Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Αίολος-Μυρίκη 3-0 - Ποιο ντέρμπυ;

Απόλυτος κυρίαρχος στο άλλο ντέρμπυ της αγωνιστικής ήταν ο Αίολος. Η ομάδα του Ν. Τριανταφυλλόπουλου, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, συνέτριψε την Μυρίκη με 3-0, με γκολ που σημείωσαν ο Μπούκας, μετά από τραγικό λάθος του Μεριγκούνη, ο Νούλας και ο Κατσαρής. Να σημειώσουμε ότι η Μυρίκη έχασε πέναλτι με τον Μπουμπουρή.

ΑΚΟΥΛΟΥΘΕΙ  ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άγραφα-Απεραντιακός 6-0 - Μισή ντουζίνα γκολ στον Κυπελλούχο

Με το βαρύ 6-0, συνέτριψαν τον Απεραντιακό τα Άγραφα στο κατ΄ ευφημισμό ντέρμπυ της 11ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου, ανώτερη σε όλους τους τομείς έφτασε απόλυτα δίκαια στην μεγάλη αυτή νίκη – θρίαμβο, επί ενός αντιπάλου, που δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο να αγωνιστεί. Πάντως είναι κρίμα, κυρίως για τον προπονητή αυτού του Σωματείου, που είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές του τοπικού μας ποδοσφαίρου,

H 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

*Ως πρωτότυπη χαρακτηρίστηκε από πολλούς η κίνηση για τα δεδομένα της Περιφέρειας, να λειτουργήσει στις μέρες των εορτών Παγοδρόμιο στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου.

Γιορτές Χειμώνα … με πολύ πάγο Την Παρασκευή 16/12 το Βασίλειο των Πάγων ανοίγει τις πύλες του, στο παγοδρόμιο στην πλατεία Καρπενησίου

Ένα μεγάλο παγοδρόμιο 200 τ.μ. θα στηθεί στο κέντρο της πλατείας της πόλης του Καρπενησίου και θα περιμένει μικρούς και μεγάλους επίδοξους πατινέρ, προσφέροντάς τους ατελείωτες ώρες διασκέδασης.
Για ένα μήνα οι δημότες και οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ τις βόλτες τους στον πάγο.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για την μετακίνηση δύο καθηγητών γυμναστικής από την Ευρυτανία στην Εύβοια

Με αφορμή την μετακίνηση δύο καθηγητών γυμναστικής από την Ευρυτανία στην Εύβοια, σαν υπεράριθμων και κατ΄ επέκταση περιττών για την περιοχή, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :

Εκπαιδευτική εκδρομή του 3ο Δ.Σ. Καρπενησίου σε Παναθηναϊκό Στάδιο και Παρθενώνα


Το 3ο Δημοτικό σχολείο Καρπενησίου συμμετείχε την περασμένη Δευτέρα 28/11/2011 στο βιωματικό πρόγραμμα Kids' Athletics, στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο). Έλαβαν μέρος τα παιδιά της Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, τάξης συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους: Φροξυλιά Παναγιώτη, Μπακογιάννη Λελα, Σαββόγλου Θοδωρή, Μαθιουδάκη Έλενα, την Καθ. Φυσ. Αγωγής Βουτσέλη Δήμητρα και τον Δ/ντή του Σχολείου  Αντωνίου Δημ.

Παρέμβαση Καρανίκα για τον Προϋπολογισμό - "όσοι εθελοτυφλούν, είτε είναι «μπλε», είτε είναι «πράσινοι» και οι μεν αποδίδουν ευθύνες στην προηγούμενη διετία ή οι άλλοι στην πενταετία, κάνουν λάθος "Πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην αδικούνται οι ορεινές περιοχές από την εξίσωση των τιμών του πετρελαίου"

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, το απόγευμα, συνεχίστηκε στη συνεδρίαση της Βουλής, η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2012» υπό την προεδρία του Δ' Αντιπροέδρου αυτής κ. Βύρωνα Πολύδωρα.
Από τους πρώτους ομιλητές της συνεδρίασης ήταν και ο βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, ο οποίος αρχίζοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, συζητούμε και φέτος το κορυφαίο νομοθέτημα που φέρνει κάθε κυβέρνηση, τον Προϋπολογισμό.

