Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ


Με απόφαση της ΕΠΣ Ευρυτανίας, αναβάλλονται λόγω των δεισμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στην Ευρυτανία, όλοι οι αγώνες της αγωνιστικής του Β΄γύρου που ήταν προγραμματισμένοι για το Σαββατοκύριακο 18/19 Δεκεμβρίου 2010.
Με δεδομένο το γεγονός ότι τα ερχόμενα Σαββατοκύριακα είναι η εορτή των Χριστουγέννων και ακολουθεί αυτή της πρωτοχρονιάς, η αγωνιστική δράση μετατίθεται για του χρόνου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΙΟΛΟΣ – ΑΓΡΑΦΑ 1-2
ΔΟΞΑ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 3-0
ΑΠΟΚ – ΜΥΡΙΚΗ 0-1
ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΠΟΤΑΜΙΑ 0-1
ΡΕΠΟ: ΚΡΕΝΤΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟΚ 16-04 19
ΔΟΞΑ 19-09 17
ΑΓΡΑΦΑ 19-08 16
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 11-12 14
ΠΟΤΑΜΙΑ 10-13 11
ΜΥΡΙΚΗ 11-09 11
ΑΙΟΛΟΣ 10-16 7
ΚΡΕΝΤΗ 8-15 4
ΚΕΡΑΣΟΒΟ 6-23 1

ΣΚΟΡΕΡ
ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ
ΛΑΚΗΣ ΑΓ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 7
ΚΑΛΥΒΑΣ ΑΓΡΑΦΑ 7
ΓΟΥΛΑΣ ΔΟΞΑ 5
ΜΠΟΝΙΑΣ ΑΠΟΚ 4
ΠΑΠΠΑΣ ΔΟΞΑ 4
ΝΟΥΛΑΣ ΑΙΟΛΟΣ 2

ΕΠΟΜΕΝΗ 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΓΡΑΦΑ - ΚΡΕΝΤΗ
(Καρπενήσι, μ.μ.)
ΑΙΟΛΟΣ - ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ
(Δημ. Στάδιο μ.μ.)
ΠΟΤΑΜΙΑ - ΜΥΡΙΚΗ
(Μ.Χωριό μ.μ.)
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ - ΑΠΟΚ
(Παλαιοκατούνα, μ.μ.)
ΡΕΠΟ: ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνάντησης επιχειρηματιών του Αγροτουρισμού στην Δράμα.


«Αφήνουμε πίσω το θεσμικό πλαίσιο και οδεύουμε προς αυτενέργεια, αυτοδιάθεση και πιστοποίηση»
Από την Ευρυτανία στη συνάντηση παραβρέθηκε η Κα Δημητρακοπούλου Δήμητρα ιδιοκτήτρια του Αγροτουριστικού συγκροτήματος «ΝΗΝΕΜΙΑ bungalows resort & farm»


Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνάντησης επιχειρηματιών του Αγροτουρισμού, στο πλαίσιο των συναντήσεων για τον αγροτουρισμό, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στη Δράμα. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Ένωση Αγροτουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως φιλοξενούσα δομή, ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, η Αγροξενία, τα δύο μεγάλα δίκτυα της περιοχής μας Agrinet και Έκσταση, το Επιμελητήριο Δράμας και ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου Δράμας.
Οι συνδιοργανωτές εκφράζουν την απόλυτη ευαρέσκεια τους θεωρώντας ότι στη Δράμα δόθηκε το έναυσμα και πάρθηκε οριστικά η απόφαση για την νέα προοπτική μέσα από την οποία οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θέλουν να δουν το μέλλον του Αγροτουρισμού.
Αποφασίστηκε λοιπόν η δημιουργία οργανισμού ταυτοποίησης και πιστοποίησης των μελών από την Αγροξενία. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε Επιτροπή η οποία θα οριοθετήσει τα κριτήρια και τις προδιαγραφές, που πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να είναι μέλη του Δικτύου και να τους δοθεί η πιστοποίηση.
Επίσης, παράλληλα με αυτό αποφασίστηκε να οριοθετηθεί και η ιδεολογική Χάρτα και ο Κώδικας συμπεριφοράς και δεοντολογίας για τον αειφορικό Αγροτουρισμό.
Αποφασίστηκε να δοθεί σήμα ποιότητας, το οποίο θα διασφαλίζεται από τα κριτήρια που θα οριοθετηθούν αλλά και από τους τακτικούς ελέγχους που θα διενεργούνται και σε ενδεχόμενη αμέλεια θα γίνεται επίπληξη, ενώ θα αφαιρείται το σήμα αν παύσουν να πληρούν τις προϋποθέσεις.
Προγραμματίστηκαν ακόμα, ως επόμενες κινήσεις προβολής του δικτύου, ένα Συνέδριο και ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα, στο Σύνταγμα τον Απρίλιο.
Ως επόμενη κίνηση προτάθηκε η δημιουργία θεματικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του έτους που θα συνδέονται με προϊόντα και παροχές με ειδικές εκπτώσεις και με κυκλικό ημερολόγιο για να επωφελούνται όλα τα μέλη, όλο το χρόνο. Θα υπάρχει κάρτα μέλους με ετήσια συνδρομή και ευκαιρία εκπτώσεων. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που έχουν σχέση με την εφαρμογή στις επιχειρήσεις εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως π.χ. γεωθερμία. Καθώς επίσης και το θέμα της διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου του επισκέπτη και την εμπλοκή του και τη συμβολή του σε ζητήματα που έχουν σχέση με το χώρο που φιλοξενείται.

Ως εκ τούτου λοιπόν οι αποφάσεις που θεωρούνται πλέον ειλημμένες, δίδουν μια νέα δυναμική στο Δίκτυο και δημιουργούν ένα κλίμα ενθουσιασμού σε όλους.

Νίκος Φραντζεσκάκης - Πρόεδρος ΣΕΑΓΕ (6936 500670) Ανδρονίκη Δισλία - Πρόεδρος Ένωσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (6978 441914)
Από την Ευρυτανία στη συνάντηση παραβρέθηκε η Κα Δημητρακοπούλου Δήμητρα ιδιοκτήτρια του Αγροτουριστικού συγκροτήματος «ΝΗΝΕΜΙΑ bungalows resort & farm» η οποία ανέλαβε και την ευθύνη για την οργάνωση της «Ένωσης Αγροτουρισμού Στερεάς Ελλάδος» σύμφωνα με τα νέα πρότυπα αξιολόγησης .

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

«Βαριά η κληρονομιά» που καλούνται να διαχειριστούν οι Δήμαρχοι Καρπενησίου & Αγράφων


Ενώπιοι ενωπίω με μια βαριά κληρονομιά μεγάλων προβλημάτων, χρεών, αλλά και συνέχισης έργων θα βρεθούν από την 1η Ιανουαρίου 2011, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Αγράφων και Καρπενησίου. Προκειμένου οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι να ενημερωθούν με περισσότερες λεπτομέρειες από πρώτο χέρι, για την κατάσταση των Δήμων, μέχρι τώρα πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων στις έδρες των περισσότερων Δήμων και σε όσους δεν πρόλαβαν, θα συνεχίσουν στις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τόσο ο κ. Τάτσης όσο και ο κ. Μπακογιάννης, πέραν της προφορικής ενημέρωσης ζητούν και εγγράφως να πληροφορηθούν για εν γένει κατάσταση των Δήμων, προκειμένου να γνωρίζουν τι πρόκειται να παραλάβουν και πως πρέπει να διαχειριστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Προβληματισμένοι οι νέοι Δήμαρχοι
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, η συνάντηση του απερχόμενου Δημάρχου Καρπενησίου Βασίλη Καραμπά με τον νεοεκλεγέντα Κώστα Μπακογιάννη. Οι δυο άνδρες στην δίωρη συνάντησή τους κουβέντιασαν θέματα που αφορούν τον Δήμο, έγινε από τον κ. Καραμπά σχετική ενημέρωση επί των οικονομικών αλλά και επί άλλων ζητημάτων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ o κ. Μπακογιάννης μετά την συνάντηση τόνισε ότι ο Καλλικράτης είναι ευκαιρία αλλά παράλληλα και ναρκοπέδιο, αφού περιέχει ακόμη γκρίζα σημεία και ασάφειες για το πώς θα λειτουργήσει, όμως ο ίδιος ευελπιστεί ότι η διάθεση για δουλειά και η γνώση των προβλημάτων θα συμβάλλουν στην επιτυχία αυτού του τόσου δύσκολου εγχειρήματος. Ο κ. Μπακογιάννης ανάλογες επισκέψεις για ενημέρωση πραγματοποίησε και στους Δήμους Δομνίστας, Φουρνάς, Κτημενίων, Ποταμιάς και Προυσού.
Προκειμένου να έχει πιο καθαρή εικόνα για τον κάθε Δήμο, παρέδιδε στους απερχόμενους Δημάρχους, ερωτηματολόγιο με συγκεκριμένες ερωτήσεις που αφορούν το προσωπικό, τη δομή, τα οικονομικά, τα έργα, τα προγράμματα καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου. Μάλιστα αιτούσε από τους Δημάρχους και τους συνεργάτες αυτών, να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο αυτό με στοιχεία αλλά και να αφήσουν καθαρό τοπίο πίσω τους, προκειμένου η «κληρονομιά» που θα παραλάβει, να μην είναι τόσο «βαριά» για να μπορέσει έτσι να ανταποκριθεί στα νέα αυτά δεδομένα. Ανάλογες κινήσεις, με την αποστολή ερωτηματολογίου, έχει κάνει μέχρι τώρα και ο νέος Δήμαρχος Αγράφων. Ο Δημήτρης Τάτσης, χρόνια στο κουρμπέτι, λίγο πολύ γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Δήμοι που πρόκειται να παραλάβει, γι΄ αυτό με το ερωτηματολόγιο αυτό, ζητά να ενημερωθεί με περισσότερες λεπτομέρειες κυρίως γύρω από τα οικονομικά του κάθε Δήμου.
Όπως και να έχει όμως η κατάσταση, σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, στους ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ Δήμους, θα γίνουν οικονομικοί έλεγχοι και μετά θα έχουμε παραλαβή – παράδοση.
Κακά τα ψέματα, στα χρόνια του «Καποδίστρια» οι περισσότεροι δήμοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και αρκετοί εξ΄ αυτών, όπως λέγετε είναι χρεωμένοι και μάλιστα πολύ. Το θέμα είναι να υπάρξει συντονισμός και σχεδιασμός, γιατί αλλιώς τα προβλήματα δύσκολα θα αντιμετωπιστούν.
Για το λόγο αυτό απαιτείται αξιοκρατική στελέχωση των "ευαίσθητων" υπηρεσιών, όπως της Πολεοδομίας, των προσόδων, των προμηθειών και των τεχνικών για να εξασφαλιστεί η χρηστή και έντιμη διαχείριση των πραγμάτων. Ο, τι χρειάζεται δηλαδή για να τιθασευθούν τα όποια χρέη κληρονομήθηκαν. Επίσης ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα, που θα αντιμετωπίσουν οι Δήμαρχοι είναι τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, δηλαδή οι πόροι που προβλέπεται να έρθουν στα ταμεία των Δήμων για το 2011 και τα ζητήματα του προσωπικού και ιδιαίτερα της τύχης των συμβασιούχων. Σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό, τα έσοδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Περιφέρειες) για το 2011 θα είναι αυξημένα κατά 926 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010 και θα διαμορφωθούν στα 9.756 εκατ. έναντι 8.830 εκατ. Τα έξοδα, πάντα σύμφωνα με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού, θα ανέλθουν στα 9.256 εκατ. ευρώ που σημαίνει απλούστατα ότι υλοποιείται η πρόβλεψη του «Καλλικράτη» για εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ για το 2011. Σύμφωνα με το Νόμο, στους νέους Δήμους αποδίδεται το 12% των ετήσιων εσόδων από τον ΦΠΑ, το 20% του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων και το 50% του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Στις Περιφέρειες αντίστοιχα αποδίδεται το 4% του ΦΠΑ και το 2,4% του ΦΕΦΝΠ. Σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν και οι πόροι από τα ίδια έσοδα της Τ.Α. που για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να υπολογιστούν συνολικά στους ετήσιους ενοποιημένους προϋπολογισμούς της Τ.Α. (το μέρος του κρατικού προϋπολογισμού που αφορά τους ΟΤΑ). Για να γίνει αυτό ελήφθησαν υπόψη οι οικονομικοί απολογισμοί των Δήμων του 2007 και μέρους Δήμων του 2008 και 2009 (ενδεικτικό της κατάστασης της προ «Καλλικράτη» εποχής η καθυστέρηση ή η αδιαφορία των Δήμων να συντάξουν οικονομικούς απολογισμούς), οι πιθανές επιπτώσεις της ύφεσης και στην Τ.Α., οι επιπτώσεις από διάφορες μειώσεις τελών και φόρων (π.χ. τέλη παρεπιδημούντων) αλλά και η αποτελεσματικότερη είσπραξη των εσόδων λόγω μεγαλύτερων μεγεθών των Δήμων.

