Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Δεν ξέρω τι λένε κάποιο κει πέρα στο Δήμο Αγράφων για τα συμβαίνοντα τον τελευταίο καιρό. Γνωρίζω όμως καλά ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Θ.Κ., χωρίς πλάτες αναλαμβάνει ιστορικές πρωτοβουλίες και δεν διστάζει να λέει συνεχώς τα πράγματα με το όνομά τους την στιγμή μάλιστα που αρκετοί Δ.Σ, κρύβονται.
Οι σοβαροί αυτοδιοικητικοί στα δύσκολα φαίνονται και ο Θ.Κ. έχει αποδείξει ότι διαθέτει την δυναμική αλλά και το πολιτικό θάρρος να ενεργεί πάντα ελεύθερα υπέρ του Δήμου και των συμφερόντων των δημοτών.

*Στον σύλλογο Χαμόγελο του Παιδιού δόθηκε σπίτι στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιες από τις ανάγκες του. Πρόκειται για μία δωρεά ενός ανθρώπου που θέλησε μέσα από αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει το μεγάλο έργο που κάνει στην χώρα μας ο συγκεκριμένος σύλλογος. Ήδη, έχει ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ δήμου Καρπενησίου και του φιλανθρωπικού Συλλόγου Συν Στον Άνθρωπο, ώστε το σπίτι ν' ανακαινισθεί και να μπορέσει έτσι να φιλοξενήσει παιδάκια, κυρίως, κακοποιημένα. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της κίνησης. Σε μια εποχή δύσκολη, τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν ότι εμείς οι Ευρυτάνες έχουμε ακόμη μπόλικη ανθρωπιά μέσα μας.

*Στην ιδιωτική πρωτοβουλία επενδύει ο Δήμος Καρπενησίου ακόμη και την εκμετάλλευση των γηπέδων 5χ5. Στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής και της πιστής εφαρμογής  όσο λιγότερο κράτος τόσο το καλύτερο που εφαρμόζει η μνημονική συγκυβέρνηση . Το Δημοτικό Συμβούλιο παρά την αρνητική  απόφαση  του συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας  Καρπενησίου (θετική εισήγηση είχαμε μόνο από το πρόεδρο κ. Κολοκύθα Δημήτριο, ο οποίος ολόκληρη  χειραψία και φωτογραφία έχει  με τον κ. Σαμαρά από την προεκλογική περίοδο μπορεί να πει όχι σε ξεπούλημα δημόσιας περιούσιας σε ιδιώτες ? θα πέσει φωτιά να τον κάψει!!!!) αποφάσισε να παραχωρήσει 2 γήπεδα 5χ5 σε ιδιώτη με το πρόσχημα ότι δεν έχει χρήματα να τα συντηρήσει. Έτσι και συμβεί αυτό  τα παιδιά που παίζουν θα πρέπει να πληρώσουν για την χρήση του γηπέδου που έχει  γίνει με χρήματα των φορολογούμενων γονιών τους . Τώρα εάν οι γονείς  τους είναι άνεργοι και δεν έχουν την οικονομική  δυνατότητα  τα παιδιά δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτών των γηπέδων.
Την ίδια στιγμή το τεχνικό πρόγραμμα   που ψηφίστηκε στην ίδια συνεδρίαση  περιλαμβάνει την κατασκευή 2 ακόμη γηπέδων 5χ5. Ποιοι θα είναι οι τυχεροί που θα τα εκμεταλλευτούν?  Τι άλλο έχει σειρά προς ιδιωτικοποίηση? Ακόμη και οι  μικρές χαρές των παιδιών  που θα πρέπει ο Δήμος να παρέχει  δωρεάν στο βωμό του κέρδους?  Οι παιδικές χαρές πότε θα ιδιωτικοποιηθούν και πόσο θα έχει το εισιτήριο εισόδου?
Συνδυάζετε η παραπάνω απόφαση για παραχώρηση της εκμετάλλευσης των γηπέδων 5χ5  με την αύξηση των θέσεων πλανόδιου εμπορίου κατά 2  παρότι  σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν καλυφθεί οι υπάρχουσες άδειες? Να δώσουμε το γήπεδο στον ιδιώτη  αλλά χωρίς δώρο  μια καντίνα δίπλα  γίνετε? Ε!!

