Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΔΟΣΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Δεν μπαίνει λουκέτο προς το παρόν στα Ειρηνοδικεία της Ευρυτανίας. Το ΣτΕ ανέβαλε τον «Καλλικράτη» στα 301 Ειρηνοδικεία έως ότου το υπουργείο Δικαιοσύνης στείλει όλα εκείνα τα αναγκαία στοιχεία που απαιτούνται για να διαπιστωθεί αν εκπληρώνεται ο συνταγματικός στόχος του «εξορθολογισμού του χάρτη των δικαστηρίων»

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Πρώτο ρόλο οι γυναίκες

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσία της Ένωσης Απανταχού Ευρυτανισσών για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ευρυτανίας.

Η Ένωση, συνδιοργάνωσε με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, ημερίδα με θέμα  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ», την περασμένη Κυριακή 30   Σεπτεμβρίου 2012, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Συνδέσμου «ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για την κατάθλιψη

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας εκδήλωση, με κυρίαρχα θέματα συζήτησης την κατάθλιψη και την οστεοπόρωση. 
Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ όσοι παρακολούθησαν την συζήτηση ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τις νόσους, αλλά και τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Συστάθηκε το Τοπικό Τμήμα Καρπενησίου

Μια νέα ομάδα ξεκινά στο Καρπενήσι που απευθύνεται σε παιδιά και νέους, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από μια ομάδα ατόμων που επιθυμούν τα μικρά παιδιά να αρχίσουν από νεαρή ηλικία να κατανοούν καλύτερα τη σημασία του παιχνιδιού, αλλά κυρίως να αναπτύξουν το δικό τους προσωπικό σύστημα αξιών, ώστε να δίνουν νόημα και κατεύθυνση στη ζωή τους.

Ευχάριστη Κυριακάτικη βόλτα με ποδήλατα από την ΑΛΑΚ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 3ος Ποδηλατικός Γύρος του Καρπενησίου. Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, τον 3ο ποδηλατικό γύρο του Καρπενησίου.

ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

Όπως κάθε μεγάλο έργο, έτσι και το περίφημο γεφύρι του Μανώλη στον Αγραφιώτη ποταμό κουβαλούσε πάντοτε στην καμαρωτή ράχη του, το δικό του, αληθινό μύθο!

Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος

Τέρενς Κουίκ: Τέτοια χαράτσια δεν υπήρχαν ούτε επί τουρκοκρατίας

«Η συγκυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας ετοιμάζεται με τα μπλοκάκια να εξαπολύσει επιδρομή εξαθλίωσης σε εκατομμύρια Έλληνες»

Τις απειλούμενες εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απασχολούνται σήμερα στο Δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, αμειβόμενοι με «μπλοκ» παροχής υπηρεσιών,

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ευρυτανίας για την Παραίτηση Κολοκύθα




Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι του σημερινού μας δελτίου τύπου με  (Αρ. Πρωτ. 3) για την δράση της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας με τίτλο «Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι» και έρχεται στα τοπικά μέσα η δημοσίευση της παραίτησης του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας και της Τ.Ο. Καρπενησίου κου Κολοκύθα Δημητρίου.

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Κολοκύθας από Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας



Παρελθόν αποτελεί για την ΝΟΔΕ Ευρυτανίας ο μέχρι χθες Πρόεδρός της, καθώς ο Δημήτρης Κολοκύθας, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, όπως επικαλέστηκε, παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση Κώστα Μπακογιάννη στην ανακοίνωση Βαγγέλη Καρφή



Αγαπητέ Βαγγέλη,
Συγχώρεσε τον ενικό και το πρώτο πρόσωπο της επιστολής, αλλά πιστεύω πως μετά από σχεδόν δύο χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε αναπτύξει και μια ανθρώπινη σχέση. Πόσο μάλλον που στον τόπο μας δυστυχώς είμαστε λίγοι, αλλά ευτυχώς γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. 

Απάντηση Βαγγέλη Καρφή σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας για την μαύρη τρύπα της ΔΕΥΑΚ

«Αποκάλυψη στο Δημοτικό Συμβούλιο –Μαύρη τρύπα στην παλιά ΔΕΥΑΚ – έλλειμμα 152.000 ευρώ βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές-αποκαλυπτικός διάλογος Μπακογιάννη-Καρφή»

Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος: «Ένας σπουδαίος Ευρυτάνας στην Αμερική με Αγώνες για την Ελλάδα, τη γλώσσα, την Ομογένεια»