Νέοι Περιφερειάρχες και Τομεάρχες από τη ΝΔ, Ο κ.Καγιάρας Ευθύμιος Περιφερειάρχης της Γραμματείας στην Ευρυτανία


Στη στελέχωση της Γραμματείας Οργανωτικού, με την τοποθέτηση των Περιφερειαρχών και Τομεαρχών του Κόμματος στη Στερεά Ελλάδα, προχώρησε η Νέα Δημοκρατία. Επίσης με απόφαση του Προέδρου του Κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά, για τον ορισμό Αναπληρωτών Γραμματέων της Γραμματείας Οργανωτικού ο Γραμματέας Οργανωτικού ο κ. Μανώλης Αγγελάκας προέβη στην αναδιάρθρωση της Γραμματείας.


Με βάση τις αποφάσεις αυτές, στις Κομματικές Οργανώνεις της Στερεάς Ελλάδας ορίζεται Περιφερειάρχης της Γραμματείας Οργανωτικού ο κ. Ινιωτάκης Πολυχρόνης και Τομεάρχες της Γραμματείας Οργανωτικού στους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας ορίζονται :
Στις Κομματικές Οργανώσεις Ν. Βοιωτίας: ο κ. Πανουργιάς Ιωάννης
Στις Κομματικές Οργανώσεις Ν. Εύβοιας: ο κ. Κολώνιας Ευάγγελος
Στις Κομματικές Οργανώσεις Ν. Ευρυτανίας: ο κ.Καγιάρας ΕυθύμιοςΣτις Κομματικές Οργανώσεις Ν. Φθιώτιδας: ο κ. Παπαδάκης Δημήτρης
Στις Κομματικές Οργανώσεις Ν. Φωκίδας: ο κ. Καραγεωργίου Ξενοφώντας

Σε συνέχεια της από 8-1-2010 απόφασης του Προέδρου του Κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά, για τον ορισμό Αναπληρωτών Γραμματέων της Γραμματείας Οργανωτικού ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Μανώλης Αγγελάκας προέβη στην αναδιάρθρωση της Γραμματείας ως εξής:
Αναπληρωτής Γραμματέας:
Λεκανοπεδίου: κ. Αριστόδημος Τσορώνης, Δημ. Υπάλληλος
Βορείου Ελλάδας - Θράκης: κ. Νίκος Φώτος, Δάσκαλος
Θεσσαλίας– Στερεάς Ελλάδας-Δυτ.Ελλάδας-Ηπείρου: κ. Ευθύμιος Δρόσος, Καθηγ.
Πελ/σου - Ιονίων Νήσων: κ. Κων/νος Τσιμάρας, Ηλ/γος- Μηχ/λόγος
Νήσων Αιγαίου – Κρήτης: κ. Γιώργος Λουλουδάκης, Τραπεζικός Υπ.
Κινητοποίησης: κ. Αλέκος Κόκκαλης, Δημοτικός Υπ/λος

Ορκίστηκαν Περγαντάς Καραμπάς και το πρώτο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο, στη Λαμία



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, στις 11,30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, στην οδό Αινιάνων, στη Λαμία η τελετή ορκωμοσίας του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, των Αντιπεριφερειαρχών και των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώπιον των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαου, Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, Φωκίδας κ.κ. Αθηναγόρα και Θηβών κ.κ. Γεωργίου.
Κατά την διάρκεια της τελετής ορκίστηκαν και οι εκπ΄ροσωποι της Ευρυτανίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ταξιάρχης Σκλαπάνης, Λάμπρος Τσιτσάνης και Κώστας Κοντογεώργος. Ο κ. Περγαντάς σε σύντομο χαιρετισμό του, ανέλυσε τους στόχους και τις προτεραιότητες του πρώτου αιρετού περιφερειακού συμβουλίου.
Αναλυτικά ο χαιρετισμός του νέου περιφερειάρχη Κλ. Περγαντά
Σεβασμιώτατοι, κυρίες και κύριοι βουλευτές, κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των θεσμικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, αγαπητές φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μας κάνετε, να βρίσκεστε μαζί μας σήμερα στην τελετή ορκωμοσίας του πρώτου εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας.
Αυτή τη σημαντική μέρα, που είναι ο επίσημος προπομπός της έναρξης λειτουργίας της αιρετής Περιφέρειας από την 1η Ιανουαρίου του 2011, θέλω να συγχαρώ τους Αντιπεριφερειάρχες, τους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους, αλλά και όλους τους υποψήφιους που συμμετείχαν με όλες τις παρατάξεις στην εκλογική διαδικασία, ανεξάρτητα από την έκβαση του αποτελέσματος.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η υλοποίηση μιας ιστορικής μεταρρύθμισης στην Αυτοδιοίκηση. Ξεκινά η μεγάλη αλλαγή του Καλλικράτη, που έχει δυο κυρίαρχες αναφορές.

Η πρώτη σχετίζεται με το τέλος του κρατικού συγκεντρωτισμού. Γίνεται πλέον ουσιαστική αποκέντρωση, που σημαίνει ότι ως χώρα επενδύουμε στην Περιφέρεια.
Η Περιφέρεια οργανώνεται σε μια σύγχρονη δομή, με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, ικανή να πρωταγωνιστήσει στην τοπική ανάπτυξη και κατ΄επέκταση στην ανάπτυξη της Ελλάδας, με κεντρική αρχή της εγγύτητας στον πολίτη.

Η δεύτερη βασική αναφορά της αλλαγής του Καλλικράτη, έχει να κάνει με το νέο μοντέλο περιφερειακής διακυβέρνησης.
Ένα μοντέλο δημοκρατικά νομιμοποιημένο, που έχει την εντολή της κοινωνίας των πολιτών.
Με το νέο μας βήμα στην αιρετή Περιφέρεια αποκτούμε την κυριότητα των τοπικών μας υποθέσεων. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε εμείς οι ίδιοι το δικό μας πρόγραμμα, το πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας.
Το Περιφερειακό μας Συμβούλιο λειτουργεί για πρώτη φορά με εκλεγμένους εκπροσώπους και είναι η πραγματική και άμεσα δημοκρατική έκφραση των πολιτών.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,
Ο νέος μας ρόλος, ως Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας, μας φέρνει σε θέση ευθύνης έναντι της κοινωνίας.
Επωμιζόμαστε κι αποδεχόμαστε την υποχρέωση να δουλέψουμε αποτελεσματικά, συλλογικά, συνθετικά, με διαφάνεια, αξιοκρατία, καθαρό λόγο και σεβασμό στους Στερεοελλαδίτες.
Θέλουμε γόνιμη συμμετοχή, θέλουμε αντιπολίτευση με ουσιαστικό ρόλο, θέλουμε κριτική εποικοδομητική και καλόπιστη.
Θέλουμε όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο να συγκλίνει στον κοινό μας στόχο για την ανάπτυξη και την ευημερία της Στερεάς Ελλάδας.
Ας μην ξεχάσουμε, ούτε για μια στιγμή, ότι το αποτέλεσμα θα χρεωθεί σε όλους.

Στη νέα μας λειτουργία πρέπει να βάλουμε, ως οριζόντια λογική μια νέα φιλοσοφία. Να δουλέψουμε με συνολική περιφερειακή συνείδηση.
Να αντιλαμβανόμαστε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως ενιαίο πλαίσιο, με ιεράρχιση αναγκών και προτεραιοτήτων μιας χωρικής ενότητας που μας αφορά όλους.
Βασική μας επιδίωξη είναι να μεγιστοποιήσουμε το παραγόμενο έργο, να εξαντλήσουμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες και να τις μετατρέψουμε σε αναπτυξιακές υποδομές, έργα και ευκαιρίες απασχόλησης.
Επιδιώκουμε τη βελτίωση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, αφού παρά τις καλές της πλευρές, παρουσιάζει μια υστέρηση στην αποκέντρωση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εξάμηνη συγκράτηση στη διαχείριση του ΕΣΠΑ.
Πιστεύουμε ότι αυτή η κορυφαία αρμοδιότητα θα πρέπει να αποδοθεί στην αιρετή Περιφέρεια το συντομότερο δυνατό.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,
Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι το κέντρο βάρους της χώρας, είναι τόπος πολύμορφος, ιστορικός, παραγωγικός με τεράστιες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
Είναι εξίσου γνωστό ότι η Στερεά Ελλάδα έχει πολλές ενδοπεριφερειακές ανισότητες και ιδιαιτερότητες.
Θα εργαστούμε έτσι ώστε να αμβλύνουμε τις ανισότητες και να επιτύχουμε τη συνοχή της Περιφέρειας.
Θα προχωρήσουμε για να μετατρέψουμε τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας σε πλεονέκτημα και ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους τους παραγωγικούς τομείς : πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή.
Δεν παραγνωρίζουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε συνθήκες κρίσης, που ασκεί πιέσεις στην κοινωνία.
Επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να απαντήσουμε στις προκλήσεις της εποχής :
- Με την αξιοποίηση και την διεκδίκηση πόρων από κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα : ΕΣΠΑ, Ταμείο Συνοχής, LEADER – Μπαλτατζής και Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα.
- Με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, διασφαλίζοντας και παράγοντας θέσεις εργασίας.

Στόχος μας είναι να δουλέψουμε δομικά, συγκροτημένα, και να λειτουργήσουμε έξω από μικροπολιτικές λογικές, παραγοντισμούς και σκοπιμότητες.
Στόχος μας είναι να δώσουμε στη Στερεά Ελλάδα οντότητα και δυνατότητες στους ανθρώπους της.
Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τη Στερεά Ελλάδα σε Περιφέρεια – πρότυπο κι αυτό αποτελεί για μας διαρκή στόχο.
Αυτή η νέα λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας που ξεκινά σε λίγες μέρες πρέπει να είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να προχωρήσουμε, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο μας και για τους πολίτες.

