Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Στον Ανακριτή ο πρ. Νομάρχης & 20 Νομαρχιακοί σύμβουλοι

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καρπενησίου βρέθηκαν χθες και προχθές, ο Κώστας Κοντογεώργος και οι 20 πρώην Νομαρχιακοί Σύμβουλοι εγκαλούμενοι από τον Ανακριτή,  για την δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν το 2008 για την εξυγίανση της Αναπτυξιακής "Ευρυτανία ΑΕ" ύψους 4,7 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και πρόκληση οικονομικής ζημίας στο Ελληνικό Δημόσιο.

Την ερχόμενη Κυριακή 24/11 η αναβληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων

Μόνο εννέα δημοτικοί σύμβουλοι συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 στη συνεδρίαση του ΔΣ με κύρια θέματα τη ψήφιση των Δημοτικών Τελών, ούτως ώστε να συναχθεί ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2014.

Θωμάς Κώτσιας υποψ. Βουλευτής Ευρυτανίας: “Αναζητούμε αξιόλογους συμπατριώτες μας πρόθυμους να συστρατευτούν για αλλαγή σελίδας στους Δήμους”

Στα πλαίσια της συχνής μας επικοινωνίας με παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου μας, σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην εφημερίδα μας, αποκλειστική συνέντευξη του υποψηφίου Βουλευτή Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θωμά Κώτσια. 

Ο κ. Κώτσιας, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Βασίλη Κολημένο, απαντά για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, για την πορεία της κυβέρνησης, για το κυβερνητικού έργο, για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις προτάσεις και το δικό του  κυβερνητικό πρόγραμμα  αν κληθεί από το λαό να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και φυσικά για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ευρυτανία. Τέλος στο ερώτημά μας «τι θα ήθελε να πει δημόσια στον Βουλευτή Ευρυτανίας», μας απάντησε με δύο μόνο στίχους από ένα ποίημα του Καβάφη: «…και αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις τούτο προσπάθησε τουλάχιστον, όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις»

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

*Και να που πέρασε ο καιρός και οσονούπω, επιστρέφει ο Δήμαρχος στη θέση του. Μπορεί να είναι πριν, μπορεί μετά τα Χριστούγεννα, όπως και να έχει ο Δ. Τάτσης επανέρχεται και κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους από χαρά και αγαλλίαση.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Και νέες αντιδράσεις για το ασθενοφόρο της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις από φορείς και παράγοντες του Δήμου Αγράφων για το ασθενοφόρο της ΟΠΑΠ. Μετά το ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου, τις διαμαρτυρίες του Τ.Σ. Αγράφων, την παρέμβαση του πρώην Βουλευτή Ευρυτανίας, ένα ακόμη πρόσωπο που γνωρίζει όσο ελάχιστη το θέμα, ο πρώην συνεργάτης του Ηλία Καρανίκα, Αλέξης Καρδαμπίκης με επιστολή του ζητά να τηρηθεί η ίδια διαδικασία που τηρήθηκε για την παραχώρηση του πρώτου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ το 2011 για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας. 
Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Δημοπρατείται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Χρύσω – Άγιος Δημήτριος, προϋπολογισμού 780.000,00 ευρώ

Ένα ακόμη σημαντικό έργο αναμένεται να ξεκινήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα στον Δήμο Αγράφων. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, υλοποιώντας με πρόγραμμα τον σχεδιασμό της για την βελτίωση του οδικού δικτύου της Κεντροδυτικής Ευρυτανίας, ύστερα από την απόφαση 533/5-4-2013 με την οποία εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για την εκτέλεση του Έργου: ¨ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΧΡΥΣΩ-ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ¨ προϋπολογισμού 780.000,00 Ευρώ (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.)  Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε I

Eρώτηση Κοντογεώργου και 28 ακόμη Βουλευτών της Ν.Δ. για τα ΑΕΙ

Ερώτηση προς το υπουργείο Παιδείας με θέμα την άμεση λειτουργία των ΑΕΙ της χώρας απευθύνει ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος μαζί με 28 βουλευτές της ΝΔ.
Όπως επισημαίνεται, η κατάσταση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχει φτάσει σε «οριακό σημείο», καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εγγραφές των πρωτοετών, δεν έχει ξεκινήσει η επαναληπτική εξεταστική περίοδος, και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΤΜ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Υπόδειγμα εγκατάλειψης και ερημοποίησης, προσφέροντας ταξίδι πίσω στο χρόνο, είναι η πανελλαδικά ξεχασμένη Ευρυτανία, αφού σε ολόκληρο το Νομό, δεν υπάρχει ούτε μία Αυτόματα Ταμειολογιστική Μηχανή (ΑΤΜ)!

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Οι τελευταίες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2013. Ποιοι φορείς θα ενισχυθούν

Με 9.313 προσλήψεις θα καλυφθούν οι διάφορες κενές θέσεις εργασίας σε υπηρεσίες του Δημοσίου μέχρι το τέλος του 2013, με τους φορείς θα ενισχυθούν να είναι σχολεία, νοσοκομεία, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΚΑΒ, παιδικοί σταθμοί, δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις και λιμενικό.

