικούς υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο να κάνουν αυτή την πρακτική μια τακτική καθημερινή συνήθεια. "Κάθε χρόνο, οι διαρροϊκές ασθένειες και οι οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις γίνονται αιτία για τον θάνατο περισσότερων των 3,5 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των 5 ετών. Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, κυρίως μετά τη χρήση της τουαλέτας και πριν το φαγητό, βοηθά να μειωθούν τα κρούσματα διαρροϊκών ασθενειών κατά 40%", επισημαίνει η UNICEF.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ No 2

Δεν πέρασε καιρός,ούτε ένας μήνας, από τότε που έγραψα σχετικό άρθρο στον Ευρυτανικό Παλμό, με τον παραπάνω τίτλο.Από τότε, μεσολάβησαν σημαντικά,κατά τη γνώμη μου γεγονότα που αφορούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Νομό μας. Άλλαξαν το “τοπίο” και με οδήγησαν να εκφράσω και πάλι τη γνώμη μου.
Πρώτα από όλα, υπάρχουν υποψήφιοι και για την Περιφέρεια και για τους δύο Δήμους του Νομού μας. Δημοτικοί σύμβουλοι και Περιφερειακοί σύμβουλοι.Αλλοι με κομματική υποστήριξη και άλλοι ανεξάρτητοι που όμως προέρχονται από ένα συγκεκριμένο κυματικό χώρο. Καθένας, θα προσπαθήσει να δώσει ελπίδα για καλύτερες ημέρες στον ψηφοφόρο για να τον τιμήσει ο τελευταίος με την ψήφο του.
Ελπίδα, δίνεται με την μέχρι τώρα παρουσία του δηλαδή τα έργα και τις ημέρες στα προβλήματα, γενικά και καθημερινότητας, του Νομού. Αυτοί είναι οι γνωστοί από τα έργα τους υποψήφιοι.Είναι εκείνοι που υπηρέτησαν ,όπως υπηρέτησαν, το Νομό ή το Δήμο.Τους γνωρίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού κυρίως από την καθημερινότητα που ζούσαν χειμώνα –καλοκαίρι μαζί τους. Τους γνωρίζουν και εκείνοι που έρχονται στο Νομό – ετεροδημότες-για λίγες ημέρες το χρόνο ή ακόμη μόνο και μόνο για να ψηφήσουν. ¨Όμως, αυτή η κατηγορία των ψηφοφόρων είναι εκείνη που δεν γνωρίζει από την «καλή» τα προβλήματα του Νομού, αλλά με την ψήφο τους διαμορφώνει, σε σημαντικό βαθμό το Α ή Β εκλογικό αποτέλεσμα. Οι υποψήφιοι αυτοί ίσως υπόσχονται έργα που θα γίνουν .Και το ερώτημα γιατί μέχρι τώρα δεν έγιναν;
Υπάρχουν και νέοι υποψήφιοι, που για πρώτη φορά θέτουν υποψηφιότητα, δεν έχουν έργο στο Νομό και καλούνται να πείσουν τους ψηφοφόρους με τις προτάσεις τους που καταθέτουν για το μέλλον. Μια πρώτη πρόταση τους θα ήταν, αυτή ισχύει και για τους γνωστούς, η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο υποψηφίων που θα βάλουν «πλάτη» στη λύση των προβλημάτων. Οι νέοι πρέπει να αντέξουν στον αγώνα τους. Και θα αντέξουν αν είναι ειλικρινείς στις προθέσεις τους και δεν βλέπουν μια πιθανή επιτυχία ως σκαλοπάτι για την παραπέρα εξέλιξη και ανάδειξη.
Κάθε συνδυασμός, όπως θα παρουσιαστεί, με τη συμμετοχή των υποψηφίων φανερώνει την αλλαγή, πόσο είναι απαλλαγμένος από το παρελθόν και βλέπει μόνο το μέλλον. Μια απλή ανάγνωση από τον ψηφοφόρο δείχνει αν είναι αυτό που λέμε: όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι, ή ακόμη αν υπάρχει, ανανέωση. Ελπίζω, οι νέοι να είναι πράγματι νέοι και με φρέσκες ιδέες και νέα νοοτροπία που θα αγκαλιάζει όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού. Με ανοιχτή πόρτα στους Δημότες και στη λύση των προβλημάτων. Θέτω λοιπόν ένα ερώτημα που η απάντηση του δίνεται από τους εκλογικούς καταλόγους.
Σε κάποιο για παράδειγμα εκλογικό τμήμα, που υπάρχουν σήμερα εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 100 ψηφοφόροι οι μόνιμοι κάτοικοι στο χωριό είναι λιγότεροι από Δέκα. Και το ερώτημα πως είναι δυνατόν οι 90 που έρχονται να ψηφίσουν να γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι λίγοι όλο το χρόνο και να μπορούν να κρίνουν ποιος υποψήφιος έχει απτές αποδείξεις ότι θα τα λύσει ή θα δημιουργήσει καλύτερο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον έτσι που στις επόμενες εκλογές οι μόνιμοι κάτοικοι να είναι περισσότεροι.; Ο κάθε ψηφοφόρος σήμερα ψηφίζει, με βάση δικά του προσωπικά κριτήρια. Πριν λίγα χρόνια στο παραπάνω εκλογικό τμήμα οι μόνιμοι κάτοικοι ήταν περισσότεροι. Και αν, ως δείκτης παρθεί ο αριθμός των μονίμων κατοίκων, αυτό δείχνει ότι τόσα χρόνια δεν έγινε κάτι σημαντικό στο Νομό π.χ. επένδυση που θα αξιοποιεί τους φυσικούς πόρους (Δάση, Γεωργία, Κτηνοτροφία) έτσι που να αναστραφεί το κλίμα και κάποιοι να γυρίσουν από την πόλη στο χωριό.
Πριν λίγες μέρες στην Ελασσόνα (στη Θεσσαλία) έγινε Γιορτή της φέτας. Κτηνοτροφία έχει η περιοχή και οι κάτοικοι της το βροντοφωνάζουν με ανάλογες γιορτές. Μια τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσε να γίνει και στην Ευρυτανία; Στο τόπο μας υπάρχει αναπτυγμένη η μελισσοκομία όμως δεν γίνεται καμία προώθηση ,έστω και με γιορτή. Γίνεται γιορτή Κάστανου στα Σέλιτζα - Καστανούλα Ψιανών και στην Αγία Τριάδα.Είναι μια γιορτή που προβάλει και προωθεί τα τοπικά προϊόντα.
Διάβασα στον τοπικό τύπο, ότι υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Καρπενησίου συναντήθηκε με τους Κτηνοτρόφους. Σωστή κίνηση, ελπίζω να βρει μιμητές.
Κατά τα άλλα , μετά την ανατάραξη που έγινε στο Δήμο Αγράφων από την αποχώρηση υποψηφίου Δημάρχου και πρώην Βουλευτή του Νομού μας και τον προβληματισμό που δημιουργήθηκε σε πολλούς ψηφοφόρους που ανήκουν κυρίως στο χώρο της ΝΔ , συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στο Νομό και ο δρόμος προς την κάλπη.

AΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΡΑΓΓΙΑΝΙΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ



Το μήνυμα, ιδιαίτερα λυτρωτικό για την εποχή μας από τον βίο και το έργο (ανθρωπιστικό, συγγραφικό και κυρίως παιδευτικό) του Αγίου Ευγενίου του Αιτωλού είναι πως μόνο με παιδεία που βασίζεται σε ανθρωπιστικές αρχές με αρετή, με διαρκή επίμονη και επίπονη διακονία του χώρου που κάποιος υπηρετεί, ιδιαίτερα στο χώρο των γραμμάτων ο άνθρωπος και η κοινωνία προοδεύουν ουσιαστικά και στέρεα.

Αυτό το μήνυμα πήραν οι Ευρυτάνες της Αθήνας από την θρησκευτική και πνευματική εκδήλωση προς τιμήν των Ευρυτάνων Αγίων, που πραγματοποιήθηκε εφέτος την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010, στον θαυμάσιο καθ’ όλα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καματερού, ο οποίος είχε κατακλυσθεί από πολλούς συμπατριώτες μας αλλά και αρκετούς ενορίτες και στον οποίον υπάρχει σε περίοπτη θέση ολόσωμη αγιογραφία του Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού.
Το πρόγραμμα, κατά το πρώτο μέρος του, περιλάμβανε την παρακολούθηση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε και αρτοκλασία. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν έξι (6) ιερείς, μεταξύ των οποίων και ο π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος, προϊστάμενος του περικαλλούς Ιερού Ναού των Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου (ο μοναδικός στην ελλαδική εκκλησία), ο οποίος ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στην πρόσκληση των οργανωτών, (ΦΩΤΟ ΠΑΝΩ) καθώς και ο π. Κωνσταντίνος Καρακάσης, συνταξιούχος ιερέας από τα Αλέστια Ευρυτανίας.
Μετά τη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία όλοι οι συμπατριώτες μας κατευθύνθηκαν σε παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, όπου πραγματοποιήθηκε το β΄ μέρος του προγράμματος. Η αίθουσα, όπου προσφέρθηκαν καφέδες, αναψυκτικά και άλλα εδέσματα ήταν θαυμάσια. Το πρόγραμμα άρχισε με καλωσόρισμα από τον οικοδεσπότη π. Δημήτριο Καλύβα και εν συνεχεία με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους από τον εσπερινό του Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού, οι οποίοι αποδόθηκαν υπέροχα από τη χορωδία του ναού, υπό τον χοράρχη κ. Γεώργιο Καζάνη. Ακολούθησε μικρή εισήγηση από τον Πρόεδρο της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Κώστα Αντ. Παπαδόπουλο, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ανέφερε τη δωδεκάριθμη χορεία των Ευρυτάνων Νεομαρτύρων, ανακοίνωσε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αγιοποίηση και του δέκατου τρίτου Ευρυτάνα Αγίου, του Οσίου Παρθενίου του Σκούρτου του εκ Φουρνά των Αγράφων, για τον οποίον κυκλοφόρησε πρόσφατα και το βιβλίο του Μοναχού Παταπίου Καυσοκαλυβίτου «Ο Όσιος Παρθένιος ο Σκούρτος ο εκ Φουρνά των Αγράφων, Ο βίος και το ζωγραφικό του έργο» (Έκδ. Πανευρυτανικής Ένωσης και Συλλόγου Φουρνιωτών «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ»).
Στη συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βραγγιανιτών «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ» κ. Κωνσταντίνος Τσιώλης, του οποίου η ρηξικέλευθη πρόταση για την ονομασία της Βιβλιοθήκης του Ναού και της αίθουσας εκδηλώσεων, σε Βιβλιοθήκη και αίθουσα «ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», αντίστοιχα, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον Προϊστάμενο του ναού π. Δημήτριο Καλύβα και όλους τους παρευρισκομένους.
Ακολούθησε η εμπεριστατωμένη εισήγηση της θεολόγου, φιλολόγου, παιδαγωγού, διδάκτορα της Παιδαγωγικής και συγγραφέα κ. Μαρίας Μαμασούλα, με θέμα: «Η ζωή και το έργο του Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού». Η κ. Μαμασούλα ανέπτυξε άριστα το θέμα της με γλαφυρότητα και σαφήνεια, εντυπωσιάζοντας το πολυπληθές ακροατήριο. Μετά την εισήγηση της κ. Μαρίας Μαμασούλα απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Πρωτοπρεσβύτερος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος, ο βουλευτής του Νομού μας κ. Ηλίας Καρανίκας, η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός κ. Κέλλυ Μπουρδάρα, και οι δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων και Καματερού κ.κ. Νικόλαος Σαράντης και Νικήτας Καμαρινόπουλος, αντίστοιχα.
Τέλος μετά τις ευχαριστίες του Προέδρου της Πανευρυτανικής κ. Κ. Παπαδοπούλου, εκ μέρους των συνδιοργανωτών, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους θαυμάσιους χώρους του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καματερού από τον λίαν δραστήριο πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Καλύβα (από Γουριά Μεσολογγίου), προϊστάμενο του παραπάνω Ναού, έργο που φέρει και την προσωπική σφραγίδα του.
Στην πολύ ποιοτικά πετυχημένη αυτή εκδήλωση, εκτός των παραπάνω που απηύθυναν και χαιρετισμό, ήταν ακόμη παρόντες και η κ. Όλγα Οικονόμου, διοικητής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, ο κ. Βασίλειος Πριόβολος (Καπετάν Ερμής), πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του νομού μας κ.ά.