Κλειστά τα σχολεία στη Ευρυτανία. Ανοιχτό το οδικό δίκτυο αλλά με αλυσίδες. Καλυτερεύει ο καιρός, χαλάει όμως πάλι το Σαββατοκύριακο.


Κλειστά ήταν τα σχολεία χθες στην Ευρυτανία, μετά την πυκνή χιονόπτωση που προηγήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρωινές ώρες.
Στο κέντρο του Καρπενησίου (φωτό – πλατεία) το χιόνι έφτασε τα 30 εκατοστά ενώ με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στους εθνικούς επαρχιακούς δρόμους της Ευρυτανίας.

Στο επαρχιακό δίκτυο, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά χρειάζονται αλυσίδες τόσο από Καρπενήσι – Λαμία και από Καρπενήσι – Αγρίνιο.

Τα σχολεία αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που θα πλήξει και πάλι το Νομό μας.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ - ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Αγαπητοί αναγνώστες μέσα από αυτή εδώ τη στήλη, θα θέλαμε, άπαντες οι συντελεστές του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που δείχνετε τόσο στην εφημερίδα όσο και στο Βlog μας. Η συνεχιζόμενη άνοδος της εφημερίδας και κυρίως η επισκεψιμότητα στο Βlog, που ξεπέρασε τις 13.000 επισκέψεις τον περασμένο μήνα, μας φορτώνει με περισσότερη ευθύνη, όμως μας δίνει και μεγάλο κουράγιο, αυτές τις δύσκολες στιγμές να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με την ιδια δυναμική για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας. Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, έγινε από σας η εφημερίδα όλων των Ευρυτάνων, η εφημερίδα που εμπιστεύονται όλοι, η εφημερίδα που δεν κουμαντάρετε από κανένα, η εφημερίδα που δίνει βήμα σε όλους και γράφει πάντα της αλήθεια.
Ενόψει της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς, ευχόμαστε στους όπου γης Ευρυτάνες ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Με τιμή
Βάσω Φεγγούλη

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Απαράδεκτο το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας χαρακτήρισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο Κ.Υ. δεν λειτουργεί όπως πρέπει και ενδεχομένως όπως θα ήθελαν οι κάτοικοι της κεντροδυτικής Ευρυτανίας. Ποιος όμως φταίει γιατρέ μου, για την κατάσταση αυτή; Τι έκανε η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια που δεν είχαμε μνημόνια, ΔουΝουΤούδια και φτώχιες;. Τι έκανε ο Βουλευτής, οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες και όσοι είχαν τα γένια και τα χτένια; Δυστυχώς δεν έκανε τίποτε και έρχεστε εσείς σήμερα απλά να πείτε μια μεγάλη αλήθεια, που είναι όμως ότι πιο τραγικό για όλους εμάς τους λιγοστούς που αποφασίσαμε να μείνουμε στην γενέθλια γη.

* Στη συγχώνευση Σχολικών μονάδων και στην Ευρυτανία, επιθυμεί σφόδρα να προχωρήσει η Κυβέρνηση, προκειμένου, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, να σώσει την κατάσταση. Θέλω να μεταφέρω σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν και την τελευταία «μαχαιριά» σε αυτό τον τόπο, αυτό που έχουν στο μυαλό τους, να μην το επιχειρήσουν τώρα. Άλλο είναι να συγχωνεύσεις κάποια μικρά Σχολεία σε ένα δυναμικό, σε μια περιοχή και άλλο να σχεδιάζεις να ξεριζώσεις και την τελευταία πνοή ζωής και δημιουργίας που δίνουν τα υπάρχοντα Σχολεία στις μικρές μας κοινωνίες.

* Κάπως ανάλογα σχεδιάζουν οι κρατούντες να κινηθούν και με τους πολύτεκνους αυτού του τόπου. Κόβονται τάχα από την μια μεριά για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και από την άλλη κάνουν ότι είναι δυνατόν εις βάρος των πολυτέκνων. Να εισπράξετε κύριοι, από εκείνους που έχουν και όχι από τον γονιό που θέλει να θρέψει και να ζήσει μια θράκα φαμελιά. Τώρα ποιος ξέρει από σας από φαμελιές και μάλιστα ετούτες τις δύσκολες ώρες, άστο να πάει…

* Πολύ λόγος για το τίποτε ή αν θέλετε για να έχουμε κάτι να λέμε, με την υπόθεση των συνθημάτων στο σπίτι του νέου Δημάρχου Αγράφων. Όπως έμαθα μάλλον πρόκειται για λάθος κίνηση, που δεν θα χρειαστεί ούτε ξόρκια, ούτε φυσικά και αγιαστούρα για να φύγουν «τα έξω από δω».

* Σοβαρές και οργανωμένες είναι οι κινήσεις του Κώστα Μπακογιάννη ενόψει της παραλαβής του Δήμου. Προγραμματισμός, σχέδιο και στόχοι τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο. Σε ανάλογες κινήσεις πληροφορούμε πως έχει προβεί και ο Δημήτρης Τάτσης. Θετικά στοιχεία πριν ακόμη πάρουν το τιμόνι στο χέρι αλλά και την ευθύνη στις πλάτες τους.

* Τι θα παραλάβουν όμως οι νέοι Δήμαρχοι από τους απερχόμενους; Ποιοι Δήμοι χρωστάνε και πόσα; Θεωρώ ότι οι Ευρυτάνες πρέπει να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτό το θέμα, γιατί τα όποια χρέη εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε. Έτσι είναι κύριοι. Εσείς που χρεώσατε τους Δήμους, πέστε μας, τι «φέσι» βάλατε για να κάνουμε τους υπολογισμούς μας. Τώρα γιατί βάλατε «φέσια» και πως τα βάλατε, αυτό είναι «άλλου παπά Ευαγγέλιο».

* Βέβαια φτάνει η ώρα της μεγάλης εξόδου από τα Μέγαρα και τα Δημαρχεία και σε κάποιους θα τους κακοφανεί πολύ. Τι να κάνουμε όμως, έτσι είναι η ζωή. Ο χρόνος περνάει εύκολα, σαν το νεράκι, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, και κάπως έτσι έγινε και με τους άρχοντες που σε λίγο καιρό θα κληθούν να παραδώσουν τις σκυτάλες. Είναι όμως κάποιοι που δύσκολα θα μπορέσουν να συμβιβαστούν με την νέα αυτή πραγματικότητα στη ζωή τους. Είχαν μάθει βλέπετε το δρομολόγιο Σπίτι – Γραφείο – Σπίτι και τώρα, άστα να πάνε. Άσε που θα κοπεί και το καλώς τον... ΑΡΧΟΝΤΑ, που άκουγαν καθημερινά. Προσγείωση λοιπόν στην πραγματικότητα, γιατί σε τούτο τον ντουνιά ο τροχός δεν σταμάτησε ποτέ να φέρνει γύρους.

Εγκύκλιος Ραγκούση για την ανάληψη καθηκόντων από τους νέους αιρετούς πριν το νέο έτος


Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου πρέπει να παραιτηθούν όλοι όσοι αποποιούνται της εκλογής τους από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ πριν από την Πρωτοχρονιά θα πρέπει να έχουν ορκιστεί οι νέες αιρετές δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις, σύμφωνα με εγκυκλίους που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 41 του ΥΠ.ΕΣ, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος απευθύνει πρόσκληση για ορκωμοσία σε όλα τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων, η οποία θα πρέπει να κοινοποιηθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την ημέρα της ορκωμοσίας.

Αλλάζει ο τρόπος ανάδειξης του προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και γίνεται με μυστική ψηφοφορία, ενώ μέχρι τις προηγούμενες εκλογές ήταν φανερή.

Το Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου αποτελείται από τον πρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας, τον αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, και το γραμματέα, ο οποίος προέρχεται από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας (εν συνόλω).
Η εκλογή στη θέση του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου δεν συνεπάγεται κώλυμα συμμετοχής στις επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα ισχύοντα.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ


Τροχαίο ατύχημα συνλέβη σήμερα το απόγευμα στον δρόμο Καρπενήσι - Προυσός κοντά στο Μικρό Χωριό. Αυτοκίνητο ΙΧ., για άγνωστους λόγους ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό προς την πλευρά του Καρπενησιώτη Ποταμού. Αμέσως από άλλο οδηγό ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η ΠΥ και το ΕΚΑΒ. Άπαντες και σε χρόνο ρεκόρ πήγαν στο σημείο, απεγκλώβισαν τον τραυματία από τα συντρίμια του αυτοκινήτου και το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Ανακρήσεις για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το ΑΤ Καρπενησίου.

Κωνσταντίνου Ηλ. Μήτσιου, ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ, σκέψεις και προτάσεις για την Ευρυτανία, Αθήναι 2010, σελ. 132, Έκδοσις "Πανευρυτανικής Ενώσεως"

