Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ “ΑΝΑΓΝΟΣ”

Ανακοινώνεται ότι το «ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΟΣ» θα χορηγήσει εντός του Δεκεμβρίου 2013, ΔΥΟ (2) υποτροφίες σε ισάριθμους φοιτητές του 1ου έτους, καταγομένους πρωτίστως από το νομό Ευρυτανίας , άλλως εκ των νομών Φθιώτιδος, Φωκίδος και Αιτωλοακαρνανίας.

Το ποσό της υποτροφίας καθορίζεται στο ποσό των 5.500 Δολαρίων ΗΠΑ ΕΤΗΣΙΩΣ περίπου.

Με λαμπρότητα και τιμές η Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ σε όλη την Ευρυτανία



Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε ολόκληρη την Ευρυτανία, με αποκορύφωμα της εορτής τις μαθητικές παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της 28ης τόσο στην Ευρυτανική πρωτεύουσα όσο και στα χωριά του Δήμου Αγράφων που λειτουργούν Σχολεία.


Σημαντικές συναντήσεις της Αν. Δημάρχου Αγράφων στην Αθήνα - Για μείζονα θέματα του Δήμου

Με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, συναντήθηκε η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη,  σήμερα  Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, στο γραφείο του στο Υπουργείο στην Αθήνα.
Η συζήτηση εστιάστηκε στο φλέγον ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, της άδειας για τη χρήση του λεωφορείου των Αγράφων και εκτός ορίων του Δήμου, για τη δημιουργία υποτυπώδους γραμμής δημοτικής συγκοινωνίας και τέλος για την εγκατάσταση γρήγορου ιντερνέτ σε όλο Δήμο.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Σταθερή αλλά σοβαρή η κατάσταση του Αστυνομικού που τραυματίστηκε το πρωί σε τροχαίο κοντά στη Γέφυρα Τατάρνας

Σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται ο 32χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε σε γκρεμό στο Λογγίτσι Ευρυτανίας.

Ο Δρ. Λεωνίδας Μανωλίδης στη γενέτειρά του Γρανίτσα

Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας δρ. Λεωνίδας Μανωλίδης επισκέφθηκε την γενέτειρά του, Γρανίτσα το περασμένο Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013.
Συνοδευόμενος από τον Σύλλογο καθηγητών Βυζαντινολογίας Θεσσαλονίκης, όπου είναι μέλος και ο κ. Μανωλίδης, και στα πλαίσια 3ήμερης επισκέψεώς τους στην Ευρυτανία, και στις Ιερές Μονές Προυσού και Τατάρνης, ο δρόμος τους τους έφερε ως τη Γρανίτσα.

ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΜΑΝΑΒΗ -Του Ηλία Προβόπουλου

Μιλάμε, λόγω εποχής βεβαίως συνέχεια για τα καρύδια και τα κάστανα και λέμε πόσο ωραίοι καρποί είναι, πόσο ωφέλιμοι για την υγεία και τη διατροφή μας και οπωσδήποτε λέμε και πόσο ακριβά προϊόντα είναι σε σχέση βέβαια με κάποια άλλα.
Πράγματι, είναι κάπως ακριβά και στους καιρούς που ζούμε μπορεί η κατανάλωσή τους να φαίνεται σαν πολυτέλεια και σίγουρα αρκετοί θα είναι αυτοί που αποστρέφουν τα μάτια τους από τους πάγκους που πουλιούνται.

Ο Ξιφομάχος - emmkopanakis.blogspot.gr

Μια φορά και έναν καιρό, στη μακρινή Κίνα γεννήθηκε ο τελευταίος γιος του Αυτοκράτορα. Ο πατέρας του ήταν ήδη πολύ μεγάλος για παιδιά, αλλά αυτό το παιδί ήταν σίγουρα κάτι ξεχωριστό για την Αυτοκράτειρα. Αυτή, μία μέρα πριν γεννήσει, ονειρεύτηκε το αγόρι της να χειρίζεται με μοναδικό τρόπο το σπαθί, και μετά να φεύγει μακριά.

Επιτέλους ας συζητήσουμε !

Είναι ώρα να αφήσουμε στην άκρη τις αυταπάτες και να θέσουμε ορισμένα καθοριστικά ερωτήματα:
1.Μας αρέσει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δήμος Αγράφων;

ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - Θρησκευτική και Πνευματική εκδήλωση προς τιμήν του Οσίου Ανδρέα του Ερημίτη - ΑΘΗΝΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Το θαύμα του 1940 - Γράφει ο Κων/νος Ηλ. Μήτσιου

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε εθνική επέτειος είναι συνυφασμένη με μια γιορτή της Χριστιανοσύνης μας. Επέτειος του ΟΧΙ και ανάμνηση της Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ορθοδοξία και Ελλάδα απόλυτα ενωμένες. Έτσι, όποιος προσπαθεί να εξοστρακίσει την Ορθοδοξία από τις ελληνικές, τις εθνικές ρίζες μας, βιάζει τη φύση, αγνοεί την παράδοση, παραποιεί την ιστορία.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΜΕ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1940

Μαθητές και μαθήτριες, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,

Στις 28 του Οκτώβρη ο λαός μας τιμά μια μεγάλη επέτειο. Σαν σήμερα, πριν από 74 χρόνια, η πατρίδα μας δέχτηκε μια ιταμή πρόκληση. Ο ιταλικός φασισμός, έχοντας πίσω του την υποστήριξη του γερμανικού ναζισμού, απαίτησε την παράδοση της χώρας.

