Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Παραλία για λύκους Το νέο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή

Την αγάπη της για να παιδιά και τη δουλειά της, συνεχίζει να δείχνει η ευρυτανικής καταγωγής συγγραφέας Ράνια Μπουμπουρή. Η κ. Μπουμπουρή ετοίμασε ένα νέο παραμύθι, για μικρά ή και μεγάλα παιδιά, με τίτλο «Παραλία για λύκους».
Το νέο βιβλίο της παιδικής συγγραφέως κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Βιβλιόφωνο», ενώ θα μπορούσε άνετα να προταθεί κι ως ένα πολύτιμο χριστουγεννιάτικο δώρο, για τους μικρούς μας ήρωες.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Μια εκδήλωση διαφορετική απ’ όλες τις άλλες

 Μια εκδήλωση διαφορετική απ’ όλες τις άλλες, που έκλεψε τις παραστάσεις πραγματοποίησε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καρπενησίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, το ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ανεμώνη», με την υποστήριξη του  Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων ΑμεΑ ν. Φθιώτιδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας

Έκθεση Βιβλίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Η Μαρία Παπαγιάννη στο Καρπενήσι

Για 9η συνεχή χρονιά το  4ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου πραγματοποίησε Έκθεση Παιδικού Βιβλίου την περασμένη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012.  Η έκθεση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ενώ για φέτος το παρών έδωσε συγγραφέας της παιδικής λογοτεχνίας η κ. Μαρία Παπαγιάννη,

Επιδοτήσεις έως 60% σε νέους επιχειρηματίες στην Ευρυτανία από το πρόγραμμα LEADER

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το Leader στην Ευρυτανία και την Ναυπακτία και να επιδοτηθούν σε ποσοστό από 40% έως 60%.
Επιδοτούνται σχέδια που στηρίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα, αναδεικνύουν τα τοπικά πολιτισμικά και περιβαλλοντικά στοιχεία, συντελούν στην αξιοποίηση της τοπικής αγροτικής παραγωγής και στη βελτίωση της τουριστικής ικανότητας της περιοχής.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Φτάνει πια ! Όχι άλλο σώσιμο!

Κοντογεώργος Κωνσταντίνος βουλευτής Ευρυτανίας. Εν μέσω «πανηγυρισμών  και στα μεθεόρτια» , της προσυμφωνημένης έγκρισης της δόσης των τραπεζιτών και των τοκογλύφων δανειστών και εμφανιζόμενης προκλητικά  ως επιτυχίας , ο συρόμενος βουλευτής και πλήρως ταυτισμένος με την κομματική γραμμή της ΝΔ  της κωλοτούμπας της εξαθλίωσης και της φτωχοποίησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, 

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Το ΕΚΑΒ Καρπενησίου στη Βουλή - Επερώτηση στη Βουλή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Επερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για το ΕΚΑΒ Καρπενησίου. Ο Πολιτευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνος Μπακόλας μετά από συναντήσεις που είχε τόσο με  τον Τομεάρχη του ΕΚΑΒ Ευρυτανίας κ. Σβερώνη Ιωάννη, όσο και με εργαζομένους στο πολύπαθο κλάδο της υγείας στην Ευρυτανία και ύστερα από τις σχετικές ενημερώσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο αυτό,

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από το ΕΚΑΒ

Στο Καρπενήσι πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 Σεμινάριο συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης πληρωμάτων Τομέα Καρπενησίου ΕΚΑΒ Λαμίας.
Το 5ωρο σεμινάριο, που ξεκίνησε το πρωί και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΕΚΑΒ Καρπενησίου,

Οι μικρές νιφάδες έτοιμες για σκι

Για δεύτερη χρονιά η ακαδημία σκι “ΜΙΚΡΕΣ ΝΙΦΑΔΕΣ” συνεχίζει τη δράση της στο βουνό.  Η περσινή χρονιά άφησε σε δασκάλους και μαθητές τις ομορφότερες αναμνήσεις και τους έμαθε ακόμα περισσότερα πράγματα! Έτσι  με εφόδια τις εμπειρίες  τις γνώσεις και την αγάπη για το βουνό και τα
παιδιά συνεχίζουν και φέτος το όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε την περασμένη χρονιά. 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Γενική Συνέλευση και εγγραφές για τον ΕΟΣ

Ο Ε.Ο.Σ Καρπενησίου ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για τη χιονοδρομική περίοδο 2012-2013 αρχίζουν την Δευτέρα 03/12/2012 και τελειώνουν την Παρασκευή 21/12/2012.

Δράσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια Καρπενησίου από την «ΑΛΚΥΟΝΗ»

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη» στα πλαίσια των δράσεών του και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), υλοποίησε παρεμβάσεις διάρκειας δύο εκπαιδευτικών ωρών για κάθε τμήμα της Γ’ γυμνασίου του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου και για κάθε τμήμα της Α’ και Β’ λυκείου του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Συνολικά, συμμετείχαν 309 μαθητές.

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από την Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών

ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΩΝ                                               
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 
Σταγείρων 21, Τ.Κ.11522, Αθήνα
Τηλ.: 6980764652
E-mail.aggelikiskotida@gmail.com
Για πρώτη φορά φέτος  η νεοσύστατη Ενωση Απανταχού Ευρυτανισσών

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στα λευκά το Βελούχι

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια, καθώς άσπρισαν για τα καλά οι κορφές του Βελουχιού.
Με το που μπήκε ο Δεκέμβριος, ο πρώτος μήνας του χειμώνα, η θερμοκρασία έπεσε και ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του.

10 χρόνια αγάπης και προσφοράς Δώρα ψυχής από το φιλανθρωπικό σύλλογο «Συν στον Άνθρωπο»

 Για δέκατη συνεχή  φορά κοντά στο συνάνθρωπο βρέθηκε ο φιλανθρωπικός σύλλογος «Συν στον Άνθρωπο», με ένα επιτυχημένο φιλανθρωπικό μπαζάρ χριστουγεννιάτικων δώρων που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 30 Νοεμβρίου – 1&2 Δεκεμβρίου 2012.
Ο δραστήριος Σύλλογος,

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης

Συνεδριάζει αυτή την ώρα στο Καρπενήσι η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ευρυτανίας (πρώην Νομαρχία). Από τα δεκαπέντε θέματα της ημερήσιας διάταξης ένα θέμα αφορά το Νομό Ευρυτανίας και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου  «Υδροηλεκτρικό έργο Βασιλέσι» ισχύος 1.940 KW (1.821 KWe) στο ρέμα Διπόταμα, Δ Ασπροποτάμου, Ν. Ευρυτανίας, το οποίο ήταν εξ αναοβολής θέμα.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*«Έτσι αναδεικνύεται πρωταθλητής (αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό του δήμου) όσον αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, καθώς μέσα σε μόλις έναν χρόνο κατάφερε να δεσμεύσει περίπου 17.000.000 ευρώ, που θα συμβάλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη του συνόλου όλου του καλλικρατικού Δήμου Καρπενησίου.

Τα σχόλια της εβδομάδας

*Συνταξιοδοτήθηκε  ο κ. Τσίγκας  Παναγιώτης  μέχρι πρότινος  προϊστάμενος στην Διεύθυνση  Περιφέρειας στην Ευρυτανία.  Από  τα χέρια του περνούσαν όλες οι αποφάσεις των Δημάρχων και  των Δημοτικών Συμβουλίων   ως  προς την  νομιμότητα  τους.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.Ο. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ο Κ.Ο. Καρπενησίου διοργανώνει για πρώτη φορά  εσωτερική ημερίδα κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου με την βοήθεια και του Δήμου Καρπενησίου.

Ο Δήμος Καρπενησίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετείχε από τις 22 έως και τις 25 Νοεμβρίου 2012 στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.
Με δικό του περίπτερο υποδέχτηκε για τέσσερις ημέρες τόσο τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και το ευρύ κοινό, ενημερώνοντάς τους για το τουριστικό προϊόν που προσφέρεται στον τόπο μας.

Με επιτυχία η Διοργάνωση της 8ης Φιλικής Συνάντησης Τ.Δ. Χώρας (I.P.A.) στο Καρπενήσι

Η Τοπική Διοίκηση Ευρυτανίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Τμήμα, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία από 23 έως 25 Νοεμβρίου 2012 στο ξενοδοχείο ΄΄ MONTANA HOTEL SPA ΄΄ στο Καρπενήσι την «8η Φιλική Συνάντηση» Τοπικών Διοικήσεων όλης της Χώρας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με τη συμμετοχή 150 περίπου συνέδρων και εκδρομέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στη μοναξιά της ορεινής Ευρυτανίας

Σα να ήθελαν να μην μπορεί να τους βρει ποτέ κανένας, κάποιοι άνθρωποι σε μια άγνωστη εποχή φώλιασαν στη δυτική πλαγιά της κορυφογραμμής Ζυγός του ορεινού συμπλέγματος του Αρακύνθου (Παναιτωλικό) και κοντά στα νερά του μικρού ποταμού δημιούργησαν χωράφια, μαντριά, σπίτια, εκκλησία και έγραψαν τη δική τους μικρή ιστορία η οποία, αν δεν υπήρχαν ορισμένοι που αγαπάνε το ερημωμένο χωριό τους που λέγεται Ανω Σοχώρια, θα ήταν σήμερα εντελώς ξεχασμένη.