Γράφει ο
Παναγιώτης Βλάχος


Εδέχθην ευχαρίστως το ευγενώς προσφερθέν ώς άνω έργον του λίαν αγαπητού παλαιού μαθητού μου, έγκρίτου έν τη μαχόμενη Παιδεία συναδέλφου και δοκίμου έν λογογραφία συνοδοιπόρου κ. Κωνσταντίνου Ηλ. Μήτσιου. Ευχαριστώ καί εντεύθεν δια την αποστολήν καί την φιλόφρονα αφιέρωσιν. Ομολογώ ότι πονήματα μαθητών μου, των οποίων μετά στοργής παρακολουθώ την διαδρομήν, αναπαύουν τα σπλάγχνα καί πληρούν την καρδίαν μου άφατου ευφρόσυνης δια την ευδοκίμησίν των. Αισθάνομαι επιβιώνουσαν καί ανελισσομένην την κατατεθείσαν πνευματικήν καταβολήν κατά την έν χαλεπαίς ήμεραις περίοδον τών σπουδών των εις τό ευκλεές Γυμνάσιον Καρπενησίου, ότε δυσπραγούντες ηγωνίζοντο δια την πνευματικήν συγκρότησιν καί την ήθικην των καταξίωσιν.
Πρόκειται δι'ευσύνοπτα κείμενα (άρθρα, δοκίμια, οδοιπορικά, ανταποκρί¬σεις κ.λπ.) με επίκεντρον την γενέτειραν του συγγραφέως Εύρυτανίαν,απορ¬ρέοντα από τό περίσσευμα τής αγαπώσης τόν τόπον καρδίας του, συνδεόμενα μέ βιώματα έντονα καί αναμνήσεις επιτερπείς καί διαδηλούντα τόν πόθον του δια την πρόοδον καί ανάπτυξίν της. Παρ'ότι πολλά έξ αυτών εγνώριζα από την αρχικήν δημοσίευσίν των είς τόν τοπικόν τύπον, τα απήλαυσα τώρα συγκεντρωμένα είς τόμον. Διά της συναγωγής των δεν διασώζονται μόνον άπό την λήθην, η οποία καλύπτει τα εφήμερα έντυπα, άλλα παραμένουν ενεργά πρός διηνεκή ενημέρωσιν, αφύπνισιν καί παρώθησιν είς δημιουργίαν, λαμβανομένου ύπ'όψιν ότι πολλά εξ αυτών, ως αναγόμενα καί είς παρόντα θέματα καί επι¬τακτικά προβλήματα, διατηρούν έκτακτον την επικαιρότητά των.
Έκ πρώτης όψεως θα ενόμιζε κανείς ότι τό ποικίλον περιεχόμενον τών κειμένων της συλλογής διασπά την συνοχήν και αμβλύνει το ενδιαφέρον του αναγνώστου.Έν τοις πράγμασιν όμως συμβαίνει τό ακριβώς άντίθετον. Η ανάγνωσίς των εφελκύει την προσοχήν του καί τόν συναρπάζει, κινούμενον ευχα¬ρίστως είς ένα πνευματικόν λειμώνα, αισθανόμενον την εύωδίαν της Ευρυτανικής γής, αναπαύοντα τους οφθαλμούς του από τήν θέαν του μεγαλείου της φύσεως, η οποία συνιστά "κοσμογονίαν τοπίου", κατά τόν επαξίως τιμώμενον εφέτος ύπό της "Πανευρυτανικής Ενώσεως" Ζαχαρίαν Παπαντωνίου, χαίροντα με την αναστροφήν του μέ δημιουργικούς άνθρωπους, κατά χώραν ή καί μα¬κράν διαβιούντας. Ενίοτε ο αναγνώστης προσκρούει δυσαρέστως καί είς Κεί¬μενα της Συλλογής,αναφερόμενα είς εγκατάλειψιν οικισμών, κακοποίησιν της φύσεως ή άστοργίαν ανθρωπίνην. Όμως καί δι’ αυτών, αρνητικώς διδασκόμενος, κινείται είς δημιουργικάς σκέψεις διά τήν αντιμετώπισιν απαιτούντων λύσιν επιτακτικών προβλημάτων.
Εξειδικευμένος λόγος είς έπί μέρους κείμενα είναι ανέφικτος είς μίαν ευσύνοπτον παρουσίασιν του έργου. Θέματα αναφερόμενα είς τήν ίστορίαν καί τήν παράδοσιν, την φύσιν καί τας καλλονάς της, τόν πολιτισμόν καί τόν τουρισμόν, τους ευεργετικώς δρώντας Εύρυτανικούς Συλλόγους καί την ομογένειαν της Αμερικής, τα αφορώντα εις μελέτην της Ιστορίας, την ανάπτυξιν καί προβολήν του τύπου Συνέδρια απαντώνται είς τάς σελίδας του. Εκτός των αφορώντων εις τας Ιεράς Μονάς τής Ευρυτανίας αναφερομένων θεμάτων καί είς άλλα κείμενα διαχέεται ή κατά πάντα επαινετή ευλάβεια του συγγραφέ¬ως, η οποία αβιάστως ως άρωμα ευσεβείας μεταδίδεται είς τόν αναγνώστην, νοερόν προσκυνητήν τών πανιέρων σεβασμάτων της περιοχής.
Τά διαλαμβανόμενα είς τό βιβλίον κείμενα είναι ευσύνοπτα, αναγινώσκονται ευχαρίστως ώς πνευματικόν επιδόρπιον, τέρπουν, ενημερώνουν καί διδά¬σκουν. Η γλώσσα των είναι ρέουσα, γλαφυρά, χωρίς ακρότητας, με λογοτεχνικήν κατά περίπτωσιν διάνθισιν. Η έκδοσις είναι επιμελημένη καί καλαίσθητος. Συγχαίρομεν εγκαρδίως τόν δόκιμον συγγραφέα κ. Κωνσταντίνον Ηλ. Μήτσιον, ευχόμενοι έγκαρπον τήν συνέχισιν τής προσφοράς του. Συγχαρητήρια ανήκουν είς τό Διοικητικόν Συμβούλιον τής ευεργετικώς δρώσης "Πανευρυτανικής Ε¬νώσεως", η οποία ενέταξεν είς τάς εκδόσεις της τό παρουσιαζόμενον έργον, καί τόν στοχαστικώς προλογίζοντα αυτό ρέκτην Πρόεδρόν της κ.Κωνσταντί¬νον Αντ. Παπαδόπουλον.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Πρωταθλήτρια η ομάδα του Λυκείου Καρπενησίου που επικράτησε στον τελικό του Λυκείου Ραπτόπουλου με 6-0


Συνεχίστηκαν οι μαθητικές αθλητικές δραστηριότητες στο νομό μας, με τους αγώνες ποδοσφαίρου Λυκείων. Στους αγώνες που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ευρυτανίας, συμμετείχαν τέσσερα Λύκεια: το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, το Επαγγελματικό Λύκειο Καρπενησίου, το Λύκειο Γρανίτσας & το Λύκειο Ραπτοπούλου.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη
με δύο ημιτελικούς και ...

Στον 1ο ημιτελικό που έγινε στις 30/11/2010 στο Δ.Α.Κ. (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) αναμετρήθηκαν οι ομάδες του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου & του Επαγγελματικού Λυκείου με την ομάδα του Γενικού Λυκείου να επικρατεί με 3-2 της ομάδας του Επαγγελματικού Λυκείου μετά από ένα πολύ
ωραίο παιχνίδι και με εναλλαγές στο σκόρ.
Συνθέσεις
Γεν. Λύκειο: (Καθ. Φ.Α. Αρμάγος Χρ.) Κουτούμπας, Ζαχαρόπουλος, Αυγέρης, Κατσαρής, Γκορόγιας, Μαυρογόνατος, Πασσάς, Λιάγκας, Δαράβαλης, Κουτσοπιάς, Καμαρέτσος Μάκας, Τσούκο, Ντόκας.
Επαγγελματικό Λύκειο: (Καθ.Φ.Α. Καραγκούνης Κ.) Μπούρας, Σβερώνης, Μαργαρίτης, Φούκας, Λέρης, Μάρκης, Μπλέντζος, Οσμενάυ, Παχής, Γούλας, Γεν/λος, Γιαννιώτης.
Στον 2ο ημιτελικό που έγινε στις 2/12/2010 στο Γήπεδο Ραπτοπούλου η ομάδα του Λυκείου Ραπτοπούλου κάτω από έντονη βροχόπτωση και ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, νίκησε την ομάδα του Λυκείου Γρανίτσας με 1-0.
Συνθέσεις
Λύκειο Ραπτοπούλου: (Καθ. Φ.Α. Δημόπουλος Δημ.) Τσιριμώκος, Γεωργαλής, Καραβίδας, Ζαχάρης, Μπαμπάτσικος, Παπαδήμος, Πέτσας, Καραντζούνης, Κοτούλας, Λιάσκος, Τσιαμάγκας,
Λύκειο Γρανίτσας: (Καθ. Μασγάλας Θαν.) Κώτσιας, Ίβρος, Βασιλείου, Κώτσιας Π., Τζερεμές, Γκούρλιας, Κονιαβίτης, Κουρλός, Γεωργαλής, Ζαχαράκης, Ρεσίτης, Σκόνδρας
.... τον τελικό
Στον τελικό που διεξήχθη στο Καρπενήσι στο Δ.Α.Κ. (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) αναμετρήθηκαν οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών.
Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου επιβλήθηκε άνετα της ομάδας του Λυκείου Ραπτοπούλου με σκόρ 6-0 και στέφθηκε πρωταθλήτρια για το σχολικό έτος 2010 -2011 και παράλληλα προκρίνεται στην Β΄φάση αγώνων.

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (11η αγ.) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (11η αγ.)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Καρδίτσα-Οικονόμος 1-1
Απεραντιακός-Απόλλων Λάρισας 2-0
Λαμία-Πύρασος Ν. Αγχίαλου 0-3
Θύελλα Πετρωτού-Μετέωρα 0-1
Πυργετός-Αγρότης Λιαν.( αναβλ.)
Ρήγας Φερ.- Α.Ε. Σπερχειάδας( αναβλ.)
Ελασσόνα-Μουζάκι 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Οικονόμος Τσαρ. 26-10 26
2.Πυργετός 15-02 24
3.Καρδίτσα 15-06 21
4.Απόλλων Λάρισας 11-09 15
5.Ελασσόνα 15-10 15
6.Μουζάκι 09-07 15
7.Αγρότης Λιαν. 08-09 12
8.Πύρασος Ν. Αγχ. 10-11 12
9.Μετέωρα 03-08 12
10.Απεραντιακός 12-15 10
11.Α.Ε.Σπερχειάδας 04-09 9
12.Θύελλα Πετρωτού 06-13 9
13.Ρήγας Φεραίος 08-19 8
14.Λαμία 03-16 5
*Το πρωτάθλημα διακόπτεται για τις γιορτές και θα επαναρχίσει το νέο έτος με τα ακόλουθα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής *Α.Ε. Μακρ.Σπερχειάδας - Ελασσόνα
Αγρότης Λιανοκλαδίου - Α.Ε. Μουζακίου
Απεραντιακός - Α.Ο. Καρδίτσα
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Λαμία
Απόλλων Λάρισας - Θύελλα Πετρωτού
Πύρασος Ν. Αγχίαλου - Πυργετός
Μετέωρα - Ρήγας Φεραίος
Στις 19 Δεκεμβρίου θα γίνουν τα εξ' αναβολής παιχνίδια για την 10η αγωνιστική:
Α.Ε. Μακρ.Σπερχειάδας - Θύελλα και
Αγρότης Λιανοκλαδίου - Λαμία

ΣΚΟΡΕΡ
Νικούλης Οικονόμος 10
Φλύγκος Οικονόμος 6
Παπαστεριάδης Μουζάκι 5
Κόκκινος Πυργετός 5
Κουκούλης ΑΟ Καρδίτσας 5
Κωστέλλος ΑΟ Καρσίτσας 5
Νταβαρίνος Αρης Απεραντιακός 4
Φουσίκας Απόλ. Λάρισας 4

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΙΟΛΟΣ – ΑΓΡΑΦΑ 1-2
ΔΟΞΑ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 3-0
ΑΠΟΚ – ΜΥΡΙΚΗ 0-1
ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΠΟΤΑΜΙΑ 0-1
ΡΕΠΟ: ΚΡΕΝΤΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟΚ 16-04 19
ΔΟΞΑ 19-09 17
ΑΓΡΑΦΑ 19-08 16
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 11-12 14
ΠΟΤΑΜΙΑ 10-13 11
ΜΥΡΙΚΗ 11-09 11
ΑΙΟΛΟΣ 10-16 7
ΚΡΕΝΤΗ 8-15 4
ΚΕΡΑΣΟΒΟ 6-23 1

ΣΚΟΡΕΡ
ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ
ΚΑΛΥΒΑΣ ΑΓΡΑΦΑ 8
ΛΑΚΗΣ ΑΓ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 7
ΓΟΥΛΑΣ ΔΟΞΑ 7
ΜΠΟΝΙΑΣ ΑΠΟΚ 4
ΠΑΠΠΑΣ ΔΟΞΑ 4
ΝΟΥΛΑΣ ΑΙΟΛΟΣ 2