Η Ελλάδα σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Ποτέ η ελληνική κοινωνία δεν είχε περιέλθει σε τέτοια αποσύνθεση. Ο πολιτικοηθικός τυφώνας σαρώνει τη χώρα. Θεσμοί καταρρακώνονται, αξιώματα απαξιώνονται, φραγμοί στοιχειώδους ευπρέπειας πέφτουν, ταγοί εξισώνονται με τους εγκληματίες. Τα ευγενικά αισθήματα νεκρώνονται, οι πηγές της αρετής ξηραίνονται και τα μαζικά μέσα επικοινωνίας ρίχνονται στο παιχνίδι του εντυπωσιασμού και της σκοπιμότητας.
Αν θέλουμε όχι απλά να επιζήσουμε, αλλά να παίξουμε και κάποιο ρόλο στο μεγαλειώδη και σκληρά ανταγωνιστικό κόσμο που έρχεται, οφείλουμε να επιδοτήσουμε την αξία και την εργατικότητα και όχι τη μετριότητα και τη ραστώνη. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα κοινωνία υπευθύνων, δημοκρατικών, εργατικών πολιτών, με έναν προγραμματισμό που θα αξιοποιεί τα προτερήματά μας, την παράδοσή μας, την ορθοδοξία μας, το αιώνιο ελληνικό πνεύμα.
Μήπως η ανάπτυξη μόνο και η σύγκλιση της οικονομίας, για την οποία κόπτονται οι υπεύθυνοι και μας πιέζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, θα λύσουν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας; Είναι σωστό να δεχόμαστε σαν υπνωτισμένοι το μύθο της «ανάπτυξης» ως το μόνο τρόπο να ευτυχήσουμε; Δε βλέπουμε ότι όσο εξελίσσεται οικονομικά η ευρωπαϊκή κοινωνία τόσο αυξάνουν τα συμπτώματα της υπογεννητικότητας, η εξάρτηση από τα ναρκωτικά, οι ψυχασθένειες, η διάλυση κοινωνικών θεσμών, η δυστυχία;
Επί πολλά χρόνια οι πολιτικοί μας, με ασθμαίνοντα τον ελληνικό λαό, κυνηγούν την ανάπτυξη, τη σύγκλιση της οικονομίας, την υλική ευημερία, την εξόντωση του πληθωρισμού. Τρέχουμε πίσω από την τεχνική και υλική πρόοδο αγνοώντας την πνευματική μας υπόσταση. Ξεπουλάμε όλα τα πνευματικά μας συστατικά τρέχοντας πίσω από την ανάπτυξη της Ευρώπης. Επιδιώκουμε την υπερκατανάλωση με απληστία, χωρίς να σκεφτούμε την ολιγάρκεια και την απλή φυσική ζωή. Υιοθετούμε την ευρωπαϊκή κουλτούρα και απορρίπτουμε τη γνήσια ελληνική παράδοση, την ορθοδοξία μας, τα κλασικά μας γράμματα και την εθνική μας τέχνη.
Είναι καιρός οι Έλληνες, μπροστά στο κρισιμότερο σταυροδρόμι της ιστορίας τους, να βάλουν κάποια δικά τους παραδοσιακά ιδανικά σα στόχο της προόδου και της ανάπτυξης.
kostasmitsios@yahoo.gr

Ο Γάκιας ξαναχτύπησε με ναργιλέ και χρήμα



Ο Γιώργος Ιωάννου, γνωστότερος στο ευρύ κοινό ως ΓΑΚΙΑΣ, ενόψει των επερχομένων Αυτοδιοικητικών εκλογών, στέλνει το δικό του μήνυμα και μάλιστα όπως συνηθίζει με ένα ξεχωριστό τρόπο. Πριν μερικά χρόνια, ο ΓΑΚΙΑΣ, και τότε σε προεκλογική περίοδο, είχε εντυπωσιάσει τους πάντες ρίπτοντας από τον Αγραφιώτικο ουρανό, χαρτονομίσματα από το ελικόπτερο, πάνω στα οποία ήταν γραμμένο το όνομά του και το σλόγκαν “ψηφίστε με” !!! Τούτη τη φορά, όπως φαίνεται και στην φωτό, ο ΓΑΚΙΑΣ, επέλεξε ένα πιο “προσγειωμένο” τρόπο, να περάσει το μήνυμά του ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Ο κ. Ιωάννου καθισμένος σε αναπαυτικό καναπέ καφετέριας της ευρυτανικής πρωτεύουσας, απολαμβάνει τον ναργιλέ του, δηλώνοντας ότι όποιος υποψήφιος διαθέσει το ποσό των 250.000 ΕΥΡΩ στον λογαριασμό ΑΡ. 5097-54119-1234 της Τραπέζης Πειραιώς, λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για το χωριό του τα Επινιανά του Δήμου Αγράφων, τότε και αυτός θα συνεργαστεί μαζί του!!! Δεν ξέρουμε αν θα “υποκύψει” κάποιος εκ των υποψηφίων στην πρόταση του ΓΑΚΙΑ, απ΄ ότι φαίνεται όμως στη φωτογραφία, ο συμπαθής φίλος δεν νιώθει και μεγάλη αγωνία για το τι τελικά θα γίνει !!!

Την Παρασκευή η παρουσίαση του Αντιπεριφερειάρχη & των Περιφερειακών Συμβούλων Ευρυτανίας από τον Κλέαρχο Περγαντά



Την ερχόμενη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010, στις 8,30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου θα πραγματοπιηθεί η επίσημη παρουσίαση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Βασίλη Καραμπά και των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Λάμπρου Τστιτσάνη, Ταξιάρχη Σκλαπάνη, Τάκη Τσελεπή, Κώστα Χούπα και Βασίλη Γούλα, από τον υποψ. Περιφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχο Περγαντά.