Ζεστό χρήμα στο Δήμο Καρπενησίου - 6.367.201,68 ευρώ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" για το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ»

Για ακόμη μια φορά οι μεθοδικές και συνεχείς προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής για εξεύρεση πόρων και τη δημιουργία έργων που συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, απέδωσαν καρπούς.
Ο Δήμος Καρπενησίου διεκδίκησε και έλαβε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος  "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" 6,367,201.68 ευρώ προκειμένου να υλοποιήσει το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ».
Σκοπός του έργου είναι η οριστική επίλυση των προβλημάτων της ανεπαρκούς και μη ολοκληρωμένης διαχείρισης των λυμάτων στο Δήμου Καρπενησίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς και άλλοι αντιπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κίνα

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ JIANGXI ΚΙΝΑΣ

Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελούμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες Γιώτα Γαζή – Φωκίδας, Βασίλη Καραμπά – Ευρυτανίας, Νίκο Μπέτσιο – Περιβάλλοντος-Τουρισμού

ΚΡΙΜΑ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ... - Θαν. Γιαννακόπουλος καθηγητής ΑΠΘ

Στο χωριό μου στα Ψιανά αυτές τις μέρες ,μέρες Νικολοβάρβαρα, έχουν οι τρείς κάτοικοι και οι επισκέπτες του μεγάλη χαρά .Έγιναν επιτέλους κωμόπολη ή πόλη κάτι περισσότερο από τη γειτονική για παράδειγμα Μακρακώμη.

Μέχρι 16 Δεκεμβρίου όλες οι συντάξεις και το δώρο Χριστουγέννων για ΙΚΑ


Μέχρι 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδεχόμενο καθυστέρησης καταβολής των συντάξεων και των δώρων εορτών  των συνταξιούχων και μετά την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτη δύναμη στα αιολικά η Στερεά Ελλάδα



Στα 1.621,27 MW ανέρχεται το σύνολο της αιολικής ισχύος που έχει εγκατασταθεί και έχει τεθεί σε εμπορική ή δοκιμαστική λειτουργία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρώτη ανεξάρτητη στατιστική της αγοράς αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα (ΗWEA Wind Statistics) που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΛΕΤΑΕΝ. Για τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά πηγές της αγοράς και όχι πηγές από δημόσιους οργανισμούς, ενώ σημειώνεται ότι προσμετρήθηκε ο πραγματικός χρόνος παραγωγής και διοχέτευσης στο δίκτυο της πρώτης αιολικής κιλοβατώρας από κάθε πάρκο.

Πρόταση Καρανίκα προς τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου Αιματολογικές εξετάσειςστα Περιφερειακά Ιατρεία των απομακρυσμένων περιοχών της Ευρυτανίας

Προς: Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Ευάγγελο Ξαρχά.
Θέμα: Αιματολογικές εξετάσεις στα Περιφερειακά Ιατρεία των απομακρυσμένων περιοχών της Ευρυτανίας 


Εντυπωσίασαν οι άσσοι της ΑΛΑΚ

Τις εντυπώσεις «έκλεψε» για μια ακόμη φορά η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου με τον αγώνα δεξιοτεχνίας που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 για αυτοκίνητα 4χ4.
 Ο πραγματικά εντυπωσιακός αυτός αγώνας, έλαβε χώρα στο Κεφαλόβρυσο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που τους έχει παραχωρήσει ο δήμος Καρπενησίου και χάρη στην φροντίδα των μελών της ΑΛΑΚ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Προέχει σήμερα η ενότητα των Ελλήνων - Του Κωστα Ηλ. Μήτσιου

Με τη διάσπαση του ατόμου», έλεγε ο Αϊνστάιν, «η ανθρωπότητα πρέπει να ενωθεί, γιατί διαφορετικά θα εξοντωθεί σε ένα παγκόσμιο ολοκαύτωμα».