ΕΠΟΜΕΝΗ 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΓΡΑΦΑ - ΚΡΕΝΤΗ
19/12 (Προπονητικό 3 μ.μ.)
ΑΙΟΛΟΣ - ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ
19/12 (Δημ. Στάδιο 3μ.μ.)
ΠΟΤΑΜΙΑ - ΜΥΡΙΚΗ
18/12 (Μ.Χωριό 3 μ.μ.)
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ - ΑΠΟΚ
18/12 (Παλαιοκατούνα 3μ.μ.)
ΡΕΠΟ: ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ

Συνέχεια με ήττες για τις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας


Με ήττες προχώρησαν οι ομάδες μας στο πρωτάθλημα των Μικτών ομάδων. Στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής οι Νέοι μας ηττήθηκαν με σκορ 3-0 από την αντίστοιχη ομάδα της Βοιωτίας και οι Παίδες με το βαρύ 6-1 από την ανώτερη σε όλους τους τομείς ομάδα των Βοιωτών
ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ –
ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΑΙΔΕΣ 1-6
ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ

Α΄ Ημίχρονο
3΄ Ο Χαντζηλάμπρος σούταρε στην αριστερή γωνία του Αθανασόπουλου κάνοντας το 0-1
8΄ Ο Γενιτσαρόπουλος Δ με ψηλοκρεναστό αουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Φαλαγγίτη ισοφαρίζοντας σε 1-1
23΄ Ο Σύρμος κέρδισε πέναλτι από τον Αντωνίου και την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ρούπακας στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Αθανασόπουλου κάνοντας έτσι το 1-2
39΄ ο Ρούπακας δοκίμασε από δεξιά στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία κάνοντας το 1-3
40΄ Ο Αποστολόπουλος επιχείρησε σουτ από μακριά με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι
Β΄ Ημίχρονο
44΄ Ο Σύρμος με προβολή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία κάνοντας έτσι το 1-4
58΄Ο Αποστολόπουλος σουτ από την περιοχή στην δεξιά γωνία 1-5
65΄ Ο Αποστολόπουλος πάσαρε στον Σπάρο και αυτός από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 1-6
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΠΣ Ευρυτανιάς: Αθανασόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Π, Τσιάμης, Αντωνίου (Ντάλλας), Καρατσίκης, Τσάκνης, Γενιτσαρόπουλος Δ, Σιταράς, Φούκας, Χρυσαφόπουλος, Γιαννόπουλος (Ζαρκάδα)
ΕΠΣ Βοιωτίας: Φαλαγγίτης, Δημητρίου, Κουτής, Ντελής, Μπαστούνης (Μπαμπούλας),
Νάκος, Ρούπακας, Αποστολόπουλος, Σπάρος (Κάκος), Χατζηλάμπρος, Σύρμος (Ξανθόπουλος)
ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ – ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΝΕΟΙ 0-3
ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ

Α΄ Ημίχρονο
18΄ Σέντρα σουτ του Μάγκα Α με την μπάλα να χτυπάει στην σύγκληση των δοκαριών
23΄ Ο Μπεθάνης σέντραρε από αριστερά βρήκε τον Σάλτα αυτός σούταρε από την περιοχή των γηπεδούχων αλλά ο Λελούδης απέκρουσε ωραία με το δεξί του πόδι
Β΄ Ημίχρονο
52΄ Ο Μπεθάνης από την περιοχή πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Λελούδη ανοίγοπντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους 0-1
57΄ Ο Σάλτος δοκίμασε σουτ από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα 0-2
89΄ Ο Κώνστας σούταρε από κοντά διαμορφώνοντας το τελικό 0-3
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΠΣ Ευρυτανιάς: Λελούδης, Μάκκας, Παχής, Ράπτης, Κρίντας, Κουτσουπιάς, Μάρκης (Φούκας), Κόγιας, Γούλας (Λαθύρης), Γενιτσαρόπουλος Α, Λέρης
ΕΠΣ Βοιωτίας: Τράκας, Σακκάς, Γκίνης Σ, Μαυροδήμος, Κάκκος, Μακρυπούλιας (Αγαπητός), Μάγκας Α, Μπεθάνης, Παναγιώτου (Μάγκας Γ), Κώνστας, Σάλτας (Γκίνης Μ)

ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

H Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευρυτανίας καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τα Σωματεία μέλη μας στης 15/12/2010 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καρπενησίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1.Επικύρωση πληρεξούσιων αντιπροσώπων
2.Εκλογή Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης.
3.Εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΣ σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ.
4.Αριθμός συμμετοχής ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών καθώς και ανώτερο όριο ηλικίας συμμετοχής ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα Πέμπτη 16/12/2010 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

ΔΟΞΑ - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 3-0 Επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις


Εύκολα πήρε τους τρεις βαθμούς η Δόξα από τον Αστέρα Αγίου Προκοπίου, επιστρέφοντας δυναμικά στις νίκες, μετά την βαριά ήττα από την Μυρίκη, την προηγούμενη αγωνιστική.
Παρά το τσουχτερό κρύο και την παγωνιά που επικρατούσε στο Ραπτόπουλο, οι παίχτες κατάφεραν να «ζεσταθούν» από νωρίς με το πολύ ωραίο γκολ του Λ. Γούλα στο 11’ και να συνεχίσουν με τον αέρα του νικητή.
Στο 27’ ο Καραντάλης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια στο βάθος της εστίας του Κολοκώτσιου κάνοντας το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο β’ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 69’ και πάλι ο Λ. Γούλας με σουτ από τα πλάγια.
Για ακόμη μια φορά ο Κώστας Αναγνώστου έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας, παίζοντας 50-50 τις δυο ομάδες.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
11’ Ο Γούλας Λ. με πολύ ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους
27’ Ο Καραντάλης εκτέλεση απευθείας κόρνερ η μπάλα βρήκε το δοκάρι και μέσα 2-0
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
69’ Ο Γούλας Λ με σουτ από τα πλάγια διαμόρφωσε το τελικό 3-0
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΔΟΞΑ: Ρεσίτης, Μυρισιώτης, Μπισμπίκης (76’ Μπακούσης), Παπαδήμος, Ζήκας, Γούλας Σ., Γούλας Λ., Καραντάλης, Παπαντζίμας (65’ Σκεπετάρης), Τύμπας (80’ Τσιάμης), Ντζίμας.
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ: Κολοκώτσιος, Κουρλός, Πλακιάς (58’ Καραγιάννης Κ.), Σκύπι, Τσακνής, Κουτσοθανάσης, Αναστασόπουλος, Λαθύρης Δ., Τσέκας, Λαθύρης Ι. (31’ Γκούρλιας), Κονδύλης.

ΑΙΟΛΟΣ – ΑΓΡΑΦΑ 1-2 Κατσαντωναίικη νίκη για κορυφή


Τα Άγραφα ήταν η νικήτρια ομάδα στο ντέρμπι με τον Αίολο που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στο Καρπενήσι. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου, καλύτερη στα σημεία πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια που καταβάλει να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και παρόλο που δυσκολεύτηκε αρκετά από τον μαχητικό Αίολο, για να φτάσει σε αυτή την επιτυχία.
Με γκολ για τους φιλοξενούμενους ολοκληρώθηκε το πρώτο ημιχρόνιο της αναμέτρησης αυτής και με γκολ αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους ξεκίνησε η επανάληψη.
Τέσσερα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το 45λεπτο, ο Σερπάνος με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τα Άγραφα, ενώ τρία λεπτά μετά την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου, ο Αζακάς με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 77΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Η. Τσιγαρίδα με απευθείας κόκκινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία και πέντε λεπτά αργότερα την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Ζαλοκώστας των γηπεδούχων, διότι απέκρουσε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Στην φάση αυτή υποδείχτηκε πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Καλύβας, που φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1 για την ομάδα του.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
18΄ Ο Χρυσαφόπουλος απευθείας εκτέλεση φαουλ από πλάγια δεξιά έδιωξε σε κόρνερ ο Καλύβας Γ
41΄ Ο Ζωχάκης σέντραρε από δεξιά βρήκε τον Σερπάνο και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Λάππα ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους
Β΄ Ημίχρονο
48΄ Ο Αζακάς σούταρε από την περιοχή των Αγράφων στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1
53΄ Ο Γουλέτας πάσαρε ωραία στον αμαρκάριστο Σερπάνο αυτός μπήκε στην περιοχή του Αίολου από δεξιά δοκίμασε σουτ το οποίο απέκρουσε ο Λάππας
77΄ Ο Τσιγαρίδας Η δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίχτες
82΄ Ο Ζαλοκώστας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα όταν απέκρουσε με το χέρι την μπάλα που κατευθυνόταν προς το τέρμα του Αίολου και με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Καλύβας Κ στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Λάππα διαμορφώνοντας το τελικό 1-2
87΄ Ο Καλύβας Κ σούταρε από αριστερά έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Λάππας
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Αίολος: Λάππας, Ξαγάρας, Χαλκιάς, Χρυσαφόπουλος, Σιταράς, Μπούκας, Ζαλοκώστας, Ζαχαρόπουλος (Αζακάς), Ράϊκος Γ, Ράϊκος Ν, Νάσιος
Άγραφα: Καλύβας Γ, Ζωχάκης, Πατρώνης, Τσιγαρίδας, Κατής, Μάκκας (Γατής Β), μάρκης, Θεοχάρης, Σερπάνος, Καλύβας Κ, Γουλέτας (Γατής Δ)

Με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας


Με στόχο μια θέση στις εθνικές και τις προολυμπιακές ομάδες οι κορυφαίοι πυγμάχοι της χώρας βρέθηκαν το τετραήμερο 10-13 Δεκεμβρίου στο Καρπενήσι, όπου διεξήχθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας ανδρών και γυναικών.
Στο κλειστό γυμναστήριο του Καρπενησίου, οι αθλητές της πυγμαχίας πάλεψαν για μια θέση στην εθνική και προολυμπιακή ομάδα, προσφέροντας ταυτοχρόνως πλούσιο θέαμα στους θεατές.
Στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση του αθλήματος δήλωσαν συμμετοχή 64 άνδρες και 29 γυναίκες από 35 σωματεία, απ’ όλη την Ελλάδα. Αθλητές κορυφαίες κλάσης, οι οποίοι ανέβασαν το επίπεδο της διοργάνωσης και αύξησαν τον ανταγωνισμό μεταξύ των συμμετεχόντων.
Οι αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα με τους προκριματικούς και συνεχίστηκαν και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα ξεκίνησαν στις 11 το πρωί, όπου και ολοκληρώθηκαν με τους τελικούς αγώνες που ανέδειξαν και τους νικητές.
Τόσο οι διοργανωτές, όσο και οι αθλητές έμειναν ευχαριστημένοι από τις εγκαταστάσεις και τη φιλοξενία του Δήμου Καρπενησίου και μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Γαζής δήλωσε: "Ως ομοσπονδία μένουμε πιστοί στην απόφασή μας και προσπαθούμε να προωθήσουμε την πυγμαχία στην ελληνική περιφέρεια. Μετά την ευγενική προσφορά του δήμου Καρπενησίου αποφασίσαμε να γίνουν οι αγώνες της πρώτης κατηγορίας στην πανέμορφη πόλη της Ευρυτανίας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Δήμαρχο για την φιλοξενία, αλλά και για τις υπηρεσίες που μας προσέφεραν. Σκοπός μας είναι να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο άθλημα της πυγμαχίας, να το δουν, να το γνωρίσουν και γιατί όχι όσοι θέλουν να μάθουν πυγμαχία».
Σε επίπεδο Μεταλλίων η Τζένη Τασίδου της ΑΕΚ κατέκτησε το χρυσό και ο Παναγιώτης Μπάλιος το ασημένιο μετάλλιο για την Ένωση. Από την άλλη ο άλλος «κιτρινόμαυρος» πυγμάχος , Αντύπας Αρζουμανίδης δεν κατάφερε να πλασαριστεί σε κάποια θέση που να του αποφέρει μετάλλιο αλλά αυτό λίγο μετράει από την στιγμή που οι καλές εμφανίσεις του δείχνουν ότι στο μέλλον θα έρθουν μετάλλια και διακρίσεις.
Εν τω μεταξύ μετάλλια στο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ευρυτανική πρωτεύουσα πήραν οι Πατρινοί Πυγμάχοι Βασίλης Κονταξής της Ε.Α.Π. στην κατηγορία των 60κιλών. Παράλληλα το δεύτερο χρυσό και το πρώτο για την Π.Γ.Ε. σε αυτή τη διοργάνωση, ήρθε από τον Κλεάνθη Βασιλείου ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία των 57κιλών, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο του και αυτή τη χρονιά.
Η επί σειρά ετών πρωταθλήτρια του Άρη, στα 60 κιλά και μέλος της Εθνικής ομάδος πυγμαχίας, Γεωργία Βαχανίδου, βρέθηκε στο Καρπενήσι όπου φιλοξενούνταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών και κατέκτησε την δεύτερη θέση με τρόπο που δημιούργησε ερωτηματικά και ενστάσεις.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ «Πρώτοι των πρώτων» οι Κοσμίδης, Τσιάβου Στους κορυφαίους αθλητές του 2010 και ο δικός μας Χρήστος Ταμπαξής