ΑΓΡΑΦΑ – ΠΟΤΑΜΙΑ 6-0 !!! Ακόμα «βρέχει» γκολ…


Μισή ντουζίνα γκολ φιλοδώρησαν τα Άγραφα στην Ποταμιά, μετατρέποντας το ντέρμπι της αγωνιστικής, σε μια απλή προπόνηση των γηπεδούχων.
Τα προηγούμενα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμεναν τα Άγραφα και σε αυτά που είχαν συνηθίσει τους φιλάθλους τους την περασμένη χρονιά. Η επιβλητική νίκη, όμως, επί της Ποταμιάς, έδωσε άλλον αέρα και νέα δυναμική στο συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου.
Η Ποταμιά πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα των Αγράφων και μοιραία υπέστη μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της. Η πίεση που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι από τους γηπεδούχους ξεκίνησε από το τελευταίο δεκάλεπτο του α’ ημιχρόνου. Το σκορ όμως άργησε να ανοίξει για τα Άγραφα, καθότι οι καλές στιγμές που δημιουργήθηκαν δεν έγιναν ποτέ γκολ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημιχρόνιο με σκόρερ τον Γκορόγια. Σαν να μην έφτανε αυτό για τυους φιλοξενούμενους, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γουλέτας έκανε το 2-0 μετά από πάσα του Σερπάνου.
Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού επαναλήφθηκε η εικόνα του α’ ημιχρόνου. Τα Άγραφα «κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για γκολ.
Στο 50’ ο Σερπάνος, μετά από πάσα του Γουλέτα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-0. Στο 68’ η διαιτητής της αναμέτρησης Ντίνα Μπουμπουρή απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα το παίχτη της Ποταμιάς Γ. Γκορόγια επειδή έπιασε τη μπάλα με τα χέρια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Α. Κατής σημείωσε το 4-0 και το 5-0 έγινε από τον Θεοχάρη. Το τελικό σκορ 6-0 διαμόρφωσε ο κ. Καλύβας στο 83’.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
40’ ΓΚΟΛ!!! Σέντρα Μάρκη από μακριά, ο Γκορόγιας Γ με σουτ έκανε το 1-0.
41’ ΓΚΟΛ!!! Πάσα Σερπάνου στο Γουλέτα, ο οποίος πέρασε το τερματοφύλακα κι έκανε το 2-0.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
46’ Εκτέλεση φάουλ Σερπάνου άουτ
50’ ΓΚΟΛ!!! Ο Σερπάνος μετά από πάσα του Γουλέτα έκανε το 3-0
60’ Σουτ του Θεοχάρη μόλις άουτ.
63’ Σουτ του Μάρκη μόλις άουτ.
68’ Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο παίχτης της Ποταμιάς Γ. Γκορόγιας
69’ ΓΚΟΛ!!! Ο Α. Κατής από εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 4-0
71’ Πάσα του Γουλέτα στον Κατή Α, ο οποίος σούταρε αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.
75’ ΓΚΟΛ!!! Ο Θεοχάρης έγραψε το 5-0
83’ ΓΚΟΛ!!! Ο Κ. Καλύβας διαμόρφωσε το τελικό 6-0
Συνθέσεις:
ΑΓΡΑΦΑ: Καλύβας Γ., Μάκκας Β., Πατρώνης Σ., Τσιγαρίδας Η. (72’ Γατής Β), Ηλιάδης Ι., Κατής Α. (75’ Γιαννιώτης Κ), Μάρκης, Γουλέτας, Σερπάνος (65’ Μπουμπουρής), Καλύβας Κ., Θεοχάρης
ΠΟΤΑΜΙΑ: Χαντζόπουλος, Σαπούνης (72’ Ελευθερίου Δ), Μπούρας Α., Γορόγιας Γ., Τσουκαλάς, Μπούρας Γ., Λαθύρης Ν. (45’ Ίβρος), Παπαρούπας, Γιαννακόπουλος, Ζαγκότσης Γ. (55’ Μαντζιούτας Κ), Ζαγκότσης Χ.

