Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Υποψηφίου Δημάρχου Αγράφων Θόδωρου Μπαμπαλή

Συνδημότισσες , Συνδημότες , Αγραφιώτισσα και Αγραφιώτη,

Η προ εικοσαημέρου τοποθέτησή μας ότι θα συνεχίσουμε  με την ίδια αγωνιστικότητα για τη διεύρυνση της Παράταξης,  για να υπερβούμε επιτέλους  τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές και να δημιουργήσουμε μια Δημοτική Παράταξη , με αξιόπιστα σχέδια για τον Τόπο μας και τους ανθρώπους του,  γίνεται , κάθε μέρα που περνά ,  χειροπιαστή  πραγματικότητα.

Δ Ι Α Κ Ο Π Ε Σ … ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΠΙΤΙΩΝ Ο ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ, ΑΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Μια ιδέα από το 1953…

- Το 1953 εκπαιδευτικοί από την Ολλανδία και την Ελβετία, είχαν μια ιδέα:  σκέφτηκαν ότι τα σπίτια τους μένουν άδεια την περίοδο των διακοπών, όπως και τα σπίτια πολλών άλλων ανθρώπων στον κόσμο.  Γιατί λοιπόν να μην αξιοποιήσει κανείς όλα αυτά τα άδεια σπίτια για να γνωρίσει άλλα μέρη;  Κάπως έτσι ξεκίνησε η ανταλλαγή σπιτιών.

Έκδοση του βιβλίου του Μιχάλη Σταφυλά «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ - Μια ιερή πορεία προς την Επανάσταση» (Μυθιστοριακή βιογραφία) Έκδ. Πανευρυτανικής Ένωσης, Αθήνα 2014, σελ. 144

Τριακόσια (300) ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το μαρτυρικό θάνατο του  Άγιου Κοσμά του Αιτωλού, του «Άγιου των  Σκλάβων», του Πατροκοσμά, όπως αποκαλείται από τον λαό μας. Τριακόσια χρόνια πάντα επίκαιρος, ιδιαίτερα στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε.
Ο Μιχάλης Σταφυλάς εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με την προσφορά του  Πατροκοσμά με πολλά δημοσιεύματα σε εφημερίδες και περιοδικά. Ακόμα και με θεατρικό έργο γύρω από τη ζωή του Αγωνιστή Αγίου κυκλοφόρησε, για το οποίο του απονεμήθηκε μάλιστα και το Εθνικό Βραβείο Θεάτρου.

Συνειδητή απουσία Μπακόλα από την ημερίδα για τα αιολικά

Δελτίο τύπου υπογράφει ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με την ημερίδα  «Ανεμογεννήτριες και Υδροηλεκτρικά Τα θέλουμε στην Ευρυτανία;» όπου συνειδητά δεν παρέστη και που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου με εμφανιζόμενο ως συνδιοργανωτή το Δήμο Καρπενησίου, δηλώνοντας πάραυτα πρόθυμος να στηρίξει και να βοηθήσει εμπράκτως και ουσιαστικώς.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ανεμογεννήτριες και Υδροηλεκτρικά Τα θέλουμε στην Ευρυτανία;

Με επιτυχία στέφθηκε η Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και είχε ως θέμα της την εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Μετά από κομματικές παρεμβάσεις αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο - Με νέα απόφαση Γεωργιάδη

Ούτε δύο μήνες δεν πέρασαν από τον ορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου και ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις  Γεωργιάδης με νέα απόφαση του αντικαθιστά τα μέλη του ΔΣ.
Όπως όλα δείχνουν, προκάλεσε αντιδράσεις η πρώτη απόφαση του Υπουργού να ορίσει τα συγκεκριμένα άτομα, με αποτέλεσμα πολλοί να θέλουν να γίνει άμεσα η αντικατάστασή τους και να οριστούν νέα «κομματικά» πρόσωπα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Να μην εγκατασταθούν αιολικά στην Ευρυτανία

Να απαγορευθεί η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων και των ιδιωτικών υδροηλεκτρικών σταθμών στην Ευρυτανία, όπως άλλωστε απαιτούν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης και Ν. Μωραΐτης.

“Βόμβα” σε Ραπτόπουλο-Γρανίτσα Χαράτσι από 500- 1000 ευρώ στις επιχειρήσεις των 2 αυτών χωριών

Σύμφωνα με τη διευκρινιστική απάντηση Δ12Α1055910/3-4-2014 της Γεν. Γραμματείας Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών. Προκλητική αδιαφορία από το Δήμο Αγράφων



















Με την καταβολή επιτηδεύματος 500-1000 ευρώ ετησίως, θα επιβαρυνθούν οι μικροεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Γρανίτσα και στο Ραπτόπουλο του Δήμου Αγράφων.

Η Όλγα Οικονόμου στο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», μετατάχθηκε η Dr Φαρμακολογίας και πρώην Πολιτευτής Ευρυτανίας κ Όλγα Οικονόμου με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη 
μετά την απολύτως επιτυχημένη θητεία της στο τιμόνι του Σισμανόγλειου.