Ο γυμναστής Λευτέρης Κοσμίδης και για δεύτερη χρονιά η πρωταθλήτρια κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές του 2010 από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Συντακτών, στην εκδήλωση της ετήσιας απονομή βραβείου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, που έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του ΣΕΦ.
Στους κορυφαίους αθλητές του 2010, ψηφίστηκε και μάλιστα ως πρώτος με 1025 ψήφους, ο δικός μας, το ΧΡΥΣΟ ΕΥΡΥΤΑΝΟΠΟΥΛΟ Χρήστος Ταμπαξής, Παγκόσμιος πρωταθλητής στην Κολύμβηση.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας
Κορυφαίοι αθλητές
1. Λευτέρης Κοσμίδης (ενόργανη γυμναστική: 1474 ψήφοι)
2. Ηλίας Ηλιάδης (τζούντο: 788)
3. Βλάσης Μάρας (ενόργανη γυμναστική: 658)
4. Τζιμπρίλ Σισέ (ποδόσφαιρο: 441)
5. Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση: 349)
6. Θόδωρος Χατζηθεοδώρου (υδατοσφαίριση: 133)
7. Περικλής Ιακωβάκης (στίβος: 77)
8. Μίλος Τεόντοσιτς (μπάσκετ: 67)
9. Ιωάννης Ταμουρίδης (ποδηλασία: 65)
10. Μάικ Μπατίστ (μπάσκετ: 61)
Κορυφαίοι αθλήτριες
1. Αλεξάνδρα Τσιάβου (κωπηλασία: 624)
2. Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (τζούντο: 611)
3. Βάσω Μιλούση (γυμναστική: 479)
4. Εβίνα Μάλτση (μπάσκετ: 446)
5. Αγγελική Γερολύμου (υδατοσφαίριση: 432)
6. Κέλλυ Αραούζου (κολύμβηση: 404)
7. Βάσω Βουγιούκα (ξιφασκία: 327)
8. Ρούξι Ντουμιτρέσκου (βόλεϊ: 192)
9. Μαριάνα Λυμπερτά (κολύμβηση: 171)
10. Άντι Μελιδώνη (υδατοσφαίριση: 141).
Κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία
1. Χρήστος Ταμπαξής (Κολύμβηση: 1025)
2. Ευστράτιος Νικολαϊδης (Στίβος: 553)
3. Παύλος Μάμαλος (Αρση Βαρών: 489)
Κορυφαίες αθλήτριες με αναπηρία
1. Μαρία Σταματουλά (Στίβος: 886)
2. Θεοδώρα Μουτσίου (Σκοποβολή: 624)
3. Μαρία Τσάκωνα (Κολύμβηση: 505)
Κορυφαίες αθλήτριες με αναπηρία
1. Μαρία Σταματουλά (στίβος: 886)
2. Θεοδώρα Μουτσίου (σκοποβολή: 624)
3. Μαρία Τσάκωνα (κολύμβηση: 505)
4. Βαλασία Κυργιοβανάκη (στίβος: 369)
5. Σέμιχα Ριζάογλου (κολύμβηση: 224)
6. Μαρία Καλπακίδου (κολύμβηση: 149)
Ειδικές βραβεύσεις
Έπαθλο προσφοράς και ήθους: Στέλιος Γιαννακόπουλος (για τη 17χρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο), Γιώργος Καραγκούνης (για το γεγονός ότι ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα)
Έπαθλο "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ": Στέλιος Καζάζης (για το γεγονός ότι προστάτευσε τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Άντερς Κρίστιανσον, από ακραίες συμπεριφορές οπαδών)
Έπαθλο Κοινωνικής και Αθλητικής προσφοράς: Βασιλική-Παγώνα, Αννα-Μαρία και Ειρήνη-Μαρίνα Αλεξανδρή (σύγχρονισμένη κολύμβηση)

Τραγωδία στη “Φτέρη” Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό κοντά στο Μοναστηράκι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 65χρονος οδηγός και να τραυματιστεί ο συνοδηγός


Θύματα του χιονιά έπεσαν δύο Καρδιτσιώτες την περασμένη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, τα μεσάνυχτα, όταν βρέθηκαν μέσα σε χιονοθύελλα, ενώ είχαν πάει για κυνήγι σε περιοχή των Αγράφων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αλλά και με βάση τα στοιχεία της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, αυτοκίνητο που κινούνταν στην περιοχή των Αγράφων και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία «Φτέρη» που βρίσκεται κοντά στο Μοναστηράκι, έπεσε, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, σε γκρεμό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 65χρονος οδηγός και να τραυματιστεί ο 71χρονος συνοδηγός.
Ο τελευταίος όταν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου για το συμβάν και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια γέφυρα σωτηρίας.
Αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να φτάσουν προς το σημείο ακολουθούμενες και από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Μέσα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σε εκείνο το σημείο και που γίνονταν πολύ δυσκολότερες από τη σφοδρή χιονοθύελλα, οι πυροσβέστες βοηθούμενοι και από ανθρώπους του Δήμου Αγράφων που γνώριζαν την περιοχή μπόρεσαν να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος.
Η σφοδρή χιονόπτωση και η χιονοθύελλα που επικρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή έκαναν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών της 7ης ΕΜΑΚ που ξεκίνησαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα από τη Λαμία για να φτάσουν στα Άγραφα.
Όταν έφτασαν εκεί το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να πάρουν τον τραυματία συνοδηγό 71 ετών, να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Καρπενησίου και να περισυλλέξουν το νεκρό 60χρονο οδηγό του Ι.Χ.
Νεκρός είναι ο Γιώργος Χριστοδουλιάς, γύρω στα 65 ετών και τραυματίας ο 71χρονος Χρήστος Αντωνίου.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου.
ΦΩΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αύριο η ορκωμοσία του Περγαντά και του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία


Αύριο Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά καθώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οδό Αινιάνων 6-8 στη Λαμία.
Από τον Νομό μας θα ορκιστούν, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ταξιάρχης Σκλαπάνης, Λάμπρος Τσιτσάνης και Κώστας Κοντογεώργος.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κωνσταντίνου Ηλ. Μήτσιου, ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ, σκέψεις και προτάσεις για την Ευρυτανία, Αθήναι 2010, σελ. 132, Έκδοσις "Πανευρυτανικής Ενώσεως"


Εδέχθην ευχαρίστως το ευγενώς προσφερθέν ώς άνω έργον του λίαν αγαπητού παλαιού μαθητού μου, έγκρίτου έν τη μαχόμενη Παιδεία συναδέλφου και δοκίμου έν λογογραφία συνοδοιπόρου κ. Κωνσταντίνου Ηλ. Μήτσιου. Ευχαριστώ καί εντεύθεν δια την αποστολήν καί την φιλόφρονα αφιέρωσιν. Ομολογώ ότι πονήματα μαθητών μου, των οποίων μετά στοργής παρακολουθώ την διαδρομήν, αναπαύουν τα σπλάγχνα καί πληρούν την καρδίαν μου άφατου ευφρόσυνης δια την ευδοκίμησίν των. Αισθάνομαι επιβιώνουσαν καί ανελισσομένην την κατατεθείσαν πνευματικήν καταβολήν κατά την έν χαλεπαίς ήμεραις περίοδον τών σπουδών των εις τό ευκλεές Γυμνάσιον Καρπενησίου, ότε δυσπραγούντες ηγωνίζοντο δια την πνευματικήν συγκρότησιν καί την ήθικην των καταξίωσιν.
Πρόκειται δι'ευσύνοπτα κείμενα (άρθρα, δοκίμια, οδοιπορικά, ανταποκρί¬σεις κ.λπ.) με επίκεντρον την γενέτειραν του συγγραφέως Εύρυτανίαν,απορ¬ρέοντα από τό περίσσευμα τής αγαπώσης τόν τόπον καρδίας του, συνδεόμενα μέ βιώματα έντονα καί αναμνήσεις επιτερπείς καί διαδηλούντα τόν πόθον του δια την πρόοδον καί ανάπτυξίν της. Παρ'ότι πολλά έξ αυτών εγνώριζα από την αρχικήν δημοσίευσίν των είς τόν τοπικόν τύπον, τα απήλαυσα τώρα συγκεντρωμένα είς τόμον. Διά της συναγωγής των δεν διασώζονται μόνον άπό την λήθην, η οποία καλύπτει τα εφήμερα έντυπα, άλλα παραμένουν ενεργά πρός διηνεκή ενημέρωσιν, αφύπνισιν καί παρώθησιν είς δημιουργίαν, λαμβανομένου ύπ'όψιν ότι πολλά εξ αυτών, ως αναγόμενα καί είς παρόντα θέματα καί επι¬τακτικά προβλήματα, διατηρούν έκτακτον την επικαιρότητά των.
Έκ πρώτης όψεως θα ενόμιζε κανείς ότι τό ποικίλον περιεχόμενον τών κειμένων της συλλογής διασπά την συνοχήν και αμβλύνει το ενδιαφέρον του αναγνώστου.Έν τοις πράγμασιν όμως συμβαίνει τό ακριβώς άντίθετον. Η ανάγνωσίς των εφελκύει την προσοχήν του καί τόν συναρπάζει, κινούμενον ευχα¬ρίστως είς ένα πνευματικόν λειμώνα, αισθανόμενον την εύωδίαν της Ευρυτανικής γής, αναπαύοντα τους οφθαλμούς του από τήν θέαν του μεγαλείου της φύσεως, η οποία συνιστά "κοσμογονίαν τοπίου", κατά τόν επαξίως τιμώμενον εφέτος ύπό της "Πανευρυτανικής Ενώσεως" Ζαχαρίαν Παπαντωνίου, χαίροντα με την αναστροφήν του μέ δημιουργικούς άνθρωπους, κατά χώραν ή καί μα¬κράν διαβιούντας. Ενίοτε ο αναγνώστης προσκρούει δυσαρέστως καί είς Κεί¬μενα της Συλλογής,αναφερόμενα είς εγκατάλειψιν οικισμών, κακοποίησιν της φύσεως ή άστοργίαν ανθρωπίνην. Όμως καί δι’ αυτών, αρνητικώς διδασκόμενος, κινείται είς δημιουργικάς σκέψεις διά τήν αντιμετώπισιν απαιτούντων λύσιν επιτακτικών προβλημάτων.
Εξειδικευμένος λόγος είς έπί μέρους κείμενα είναι ανέφικτος είς μίαν ευσύνοπτον παρουσίασιν του έργου. Θέματα αναφερόμενα είς τήν ίστορίαν καί τήν παράδοσιν, την φύσιν καί τας καλλονάς της, τόν πολιτισμόν καί τόν τουρισμόν, τους ευεργετικώς δρώντας Εύρυτανικούς Συλλόγους καί την ομογένειαν της Αμερικής, τα αφορώντα εις μελέτην της Ιστορίας, την ανάπτυξιν καί προβολήν του τύπου Συνέδρια απαντώνται είς τάς σελίδας του. Εκτός των αφορώντων εις τας Ιεράς Μονάς τής Ευρυτανίας αναφερομένων θεμάτων καί είς άλλα κείμενα διαχέεται ή κατά πάντα επαινετή ευλάβεια του συγγραφέ¬ως, η οποία αβιάστως ως άρωμα ευσεβείας μεταδίδεται είς τόν αναγνώστην, νοερόν προσκυνητήν τών πανιέρων σεβασμάτων της περιοχής.
Τά διαλαμβανόμενα είς τό βιβλίον κείμενα είναι ευσύνοπτα, αναγινώσκονται ευχαρίστως ώς πνευματικόν επιδόρπιον, τέρπουν, ενημερώνουν καί διδά¬σκουν. Η γλώσσα των είναι ρέουσα, γλαφυρά, χωρίς ακρότητας, με λογοτεχνικήν κατά περίπτωσιν διάνθισιν. Η έκδοσις είναι επιμελημένη καί καλαίσθητος. Συγχαίρομεν εγκαρδίως τόν δόκιμον συγγραφέα κ. Κωνσταντίνον Ηλ. Μήτσιον, ευχόμενοι έγκαρπον τήν συνέχισιν τής προσφοράς του. Συγχαρητήρια ανήκουν είς τό Διοικητικόν Συμβούλιον τής ευεργετικώς δρώσης "Πανευρυτανικής Ε¬νώσεως", η οποία ενέταξεν είς τάς εκδόσεις της τό παρουσιαζόμενον έργον, καί τόν στοχαστικώς προλογίζοντα αυτό ρέκτην Πρόεδρόν της κ.Κωνσταντί¬νον Αντ. Παπαδόπουλον.