ΜΕ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ... Του Ηλία Προβόπουλου

Έλεγαν παλιότερα στα χωριά της Ορεινής Πατρίδας ότι οπουδήποτε αλλού εκτός από τον τυραννισμένο τόπο τους, η ζωή οπωσδήποτε θα ήταν καλύτερη. Το έλεγαν οι μεγαλύτεροι και η ελπίδα ελάφραινε την πλάτη όλων. Το άκουγαν οι νεότεροι και σχεδίαζαν ταξίδια στον ακριβό κάμπο πρώτα, στις μακρινές πολιτείες και τις άγνωστες θάλασσες κατόπιν.
Με αυτήν την ιδέα μεγάλωσαν τόσα και τόσα παιδιά στα χωριά – και για τους περισσότερους έφτασε κάποτε η στιγμή να ζήσουν αυτό το όνειρο.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η Δικαίωση των Πρωτοβουλιών του Αντώνη Σαμαρά

Η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης συνιστά θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο σοβαρότατων κλυδωνισμών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η εντεινόμενη κρίση στην ευρωπαϊκή οικονομία η απόφαση αυτή κλείνει για την Ελλάδα τον οδυνηρό κύκλο που άνοιξε η τραγική έμπνευση της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Δημήτρης Κολοκύθας Πρόεδρος ΝΟΔΕ: «Η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα και στην Ευρυτανία»

Για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα μίλησε στην εφημερίδα μας και στην Βάσω Φεγγούλη ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας. Ο κ. Δημήτρης Κολοκύθας, στην συνέντευξη που μας παραχώρησε,
τονίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε υπεύθυνη στάση στα τελευταία πολιτικά δρώμενα στον τόπο μας, πετυχαίνοντας 4 σημαντικούς στόχους, για την πατρίδα και το κόμμα, ενώ για την ΝΟΔΕ Ευρυτανίας αναφέρει ότι κινείται δυναμικά και μεθοδικά ενημερώνοντας τους Ευρυτάνες με κάθε λεπτομέρεια για τα ευρυτανικά ζητήματα που προκύπτουν.

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας θα κάνει το «αγροτικό» του ο φέρελπις γιατρός Δημήτρης Καρανίκας, γιός του Βουλευτή μας και γιατρού Ηλία Καρανίκα.

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - 10η αγωνιστική - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
10η αγωνιστική
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Απεραντιακός-Άγιος Προκόπιος 3-1
Φραγκίστα-Ραπτόπουλο 1-3
Μυρίκη-Άγραφα 1-1
Κεράσοβο-Ποταμιά 0-1
Κρέντη-Αίολος 1-1

Απεραντιακός-Άγιος Προκόπιος 3-1 - Άνετη επικράτηση με ωραία μπάλα

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον δεύτερο γύρο ο Απεραντιακός, επικρατώντας εντός έδρας του Αγίου Προκοπίου με 3-1.
Η ομάδα του Κώστα Πασσά έφτασε σχετικά άνετα στην νίκη επί ενός αντιπάλου που δεν έδειξε ικανός να πάρει θετικό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα του.

Κεράσοβο-Ποταμιά 0-1 - Σπουδαία νίκη στα σημεία

Νίκη, ανάσα, για την συνέχεια του πρωταθλήματος σημείωσε η Ποταμιά επικρατώντας εκτός έδρας του ουραγού αλλά πάντοτε μαχητικού Κεράσοβου με σκορ 1-0. Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα, παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε, καθότι απουσίαζαν οι Φλωράκη,ς Μαντζιούτας, Γκορόγιας, παίζοντας έξυπνα, κατάφερε να πάρει το τρίποντο χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Κ. Γιαννόπουλος στο 56΄.

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!! Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!!!!!!!!

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!! Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!!!!!!!! Παρακαλούμε διαβάστε το ... 
Αυτό το μήνυμα είναι για όσους βγαίνουν τη νύχτα, πηγαίνουν σινεμά, και τους σπουδαστές που βγαίνουν από το πανεπιστήμιο ή κολέγιο.