Από Θεού άρξασθαι...Τον Σεβ. Μητροπολίτη Καρπενησίου επισκέφτηκε ο Θοδωρής Μπαμπαλής

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων κ Θεόδωρος Μπαμπαλής με τον οποίο είχε εγκάρδια συζήτηση για μισή ώρα περίπου. 
Ο κ. Μπαμπαλής ενημέρωσε τον Ποιμενάρχη μας, για τα συμβαίνοντα στο Δήμο Αγράφων και εζήτησε την ευλογία του για τον αγώνα που δίνει με τους συνεργάτες του για ένα καλύτερο αύριο στα Άγραφα.

ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ Υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας: "Μέχρι σήμερα έζησα τη ζωή μου χωρίς εξαρτήσεις και συμβιβασμούς, το ίδιο και ακόμη περισσότερο θα πράξω υπηρετώντας το δημόσιο αξίωμα το οποίο διεκδικώ


Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος, τ.Υφυπουργός Υγείας, παρουσίασε όπως αναφέραμε χθες και στην ιστοσελίδα μας  στo Καρπενήσι την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κα. Μαρίας Γαλανού.
Ο κ. Γιαννόπουλος αφού αναφέρθηκε ότι στο δεσμό που έχει με το Καρπενήσι διότι το νοιώθει σαν δεύτερη πατρίδα του συνέχισε τονίζοντας ότι η Ευρυτανία μπορεί και έχει πολλές δυνατότητες να αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς εξαιτίας της φυσικής της ομορφιάς. Τόνισε ότι το μέλλον της Ευρυτανίας δεν είναι άδηλο και είναι στο χέρι όλων των κατοίκων μαζί με αυτούς που αγαπούν την Ευρυτανία να το διαμορφώσουν ώστε να γίνει ευοίωνο για όλους.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΙΣΧΥΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Η ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

  "Γάτα" ο Γιατρός ...

 Η γνωστή Συμβολαιογράφος Καρπενησίου Μαρία Γαλανού θα είναι τελικά η εκλεκτή υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας. Ο Γιατρός με συντονισμένες κινήσεις πέτυχε να κατεβάσει ένα πολύ δυνατό χαρτί στην Ευρυτανία, που αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο προεκλογικό σκηνικό. Για να φτάσουμε μέχρι εδώ υπήρξε πολύ παρασκήνιο για το οποίο θα αναφερθούμε στην επόμενη έντυπη έκδοση μας.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πως ψηφίζουμε - Πως εκλέγονται δήμαρχοι & δημοτικά συμβούλια Πως εκλέγεται ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι

Η εκλογή του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων των δημοτικών ή των τοπικών κοινοτήτων γίνεται κατά συνδυασμούς.
Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει:
α) Τον υποψήφιο δήμαρχο.

β) Τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, σε αριθμό ίσο τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας με δυνατότητα προσαύξησης έως και πενήντα τοις εκατό (50%).

Η Κλήρωση του τουρνουά μπάσκετ Αναλυτικά ολόκληρο το ημερολογιακό πρόγραμμα

Την περασμένη Παρασκευή 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο καταρτισμός των ομίλων και η κλήρωση του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Μένιος Λάππας, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Βαγγέλης Βλάχος, ο κριτής της ΕΣΚΑΣΕ Θανάσης Γιαννόπουλος, ο διαιτητής και υπεύθυνος της επιτροπής διαιτησίας Θανάσης Γιαννόπουλος και ο Σεραφείμ Λερογιάννης.

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΓΕΛΑΔΙΑ Γράφει ο Κώστας Αντ. Παπαδόπουλος

Σε πρόσφατο άρθρο της έγκριτης εβδομαδιαίας ευρυτανικής  εφημερίδας «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ»  (Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, σελ. 12)  με τον τετράστηλο τίτλο: «ΣΟΚ στο Κρίκελλο – Τέσσερις ψόφιες αγελάδες πέριξ του χωριού»  μεταξύ άλλων,  αναφέρεται ότι «Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο χωριό μετά και την ανακάλυψη της τελευταίας αγελάδας που βρέθηκε από κτηνοτρόφο πριν δέκα  ημέρες περίπου λίγο έξω από το χωριό. «Δεν πάει άλλο με τις εγκαταλειμμένες αγελάδες» κατήγγειλε στον ΕΠ ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Κρικέλλου κ. Δημήτρης Πανάρας…»  

Αύριο ανακοινώνει ο Θ. Γιαννόπουλος τον Αντιπεριφεριέρχη Ευρυτανίας- Βόμβα μεγατόνων το Όνομα που θα ανακοινωθεί










Αύριο ανακοινώνει στο Καρπενήσι, στις 6 μ.μ. στο Ξενοδοχείο ΟΝΕΙΡΟΠΕΤΡΑ
ο Θ. Γιαννόπουλος τον Αντιπεριφεριέρχη Ευρυτανίας- Βόμβα μεγατόνων το Όνομα που θα ανακοινωθεί 

ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΠΑΛΜΟΣ

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ -
ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ 

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η 1η ΔΗΛΩΣΗ - ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΣΚΛΑΠΑΝΗΣ: “Ανυπόστατα τα περί υποψηφιότητάς μου με το Χρήστο Δημητρόπουλο»

Σχετικά με τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες περί υποψηφιότητας του Ταξιάρχη Σκλαπάνη με το συνδυασμό του Χρήστου Δημητρόπουλου, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος διέψευσε κατηγορηματικά τα λεγόμενα και δήλωσε πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με τον Δημητρόπουλο.

