Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Β΄

*Στο Καρπενήσι θα προετοιμαστούν φέτος, η Εθνική μας ομάδα Μπάσκετ, όπως ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός και ο νταμπλούχος Ελλάδος Παναθηναϊκός.

Σεμινάριο Τρούφας - ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ από το Δήμο Καρπενησίου και τον Ξενώνα Φουρνάς

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το Ξενώνα Φουρνάς στα πλαίσια του Προγράμματος ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, πραγματοποιεί σεμινάριο Τρόυφας,
Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι:
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/7
4:00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΩΝΑ ΦΟΥΡΝΑΣ
5:00 ΟΜΙΛΙΕΣ που θα αφορούν την καλλιέργεια της τρούφας, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και την αναζήτηση τρουφών στα ελληνικά δάση.

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.000 εκπαιδευτικοί και 4.500 υπάλληλοι των δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών, η μία από το Υπουργείο Παιδείας, που αναμένεται να ενταχθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ “Έκλεψαν” την παράσταση


Στο «σανίδι» μεταφέρθηκε η κινηματογραφική επιτυχία των Καραγιάννης – Καρατζόπουλος «Η Κόμισσα της Φάμπρικας», από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου.
Ο πολιτιστικός Σύλλογος για ακόμη μια φορά, ετοίμασε με πολύ όρεξη και μεράκι, και παρουσίασε στο κοινό, άλλη μία κινηματογραφική επιτυχία του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου.
Φέτος, τη τιμητική της είχε η «Η Κόμισσα της Φάμπρικας», μια παραγωγή των Καραγιάννης – Καρατζόπουλος του 1969, με πρωταγωνιστές την Άννα Φόνσου, τον Στέφανο Ληναίο, τον Νίκο Ρίζο και πολλούς ακόμα αγαπημένους ηθοποιούς.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη  για την Ε΄προγραμματική περίοδο και ομόφωνη απόφαση σύμφωνα με την πρόταση του κ. Περγαντά να διεκδικηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης αύξηση του ορίου πληρωμών στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 766) και στη Συλλογική Απόφαση 066 στα 30 εκ. €, καθώς και στο Πρόγραμμα Παμφωκίς στα 6 εκ €

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΚΡΕΝΤΗΣ - Ποδηλατικος Γύρος Κρέντης




Πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά, με απόλυτη επιτυχία και με συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, ο ποδηλατικός γύρος που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νέων Κρέντης.
Την Κυριακή 30/6/2013 στις 9:00 το πρωί, μαζεύτηκαν μικροί και μεγάλοι στην πλατεία του χωριού, όπου από εκεί δόθηκε η εκκίνηση στους ποδηλάτες για να ξεκινήσουν μια διαδρομή, περίπου 33χλμ, η οποία ήταν κατά το ήμισυ από χωματόδρομο μέσα στα έλατα, από βατές διαδρομές, αλλά και από δύσκολο ανηφορικό κομμάτι.

Πρωτιές και 51 Μετάλλια για τους αθλητές του Κ.Ο. Καρπενησίου

ΜΕ 51 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ 9 ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ.Ο.ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

1.ΚΟΠΑΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 2ος στα 50 πρόσθιο τρίτος στα 100 πρόσθιο και στα 200 πρόσθιο
2.ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1ος στα 200 ύπτιο και δεύτερος στα 50 και 100 ύπτιο και εικοστός τρίτος στα 50 ελεύθερο

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Μοιράστηκε το λάδι

Για ακόμη μια φορά ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο της δράσης «Προϊόντα Χωρίς Μεσάζοντες», προχώρησε στην παραγγελία έξτρα παρθένου Κρητικού ελαιολάδου.
Οι ενδιαφερόμενοι συμπλήρωσαν τα σχετικά έντυπα και προμηθεύτηκαν το ελαιόλαδο.
Η διανομή ελαιολάδου έγινε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 στην . Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για τις ώρες και το χώρο παράδοσης του προϊόντος από το Δήμο Καρπενησίου.

Ημερίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη στην κοιλάδα του Αχελώου με συμμετοχή των Δήμων Αγράφων, Αργιθέας, Γ. Καραϊσκάκη και Αμφιλοχίας

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα ημερίδα θα λάβει χώρα στην Κοιλάδα του Αχελώου. Αυτή την φορά το Ευρωπαϊκό και όχι μόνο ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα ...Βραγκιανά Αργιθέας Καρδίτσας, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013, με μια ημερίδα στην οποία θα αναπτυχθούν οι "ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ"(19:00-21:00),

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Έρευνα του σωματείου εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. για το πάρτι που ετοιμάζουν οι μεγαλοεργολάβοι Έλληνες και ξένοι  σχετικά με τα σκουπίδια παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα το star Κεντρικής Ελλάδας .

ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Έκδοση του βιβλίου «Δημήτρης Πουρνάρας Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ»

Ένα ακόμα, ελάχιστο, «Χρέος» εκπληρώνεται από την Πανευρυτανική Ένωση με σεβασμό, πάντα, στην ιστορική μνήμη,  με την έκδοση του  νέου βιβλίου  «Δημήτρης Πουρνάρας, ο ανεξάρτητος κει ελεύθερος δημοσιογράφος». Ένα «χρέος» οφειλόμενο προς έναν Ευρυτάνα, ο οποίος, δίκαια, χαρακτηρίστηκε ως «Απόστολος της Δημοκρατίας», αφού με την πέννα  του και με τους συνεχείς αγώνες του, έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της πατρίδας μας, σε περιόδους λίαν  κρίσιμες και πολυτάραχες…

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΣΟ -Εντοπίστηκαν σε ορεινή τοποθεσία στην περιοχή Περιθιώτισα Φωκίδας, δύο (2) κλεμμένα αυτοκίνητα

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα (04-07-2013), σε ορεινή τοποθεσία στην περιοχή Περιθιώτισα Φωκίδας, δύο (2) κλεμμένα αυτοκίνητα, που αναζητούνταν από τις αστυνομικές Αρχές.

Το μεγάλο λάθος των Αλβανών δραπετών

Οι νεκροί δραπέτες ενεργοποίησαν κινητό τηλέφωνο για να ζητήσουν βοήθεια από συνεργούς τους προκειμένου να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σχεδόν άμεσα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν την «ενεργοποίησή» του, την κεραία εκπομπής και στη συνέχεια το ακριβές στίγμα τους!

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ


ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 1ο Συνέδριο Νέων Ευρυτάνων

Από τις 30 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2013 ο Δήμος Καρπενησίου υποδέχεται νέους  απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Νέων Ευρυτάνων, που διοργανώνεται από τη Δημοτική Αρχή. Νέοι Ευρυτάνες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο Καρπενήσι, να γνωριστούν μεταξύ τους, να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο καταγωγής τους και πάνω απ’ όλα να εκφράσουν τη δική τους άποψη για το πώς βλέπουν και πως θέλουν τη Ευρυτανία του αύριο.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Αποζημιώσεις από τη χαλαζόπτωση

Η ξαφνική κακοκαιρία της περασμένης Παρασκευής είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλές καλλιέργειες, καθώς το χαλάζι που έπεσε προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές.
Ο Δήμος Καρπενησίου, που βρίσκεται πάντα δίπλα στους δημότες του,  ανακοίνωσε ότι δέχεται αιτήσεις αποζημίωσης από την ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΛ. ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ - Εγκρίθηκαν Δράσεις για την απασχόληση 80 ατόμων στην Π. Ε. Ευρυτανίας, προϋπολογισμού 192.000,00 €

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ τρία νέα έργα στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», συνολικού προϋπολογισμού 426.000 €.

EΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Α'

* Λοιπόν αδέλφια μπήκαμε στην τελευταία χρονιά της πορείας των Δημάρχων σε Καρπενήσι και Άγραφα. Λοιπόν προσέξτε με και θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τραυματίστηκε αστυνομικός στην συμπλοκή και εγχειρίστηκε επιτυχώς στο Νοσοκομείο Καρπενησίου - Ρεπορτάζ από το

Μετά την αιματηρή συμπλοκή στην Κόνισκα, το χωριό παραμένει από το πρωί αποκλεισμένο από Αστυνομικές δυνάμεις που έχουν κάνει φύλλο και φτερό το σημείο πoυ έπεσε νεκρός ο 25χρονος Αλβανός δραπέτης, μαζί με τον κακοποιό θείο του που τον βοηθούσε.
Άνδρες των Εγκληματολογικών εργαστηρίων προσπαθούν να συλλέξουν κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο για την συνέχιση της μεγάλης επιχείρησης, αφού όπως αιφνιδιαστικά προέκυψε σήμερα, οι τέσσερις από τους πέντε δραπέτες των φυλακών των Τρικάλων παραμένουν ασύλληπτοι.
Αυτό πρακτικά δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο οι υπόλοιποι τέσσερις να έχουν επίσης χωριστεί σε ομάδες των δυο.
Με τους αστυνομικούς να "χτενίζουν" την περιοχή, έγινε το πρωί η μεταφορά των σορών, των δύο κακοποιών που έπεσαν νεκροί στη συμπλοκή.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος

Συνεδριάζει την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 η  Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λαμία, Πλατ. Ελευθερίας 3, 1ος όροφος), και ώρα 10:30 π.μ. προκειμένου να αοφασίσει για τα παρακάτω θέματα :
ΘΕΜΑ  1ο :   Έγκριση πρακτικών συνεδριάσεως  στις 27/06/2013.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου :«Έργα ύδρευσης Δήμου Αλιάρτου» στο Ν. Βοιωτίας.

Το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στα Επινιανά Λάμπρυνε με την παρουσία του το γιορτάσι ο πρώην Υπουργός Έκτορας Νασιώκας

Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές γιορτάστηκαν οι Άγιοι Ανάργυροι στα Επινιανά των Αγράφων. Φέτος το πανηγύρι προς τιμήν των Αγίων, έγινε το Σάββατο 29 Ιουνίου, ανήμερα της γιορτής των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Το πανώριο αυτό Αγραφιώτικο γιορτάσι, όπως εξελίσσετε τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον νεόδμητο και περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων, κτήτορες του οποίου είναι το ζεύγος Γεώργιος και Παναγιώτα Αβράμπου.

Νεκροί οι 2 από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μετά από συμπλοκή με την Αστυνομία στα σύνορα της Ευρυτανίας, στο χωριό Κόνισκα Αιτ/νιας

Από το πρωί είχε διαπιστωθεί ότι οι δραπέτες είχαν χωριστεί σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα με τέσσερα άτομα, κινούνταν προς την Ευρυτανία και τον Προυσό ενώ η δεύτερη ομάδα, με δύο άτομα, κινούνταν προς Αιτωλοακαρνανία.


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από χθες το βράδυ η αστυνομία μετά από συμπλοκή της αστυνομίας, όπου ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και έπεσαν νεκροί δύο από τους δραπέτες των Τρικάλων, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις. Το περιστατικό συνέβη στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, ενώ τα δύο άτομα που έπεσαν νεκρά από τις σφαίρες είχαν συμμετάσχει στη δολοφονία του αστυνομικού πριν από περίπου ένα μήνα στο Δίστομο.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΛΚΥΟΝΗ» Εκδηλώσεις κατά των Ναρκωτικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις από το Κέντρο Πρόληψης «Αλκυόνη» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Φέτος, το Κέντρο σε συνεργασία με την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Καρπενησίου πραγματοποίησε δράσεις με έμφαση στην παιδική ηλικία. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου και τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στη Βασική Βιβλιοθήκη, παιδιά από ηλικία 6-8 έπαιξαν ζωγραφίζοντας τα συναισθήματα και τους διάβασαν το βιβλίο «Η παλέτα των συναισθημάτων», ενώ το Σάββατο 29 Ιουνίου η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Ράνια Μπουμπουρή παρουσίασε στους μικρούς της φίλους το βιβλίο της «Η Μάχη της Οδοντόβουρτσας».

17ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΚΑΡ/ΣΙΟΥ 11ος ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΩΔΙΩΝ- ΚΑΡ/ΣΙΟΥ Μουσικές απ’ όλον τον Κόσμο στο Καρπενήσι

Πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι 27-30 Ιουνίου 2013 το 17ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ Φεστιβάλ Καρπενησίου με μεγάλη επιτυχία. Είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ με παγκόσμια απήχηση. Είναι ένας θεσμός σημαντικός στο χώρο της χορωδιακής τέχνης της κλασικής, έντεχνης, folk παραδοσιακής μουσικής με ακούσματα  από όλες τις Χώρες και Ηπείρους.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΣΚΑ - ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων-Αναζητούν τους υπόλοιπους


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ  ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄

*Βέβαια για τα αναφερόμενα στο έμβλημα του Δήμου, στο Άγαλμα του Μάρκου Μπότσαρη και για την Εθνική Αντίσταση, θεωρώ ότι ο Βαγγέλης έχει δίκιο, γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο είναι να έχεις ως έμβλημα έναν Ήρωα, άλλο ν να κοσμεί ένας ανδριάντας του τον τόπο θυσίας του και άλλο να φτιάχνεις μπαλίστες αυτοσχέδιες.