*Χαμός όμως  εξακολουθεί να γίνετε στον Δήμο Αγράφων. Όσο περνάει ο καιρός  τόσο και οι μνηστήρες για τον Δημαρχικό  θώκο αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο. Σε αυτό τα τεύχος του Ε.Π. υπάρχουν 3 επιστολές που αφορούν το Δήμο με διαφορετικό θέμα αλλά με ξεχωριστή και μεγάλη αξία η κάθε μία ξεχωριστά.  Εν τω μεταξύ δύσκολος προβλέπετε ο Νοέμβριος για τον εν αργία  Δήμαρχο κ. Τάτση. Θα καταφέρει  να πείσει  ότι οι ενέργειες τους ‘ήταν  σύννομες  και χωρίς δόλο τους  δικαστές στις 7 Νοεμβρίου ή η  στάση του ιδιαιτέρως κατά τον μήνα Αυγούστου  που παρίστανε τον Δήμαρχο και υπέγραφε οικονομικές επιτροπές  μήπως επηρεάσει αρνητικά για αυτόν τις εξελίξεις ? Μήπως  τελικά υπήρχε σκοπιμότητα  στις κινήσεις του  και  επιβαρύνει την θέση του? Προς το τέλος Νοεμβρίου γιατί θα βρεθεί ξανά στις δικαστικές αίθουσες?

*Τελικά εκείνο το μαύρο τζιπ που οδηγούσε ο εν αργία πρώην Δήμαρχος και έκανε βόλτες στα καφέ του Καρπενησίου  γιατί βρίσκετε ακόμη στην Γρανίτσα  και όχι στην έδρα του Δήμου στο Κερασοχώρι όπως πρέπει?  Έστω και για σημειολογικούς λόγους   από την στιγμή της καθαίρεσης θα έπρεπε το τζιπ να βρίσκετε στο Κερασοχώρι μόνο και μόνο σε περίπτωση που επανέλθει  ο κ. Τάτσης  να επισκεφτεί την πρωτεύουσα του Δήμου.

*Όσο  πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές  τόσο και οι αιρετοί βγαίνουν από τα γραφεία τους και έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Την Δευτέρα το βράδυ ο Περιφερειάρχης  εθεάθη  στο παζάρι της Σπερχειάδας μετά μεγάλης συνοδείας. Άντε μετά να πιστέψεις ότι δεν έχει δουλειά η αλεπού στο παζάρι…

*Τηλεφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στο Ράδιο Καρπενήσι  κατά την επίσκεψη του στην πόλη μας. Σε ερώτηση εάν  κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκέπτονται συχνά τον νομό μας με σκοπό την καταγραφή  και επίλυση των προβλημάτων  ο κ. Βίτσας απάντησε ότι  στο μέλλον αυτό θα γίνετε από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας. Ο πήχης λοιπόν από την αξιωματική αντιπολίτευση  τοποθετήστε πολύ ψηλά και θα διεκδικήσει την έδρα στον νομό μας. Λέτε να ξέρουν κάτι παραπάνω  και να έχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα τα καταφέρουν?

*Θέμα προέκυψε με τις κατασχέσεις   των καταθέσεων στις τράπεζες από τις εφορίες. Έτσι μετά το σάλο που προκλήθηκε πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται  ότι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή  σε οποιοδήποτε ιδιαίτερα σήμερα που η δημιουργία χρέους  προς τις εφορίες  είναι σύνηθες φαινόμενο.  Ιδιαίτερη προσοχή  χρειάζεται  όταν βάζουμε συνταξιούχο γιατί οι τράπεζες

*Διάβασα κάπου ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν περισσότερα από 270 εκ. ευρώ, σε συγκεκριμένες Τράπεζες οι οποίες συνέχισαν να δανίζουν τα κόμματα αυτά  15 επιπλέον εκ. ακόμη και το 2012. Είναι δυνατόν αδέλφια αυτά τα κόμματα, που κυβερνούν σήμερα την πατρίδα μας, να σώσουν την Ελλάδα; Φυσικά και δεν είναι, παρά τα όσα ισχυρίζονται οι κρατούντες.