Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας Αποστρατεύτηκε ο Αστυνομικός Υποδ/ντής Ευρυτανίας Νίκος Πολύζος

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Έτσι, η ΕΛ.ΑΣ. αποκτά τη νέα της ιεραρχία.
Ευδόκιμα τερματίσας τη σταδιοδρομία κρίθηκε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ευρυτανίας, Νικόλαος Πολύζος, (λόγω 35ετιας) και προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθεί ύστερα από τριάντα (30) ημέρες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ & ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση το ΚΚΕ κατέθεσε στις 12 Ιουλίου 2012, Πρόταση Νόμου στην Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ στην συνέχεια, με την ευθύνη που αναλογεί και στο ΛΑΟΣ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η συνάντηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη) των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεκριμένη ιδιότητα και ειδοποιήθηκαν και με sms, κάθε άλλο παρά προμήνυε το μέγεθος του όγκου συμμετοχής, σε σχέση με την κατήφεια, που επικρατούσε στο χρονικό διάστημα των δύο (2) πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

π. Ιωάννης Λιάπης Αρχιερατικός Επίτροπος Καρπενησίων: “Η εκκλησία είναι πάντα δίπλα στους μη έχοντες και πάσχοντες, νοιάζεται γι΄ αυτούς και τους στηρίζει όταν χρειάζεται”

Στα πλαίσια της συχνής μας επικοινωνίας με ανθρώπους της εκκλησίας μας, σήμερα έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στον Ε.Π., τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρπενησίων, έναν έμπειρο κληρικό με τεράστιο έργο στην τοπική μας εκκλησία και κοινωνία. Ο π. Ιωάννης Λιάπης, πατέρας 4 τέκνων εκ των οποίων οι δυο είναι κληρικοί, με περίσσια ευγένεια μας μιλάει για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία μας, για το φιλάνθρωπο έργο της Ενορίας του, για την παύση χειροτονίας νέων κληρικών και για πολύ άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα στην συνέντευξη που ακολουθεί.

10ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 10ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Βάλτου- Ξηρομέρου – Ευρυτανίας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14 και 15 Ιουλίου στο Μακρυλάκι Περδικακίου.
Πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν και ανταμώθηκαν με γνήσια Σαρακατσάνικη μουσική από ζωντανή ορχήστρα, και γεύτηκαν ντόπια παραδοσιακά φαγητά.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2012 - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Ιουλίου 2012 - Ώρα: 20:30 Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου -  Κεντρική Πλατεία - Χορός Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά μια μεγάλη γιορτή της παράδοσης με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων απ’ όλη την Ελλάδα.

6 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο βοήθεια στο σπίτι

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Στυλιάνιδη

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

ΠΡΟΣ
Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Π Ρ Ο Σ Τ Α Σ Ι Α Σ Α Γ Ρ Ι Α Σ Π Ε Σ Τ Ρ Ο Φ Α Σ Παράνομο ψάρεμα στον Καρπενησιώτη

Ο Σύλλογος Προστασίας Πέστροφας  σε συνεργασία με το Δασαρχείο Καρπενησίου και κατά τη διάρκεια έλεγχου που έγινε την περασμένη Πέμπτη 12-7-2012 εντόπισαν δίχτυα-τρατες στον ποταμό Καρπενησιώτη.

Από 16 ως 27 Ιουλίου η Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2012-2013 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π ΜΕΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13

Η Ε.Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ. Καρπενησίου σας ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές των παιδιών στο Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ Καρπενησίου.

4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών & Λαϊκής Τέχνης του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου

Στα πλαίσια των φετινών Γιορτών Δάσους 2012 του Δήμου Καρπενησίου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Λαϊκής Τέχνης του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, την Παρασκευή και το Σάββατο 20-21 Ιουλίου.