Αντικαιάδας αγάπης

Σήμερα μπορεί να έχουμε βαθιά γεράματα, όχι όμως και καλά. Η Πολιτεία βιαιοπραγεί κατά των γερόντων και η οικογένεια αδρανεί ή ασεβεί, με αποτέλεσμα όλοι να αγνοούν την προτροπή που σφυρηλάτησε την ελληνοχριστιανική μας υπόσταση, «τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου». Είναι αποτέλεσμα και συνέπεια του γιγαντισμού των πόλεων και της ρήξης των κοινωνικών και οικογενειακών δεσμών ή αμυδρά σκέψη αναβίωσης του Καιάδα;
Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση και οι συχνές διαμαρτυρίες των σημερινών συνταξιούχων, που βαστούν μαζί με τους λοιπούς μισθοσυντήρητους δυσανάλογα προς τις δυνάμεις τους φορολογικά βάρη και εύλογο το παράπονό τους προς τους συνομήλικους… ιθύνοντες «μη απορρίψεις με εις καιρόν γήρως». Επίδειξη δύναμης ή νοοτροπία προχριστιανική με απόρριψη των καχεκτικών και ανήμπορων στο στόμα του Καιάδα;
Είναι όνειδος για την κοινωνία μας και καταστροφικό για την ευνομούμενη Πολιτεία η ύπαρξη ολιγωρίας προς τη νεότητα, στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον, αλλά και η επίδειξη αγνωμοσύνης στην προσφορά της τρίτης ηλικίας, στους γέροντες που έδωσαν το πνεύμα και το αίμα τους στο βωμό των ιδανικών της πατρίδας.
Ευελπιστούμε ότι θα ευαισθητοποιηθούν οι συνέλληνες και ιδιαίτερα οι πολιτικοί μας ταγοί, να επιδείξουμε σεβασμό και θαυμασμό στην τρίτη ηλικία, να τείνουμε «ευήκοον ους» στα προβλήματα των απομάχων της ζωής και να αντικαταστήσουμε τον αρχαίο Καιάδα με τον Αντικαιάδα της αγάπης, της στοργής και της τιμής, για να εισακουστεί και στο Θεό η προσευχή μας «το γήρας περικράτησον». Προπάντων να προσεχθεί η επάνδρωση των ήδη λειτουργούντων γηροκομείων με το κατάλληλο υπηρετικό και διοικητικό προσωπικό, με ανθρώπους αγάπης και προσφοράς.
Ένα τέτοιο γηροκομείο, έναν Αντικαιάδα αγάπης με πρόεδρο τον Γιώργο Αθανασιά, τον άνθρωπο της προσφοράς, συναντήσαμε στο Καρπενήσι. Στίβος πνευματικών ανατάσεων, εφαρμοσμένου χριστιανισμού, πηγή εμπνεύσεως και συγκινήσεως, σκάμμα ψυχικών αγωνισμάτων. Ας γίνουν τα γηροκομεία της πατρίδας μας Αντικαιάδες αγάπης, η ταυτότητά μας που θα δείχνει το θρήσκευμα και την ανθρωπιά μας.
kostasmitsios@yahoo.gr

Fashion Show by Nosotros!!!



Το τρίτο fashion show διοργάνωσε το γνωστό κατάστημα ρούχων στο Καρπενήσι Nosotros, όπου η ιδιοκτήτρια του κ. Μαρία Αθανασίου, για ακόμη μια φορά, έκλεψε τις εντυπώσεις με την άψογη διοργάνωσή, δίνοντας το καλύτερό της εαυτό, προκειμένου να ευχαριστήσει τις πελάτισσες και τους πελάτες της για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο της και επιλέγουν ρούχα μοντέρνα και στιλάτα από το κατάστημά της.
Η εκδήλωση έγινε το περασμένο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στο club valley, το οποίο άνοιξε τις πρώτες του μετά από πάρα πολύ καιρό, για να φιλοξενήσει αποκλειστικά και μόνο το fashion show της κ. Αθανασίου.
Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν το γνωστό μοντέλο και αθλητής Γιώργος Χειμωνέτος, ενώ τα μοντέλα που ανέδειξαν τα ρούχα του Καταστήματος Nosotros, αλλά και τα εσώρουχα από το κατάστημα «Εκάτη» της Γιάννας Χουσιάδα, ήταν η Μαρία – Λουίζα Βούρου, η Ειρήνη Κεβεζέ κ.α.
Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε το opening της εκδήλωσης με τα μικρά μοντέλα που παρουσίασαν παιδικά ρούχα από το κατάστημα «Καραμέλα».
Τα χτενίσματα των μοντέλων επιμελήθηκε το κομμωτήριο “Style G” της κ. Γιάννας Νιαβή, ενώ το μακιγιάζ η κ. Δήμητρα Ντάλλα. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδαζαν υπό τους ήχους του dj Alex Montana με τις χορεύτριες να δίνουν το ρυθμό.
Η κ. Αθανασίου επιφύλαξε κι άλλες εκπλήξεις για τους φίλους της, με τη κλήρωση δώρων, προσφορά των καταστημάτων που συμμετείχαν στο show, αλλά και των χορηγών της εκδήλωσης, ενώ το Ζαχαροπλαστείο «fresh» ανέλαβε με λαχταριστές λιχουδιές να τους γλυκάνει όλους.
Μετά την παρουσίαση των ρούχων από τα μοντέλα ακολούθησε πάρτι που κράτησε ως αργά.
Αξίζουν πολλά μπράβο στην Μαρία Αθανασίου για την προσπάθεια που κάνει και με κάθε ευκαιρία που της δίνεται διοργανώνει αυτά τα ξεχωριστά event που ομολογουμένως είναι άγνωστα για τον τόπο μας.

Έρχονται Χριστούγεννα! Ξεκίνησαν οι Γιορτές Χειμώνα με το άναμα του Δένδρου στην πλατεία Καρπενησίου


Το τσουχτερό κρύο και η παγωνιά δεν εμπόδισαν τους Καρπενησιώτες και τους επισκέπτες της πόλης να βρεθούν το Σάββατο το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου.
Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Καρπενησίου θα διοργανώσει τις Γιορτές Χειμώνα με πολύ μεράκι και επιτυχία, ενώ φέτος στην έναρξη των εορτών, επικράτησε έντονη συγκινησιακή φόρτιση, καθώς ήταν η τελευταία χρονιά αυτής της Δημοτικής Αρχής και των μελών της, που διοργάνωναν τον θεσμό αυτό, που αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους δημότες Καρπενησίου και όχι μόνο.
Η φετινή γιορτή ξεκίνησε με το άναμμα του δένδρου κι ένα φαντασμαγορικό σόου με δεκάδες πυροτεχνήματα που φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό της πόλης.
Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ακούγονταν από τα μεγάφωνα, ενώ η παιδική χορωδία και η φιλαρμονική του Δήμου, έψαλλαν κάλαντα και έπαιξαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες αντίστοιχα.
Το κλίμα των Χριστουγέννων επηρέασε μικρούς και μεγάλους που γελούσαν και διασκέδαζαν με την καρδιά τους, ενώ οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Αη-Βασίλη, να δουν τα ξωτικά, τα ελαφάκια και τον χιονάνθρωπο, και τους ξυλοπόδαρους που μοίραζαν καραμέλες και ζαχαρωτά.
Η συγκίνηση κορυφώθηκε την ώρα που ο Βασίλης Καραμπάς, για τελευταία φορά ως Δήμαρχος Καρπενησίου, έδωσε την εντολή να ανάψει το δένδρο και να αρχίσουν τα πυροτεχνήματα, ευχόμενος σε όλους τους παρευρισκόμενους Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη νίκη - ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 2-0