Εκδήλωση για την Διπολική διαταραχή και την κατάθλιψη

Τη Κυριακή 20/10 και ώρα 12:00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ευγένιος ο Αιτωλός στην πλατεία Καρπενησίου ημερίδα με θέμα τη Διπολική διαταραχή.
Η Ελληνική διπολική οργάνωση ΕΔΟ με ομιλητή τον Δρ. Ιωάννη Γ. Μάλλιαρη, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου μέσω την ενημερωτικής καμπάνιας για τη διπολική διαταραχή και τη κατάθλιψη ξεκαθάρισε τις διαφορές και τις ομοιότητες των δυο αυτών ασθενειών, τη πρόωρη διάγνωσή τους καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Την ώρα που οι Ευρυτάνες πολίτες συρρέουν σε προσφορές ιδιωτικών θεραπευτηρίων στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου για απλές επισκέψεις σε ιατρούς λες και πρόκειται για «βομβαρδισμένη επαρχία του Ιράκ», έχοντας σχεδόν  απολέσει το αναφαίρετο δικαίωμα μας για δημόσια και δωρεάν υγειονομική κάλυψη από τις δημόσιες μονάδες παροχών υγείας του Νομού

Για τον φίλο Κώστα Θεοφανίδη που «έφυγε» νωρίς…

Φίλε Κώστα από εκεί που μας αγναντεύεις σου λέμε μην ανησυχείς όλα είναι υπό έλεγχο.
Εμείς σε μνημονεύουμε και σε σκεφτόμαστε.

Εκοιμήθη ο Ιερομόναχος Ανδρέας Θεολογίτης

Εκοιμήθη εν Κυρίω, το περασμένο Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, ο Ιερομόναχος Ανδρέας Θεολογίτης, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο κονάκι του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία στην Βελαώρα, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Ο Μακαριστός, γεννημένος στην Βελαώρα το 1926, από μικρός έδειξε ξεχωριστό ζήλο για την εκκλησία του Χρηστού μας, την οποία αξιώθηκε από τον Κύριο να διακονήσει επ΄ αγαθώ για 60 περίπου χρόνια. Ο Γέροντας ήταν απλός, ταπεινός, συνετός, με γνήσιο καλογερικό φρόνημα, είχε κερδίσει την ανεπιφύλακτη αγάπη των απλών και καθημερινών ανθρώπων εξαιτίας της αυθεντικότητας του χαρακτήρα του και της σπάνιας αρχοντιάς του φρονήματός του.

Ευρυτανικές σκέψεις από τις εικόνες του χθες - Γράφει ο Καθηγητής του ΑΠΘ Θαν. Γιαννακόπουλος

Σε πολλούς από μας, είναι γνωστό ότι η κτηνοτροφία και οι καλλιέργειες, ξερικές και ποτιστικές, κράτησαν την Ευρυτανία ζωντανή, σε δύσκολες για τη χώρα μας καταστάσεις όπως κατοχή κτλ,. Τα άνυδρα ή ξερικά χωράφια που καλλιεργούνταν την μία χρονιά με όσπρια όπως φακές,  ρεβίθια, ρόβια,κτλ και την άλλη, με σιτηρά όπως κριθάρι, σιτάρι, βρίζα, καλαμπόκι, ήταν το σύστημα της γεωργικής παραγωγής που εξασφάλιζε το ψωμί στο Ευρυτανικό νοικοκυριό

Ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στο ευρυτανικό περιβάλλον

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, ώρα 7 μμ, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εβδομάδας που διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Ευρυτανίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, έγινε η Τελική Εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, μία γιορτή αφιερωμένη στο φυσικό περιβάλλον της Ευρυτανίας με εικόνες,

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Δεν ξέρω τι λένε κάποιο κει πέρα στο Δήμο Αγράφων για τα συμβαίνοντα τον τελευταίο καιρό. Γνωρίζω όμως καλά ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Θ.Κ., χωρίς πλάτες αναλαμβάνει ιστορικές πρωτοβουλίες και δεν διστάζει να λέει συνεχώς τα πράγματα με το όνομά τους την στιγμή μάλιστα που αρκετοί Δ.Σ, κρύβονται.