Μυρίκη - Άγραφα 1-1 - Μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις

Ισόπαλο 1-1’εληξε το μεγάλο ντέρμπυ κορυφής μεταξύ Μυρίκης και Αγράφων. Οι γηπεδούχοι, παρότι ήταν πίσω στο σκορ μέχρι και το 90ο λεπτό, δεν τα παράτησαν και στις καθυστερήσεις με υπέροχο γκολ του Σαϊτη κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα, αποσπώντας έστω και τον ένα βαθμό από τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. 

Συνεδρίασε χθες βράδυ το Δ.Σ. Καρπενησίου

Συνεδρίασε χθες βράδυ το Δ.Σ. Καρπενησίου με κυρίαρχα θέματα την Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «Ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων Δήμου Καρπενησίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη» και την Έγκριση  μελετών για την Τοπογραφική μελέτη του έργου «Παρεμβάσεις ανάπλασης αναβάθμισης στο εμπορικό κέντρο του Καρπενησίου» και την Ειδική αρχιτεκτονική μελέτη έργου «Παρεμβάσεις ανάπλασης αναβάθμισης στο εμπορικό Κέντρο του Καρπενησίου»

Επιπλέον 450 εκ. ευρω στους δήμους Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη η ΚΕΔΕ

Το άμεσο πρόβλημα της μειωμένης απόδοσης πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με βάση τις προβλέψεις του προϋπολογισμό 2012 ήταν το αντικείμενο σημερινής της συνάντησης που έγινε την Πέμπτη κατόπιν αιτήματος της ΚΕΔΕ στο υπουργείο Οικονομικών.

Συνεδρίασαν οι Επιτροπές του Δήμου Καρπενησίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή
Την Περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, στο Γραφείο του Δημάρχου Καρπενησίου συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή για συζήτηση  και λήψη απόφασης  για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Καρπενησίου     
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Φραγκίστα-Ραπτόπουλο 1-3 - Επαγγελματική νίκη για τη Δόξα

Μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε η Δόξα την περασμένη Κυριακή επικρατώντας της Φραγκίστας με σκορ 3-1. Η ομάδα του Ραπτόπουλου ανώτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, έπαιξε καλή μπάλα στο πρώτο ημιχρόνιο, όπου και προηγήθηκε με 2-0. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν, όμως  οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που σημείωσαν και τρίτο γκολ στο 72΄ κλειδώνοντας ουσιαστικά την νίκη.

Κρέντη-Αίολος 1-1 - Αήττητος και τυχερός - Καλύτεροι οι γηπεδούχοι που δικαιούνταν την νίκη καθώς είχαν δοκάρι και έχασαν κλασικές ευκαιρίες στο Β΄ Ημίχρονο

Έμεινε όρθιος και συνεχίζει αήττητος ο Αίολος, μετά την ισοπαλία που απέσπασε και στην Κρέντη. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου, έχοντας με το μέρος της, κυρίως μετά το 35΄, που άνοιξε το σκορ, τον παράγοντα τύχη, κατάφερε να φύγει από το Κεράσοβο με τον χρυσό βαθμό της ισοπαλίας, ένα βαθμό που τον κρατά στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς.

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
5η αγωνιστική
Πυργετός -Αμπελωνιακός 0-2
Αν.Καρδίτσας-Αγρότης 1-0
Ταυρωπός -Ελασσόνα 1-3
Πύρασος-Αλμυρός Βόλου 1-0
Μουζάκι-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-4
Καμ. Βούρλα-Α.Ο. Καρδίτσας 0-2

Μουζάκι-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-4 - Ομαδάρα με τα όλα της

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης επέστρεψε στο Καρπενήσι η ομαδάρα του Παύλου Σερμπέση που σκόρπισε στα 4 σημεία του ορίζοντα το Μουζάκι στο γήπεδο του. Οι Καρπενησιώτες παίζοντας κατά διαστήματα μεγάλη μπάλα και έχοντας σε τρομερή μέρα τους Κατσαδούρο, Μπακαλίδη και Πασσά, επικράτησε με το επιβλητικό 4-1, επί ενός αντιπάλου που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να αντισταθεί στις ορέξεις των φιλοξενούμενων.

