Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -8- δενδρύλλια


Συνελήφθη, χθες (17-08-2012) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας ένας 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών για τις δόσεις του φόρου εισοδήματος


Όσοι έχουν εκκαθαριστικά με πρώτη δόση τον Αύγουστο, μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 7 δόσεις, με πρώτη τον Αύγουστο  
 Ύστερα από ρητή εντολή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχώρησε στην ενεργοποίηση του συστήματος αναμόρφωσης δόσεων του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέσω μηνιαίων δόσεων με καταληκτική τον Φεβρουάριο του 2013.
Συγκεκριμένα:

Ερώτηση Βουλυτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Αναπτυξιακή Διαχειριστική Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΑΝΔΙΑ)

Προς τον Υπουργό  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα : οικονομική  λειτουργία στην Αναπτυξιακή Διαχειριστική Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΑΝΔΙΑ)

Συνεδρίασε στη Λαμία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης σημαντικών έργων στην Ευρυτανία

Συνεδρίασε στις 9 Αυγούστου 2012, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με 37 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Από αυτά, με ιδιαίτερο ευρυτανικό ενδιαφέρον, ξεχωρίζουν η Έγκριση των τευχών δημοπράτησης και διακήρυξης του έργου: «Οδός Κρέντη – Βαρβαριάδα – Άγραφα, τμήμα Α΄ Κρέντης - Βαρβαριάδα – Αποπεράτωση», προϋπολογισμού 6.350.000,00 € με Φ.Π.Α.,

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

2η Δόση Έξω απ' τα Δόντια

* Κεραυνούς προς την Δημοτική αρχή, πληροφορήθηκα πως ρίχνει ο Θόδωρος Μπαμπαλής, με ανοιχτή του επιστολή που θα δημοσιευτεί σήμερα στον τοπικό τύπο. Άργησε να ανοίξει το στόμα του ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης του Δήμου Αγράφων, τώρα όμως που είπε να μιλήσει, διαπιστώνω ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι πολύ σκληρή και ιδιαίτερα καυστική για τους ιθύνοντες στον Δήμο.

Ο Κώστας Κατσαδούρος στην ιστορική Λαμία!

Στην ιστορική ομάδα της Λαμίας θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Δημήτρης Κατσαδούρος. Ο 23χρονος Ευρυτάνας αμυντικός μέσος θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη σαιζόν  στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής, καθώς είχε μείνει ελεύθερος εδώ και αρκετό καιρό από τον ΑΠΟΚ, με τον οποίο πέρυσι σε 21 αναμετρήσεις σημείωσε 5 τέρματα.

ΜΟΥΣΙΚΗΣ… Ο ΛΟΓΟΣ του Ηλιόπουλου Αναστάσιου, εκπαιδευτικού αποσπασμένου στα Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας

 Ολοκληρώνουμε σήμερα το τρίτο μέρος της εισήγησης του γράφοντος στο συνέδριο για την ιστορία και τον πολιτισμό της Δημοτικής Ενότητος Φουρνά στις 20-22/7/2012.
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ
Κατά πόσο το βίωμα, η γνωριμία με τους τραγουδιστές και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα (τόπος, χρόνος, περίσταση) «φωτίζει» το τραγούδι;

Εκδήλωση Μνήμης για την μάχη της Καλιακούδας

Ο Σύλλογος  « Η ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ» , ο Δήμος Καρπενησίου, ο Σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών « Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και οι  συνδιοργανωτές Τ.Κ. Μεγάλου Χωριού, Τ.Κ.  Ψιανών, Τ.Κ. Ρωσκάς, Τ.Κ. Ανιάδας και ο Σύλλογος Συγκρελλιωτών «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», σας προσκαλούν  την  Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 στην   καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της ιστορικής μάχης της Καλλιακούδας που έγινε πριν 189 χρόνια  ( στις 28 και 29 Αυγούστου 1823).

Επιστολή των Αγροτικών Ιατρών Ευρυτανίας προς τον κ. Ξαρχά

Με επιστολή τους προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, οι αγροτικοί ιατροί Ευρυτανίας κάνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητούν άμεσα στην επίλυσή τους.
Εκτός από το φλέγον ζήτημα που τους απασχολεί και είναι το οικονομικό, αναφέρονται με σκληρή γλώσσα και για τις συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας και εκτός των άλλων απαιτούν να τους παραχωρηθεί από το Υπουργείο Υγείας επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει τη νομιμότητα της προτεινόμενης επιπρόσθετης περικοπής του ποσού των εφημεριών αγροτικών ιατρών και πολλά ακόμη.

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών με τον Υπουργό Υγείας

Κατηγορηματικό όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας είπαν στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του.

ΠΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΗΚΑΜΕ… - Γράφει ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος

Τα χρόνια πάνω – κάτω που απέκτησα το δικαίωμα του εκλέγειν – ενηλικιώθηκα δηλαδή και από εκεί πέρα η ζωή ήταν υποτίθεται στα χέρια μου, έκλεισε και το δημοτικό σχολείο του χωριού μου και από τότε και πέρα το επισκεπτόμουν μόνο κάθε φορά που λειτουργούσε ως εκλογικό τμήμα της Κοινότητας Μεγάλης Κάψης Φθιώτιδας.