Ομάδα με χαρακτήρα και δυναμική χτίζει ο Παναγιώτου

Την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής σημείωσε ο Απεραντιακός, επικρατώντας με σκορ 2-0 του Απόλλωνα Λάρισας. Το συγκρότημα του Δημήτρη Παναγιώτου, με τεράστιες ψυχικές δυνάμεις και με νοοτροπία νικητή που έχει μεταδώσει στους παίχτες ο σπουδαίος αυτός τεχνικός, πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, καθοριστικό θα το χαρακτηρίζαμε για την δύσκολη συνέχεια της ομάδας μας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Με την νίκη αυτή και οι πλέον δύσπιστοι έχουν πειστεί ότι ο Δημήτρης Παναγιώτου, αυτός ο σπουδαίος δάσκαλος της μπάλας, έχει καταφέρει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα ποδοσφαιρικό σύνολο, ιδιαίτερα σοβαρό που να ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και πως μπορεί να το κατακτήσει. Με βάση λοιπόν αυτή την νέα φιλοσοφία, την περασμένη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, ο Απεραντιακός μπήκε στο παγωμένο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου αποφασισμένος να πάρει την νίκη και τα κατάφερε με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο.
Ιδιαίτερα στο πρώτο ημιχρόνιο οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση, πέτυχαν τα δυο γκολ, ενώ δημιούργησαν και προϋποθέσεις για να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ.
Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων Λάρισας, έκανε μέτρια εμφάνιση και φυσιολογικά έχασε αν και στο τέλος θα μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ με τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
Την επόμενη αγωνιστική ο Απεραντιακός υποδέχεται στο Καρπενήσι τον 3ο της βαθμολογίας ΑΟ Καρδίστας και με νίκη, θα κάνει σπουδαίο βήμα για την σωτηρία.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
14΄ Ο Γεωργακόπουλος σέντραρε από αριστερά βρήκε τον αμαρκάριστο Αρουτίδη και αυτός πλάσαρε σε κενό τέρμα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Απεραντιακού
35΄ Ο Μπουμπουρής έβγαλε σέντρα από δεξιά βρήκε τον Γεωργακόπουλο και αυτός με ωραίο γυριστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μαγαζιώτη κάνοντας το 2-0
40΄ Ο Περήφανος σούταρε από μακριά έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση Καραβασίλης
Β΄ Ημίχρονο
51΄ Ο Γεωργακόπουλος σούταρε από μακριά έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Μαγαζιώτης
83΄ Ο Στεργίου σούταρε από την περιοχή του Απεραντιακού με την μπάλα να περνάει σύριζα από το δεξί δοκάρι του Βασιλείου
90+3΄ Ο Στεργίου έβγαλε σέντρα από αριστερά βρήκε τον καραγκιόζη ο οποίος από την περιοχή σούταρε με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Απεραντιακός: Τσάμης (Καραβασίλης), Μπουμπουρής, Ντότσικας, Κεφαλίδης, Κατσίκας, Θαμνόπουλος, Νταβαρίνος Β (Μπισμπίκης), Νταβαρίνος Δ, Αρουτίδης (Γιαννόπουλος), Γεωργακόπουλος, Ζήσιμος
Απόλλων Λάρισας: Μαγαζιώτης, Περήφανος, Βενέτης, Σκάκος, Ραντετάνι, Εμμανουήλ, Γιαννακόπουλος, Καλαμπάκας (Καραγκιόζης), Φουσίκας, Στεργίου, Γιανούλης (Γαρυφαλόπουλος)

«ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΖΑΧ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ


Η καρδιά της Ευρυτανίας βρέθηκε να χτυπάει για μια ακόμα φορά στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα μέσα στο ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της Χώρας μας, στην Ακαδημία Αθηνών, στις 12 Δεκεμβρίου 2010. Παρά τις δυσκολίες της ημέρας (απεργία όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, τσουχτερό κρύο) εκατοντάδες συμπατριώτες μας ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση της Πανευρυτανικής Ένωσης και του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και προσήλθαν στο κεντρικό κτήριο της Ακαδημίας Αθηνών για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του «Συμποσίου Ζαχαρίας Παπαντωνίου».
Το «Συμπόσιο Ζαχαρίας Παπαντωνίου», όπως είναι γνωστό, είχε ενταχθεί από το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών στο Πρόγραμμα του 4ημέρου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε από 8-12 Δεκεμβρίου 2010 και είχε ως θέμα του: «Λαϊκός Πολιτισμός και Έντεχνος Λόγος (Ποίηση – Πεζογραφία – Θέατρο)», ύστερα από σχετικό γραπτό αίτημα της Πανευρυτανικής Ένωσης από τον περασμένο Φεβρουάριο προς την Ακαδημία Αθηνών.
Οι εργασίες του Συμποσίου άρχισαν στις 09.30΄το πρωί της 12-12-2010 στην ανατολική πτέρυγα της Ακαδημίας Αθηνών με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Κώστα Αντ. Παπαδόπουλο και την Δ/ντρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη. Το προεδρείο της α΄ συνεδρίασης αποτελούσαν οι κ.κ.: Παναγιώτης Καμηλάκης, Γιάννης Καραχρήστος και Κώστας Παπαδόπουλος.
Ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος κατά το χαιρετισμό του, αφού εξέφρασε της ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ένωσης προς το Κ.Ε.Ε.Λ. της Ακαδημίας Αθηνών για την διοργάνωση του λίαν σημαντικού Συνεδρίου για το Λαϊκό Πολιτισμό και τον Έντεχνο Λόγο, αλλά και για την ένταξη σε αυτό του Συμποσίου για τον Ζαχαρία Παπαντωνίου, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «…αυτό ήταν οφειλόμενο προς τον μεγάλο αυτόν Ευρυτάνα ποιητή, πεζογράφο, δημοσιογράφο, χρονογράφο, θεατρικό συγγραφέα, κριτικό θεάτρου, αισθητικό, εικαστικό, στοχαστή και παιδαγωγό, τον μεγάλο «πρίγκιπα του λόγου», κατά τον εύστοχο χαρακτηρισμό του Ακαδημαϊκού Γ. Σωτηρίου». Στην συνέχεια ανέφερε επιγραμματικά τις εκδηλώσεις της Πανευρυτανικής με την ευκαιρία του «Έτους Ζαχαρία Παπαντωνίου».
Η Δ/ντρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη στη συνέχεια, αφού χαιρέτησε το Συμπόσιο και αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του 4ήμερου Συνεδρίου, καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων των ημερών αυτών, ανέπτυξε με γλαφυρότητα την πολύ ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη εισήγησή της που είχε ως θέμα: «Ζαχαρίας Παπαντωνίου: Από τα ψηλά βουνά στην Ακαδημία Αθηνών». Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των κ.κ. Κλεομένη Κουτσούκη με θέμα: «Ο κοινωνικός στοχασμός του Ζαχαρία Παπαντωνίου», Φωτεινής Κεραμάρη με θέμα: «Οι πολιτικές ιδέες του Ζαχαρία Παπαντωνίου», Μιχάλη Σταφυλά με θέμα: «Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου και το Συμβούλιο Καλαισθησίας Αθηνών» και Νίκου Ζωρογιαννίδη με θέμα: «Η σάτιρα στο έργο του Ζαχαρία Παπαντωνίου». Όλοι τους ενθουσίασαν για την πληρότητα των εισηγήσεών τους και καταχειροκροτήθηκαν.
Μετά το αναγκαίο διάλειμμα και την προσφορά καφέ και αναψυκτικών άρχισε η β΄ συνεδρίαση, στο προεδρείο της οποίας ήταν οι κ. κ. Γρηγόρης Γκιζέλης και Κώστας Παπαδόπουλος. Κατά τη συνεδρίαση αυτή αναπτύχθηκαν οι εισηγήσεις των κ.κ.: Ευάγγελου Καραμανέ με θέμα: «Το φυσικό τοπίο στο έργο του Ζαχαρία Παπαντωνίου», και Μαρίας Παναγιωτοπούλου – Μποτονάκη με θέμα: «Ξαναδιαβάζοντας τα Ψηλά Βουνά του Ζαχ. Παπαντωνίου», Χρυσούλας Σπυρέλη με θέμα: «Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Πολιτισμικές αναπαραστάσεις μιας παραδοσιακής κοινωνίας στο ποιητικό της έργο». Όλες οι εισηγήσεις ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένες και ενθουσίασαν τους ακροατές.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία κ. Παναγιώτης Βλάχος αναφέρθηκε, με την ευγλωττία που τον διακρίνει, σε προσωπικό του βίωμα, σχετικό με την επίσκεψη του Ζαχαρία Παπαντωνίου με ομάδα Ακαδημαϊκών στο Καρπενήσι, μετά την εκλογή του ως μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, το 1938. Στη συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων από τους κ. κ. Γιάννη Μάγκα, Πολιτικό Μηχανικό, Στέφανο Βασιλόπουλο, Εκδότη και την κ. Άννα Πολυτίμου – Παπακωνσταντίνου, ηθοποιό, οι οποίοι εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν.
Τέλος, το Συνέδριο έκλεισε με αποχαιρετιστήρια δεξίωση, πλούσια σε πολλά και ποικίλα εδέσματα, κρασιά, αναψυκτικά κ.ά.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Α.- Μελοποιήσεις έργων
σύγχρονων ποιητών
Το Συμπόσιο, και γενικά το Συνέδριο, έκλεισε με μια μουσική πανδαισία: Ακούστηκαν μελοποιημένα έργα από τον Νίκο Ξανθούλη, σύγχρονων Ελλήνων ποιητών Ζαχαρία Παπαντωνίου, Κικής Δημουλά, Κώστα Παπαγεωργίου και Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουκ. Συμμετείχαν: Τραγούδι: Σοφία Μιχαηλίδη, Άλκης Κόλλιας, Κιθάρα: Μιχάλης Σουρβίνος, Βιολί: Θωμάς Στεφανίδης, Πιάνο – τρομπέτα: Νίκος Ξανθούλης.
Από τη μουσική πανδαισία του Νίκου Ξανθούλη και των συνεργατών του
Β.- Έκθεση «Ζαχαρίας Παπαντωνίου: Από τα ψηλά βουνά στην Ακαδημία Αθηνών»
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του 4ήμερου Συνεδρίου και στο χώρο του κεντρικού κτηρίου της Ακαδημίας Αθηνών (Ανατολική Αίθουσα) λειτούργησε Έκθεση αφιερωμένη στον Ζαχαρία Παπαντωνίου με τίτλο: «Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Από τα ψηλά βουνά στην Ακαδημία Αθηνών». Οργανώθηκε από το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, με επιμέλεια της κ. Λουίζας Καραπιδάκη και με τη συνεργασία των Αφροδίτης Σαμαρά, Νίκου Ζωρογιαννίδη, Κώστα Παπαδόπουλου και Μιχάλη Σταφυλά.
Αρωγοί της παραπάνω Έκθεσης ήταν η Πανευρυτανική Ένωση και το Νέο Μουσείο Δυτικής και Ανατολικής Τέχνης, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Ν. Ζωρογιαννίδης, παρουσιάστηκαν δε σ’ αυτήν άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Ζαχαρία Παπαντωνίου, χειρόγραφες επιστολές και σκίτσα του, καθώς και σπάνιες εκδόσεις βιβλίων από τη βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών και από ιδιώτες.

Τραγωδία στ΄ Άγραφα. Νεκρός 60χρονος σε τροχαίο

Ένα νεκρό και ένα τραυματία είχαμε στο Δήμο Αγράφων και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Φτέρης, λόγω της κακοκαιρίας. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε λόγω του χιονιού από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα 1000 περίπου μέτρων. Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός ενώ το ασθενοφόρο που μεταφέρει τον τραυματισμένο συνοδηγό εγκλωβίστηκε στα χιόνια και γίνονται μεγάλες προσπάθειες απεγκλωβισμού προκειμένου να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καρπενησίου ο τραυματίας.