ΜΥΡΙΚΗ – ΚΡΕΝΤΗ 2-2 Παλικαρίσια ισοπαλία στο τέλος



Ισόπαλο τελείωσε το παιχνίδι το Σάββατο το μεσημέρι στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Α΄ τοπικού πρωταθλήματος μεταξύ της Μυρίκης και της Κρέντης με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν δυο τέρματα στα τελευταία τέσσερα λεπτά, κατακτώντας ένα ανέλπιστο βαθμό. Η Κρέντη δείχνοντας χαρακτήρα πολύ καλής ομάδας και με πολλά ψυχικά αποθέματα, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, πέντε μόλις λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, δεν το έβαλε κάτω, πίστεψε στην ισοφάριση την οποία τελικά πέτυχε με τα γκολ του Καστάνη στο 86΄ και του Ε. Μάκκα στο 90΄.
Οι γηπεδούχοι, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ωστόσο όμως δεν έκαναν την μεγάλη διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπου παίχτηκε ένα δυνατό παιχνίδι με πολλές μονομαχίες κυρίως στο χώρο του κέντρου.
Η Μυρίκη ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, δημιουργώντας 2 καλές ευκαιρίες με τον Σιταρά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Κρέντη απάντησε με τον Καστάνη να στέλνει στο 6΄ με δυνατό σουτ την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μεριγκούνη.
Στο 12΄ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων είπε όχι στο σουτ του Καρβέλη αποσοβώντας σίγουρο γκολ για την ομάδα του. Με την συμπλήρωση του 20λεπτου η Μυρίκη είχε ένα ακόμη καλό σουτ με τον Ζαχαράκη που μπλόκαρε ο Ντάλλας.
Στο 31΄ η Κρέντη πλησίασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του πολύ καλού Γ. Βούρτσα σταμάτησε στην συμβολή των δοκαριών του Μεριγκούνη.
Η Μυρίκη στο επόμενο λεπτό άνοιξε το σκορ με ωραίο μακρινό σουτ του Σταμούλη, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
Με το σκορ αυτό οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Οι γηπεδούχοι και με την έναρξη της επανάληψης μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αναζητώντας ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσουν την νίκη. Αυτό τελικά ήλθε στο 80΄ με τον Σιταρά και εκεί που έλεγαν όλοι ότι η Μυρίκη καθάρισε την νίκη, η Κρέντη έφερε τούμπα το ματς και με δυο γκολ στο 86΄ και στο 90΄ με τους Καστάνη και Ε. Μάκκα πήρε ένα ανέλπιστο αλλά πολύ σημνατικό βαθμό από κάθε πλευρά για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Την ερχόμενη αγωνιστική που θα είναι μάλλον το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, θα υποδεχτεί στην Κρέντη το Βελούχι και η Μυρίκη αγωνίζεται εκτός με τον Άγιο Προκόπιο.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
1΄ Ο Σιταράς για την ομάδα της Μυρίκης δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ
2΄ Ο Σιταράς έβγαλε σέντρα από δεξιά έδιωξε σε κόρνερ ο Μπύρος Ε
6΄ Σουτ του Καστάνη από μακριά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μεριγκούνη
12΄ Σέντρα του Λιάγκα Κ από δεξιά βρήκε τον Καρβέλη αυτός σούταρε από την περιοχή της Κρέντης έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Ντάλλας Α
15΄ Σουτ του Μπισμπίκη έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Μεριγκούνης
19΄ Ο Ζαχαράκης σούταρε από δεξιά μπλόκαρε ο Ντάλλας Α
31΄ Ο Βούρτσας Ν επιχείρησε μακρινό σουτ από δεξιά με την μπάλα να χτυπάει στη αριστερή σύγκλιση των δοκαριών της εστίας του Μεριγκούνη
33΄ Ο Σταμούλης επιχείρησε μακρινό σουτ από αριστερά στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Ντάλα Α στέλνοντας έτσι την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους 1-0
45΄ Ο Τσιλίκας έδωσε στον αμαρκάριστο Σιταρά αυτός πλάσαρε από κοντά με τον Ντάλλα Α να αποκρούει με τα πόδια χάνοντας έτσι μεγάλη ευκαιρία
Β΄ ημίχρονο
55΄ Ο Λιάγκας Κ δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή της Κρέντης μπλόκαρε ο τερματοφύλακας
59΄ Ο Βούρτσας Γ επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
80΄ Εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Ντάλλα, ο Σιταράς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κενό τέρμα της εστίας της Κρέντης κάνοντας έτσι το 2-0
86΄ Η Κρέντη απάντησε στο προηγούμενο τέρμα της Μυρίκης όταν Βούρτσας Γ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων βρήκε τον Καστάνη και αυτός με κεφαλιά μείωσε σε 2-1
90΄ Ο Μάκκας Κ σούταρε από δεξιά απέκρουσε ο Μεριγκούνης και στην επαναφορά ο Μάκκας Ε πλάσαρε από κοντά 2-2
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Μυρίκη: Μεριγκούνης, Ράπτης, Σταμούλης, Πλατιάς, Ζαραβέλης, Λέντζος (Τσιλίκας), Γκορόγιας (Κολόκας), Ζαχαράκης, Σιταράς, Καρβέλης, Λιάγκας Κ (Καρδαμπίκης)
Κρέντη: Ντάλλας, Βούρτσας Ν (Καζάκος), Μπύρος Σ, Μάκκας Ε, Ντάλλας Ι, Καστάνης, Μπισμπίκης (Μπύρος Ε), Μάκκας Σ (Πολυχρόνης), Μάκκας Κ, Βούρτσας Γ, Ζήκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ



* ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

* ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΕΓΔΟΒΙΟ

* ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΓΑΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΡΓΙΛΕ ΤΟΥ

* ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ - ΦΛΩΡΑΚΗΣ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ



ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Σας παρουσιάζουμε εκ νέου όλα τα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων του Συνδυασμού ¨ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ", όπως αυτά κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010.
Ζητάμε συγγνώμη για τα όποια λάθη παρατηρήθηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε το ίδιον θέμα.

Εκλογική Περιφέρεια Αγράφων
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
1.Αβράμπος Στ. Ελευθέριος
2.Κατσιφός Αθ.Ευάγγελος
3. Κίτσιος Παν. Γεώργιος
4. Λόζος Δημ. Θεοφάνης
5. Μαργώνης Αλ. Βελισσάρης
6. Μπούκας Ε. Κωνσταντίνος
7. Νάσιου- Κούτη Δ. Ελένη
8. Νιαβή- Θεοδωρογιόννη Ιωάννα
9. Παρθένης Π. Πέτρος
10. Σωτηρίου Β. Κωνσταντία
11. Τσιγαρίδας Δ. Παύλος

Εκλογική Περιφέρεια Απεραντίων
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
1.Αρωνιάδας Ν. Χρήστος
2. Γεωργαλής Αθ. Δημήτριος
3. Καρδαμπΐκη Μαγδαληνή
4. Κατσιάδας Α. Θεόδωρος
5. Κονδύλη Οδ. Μαγδαληνή
6. Πάζιος Χ. Νικόλαος
7. Παπαθανάσης Ε. Απόστολος
8. Τσιαμπόκαλος Α. Δημήτριος
9. Φούκας Χ. Κωνσταντίνος

Εκλογική Περιφέρεια Ασπροποτάμου
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
1. Καραβίδας Η. Παναγιώτης
2. Ντόκας Χ. Σωτήριος
3. Πεταρούδας Γ. Κωνσταντίνος
3. Πέτσας Θ. Κοσμάς
5. Τόλης Ν.Γεώργιος
6. Τσιάμης Κ. Θεόδωρος
7. Τσιτσάνη Κ. Μαρίνα
8. Ξυραφάκης Β. Παναγιώτης
9. Φλώτσιος Ε. Παναγιώτης

Εκλογική Περιφέρεια Βίνιανης
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
1. Γεωργίου Ι. Νικόλαος
2. Κολλημένος Ε. Βασίλειος
3. Μάκκας Ε. Κωνσταντίνος
4. Τριανταφυλλοπούλου Γ. Γεωργία