 Για τον συντοπίτη μας και διακεκριμένο Ευρυτάνα επιχειρηματία Γρηγόρη Ζαχαρόπουλο ή Γκρέγκορι Πούλος, που δραστηριοποιείται εδώ και 60 περίπου χρόνια στην Αμερική έχουμε ξαναγράψει στην εφημερίδα μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά τόσο στην εν γένει επιχειρηματική δράση, όσο στο τεράστιο κοινωνικό του έργο.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ - ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Διπλή απάντηση σε Βελαέτη από Φουρλίγκα – Μιχόπουλο



Τελειωμό δεν έχουν οι Επιστολές στον Δήμο Αγράφων. Όπως αναμένονταν, τόσο ο Θύμιος Μιχόπουλος, όσο και η Κλεάνθη Φουρλίγκα, με τις παρακάτω Επιστολές που δημοσιεύουμε αυτούσιες, απαντούν στην Επιστολή του κ. Βελαέτη με σκληρά λόγια, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Πολιτισμού για την εν γένει παρουσία του στον Δήμο. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μιχόπουλος, στην επιστολή του κατηγορεί τον κ. Βελαέτη “ότι δεν κατενόησε τα γραφόμενά του και ότι ο Δήμος δεν διοικείται εξ αποστάσεως”, ενώ η κ. Φουρλίγκα, κατηγορεί τον κ. Βελαέτη ότι έχει άγνοια των πεπραγμένων στον Δήμο, ότι είναι μόνιμα απών, ενώ τον “συμβουλεύει” να «επιστρέψει το ποσόν των 35.000,00 € περίπου  που έλαβε ως αντιμισθία μέχρι σήμερα από το Δήμο Αγράφων διότι, θα ήταν πιο χρήσιμο να καταναλωθεί το ποσό αυτό στην εξυπηρέτηση των Δημοτών μας  παρά ως μισθός ενός ανύπαρκτου Αντιδημάρχου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει κλείνοντας την επιστολή της.
Αυτά και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στις επιστολές που ακολουθούν. 

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Στη Λαμία, έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2012, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με κορυφαία θέματα της ημερήσιας διάταξης τα εξής :
1. Την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την περίοδο 2012 – 2014 και των διαδικασιών κατάρτισής του.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό προγραμματικό κείμενο, το οποίο περιλαμβάνει ιεραρχημένες και κοστολογημένες όλες τις δράσεις και τα έργα που υλοποιεί, δρομολογεί και επιδιώκει η Στερεά Ελλάδα.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Στο Καρπενήσι για προετοιμασία η Εθνική Χάντμπολ Γυναικών

Προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της (30/11-2/12) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013, με αντιπάλους τη Σλοβακία, τη Φινλανδία και την Ελβετία, θα πραγματοποιήσει στο Καρπενήσι η Εθνική ομάδα Χάντμπολ Γυναικών.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προετοιμαστεί στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας το διάστημα 3-7 Οκτωβρίου, ενώ θα δώσει και δύο φιλικούς αγώνες κόντρα στη Ρουμάνικη CSM Βουκουρεστίου στο κλειστό γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ- ΦΟΥΡΛΙΓΚΑΣ ΠΡΟΣ ΒΕΛΕΑΤΗ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ- ΦΟΥΡΛΙΓΚΑΣ ΠΡΟΣ ΒΕΛΕΑΤΗ

Πρόσκληση σε Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με θέμα: "Γνωρίζοντας την Ψυχική Υγεία"


Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Συλλογή Ρούχων από τη ΝΟΔΕ Ευρυτανίας

Η  Νομαρχιακή  Διοικούσα  Επιτροπή της Νέας  Δημοκρατίας του Νομού Ευρυτανίας, συμμετέχει  για πρώτη φορά σε δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, με στόχο  την συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων ειδών ρουχισμού, προκειμένου να τα παραδώσουμε προς διάθεση στην εκκλησία της Ελλάδος και την Ανώτατη Συνομοσπονδία πολυτέκνων Ελλάδος.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

600 δισ. για την Ελλάδα από ομογενείς αν αλλάξει το Σύνταγμα

Η Ελληνική Ομογένεια αναλαμβάνει και πάλι δράση για την εξάλειψη του χρέους της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία "End National Debt"  υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει ήδη σε τράπεζες του Καναδά, αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.

2η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Παιδιά ξυπνήστε! Καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση ζούμε; Μην ζητάτε εξωφρενικά πράγματα. Ο κόσμος υποφέρει και πονάει. Μήπως ζείτε και σεις στη Ζιμπάμπουε;

Άξιος εργάτης του Ευαγγελίου ο εφημέριος Παναγίας Καρπενησίου Το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου απένειμε στον π. Νικόλαο Σταμούλη ο Μητροπολίτης Καρπενησίου

Το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου απένειμα την περασμένη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, ενήμερα της εορτής του Πολιούχου της πόλης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον διακονούντα στο Ιερό Θυσιαστήριο Αιδεσιμολογιώτατο π. Νικόλαο Σταμούλη.

