Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Δημοπρασία 1 εκατ. ευρώ για την μεταφορά μαθητών της Ευρυτανίας Στόχος να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η επόμενη σχολική χρονιά

Σε δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μεταφορά των μαθητών, την επόμενη σχολική χρονιά, προχώρησε η περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός της μεταφοράς των μαθητών για το σχολικό έτος 2014-15, ανέρχεται στα 1.033.029,18 ευρώ.

Παγίδες και κίνδυνοι σε παιδικές χαρές και σε χώρους αθλοπαιδιών του Δήμου Αγράφων

 Μετά την τραγωδία σε λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου ένα 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του, ο υπουργός Εσωτερικών ζητά εντατικούς ελέγχους σε παιδότοπους, παιδικές χαρές και βρεφονηπιακούς σταθμούς, με τη σχετική εγκύκλιο να έχει φτάσει σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Όπως σχολιάζουν φορείς και πολίτες, ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιείται με μεγάλη καθυστέρηση κατόπιν ενός τραγικού περιστατικού, την ώρα που η παρανομία οργιάζει σε βάρος της ασφάλειας μικρών παιδιών.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄

*Μόνο στο Δήμο Αγράφων θα μπορούσαν να συμβούν αυτά αδέλφια. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος Δήμος στην Ελλάδα που να λειτουργεί με την «μέθοδο των τριών» και όχι με όσα προβλέπει ο Κώδικας και ο Καλλικράτης.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Στην Γρανίτσα, στις 3 Αυγούστου το Πανευρυτανικό Αντάμωμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων ( Ο.Ε.Σ ) μαζί με τους συλλόγους μέλη της, μετά από διαδοχικές συναντήσεις με τα  Δ.Σ. των Συλλόγων στην Αθήνα στις 3-5-2014 και 01-06-2014, γνωστοποιεί ότι   απεφασίσθηκε  το   ετήσιο "Πανευρυτανικό αντάμωμα"   το οποίο αποτελεί  θεσμό πλέον  να πραγματοποιηθεί  για εφέτος στην Γρανίτσα Ευρυτανίας (θέση Πλατανιάς)  την Κυριακή 03-08-2014. Είναι  το 26ο Αντάμωμα

Στο έλεος των σκουπιδιών χωριά του Δήμου Αγράφων - Εικόνες ντροπής στα περισσότερα κοιμητήρια


Εικόνες με βουνά σκουπιδιών  θα αντικρίσει κανείς σε πολλά χωριά του Δήμου Αγράφων λόγω της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να δώσει εδώ και καιρό λύση σε ένα τεράστιο ζήτημα, που αφορά την συλλογή και διακομιδή των απορριμμάτων η οποία γίνεται μετ’ εμποδίων. 

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας Επιτέλους, “πέρασε” από το Συμβούλιο η χρηματοδότηση της Αποκατάστασης του Ι.Ν. Σωτήρος Ανατ. Φραγκίστας


Στην τελική του ευθεία μπήκε το περιβόητο έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος», Ανατ. Φραγκίστας Ευρυτανίας,  με προϋπολογισμό 350.000,00 €». Με εισήγηση του Προϊσταμένου της "Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε. κ. Αντώνιου Αντωνόπουλου, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε την περασμένη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 στην Λαμία. 

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄

*Με αγωνία περιμένω να μάθω τις εξελίξεις για το μεγάλο έργο που γίνεται στο Σχολείο στη ΣΑΙΚΑ, για την ασφαλτόστρωση στα σχολεία της Δυτ. Φραγκίστας, για την οποία δεν υπάρχει χρέος όπως ανέφερε προς τιμή του και ο πρώην Αντιδήμαρχος αλλά και για τις πλατείες στα Άγραφα, καθώς και για τους λαμπτήρες στην Επισκοπή.

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών Εκδήλωση στην Κρέντη από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο - Κατηχητικό Σχολείο Κρέντης και ο Δήμος Αγράφων θα διοργανώσουν την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, Ομιλία με τίτλο «Εξαρτησιογόνες ουσίες: ναρκωτικά, αλκοόλ».

Οι «καυτές πατάτες» των νέων δημάρχων Πολλά τα προβλήματα και στους Δήμους της Π.Ε. Ευρυτανίας

Είκοσι ημέρες συμπληρώνονται από τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών και ακόμη κάποιοι συνδυασμοί διοργανώνουν γιορτές για να πανηγυρίσουν τη νίκη τους και την επικράτησή τους στην εκλογική μάχη. Από την άλλη, κάποιοι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι προγραμματίζουν τις διακοπές τους, ώστε να επιστρέψουν την 1η Σεπτεμβρίου στην ορκωμοσία των νέων δημοτικών αρχών.

Ενημέρωση για Αιολικά από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των Βιομηχανικών έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Στην συνάντηση του Σαββάτου 7 Ιουνίου 2014:
1.Έγινε ενημέρωση για τις επαφές, τα στοιχεία και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από πρωτοβουλία επαφής μελών της Κίνησης Πολιτών με τη ΤΕΡΝΑ και τη ΡΑΕ.
2.Για τα τρία αιολικά έργα στα Κοκκάλια: Προετοιμάζεται νομική προσφυγή κατά των έργων, με τη συμφωνία των ιδιοκτητών ιδιωτικών εκτάσεων εκεί και επίσης γίνεται έλεγχος των τεχνικών και περιβαλλοντικών στοιχείων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.