Σημαντικές καλοκαιρινές δράσεις από τον Ορειβατικό Μικροχωριτών

Ο Ορειβατικός  Μικροχωριτών είναι  μία παρέα ανθρώπων με αγάπη για τον τόπο αυτό και την Ευρυτανική φύση. Φέτος για πρώτη φορά αποφασίσαμε να διοργανώσουμε πεζοπορικές διαδρομές  στην περιοχή μας καλώντας όλους  όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να περπατήσουν τα όμορφα βουνά μας.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΕΝΤΗΣ

Τον «δικό» του ποδηλατικό γύρο διοργάνωσε και ο νεοσύστατος σύλλογος νέων Κρέντης την περασμένη Κυριακή 14 Ιουλίου.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Εφήβων-Νεανίδων- Παίδων- Κορασίδων, Καρπενήσι 13-15 Ιουλίου 2012 Άψογη διοργάνωση σε ιδανικό τόπο

Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε, από τις 13 έως και τις 15 Ιουλίου 2012, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Εφήβων-Νεανίδων- Παίδων- Κορασίδων στο Καρπενήσι. Το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός που τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, συνδιοργανώθηκε άψογα από το Δήμο Καρπενησίου, απέδειξε ότι η ευρυτανική πρωτεύουσα είναι τόπος ιδανικός για τέτοιου είδους διοργανώσεις .

Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ Αγράφων λόγω… μη απαρτίας Η νέα συνεδρίαση θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιουλίου

Δεν συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων την περασμένη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, καθώς δεν υπήρξε απαρτία.
Στην αίθουσα των συνεδριάσεων δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος της αντιπολίτευσης και επειδή από την ομάδα της δημοτικής αρχής έλειπαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, και συνεπώς οι παραβρεθέντες δεν επαρκούσαν, η συνεδρίαση μεταιώθηκε.

Στο Καρπενήσι το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας

Στο Καρπενήσι θα πραγματοποιηθεί το 3ήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου 2012 το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας, με θέμα «Το παιδί και η οικογένεια στο ορεινό χωριό: εσωτερική μετανάστευση και ποιότητα ζωής».

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Μέχρι 20 Ιουλίου οι αιτήσεις συμμετοχής για το παζάρι

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 του Ν. 2323/1995 όπως αντικαταστάθηκε με τις όμοιες του άρθρου 2 του Ν. 3377/2005 όπως τροποποιήθηκε με τις όμοιες του άρθρου 16 του Ν. 3769/2009 προβλέπεται η έκδοση αδείας , στους μετέχοντες στην εμποροπανήγυρη που διενεργείται στο  Δήμο Καρπενησίου.

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δ.Σ Καρπενησίου

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων όπως είναι, η Τροποποίηση της αριθμ.32/2012 απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, οι όροι και οι προϋποθέσεις της ετήσιας εμποροπανήγυρης και η τιμή ενοικίασης των χώρων, η Έγκριση δημοπράτησης υποέργων ενταγμένων στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ κα. Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα στο Δ.Σ. είναι τα παρακάτω:

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στις 20.000 ευρώ ο πραγματικός μισθός του κάθε βουλευτή


Αποκαλύψεις - σοκ από το μισθοδικείο. Το κόστος που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή είναι υπερδιπλάσιο από την αποζημίωση που δηλώνεται. Διαβάστε τα μισθολογικά στοιχεία - κόλαφος για τα πολιτικά δεδομένα

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ Αγράφων


Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξή του. Τα θέματα που θα συζητηθούν στο συμβούλιο που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην έδρα του Δήμου το Κερασοχώρι, είναι τα εξής:

Αγρότης προς ΥπΟικ: "Θα γίνω φονιάς σας, όχι αυτόχειρας"


Υπόμνημα στο υπουργείο Οικονομικών έστειλε πρώην μηχανικός και νυν αγρότης, μετά το "μπιλιετάκι" της εφορίας. Πώς αντιδρά στο φουσκωμένο εκκαθαριστικό
Φονιάς παρά... αυτόχειρας προτιμά να γίνει ο πρώην μηχανικός και νυν αγρότης Νίκος Αρετούλης που κατοικεί στη Ρίζα της Ιεράπετρας που πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το... μπιλιετάκι της εφορίας που τον έβγαλε από τα ρούχα του.

Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, οι θερινές εκπτώσεις -  λήγουν την 31η Αυγούστου - μια καλή ευκαιρία για τους καταναλωτές να επωφεληθούν από τις καλές τιμές των προϊόντων καθώς οι τιμές από τη πρώτη μέρα θα φτάνουν μέχρι και το 70%.
Σε κάθε περίπτωση, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας συνιστά στους καταναλωτές να προσέξουν τα εξής:

Ανείπωτη τραγωδία στο νοσοκομείο Λαμίας - Αυτοκτόνησε συνταξιούχος γιατρός


Τραγική κατάληξη σε μια υπόθεση που συγκλόνισε από νωρίς το πρωί την τοπική κοινωνία. Ένας 64χρονος ακτινολόγος, που είχε βγει σε σύνταξη πριν από 6 μήνες βούτηξε στο κενό και έδωσε τέλος στη ζωή του, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του και δεκάδων ανθρώπων που παρακολουθούσαν τα όσα συνέβαιναν με κομμένη την ανάσα.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Εφήβων-Νεανίδων- Παίδων- Κορασίδων, Καρπενήσι 13-15 Ιουλίου 2012


 Με επιτυχία, έλαβε χώρα, από τις 13 έως και τις 15 Ιουλίου 2012, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Εφήβων-Νεανίδων- Παίδων- Κορασίδων στο Καρπενήσι. Το πρωτάθλημα που τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Καρπενησίου.

Μεγάλη ζημιά από το Αθλητικό Κέντρο Οι κακοί αγωνιστικοί χώροι “έδιωξαν” πολλές ομάδες από το Καρπενήσι

 Βλέποντας κανείς τη σημερινή κατάσταση του Αθλητικού Κέντρου θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει απογοητευτική. Τα αποτελέσματα των άκαρπων προσπαθειών όλων αυτών των χρόνων (του Βασίλη Καραμπά ως Δημάρχου Καρπενησίου, αλλά και του νυν Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, οι οποίες «έμειναν στη μέση»), να περάσει η πλήρης κυριότητα του Αθλητικού Κέντρου στο Δήμο, έφεραν αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ 68ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ»

 Το 68ο Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» που πραγματοποιήθηκε και πάλι φέτος στην παραλιακή πόλη Myrtle Beach της Ν. Καρολίνας στις 29, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου σημείωσε επιτυχία αφού προσήλκυσε εκατοντάδες Ευρυτάνες και φίλους απ’ όλη την Αμερική. Μετά τη λήξη των τριήμερων εκδηλώσεων του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Αθανάσιος Σκεντέρης δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν το φετινό μας συνέδριο και συμμετείχαν σε όλες του τις εκδηλώσεις. Αυτή τη χρονιά δεν είχαμε την αναμενόμενη προσέλευση.

Τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο από την ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ σε Φουρνά, Κλειτσό και Βράχα

Ένα ακόμη σημαντικό Επιστημονικό Συνέδριο διοργανώνει η ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στα πλαίσια της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλετε από τον ακούραστο Πρόεδρο της κ. Κώστα Παπαδόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. για την ανάδειξη της ιστορίας και του Πολιτισμού του τόπου μας, φέτος θα διεξαχθεί τριήμερο Συνέδριο στην Περιφερειακή Ενότητα Φουρνά, για την πλούσια ιστορία αυτής της περιοχής με κορυφαίους εισηγητές και επιστήμονες. Καλούνται όλοι οι Ευρυτάνες να συμμετάσχουν στις εργασίες αυτού, που θα διαρκέσει από 20 μέχρι και 22 Ιουλίου 2012 και θα λάβει χώρα κατά σειρά σε Φουρνά, Κλειτσό και Βράχα.

Οι ONIRAMA στο Καρπενήσι

Στα πλαίσια των φετινών γιορτών Δάσους που θα διοργανώσει ο Δήμος Καρπενησίου, την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου θα βρεθούν οι Onirama, για μια συναυλία που θα μείνει αξέχαστη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Δημοπρατείται η επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου

Την δημοπράτηση της επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Καρπενησίου έχει δρομολογήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.