Τα όργανα άρχισαν!!!

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Τα όργανα άρχισαν!!!
Το «νέο σχολείο» της φωτοτυπίας, των απλήρωτων εκπαιδευτικών, της δραστικής περιστολής των δαπανών , της συρρίκνωσης και των τμημάτων των 30  μαθητών, πάει σε πλήρη αρμονία με την βίαιη μετακίνηση του προσωπικού και μάλιστα από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας με απόφαση του Δντή κ. Αργυρόπουλου μετακινεί από το Καρπενήσι στη Χαλκίδα συνάδελφο εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 χωρίς τη θέλησή του.

Ολική έκλειψη Σελήνης το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 θα έχουμε ολική έκλειψη Σελήνης. Στο φεγγάρι που θα ανατείλει, ήδη θα έχει λήξει η ολική φάση της έκλειψης (λήγει στις 4:57 μμ), συνεπώς θα το παρατηρούμε σε φάση μερικής έκλειψης του, μέχρι τις 6:18 μμ.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος

Συνεδρίασε στις 02-12-2011 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και ύστερα από διαλογική συζήτηση ενέκρινε τα παρακάτω θέματα βάζοντας αυστηρούς όρους όσον αφορά στην παρέμβαση του περιβάλλοντος και συνεχή επιτήρηση από πλευράς υπηρεσίας.
•Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του ξενοδοχείου “Lecadin” της εταιρείας Κ. Κατσαρής Α.Ε. δυναμικότητας 192 κλινών στο Νομό Ευρυτανίας.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Γρανίτσα, 5/12/2011

Προς
Εφημερίδα Ευρυτανικός Παλμός

Στην έγκριτη εφημερίδα σας και στο φύλλο της 30-11-2011 αναφέρεσθε στις εκλογές της 27ης-11-2011 του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτικής Ευρυτανίας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών και καλά κάνετε.

Συνάντηση Κλέαρχου Περγαντά με τον Υπουργό Εργασίας για την υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ

Στο Υπουργείο Εργασίας παρευρέθηκε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γεώργιο Κουτρουμάνη, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας».

ΨΗΦΙΣΜΑ


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 1/12/2011
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3342

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ΔΣ της ΕΙΕΤ συνήλθε έκτακτα μετά τη θλιβερή είδηση για το θάνατο του μέλους της
ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΩΝΗ (63 ετών)

Η γιορτή της Αγίας Βαρβάρας

Με την προσήκουσα θρησκευτική ευλάβεια ο Σύλλογος Καλλιακούδα γιόρτασε την μνήμη της προστάτιδός του Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, το πρωί, μέλη και φίλοι του  Συλλόγου παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κυψέλης που τέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Βαστάκης με τους ιερείς του Ναού.

ΕΞΙ (6) ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΑΖΗ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΑΖΗ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ προκηρύσσει τη χορήγηση έξι (6) υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Οι υποτροφίες θα δοθούν σε Έλληνες φοιτητές, σπουδαστές και πτυχιούχους ΑΕΙ, που κατάγονται από την Ευρυτανία, ή κατοικούν στην Ευρυτανία για μια τουλάχιστον πενταετία.
Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Σήμερα, του Αγίου Νικολάου


Μεγάλη η Χάρη του!
Χρόνια πολλά σε όλους τους Νικολάδες και σε όλες τις Νικολέτες

Ο Άγιος Νικόλαος, Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός, είναι από τους πλέον αγαπητούς Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Αμέτρητοι ναοί έχουν κτισθεί προς τιμήν του και πλήθη λαού σπεύδουν να τον τιμήσουν και να ζητήσουν τη μεσιτεία του προς τον Κύριο.