ΣΕ ΛΙΓΟ 2 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ 2 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ 

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΡΑΧΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Δεν είναι δικαίωμα μας αλλά υποχρέωση μας να προστατεύουμε ότι μας καταστρέφει γι αυτό πρέπει να ενωθούν- δικτυωθούν οι δυνάμεις και οι προβληματισμοί μας ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

    Ο πολιτισμός μας είναι κατ’ εξοχήν ατομικιστικός, που σημαίνει ότι είναι σε επικίνδυνο βαθμό φτωχός σε σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης. Κυρίαρχο στοιχείο της κοινωνικής μας οργάνωσης είναι ο πλήρης διαχωρισμός του ανθρώπου από τη φύση, ο διαχωρισμός της πόλης από την ύπαιθρο, ο διαχωρισμός πνευματικής και χειρονακτικής εργασίας, ο διαχωρισμός σε ιεραρχικά «ανώτερους» και «κατώτερους». Όλο αυτό το πλήθος των διαχωρισμών λειτουργεί σε πολλά επίπεδα, ως πηγή μόνιμων και συχνά αιματηρών ανταγωνισμών.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ


Τον Συνδυασμό του, "Δύναμη Ανανέωσης-Μαζί συνεχίζουμε", παρουσίασε χθες Σάββατο 5 Απριλίου 2014, ο υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης. Το ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από 163 άτομα, αποτελείται κατά 70% από νέα πρόσωπα, ενώ μεγάλη είναι και η γυναικεία παρουσία.

ΕΔΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

*Με μαθηματική ακρίβεια θα δικαιωθούν όσοι πήραν την απόφαση να στηρίξουν τον Μπαμπαλή για τον Δήμο Αγράφων, όχι γιατί είναι ο καλύτερος Αυτοδιοικητικός του κόσμου, αλλά γιατί είναι ο καταλληλότερος αυτή την στιγμή να αναλάβει τα ηνία του Δήμου.

Έντονες αντιδράσεις από τον Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρπενησίου για την διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κατάργηση του κλάδου των οδηγών στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων  του ΓΝ Καρπενησίου-ΚΥ Δυτ.Φραγκίστας και Κέντρου Ψυχικής Υγείας η κίνηση αυτή του Υπουργείου θα δυσχεραίνουν την λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και σαν αποτέλεσμα θα έχει την δυσλειτουργία του Νοσοκομείου . Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής..

Χωρίς καθαρίστριες τα Περιφερειακά Ιατρεία -Σε απόγνωση οι γιατροί - Τί γίνεται με τις 110.000 ευρώ;

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των αγροτικών ιατρών του Νομού, μετά την σχετική απόφαση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου να σταματήσουν οι καθαρίστριες από τα περιφερειακά ιατρεία.
Εάν και πέρασαν τρεις μήνες από τότε που οι αγροτικοί γιατροί έστειλα την σχετική επιστολή διαμαρτυρία τους, δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση έχουν πάρει και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως οι ίδιοι οι γιατροί αναγκάζονται να έχουν και το ρόλο της καθαρίστριας.

Σημαντική ομιλία με θέμα "Ορθοδοξία και Ενωμένη Ευρώπη" από τον εκπαιδευτικό και δημοσιογράφο Κώστα Μήτσιο στη Λαμία

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε, την Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα, η ενορία του Αγίου Λουκά πολιούχου της πόλεως Λαμίας στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ Νικολάου.



Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Αγράφων - ΣΑΦΕΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ

Σαφές προβάδισμα μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχει ο Συνδυασμός του Θεόδωρου Μπαμπαλή, ο οποίος κινείται με σταθερά και σίγουρα βήματα και μένουν μόνο οι τελευταίες πινελιές μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων, που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιό του.


Τους ρωτάμε για τη Στερεά - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γιατί ένα ερωτηματολόγιο;

Η Στερεά Ελλάδα είναι μια περιφέρεια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μεγάλες ανισότητες, δυσκολίες και δυνατότητες. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, διασχίζεται από τα μεγάλα μεταφορικά, ενεργειακά και υδρευτικά δίκτυα, έχει αναλάβει τον κύριο ρόλο υποστήριξης της μητρόπολης, φιλοξενεί την εντονότερη μεταλλευτική και βιομηχανική δραστηριότητα, έχει σημαντική αγροτική παραγωγή και τουριστικούς πόρους.