Εκλογική Περιφέρεια Φραγκίστας
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
1. Γκορόγιας Ι. Παναγιώτης
2. Διώτης Α. Σωτήριος
3. Καραντζούνη Δ. Βασιλική
4. Κοκότου Κ. Όλγα
5. Μάκκας Κ. Βασίλειος
6. Σταμούλης Γ. Σπυρίδων
7. Τελώνης Σ. Λεωνίδας
8. Χρυσικός Δ.Ταξιάρχης

Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου
(υπ. εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας)
1. Τάκης Δ. Χρήστος
2. Χειλάς Μ. Ευθύμιος

Τοπική Κοινότητα Αγράφων
1. Κίτσιου Κ. Βασιλική
2. Κωστούλας Λ. Δημήτριος
4. Τσιγαρίδας Χ. Νικόλαος

Τοπική Κοινότητα Ανατ. Φραγκίστας
1. Γρανίτσα Ι. Μαρία
2. Λάμπρου Ι. Γεώργιος
3. Λάμπρου Ι. Πέτρος

Τοπική Κοινότητα Βαλαώρας
1.Αθανασίου Κ. Νικόλαος
2. Κουτσοκώστας Κλ. Μάρκος
3. Μπακογιάννης Η. Κων/νος
4. Πρέτζιπα Κ. Ελένη

Τοπική Κοινότητα Βίνιανης
1.Θεοχάρης Σ. Βασίλειος
2.Μαντής Τρ. Παντελής

Τοπική Κοινότητα Βούλπης
1. Ανδρεάκης Ε. Νικόλαος
2. Γερονίκος Θ. Ελευθέριος
3. Νιαβή Κ. Λαμπρινή
4. Φούκας Ι. Γεώργιος

Τοπική Κοινότητα Βραγγιανών
1. Γατής Δημ. Λάμπρος
2. Παρθένης Α. Ιωάννης
3. Χρήστου Γ. Ευαγγελία
4. Χρήστου Ε. Ιωάννης

Τοπική Κοινότητα Γρανίτσης
1.Διαμαντής Ι. Παναγιώτης
2. Καρδαμπίκη Κ. Σωτηρία
3. Σκόνδρα Γ. Βαρβάρα
4. Τσιάκος Κ. Νικόλαος

Τοπική Κοινότητα Δάφνης
1. Γκαλιμάνης Ε. Κωνσταντίνος
2. Καστρΐτσης Σ. Ιωάννης

Τοπική Κοινότητα Δυτικής Φραγκίστας
1.Γαλανός Δημ. Ιωάννης
2. Καβαλάρη Αχ. Ευθυμία
3. Κατσαδούρος Κ. Χρήστος

Τοπική Κοινότητα Επινιανών
1. Αβράμπος Λ. Κωνσταντίνος
2. Αποστόλου Χρ. Καίτη
3. Γαντζούδης Β. Σπυρίδων
4. Ζιώγας Χ. Γεώργιος

Τοπική Κοινότητα Επισκοπής
1. Βασιλόπουλος Ν. Ιωάννης

Τοπική Κοινότητα Κέδρων
1.Μούτσελου Ι. Ελένη
2. Παπαντζίμα Μ. Αναστασία
3. Παπαντζίμας Α. Δημήτριος

Τοπική Κοινότητα Κερασοχωρίου
1. Βούρτσας Ι. Λάμπρος
2. Κοσμάς Δ. Χρήστος
3. Μπισμπίκης Δ. Γεώργιος
4. Σταθοπούλου Η. Ελισάβετ

Τοπική Κοινότητα Λεπιανών
1. Γεωργαλή Γ. Μαρία
2. Γεωργαλής Θ. Γρηγόριος
3. Γεωργίου Κ. Βησσαρίων
4. Νταλλής Γ. Παναγιώτης

Τοπική Κοινότητα Λημερίου
1. Αρωνιάδας Γ. Δημήτριος
2. Νικολάου Ι. Αθανασία
3. Νικολάου Γ. Παναγιώτης

Τοπική Κοινότητα Νέου Αιθοχωρίου
1. Κατσιάδας Α. Γεώργιος
2. Νιάφας Κ. Αντρέας
3. Παπανίκου Σ. Μαρία
4. Τσίγκας Γ. Στέφανος

Τοπική Κοινότητα Μαραθιάς
1.Γρανίτσας Αθ. Κωνσταντίνος

Τοπική Κοινότητα Μαυρομμάτας
1. Σκόνδρας Γ. Νικόλαος
2. Τσι γαρίδας Λ. Παναγιώτης

Τοπική Κοινότητα Μαράθου
1. Καλύβας Κ. Ιωάννης
2. Μπουμπουρής Ν. Κωνσταντίνος
3. Μπαλωμένος Κ. Παύλος
4. Νιαβή Χ. Λαμπρινή

Τοπική Κοινότητα Μοναστηρακίου
1. Θεοδωρογιάννη Στ. Αικατερίνη
2. Κολοκώτσιος Λ.Παναγιώτης
3. Μπακογιάννης Δ. Ελευθέριος
4. Τόλης Στ. Βασίλειος

Τοπική Κοινότητα Νέου Αργυρίου
1. Ζαραϊδώνη Γ. Γαρυφαλιό
2. Κολτούκης Π. Κωνσταντίνος
3. Μώκας Δ. Κωνσταντίνος
4. Τσιάμης Θ. Δημήτριος

Τοπική Κοινότητα Παλαιοκατούνας
1. Κουρλός Θ. Γεώργιος
2. Κουρλός Ι. Παναγιώτης
3. Νικολούλια Ι. Βασιλική
4. Λαθύρης Ν. Ιωάννης

Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου
1. Ασπρογιάννης Ε. Διονύσιος
2. Γιαννόπουλος Ε. Δημήτριος
3. Ζαραβέλης Κ. Ιωάννης
4.Μουτάφη Ν.Ειρήνη

Τοπική Κοινότητα Πρασιάς
1. Κουτέρης Γ. Λάμπρος
2. Μύτα- Γιαννούλη Λ. Ειρήνη
3. Χρυσαφογεώργος Λ. Ηλίας

Τοπική Κοινότητα Ραπτοπούλου
1. Παπαδήμος Δ. Λάμπρος
2. Ξυραφάκης Δ. Βασίλειος
3. Σβάρνα Α. Γαρυφαλιά
4. Στασινός Η. Παναγιώτης