Η Ζωή επ’ ενεχύρω - Του Βασίλη Κολημένου

Πριν αρκετά χρόνια για να δεις ενεχυροδανειστήριο έπρεπε να κοιτάζεις στις πολυκατοικίες πέριξ της πλατείας Ομονοίας. Στους ορόφους αυτών των κτιρίων υπήρχαν αυτά τα γραφεία –καταστήματα.
Το τελευταίο διάστημα τα καταστήματα στις γειτονιές αλλά και στους κεντρικούς δρόμους της Πρωτεύουσας  και των άλλων Πόλεων κλείνουν. Η έλλειψη πελατείας καθιστά την λειτουργία τους ασύμφορη και στέλνουν τους επαγγελματίες και το προσωπικό στην ανεργία. Έτσι οι σύγχρονοι τοκογλύφοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και ανοίγουν ενεχυροδανειστήρια. Οι μόνες επιχειρήσεις που ανθίζουν στον καιρό της κρίσης.

Το εμπόριο της ευτυχίας - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Οι κοινωνίες σήμερα κατακλύζονται από μια (ψευδο)ιδεολογία περί της δυνατότητας ευτυχίας, πάντα όμως μέσα από την κατάκτηση του χρήματος. Χιλιάδες εικόνες και έντυπα πολυτελείας, μας προτρέπουν και μας υποδεικνύουν που θα βρούμε την ευτυχία και πόσο εύκολα θα την απολαύσουμε. Κρουαζιέρες σε ειδυλλιακά τοπία, λαμπερές λιμουζίνες, σπίτια παραδεισένια, έρωτας και μαγεία, είναι μερικά μονοπάτια που οδηγούν στην ευτυχία. Για την κατάκτηση χρήματος σήμερα στην ανθρωπότητα όλα πωλούνται και αγοράζονται.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ «Η ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ» Με επιτυχία η Ημερίδα για το ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ στη Ρωσκά

Αν τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό μίας ημερίδας ως επιτυχημένης είναι η συμμετοχή των αρμοδίων φορέων του νομού μας, η συμμετοχή του κόσμου, και η παρουσίαση προτάσεων, τότε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσκά το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012, θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη. 

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

1η Δόση Έξω απ' τα Δόντια

* Φωτιά ξέσπασε πριν 4 μέρες στην Ανατολική Φραγκίστα πάνω στον Αη – Λιά. Δυο στρέμματα κάηκαν περίπου και η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό. Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ευτυχώς όλα είχαν αίσιο τέλος.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ… «ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Δήμου Αγράφων και των Δημοτών»!

Ανίκανη, ανεπαρκής, αδύναμη, ανύπαρκτη, που συμπεριφέρεται με Καθεστωτική νοοτροπία και συμπεριφορά, με δόλο και σκοπιμότητες, χαρακτηρίζει την Δημοτική αρχή του Δήμου Αγράφων, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, σε πολυσέλιδη ανοιχτή επιστολή του. Ο κ. Μπαμπαλής σκληρός όσο ποτέ άλλοτε κάνει ιδιαίτερη μνεία στις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί για πολύ σημαντικά θέματα του Δήμου, κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη χρήση των δημοτικών αυτοκινήτων από αντιδημάρχους – υπαλλήλους και ειδικούς συνεργάτες, εντός και εκτός Δήμου – Νομού ,

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Νερό Αγίας Τριάδας: Νέο ξεκίνημα ελπίδα για ανάπτυξη

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου (1 Αυγούστου) έγινε στην τοπική ενότητα της Αγίας Τριάδας. Θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρπενησίου εδώ και τουλάχιστον οκτώ χρόνια είναι ότι πρέπει κάποιες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να πραγματοποιούνται στα χωριά μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ … ΠΟΛΛΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι μας την προηγούμενη εβδομάδα και ξανά η Δημοτική Αρχή έκανε το θαύμα της, για να μας υπενθυμίσει ότι δεν έχει καμιά επαφή με τον όρο «χρηστή διοίκηση» και να προκαλέσει τη νομιμότητα. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τον νόμο της αγοράς και είχαμε διαπιστώσει ότι οι εργολάβοι στήνουν δημοπρασίες, το γεγονός όμως της παρέμβασης αντιδημάρχου στην επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού με συνέπεια την αναβολή της δημοπρασίας, είναι πρωτάκουστο και πρωτοφανές.

Δεν θα κλείσει η Τράπεζα στο Ραπτόπουλο Άμεση και αποτελεσματική η παρέμβαση Κοντογεώργου

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου μετά την είδηση ότι επρόκειτο να μπει «λουκέτο» στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ραπτόπουλο. Με τις άμεσες και ουσιαστικές κινήσεις του ο Βουλευτής Ευρυτανίας κατάφερε να μην κλείσει το υποκατάστημα, σε μια εποχή μάλιστα που συμβαίνουν ιστορικές διεργασίες στο τραπεζικό χώρο.