Στις Βρυξέλλες οι Δήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο και το ρόλο των Δήμων σε αυτή

Στις Βρυξέλλες βρέθηκαν στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Αριστείδη Τασιό και η αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων, Βασιλική Φεγγούλη με το στέλεχος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, Νίκο Τάκη.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Εθελοντικό καθαρισμό του αθλητικού κέντρου διοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου. Σύμφωνα  με τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής το αθλητικό κέντρο οδεύει προς ιδιωτικοποίηση. Βρώμικο θα το παραδώσει ο Δήμος  στον αγοραστή?

ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥΣ - Του Ηλία Προβόπουλου

Τα μανιτάρια είναι ένα κομμάτι του κόσμου μας που πολλαπλασιάζονται με μικρούς, σχεδόν αόρατους σπόρους που πέφτουν από το ώριμο φυτό και παραμένουν στο έδαφος μέχρι να δημιουργηθούν εκείνες οι ειδικές συνθήκες που θα το βοηθήσουν να βλαστήσουν πάλι.

ΤΡΑΠΕΖΑ Ή ΚΙΒΩΤΟΣ ΚΑΡΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - ΤΟΥ ΘΑΝ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στην Θεσσαλονίκη και στο ΕΘΙΑΓΕ λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού που σκοπό έχει την διάσωση της διατροφικής μας κληρονομιάς. Παράλληλα σε νησιά του Αιγαίου διατηρούνται παρόμοιες τράπεζες  γνωστές ως Κιβωτός των Σπόρων τους.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (7 Νοε.1943) το πρώτο ολοκαύτωμα. Αναρτήθηκε από τον/την ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΝΕΕΥΣ στο Νοεμβρίου 7, 2013

Σαν σήμερα, στις 7 Νοεμβρίου 1943, οι Γερμανοί κατορθώνουν, αν και με πολλές απώλειες, να διασπάσουν την άμυνα και να εισβάλλουν στο Καρπενήσι που εν τω μεταξύ, με πρωτοβουλία των αντιστασιακών οργανώσεων, έχει εκκενωθεί από τον πληθυσμό, που καταφεύγει στα δάση και σε απομονωμένα μακρινά χωριά επάνω στα βουνά, υπό την προστασία των ένοπλων παιδιών του.
Τα ναζιστικά στίφη του Χίτλερ ξεσπούν στο όμορφο μα έρημο Καρπενήσι.

Καίνε, λεηλατούν, ληστεύουν την πόλη.

ΠΕΡΙ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» - ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ του Φώτη Τσιώκου

Από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα, το κράτος μας βρίσκονταν υπό την επιρροή συμφερόντων, εντός και εκτός αυτού.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές γιορτάστηκαν και φέτος στην Ευρυτανία, οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες και ο Άγιος Νεκτάριος

Επίκεντρο της εορτής των Αγίων Ταξιαρχών, στις 8 Νοεμβρίου, ο Μάραθος Αγράφων, όπου δεσπόζει ο ιστορικός ομώνυμος πανηγυρίζων Ιερός Ναός και την επομένη Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στην του Αγίου Νεκταρίου, η Κρέντη αλλά και το μετόχι της Ιεράς Μονής Τατάρνης στο Καρπενήσι.

Παρέμβαση Γ. Βαρεμένου για την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Δυτ.Ευρυτανία

Την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη δυτική Ευρυτανία, όπως έχει αποφασισθεί από το 2009 χωρίς όμως και να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, ζητεί με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.
Όπως συγκεκριμένα υπενθυμίζει, τον Ιούλιο του 2009 τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν «την ανάγκη ίδρυσης Πυροσβεστικών Κλιμακίων για την εξασφάλιση ικανοποιητικότερου βαθμού πυροπροστασίας της χώρας», αποφάσισαν την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Γρανίτσα του τότε Δήμου Απεραντίων του νομού Ευρυτανίας.

Κώστας Μπακογιάννης: «Με ενδιαφέρει μόνο το έργο μου στο Καρπενήσι»

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στον ρ/σ ΒΗΜΑ και στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το φόρο ακινήτων, τον τρόπο εκλογής δημάρχων και το ενδιαφέρον του για το Δήμο Αθηναίων”

Για το αν τον ενδιαφέρει ο Δήμος Αθηναίων

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ υποθέσεις του Δήμου Αγράφων

Συνεδρίασαν την περασμένη Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, το δημοτικό συμβούλιο και η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγράφων προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη και 5 που προέκυψαν εκτός ημερησίας διάταξης. Η συνεδρίαση του οργάνου ξεκίνησε με την ενημέρωση της αναπληρώτριας Δημάρχου προς το Σώμα για τις επαφές που είχε στην Αθήνα και τις συναντήσεις της με τους Υπουργούς Επικρατείας και Υγείας αλλά και με τον Υφυπουργό Μεταφορών.