Τοπική Κοινότητα Σιβίστης
1. Βλάχος Ηλ. Κωνσταντίνος
2. Σκεπετάρης Κ.Αθανάσιος

Τοπική Κοινότητα Τοπολιάνων
1. Αγραφιώτης Γ.Κωνσταντίνος
2. Κουκούλας Σ. Βασίλειος
3. Ντάλλη Χρ. Βασιλική
4. Πάζιος Χ. Χαρίλαος

Τοπική Κοινότητα Τριδέντρου
1. Κωστίκος Δημ. Βασίλειος
2. Πεσλής Β. Παναγιώτης

Τοπική Κοινότητα Τριποτάμου
1. Βασιλείου Δ. Κωνσταντίνος
2. Μαντζούρας Γ. Κωνσταντίνος
3. Μπατσούλας Κ. Πέτρος
4. Ψυχογιού Δ. Βασιλική

Τοπική Κοινότητα Τροβάτου
1. Ζιώγας Α. Φώτιος
2. Καλογερογιάννης Π. Αλέξανδρος
3. Νταλλή- Τσιάντα Π. Ελισάβετ (Έλλη)
4. Χαρδαλιάς Κ. Γεώργιος

Τοπική Κοινότητα Χρύσως
1. Καρανίκας Α. Ηλίας
2. Μαρούλης Γ. Ιωάννης

.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Τάτση για τον δήμο Αγράφων



Δημήτριος Τάτσης του Βασιλείου
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Θεοδωρογάννης Κωνσταντίνος του
2. Μαρκονίδου Ιωάννου Θεμελία του Νικολάου
3. Μιχόπουλος Ευθύμιος του Γεωργίου
4. Νταλλής Στάυρος του Ιωάννη
5. Πανταζή – Μπαγιά Ευαγγελία του Βασιλείου
6. Σβερώνης Ταξιάρχης του Λάμπρου
7. Τσιώλης Δημήτριος του Ηλία
8. Χαλιμούρδας Δημήτριος του Νικολάου
Τοπική Κοινότητα Αγράφων
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Αρωνίαδα Δήμητρα του Δημητρίου
2. Βουτσέλης Βασίλειος του Γεωργίου
3. Φώλιας Παναγιώτης του Αλεξίου
Τοπική Κοινότητα Βραγγιανών
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Αλεξάκη Πηνελόπη του Ηλία
2. Δημητρίου Χαράλαμπος του Αγγέλου
3. Κάλλης Αλέξανδρος του Γεωργίου
4. Μαγγογίας Γεώργιος του Παναγιώτη
Τοπική Κοινότητα Επινιανών
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Ζαρκαδούλας Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
2. Ιωάννου Γεώργιος (Γάκιας) του Λάμπρος
3. Κουτρομάνου – Αβράμπου Δήμητρα του Γεώργιος
Τοπική Κοινότητα Μαράθου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Καλύβα Αικατερίνη του Λάμπρου
2. Λάμπρου Δημοσθένης του Παναγιώτη
3. Τσιγαρίδας Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
4. Τσιγαρίδας Κωνσταντίνος του Ιωάννη
Τοπική Κοινότητα Μοναστηρακίου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γιαννίωτης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου
2. Θεοδωρογίαννη Ναυσικά του Λάμπρου
3. Μπακογίαννης Σπυρίδων του Χρήστου
Τοπική Κοινότητα Τρίδενδρου
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Πεσλής Ηλίας του Λάμπρου
Τοπική Κοινότητα Τροβάτου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γεωργίου Σωτηρία του Γεωργίου
2. Ντάλλης Λάμπρος του Στεφάνου
3. Σάλτης Χρήστος του Γεωργίου
4. Τσιτσίκαος Χρήστος του Επαμεινώνδα

