Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τα όργανα άρχισαν!!!

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Τα όργανα άρχισαν!!!
Το «νέο σχολείο» της φωτοτυπίας, των απλήρωτων εκπαιδευτικών, της δραστικής περιστολής των δαπανών , της συρρίκνωσης και των τμημάτων των 30  μαθητών, πάει σε πλήρη αρμονία με την βίαιη μετακίνηση του προσωπικού και μάλιστα από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας με απόφαση του Δντή κ. Αργυρόπουλου μετακινεί από το Καρπενήσι στη Χαλκίδα συνάδελφο εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 χωρίς τη θέλησή του.

Είναι η πρώτη αναγκαστική μετακίνηση στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και  αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, δεδομένου ότι ο τρόπος κάλυψης των όποιων κενών θα γίνεται με αυτό τον τρόπο που βεβαίως είναι παράνομος και αντεργατικός. Η βίαιη μετακίνηση προσωπικού στα πέρατα της χώρας διαμορφώνει συνθήκες ανασφάλειας για τους συναδέλφους και ανατρέπει εργασιακά δικαιώματα αφού κουρελιάζει την μονιμότητα και την έννοια της οργανικής τοποθέτησης. Ανοίγουν το ασκό του Αιόλου αφού το ξεσπίτωμα των εργαζομένων και των οικογενειών τους θα είναι ο νέος τρόπος για την κάλυψη των όποιων αναγκών. Και αν η Χαλκίδα είναι εντός της Στερεάς Ελλάδας, υπάρχουν και τα νησιά και οι παραμεθόριες περιοχές όπου με τον νέο τρόπο θα μπορεί να βρεθεί κάποιος «εν μια νυκτί».
Θεωρούμε ότι τώρα είναι η ώρα το εκπαιδευτικό κίνημα να αντιδράσει σύσσωμο όπως εξάλλου έχει αποφασίσει η Γ. Σ . των προέδρων των ΕΛΜΕ αλλά και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια του Περιφερειακού Δντή Στερεάς Ελλάδας και
•Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή τους στην ενέργεια αυτή που ανοίγει το δρόμο και για άλλες βίαιες μετακινήσεις.
•Καλούμε τις ΕΛΜΕ της Στερεάς Ελλάδας να συντονίσουμε όλοι μαζί τον βηματισμό μας και τις ενέργειές μας ώστε να αποτραπεί η απόφαση αυτή.
•Καλούμε την ΟΛΜΕ να παρέμβει άμεσα ώστε να εμποδιστεί η μετακίνηση του συναδέλφου.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εμποδιστεί η αντιδημοκρατική και παράνομη αυτή ενέργεια που ανατρέπει τα εργασιακά μας δικαιώματα και μεταφέρει στο σχολείο ένα νέο καθεστώς «εργασιακής γαλέρας».  
      
        Ο Πρόεδρος                Η  Γ. Γραμματέας    
Μαστροκώστας Κώστας   Πανοπούλου Φωτεινή