Στην εντατική το σύστημα υγείας στην Ευρυτανία Ανηπέρβλητα τα προβλήματα τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστας Τι καταγγέλουν οι Γιατροί, τι απαντά ο Διοικητής κ. Βασίλης Αγγουράς

 Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η λειτουργία του νοσοκομείου Καρπενησίου μετά τις περικοπές των δαπανών και το κούρεμα των αποθεματικών. Οι ελλείψεις είναι εμφανείς και κάνουν δύσκολη την ζωή γιατρών και ασθενών, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες γίνονται από την πλευρά της Διοίκησης, των ιατρών και του προσωπικού για την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου.

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Βύθισμα στη θέση «Τούφα»



Φωτιά ξέσπασε χθες το απόγευμα γύρω στις 7.30, στη θέση «Τούφα» στο Βύθισμα κοντά στο Σέλο, στην κορυφή του βουνού.
Από χθες το βράδυ βρέθηκαν στο σημείο 7 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία οχήματα και μέχρι το πρωί έδιναν μάχη με τις φλόγες.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα στη Λαμία, με κεντρικά θέματα την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2012-2014 και ενημέρωση για την Ε΄Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020 από τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά



Στη Λαμία, έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2012, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με κορυφαία θέματα της ημερήσιας διάταξης τα εξής :

1. Την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την περίοδο 2012 – 2014 και των διαδικασιών κατάρτισής του.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ταυτότητα νέου τύπου για τους φοιτητές



Νέο τύπο φοιτητικής ταυτότητας δίνει το υπουργείο Παιδείας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Η ταυτότητα αυτή θα είναι αυστηρά προσωπική, ενώ εάν το θέλουν οι δικαιούχοι της θα μπορούν να περιλάβουν σ' αυτήν και προσωπικά στοιχεία (όπως π.χ. προβλήματα υγείας).
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας θα ξεκινήσει στις 24 του μήνα.

1η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ



*Σας είχα προετοιμάσει αδέλφια από την περασμένη εβδομάδα ότι θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στον Δήμο Αγράφων που θα κάνουν πάταγο και θα ταράξουν τα νερά. Οι πληροφορίες μου λένε ότι έρχονται μαντάτα πολύ καλά για τον Δήμο, που όμως θα στενοχωρήσουν μερικούς…

Διήμερη εκδρομή σε Τήνο- Σύρο από τον Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας



Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας διοργανώνει, στις 6-7 Οκτωβρίου, 2ήμερη εκδρομή με προορισμό : Τήνο - Σύρο. Μια απόδραση στα δυο πανέμορφα Κυκλαδονήσια.

Δικαίωση για τον Ευρυτάνα Αστυνομικό Υπ/ντη Παύλο Γιαννιώτη και ανατροπές στην Α.Δ. Ακαρνανίας




Ανατροπές και μάλιστα σημαντικές προέκυψαν στην ιεραρχία της γειτονικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, μετά την αποδοχή των αιτήσεων ακυρώσεων που κατέθεσαν δυο αξιωματικοί, επί των μεταθέσεων που αποφασίστηκαν τον περασμένο Αύγουστο. Ο ένας εξ αυτών είναι ο ευρυτανικής καταγωγής, Παύλος Γιαννιώτης, από το Νεοχώρι του πρώην Δήμου Φραγκίστας μέχρι σήμερα Διοικητής του Α.T. Αμφιλοχίας που μετακινείται στο πόστο του Διοικητή Τροχαίας αντί του Δ. Παπαευθυμίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής



Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς να του απαντήσουν αν θα δώσουν τη δυνατότητα στη Δασική Υπηρεσία να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο που αφορά στην διαχείριση των καυσόξυλων για «ατομικές ανάγκες», χρηματοδοτώντας τις φετινές υλοτομίες τουλάχιστον στο ύψος του 2010, ώστε να έχουν θέρμανση οι οικογένειες της υπαίθρου, για να μην θρηνήσουμε νέα θύματα από το κρύο και την ανέχεια;

Νίκος ΣτασινόςΔ/ντής Α.Δ. Ευρυτανίας: «Είμαστε δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματα του»



Ο Νίκος Στασινός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευρυτανίας, είναι ένας διακεκριμένος Αστυνομικός, από τα κορυφαία στελέχη που διαθέτει η ΕΛΑΣ. Τα τελευταία χρόνια στο τιμόνι της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας, απέδειξε στην πράξη ότι είναι από τους αστυνομικούς εκείνους, που γνωρίζει πολύ καλά την μεγάλη του αποστολή και κυρίως πως μπορεί να επιτύχει σπουδαίους στόχους μέσα από την ποιοτική και αποτελεσματική αστυνόμευση σε μια περιοχή.