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Βελαέτης Δημήτριος του Ιωάννη
2. Ζαρμακούπης Χρήστος του Ηλία
3. Κοφίνη Αναστασία του Δημητρίου
4. Μπακούσης Αθανάσιος του Κωνσταντίνου
5. Νιάφας Κωνσταντίνος του Στεφάνου
6. Νταβαρίνος Σεραφείμ του Θεοφάνη
7. Σιαφάκας Γεώργιος του Δημητρίου
8. Τζερεμές Ανδρέας του Ηρακλή
9. Φουρλίγκα Κλεάνθη του Κωνσταντίνου
Τοπική Κοινότητα Βαλαώρας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Αθανασίου Παναγιώτης του Ιωάννη
2. Κονδύλη Βασιλική του Σεραφείμ
3. Κονδύλης Ανδρέας του Κλεομένης
4. Κώτσιας Θεόδωρος του Πέτρου
Τοπική Κοινότητα Βούλπης
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γερονίκου Αλίκη του Γεωργίου
2. Ζαλοκώστας Ιωάννης του Δημητρίου
3. Ίβρος Λεωνίδας του Βασίλειος
4. Πέγκας Βασίλειος του Στάυρου
Τοπική Κοινότητα Γρανίτσας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γκούρας Στάυρος του Χρήστου
2. Ζαχαράκης Ανδρέας του Παναγιώτη
3. Μάλλιος Κοσμάς του Γεωργίου
4. Παπαντώνη Γεωργία του Νικολάου
Τοπική Κοινότητα Λημερίου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Αντωνίου Χρήστος του Φωτίου
2. Κονιαβίτης Ανδρέας του Κωνσταντίνου
3. Πάνου Κονιαβίτη Ανδριάνη του Θεοφάνη
4. Παπαροϊδάμης Αθανάσιος του Δημητρίου
Τοπική Κοινότητα Λιθοχωρίου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Κατσιάδας Επαμμεινώνδας του Παναγιώτη
2. Μαραγκούλα Ευτυχία του Δημητρίου
3. Σπυριλίωτης Φώτιος του Γρηγορίου
4. Στεργίαννης Δημοσθένης του Βελλησάριος
Τοπική Κοινότητα Σιβίστας
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Παπαθανάσης Γεώργιος του Αθανασίου
2. Ρεσίτης Κωνσταντίνος του Βασιλείου
Τοπική Κοινότητα Τοπολίανων
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γκιόλιας Αθανάσιοςω Γεωργίου
2. Νταβαρίνος Παναγιώτηςω Κωνσταντίνου
3. Πάζιου Ευτυχία του Δημητρίου
4. Παζοδήμος Χρήστος του Κωνσταντίνου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Γυφτομήτρος Αθανάσιος του Γεωργίου
2. Δημητρόπουλος Χρήστος του Δημητριού
3. Ζαχαράκης Παναγιώτης του Γεωργίου
4. Κακός Θωμάς του Νέστορα
5. Παπαδήμος Παναγιώτης του Αργυρίου
6. Πεταρούδα Καπούλα Χρυσάνθη του Παντελή
7. Σιάτρα Γεωργία του Παναγιώτη
8. Τσιρογίαννη Ελένη του Αργυρίου
9. Χαλαστάνης Ναπολέων του Δημητρίου
Τοπική Κοινότητα Κεδρών
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Βασιλείου Γεώργιος του Βαασιλείου
2. Γεωργούλας Χαράλαμπος του Χριστοφόρου
3. Δημητροπούλου Στέλα του Στεφάνου
4. Πέτσας Γεώργιος του Παντελή
Τοπική Κοινότητα Λεπιανών
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Νταλλής Φώτιος του Κοσμά
2. Νταλλής Λάμπρος του Χαραλάμπου
3. Οικονόμου Ελένη του Βασιλείου
4. Οικονόμου Ανδρέας του Γεωργίου
Τοπική Κοινότητα Νέου Αργυρίου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Καραββίδας Θωμάς ωΝικολάου
2. Κολοκούρας Θεοφάνης του Λάμπρου
3. Μώκα Δήμητρα του Γεωργίου
4. Παπαντώνης Κωνσταντίνος του Αργυρίου
Τοπική Κοινότητα Πρασίας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Κολοβής Ηλίας του Θεοδώρου
2. Μάνδαλος Θωμάς του Δημητρίου
3. Πότσιου Παρασκευή του Νικολάου
4. Τσιούνης Λάμπρος του Θεοδωσίου
Τοπική Κοινότητα Ραπτοπούλου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Λίασκος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
2. Μαυρογόνατου Ζευκίλη Παναγιώτα του Κωνσταντίνου
3. Μπαστάνης Ελευθέριος του Θεοφάνη
4. Ξυραφάκης Κωνσταντίνος του Σταύρου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΙΝΙΑΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Βούρσας Δημήτριος του Γεωργίου
2. Κανδηλάρης Αθανάσιος του Ευαγγέλου
3. Καράνης Κωνσταντίνος του Ιωάννη
4. Μπακογίαννης Κωνσταντίνος του Δημητρίου
5. Ράπτης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ
Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Μάκκα Φωτεινή του Ιωάννη
2. Χειλάς Δημήτριος του Γρηγορίου
Τοπική Κοινότητα Βίνιανης
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Μπακογίαννης Νικόλαος του Δημητρίου
2. Ντάλλας Αθανάσιος του Κωνσταντίνου
Τοπική Κοινότητα Δάφνης
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Κορέντζελος Ιωάννης του Βασιλείου
2. Μπλέντζος Κωνσταντίνος του Δημητρίου
Τοπική Κοινότητα Κερασοχωρίου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Λεπενίωτης Κωνσταντίνος του Γεωργίου
2. Μέργιανος Νικόλαος του Αντωνίου
3. Ντάλλα Θεοδώρα του Αθανασίου
4. Πλατής Ταξιάρχης του Αργυρίου
Τοπική Κοινότητα Μαυρομάτας
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Ζανίας Παναγιώτης του Ευαγγέλου
2. Παλαιολόγου Ευφροσύνη του Ευαγγέλου
Τοπική Κοινότητα Χρύσως
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Θάλλας Γεώργιος του Δημητρίου
2. Χαλκία Βασιλική του Νικόλαος

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Γαλατάς Ιωάννης του Θεμιστοκλή
2. Διώτη Όλγα του Νικολάου
3. Κουρλός Ιωάννης του Ελευθερίου
4. Λαθύρης Κωνσταντίνος του Χρυσοστόμου
5. Πάζιος Γεώργιος του Κωνσταντίνου
6. Φεγγούλη Βασιλική του Ευαγγέλου
7. Φούκας Νίκος του Λάμπρου
8. Χορμόβας Σπύρος του Παναγιώτη
Τοπική Κοινότητα Ανατολικής Φραγκίστας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Κοκότος Ευθύμιος του Χρήστου
2. Πανάκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου
3. Παπαδόπουλος Γρηγόρης του Ιωάννη
4. Παπαδοπούλου Λεμονία του Γρηγορίου
Τοπική Κοινότητα Δυτικής Φραγκίστας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γούλας Ηλίας του Ιωάννη
2. Καλύβα – Ντάλλα Κλεοπάτρα του Γεωργίου
3. Κολοκύθας Ευθύμιος του Νικολάλου
4. Παπανίκας Αθανάσιος του Γεωργίου
Τοπική Κοινότητα Επισκοπής
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Καραντζιούνης Δημήτριος του Ανδρέα
Τοπική Κοινότητα Μαραθία
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Διάνεμος Κωνσταντίνος του Νικολάου
2. Τσέλος Βασίλειος του Σπυρίδων
Τοπική Κοινότητα Παλαιοκατούνας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γεωργακοπούλου Μαρία του Γεωργίου
2. Γκούρλια – Ίβρου Αγαπούλα του Παναγιώτη
3. Διώτη Αργυρώ του Πέτρου
4. Καραγίαννης Δημήτριος του Νικολάου
Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γιαννόπουλος Άγγελος του
2. Γουρνάρη Βασιλική του Παναγιώτη
3. Κοντοβάς Κωνσταντίνος του Γεωργίου
4. Μπισμπίκης Κωνσταντίνος του
Τοπική Κοινότητα Τριποτάμου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Βρέκος Λάμπρος του Θεοδώρου
2. Κατσαδούρος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου
3. Χαραμή – Βασιλείου Μάρθα του Γεωργίου
4. Χριστάκης Δημήτριος του Σωτηρίου