Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Δ Ι Α Κ Ο Π Ε Σ … ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΠΙΤΙΩΝ Ο ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ, ΑΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Μια ιδέα από το 1953…

- Το 1953 εκπαιδευτικοί από την Ολλανδία και την Ελβετία, είχαν μια ιδέα:  σκέφτηκαν ότι τα σπίτια τους μένουν άδεια την περίοδο των διακοπών, όπως και τα σπίτια πολλών άλλων ανθρώπων στον κόσμο.  Γιατί λοιπόν να μην αξιοποιήσει κανείς όλα αυτά τα άδεια σπίτια για να γνωρίσει άλλα μέρη;  Κάπως έτσι ξεκίνησε η ανταλλαγή σπιτιών.

- Η ανταλλαγή σπιτιών είναι μια πράξη διεθνούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας σε ατομικό επίπεδο που κανείς πρέπει να δοκιμάσει για να κατανοήσει πλήρως.  Ανταλλαγή σπιτιών απλά σημαίνει ότι δύο οικογένειες από διαφορετικές περιοχές, συμφωνούν να ανταλλάξουν τα σπίτια τους κατά τις διακοπές τους.  Η διάρκεια των διακοπών επαφίεται στα μέλη.
- Η συμμετοχή στην Intervac σας δίνει την ελευθερία να εξερευνήσετε γειτονιές και τρόπους ζωής που δεν αναφέρονται στους ταξιδιωτικούς οδηγούς.  Μπορεί να βρεθείτε να κάνετε διακοπές σ΄ ένα δανέζικο ψαροχώρι στη Βαλτική, ή σε ένα ράντζο στο Δυτικό Καναδά, ένα χωριό στην αγροτική Γαλλία, ή ένα πλωτό σπίτι στα Κανάλια του Άμστερνταμ.  Αν είστε ευέλικτοι, η τύχη θα σας πάει σε μέρη που ούτε ονειρευόσασταν.

Προωθώντας τη διεθνή πολιτιστική κατανόηση μπορείτε να κάνετε τη διαφορά!

- Η ανταλλαγή σπιτιών είναι η πιο αυθεντική προσέγγιση στο να ζει κάποιος «από μέσα» μια ξένη χώρα ή πολιτισμό.  Βρίσκεστε στη θέση του ντόπιου μέλους και ζείτε τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής του.  Πιθανότατα, θα γνωρίσετε τους γείτονες και φίλους του.  Θα ανακαλύψετε τα τοπικά μαγαζιά, αξιοθέατα και γεύσεις.  Τίποτα δεν συγκρίνετε με την προσωπική και αυθεντική αυτή εμπειρία.  Πολλές οικογένειες μελών παραμένουν φίλοι πολύ καιρό μετά την ανταλλαγή, κρατώντας επικοινωνία με τηλέφωνο, επιστολές και e-mail.
Ασφάλεια = Ξεγνοιασιά.

- Το σπίτι σας δεν είναι άδειο, το ταχυδρομικό κουτί δεν ξεχειλίζει, τα φυτά ποτίζονται, το γρασίδι κουρεύεται.  Το σκυλί εξακολουθεί να γαβγίζει στην αυλή και η ζωή μοιάζει να συνεχίζεται στο σπίτι σας κανονικά, αν και εσείς περιηγείστε χαρούμενοι κάπου στη Σκανδιναβία…

Μπορώ να εμπιστευτώ το σπίτι μου σε έναν ξένο;

- Τα περισσότερα μέλη της Intervac είναι ώριμα (μέση ηλικία 40+), καταξιωμένοι οικογενειάρχες και επαγγελματίες, ή συνταξιούχοι, οικονομικά επιτυχημένοι και με σεβασμό στην ιδιοκτησία.  Πριν συμφωνήσετε μια ανταλλαγή μπορείτε και πρέπει να γνωρίσετε αυτούς με τους οποίους θα ανταλλάξετε σπίτι, ανταλλάσοντας επιστολές, φαξ, τηλέφωνα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).  Αυτό αποκαθιστά αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Σχετικά με τα μέλη μας.

- Τα μέλη μας, χωρίς εμείς να αποκλείουμε κανέναν, είναι, κατά μέσο όρο, ενός ικανοποιητικού εισοδήματος, με παιδεία και επιθυμούν την επέκταση των οριζόντων τους.  Συνήθως είναι ιδιοκτήτες σπιτιού με ένα ή δύο εισοδήματα στην οικογένεια από ελεύθερα επαγγέλματα, υπάλληλοι, μικροί επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενοι.  Η μέση τους ηλικία είναι μεταξύ 35 και 60 ετών.  Συχνά στο σπίτι υπάρχουν και παιδιά.  Αρκετοί συνταξιούχοι που θέλουν να γυρίσουν τον κόσμο και να ευχαριστηθούν την ανταλλαγή σπιτιών, είναι επίσης μέλη μας.

Πώς μπορώ να οργανώσω την τέλεια ανταλλαγή;

- Πρώτα απ΄ όλα, πρέπει να ξέρετε ότι για να γίνει μια ανταλλαγή, κάποιος πρέπει να αναπτύξει πρωτοβουλία.  Εμείς, βέβαια, διευκολύνουμε τη διαδικασία.  Τα μέλη μας επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας και αρχίζουν μια επικοινωνία που μπορεί να οδηγήσει στην ανταλλαγή.  Συνήθως κανείς στέλνει και λαμβάνει πολλές προσφορές πριν βρει αυτό που θέλει.  Το διαδικτυακό μας σύστημα υποστηρίζει πολλούς διαφορετικούς εναλλακτικούς τύπους διακοπών.

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η ανταλλαγή θα είναι ισότιμη;
- Πολλά μέλη με μεγάλα σπίτια θα ήταν πολύ ευτυχή να βρουν και να ανταλλάξουν μ΄ ένα επαρκές διαμέρισμα στο κεντρικό Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη ή Σαν Φρανσίσκο.  Άλλοι ψάχνουν μια ήσυχη γωνιά.  Μια ανταλλαγή είναι «ισότιμη» όταν και τα δύο μέρη είναι ικανοποιημένα από τη συμφωνία.

Ποιος θα ενδιαφερόταν να έρθει στην περιοχή μου;

- Θα εκπλαγείτε ευχάριστα!  Αφιερώστε λίγο χρόνο να γράψετε λίγα πράγματα προβάλλοντας την περιοχή σας και να πείτε σε πιθανούς ενδιαφερόμενους τα πάντα για τη γειτονιά σας, γιατί σας αρέσει να ζείτε εκεί, τι μπορεί να δει και να κάνει κανείς στην περιοχή.  Μην ξεχνάτε ότι στις διακοπές οι άνθρωποι έχουν χρόνο και τους αρέσει να εξερευνούν.  Όλοι ζούμε κοντά σε κάτι ενδιαφέρον, καθώς «ενδιαφέρον» είναι απλά αυτό που δεν ξέρουμε.

Τι είναι η Intervac;

- Είναι μια διεθνής οργάνωση που διευκολύνει την ανταλλαγή σπιτιών μεταξύ των μελών της, προωθώντας έτσι έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών, ειδικά στις μέρες μας που οι διακοπές έχουν γίνει πολυτέλεια λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.
- Λειτουργεί από το 1953.
- Περίπου 8.000 καταχωρήσεις κάθε χρόνο .
- Πάνω από 50 χώρες - μέλη.
- Πάνω από 100 οικογένειες στην Ελλάδα

Πώς γίνομαι μέλος;

Συμπληρώνετε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα www.intervac.com  ή μπορείτε να επικοινωνήσετε, για περισσότερες πληροφορίες, με τους εθνικούς εκπροσώπους της Intervac οι οποίοι είναι:

Γιάννης Κρίκης – Μαρία Θεοφάνους
Τηλ.:  2431087381,  
Κιν.:  6936754066, 6981030409
e-mail: krima3kala@yahoo.gr