Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α . – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Συμπατριώτισσες / ες  Ευρυτάνες,
     Στην πορεία προς  τις εκλογές  της 6 ης Μαίου σας καλούμε να μην υποκύψετε στα ψεύτικα και εκβιαστικά διλλήματα του  μετώπου  ΠΑΣΟΚ   Ν.Δ. και των κομμάτων που στηρίζουν το μνημόνιο με κορώνες πατριδοκαπηλίας  .
Πραγματική λεηλασία των αποθεματικών 
του Νοσοκομείου και του Γηροκομείου Καρπενησίου

Τεράστιες οι ζημιές που υπέστησαν τα δυο Ιδρύματα από τα «εγκληματικά» «κουρέματα» της κυβέρνησης

Ο ένας μετά τον άλλον φορείς δημόσιου χαρακτήρα ανακαλύπτουν ότι το 70% των καταθέσεων και των αποθεματικών τους έγιναν ...αέρας
ΜΕ Κ. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟ- 
ΧΡ. ΑΡΜΑΓΟ ΚΑΙ Φ. ΚΟΥΛΑΡΜΑΝΗ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


Η Νέα  Δημοκρατία ανακοίνωσε χθες 412 υποψήφιους βουλευτές  για 56 εκλογικές περιφέρειες. Όπως τόνισε  ο κ. Σαμαράς,  οι μισοί υποψήφιοι  είναι νέα πρόσωπα, ενώ δίνεται έμφαση στη νεολαία, σε ανθρώπους προερχόμενους από την ΟΝΝΕΔ, σε νέους επιστήμονες. «Δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους, που θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν, γιατί τελικά αυτοί θα κάνουν την ανανέωση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος θα τεθεί επικεφαλής των ψηφοδελτίων της ΝΔ, στην Μεσσηνία και τη Μαγνησία.
Προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου ο Λάμπρος Τσιτσάνης

Χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να βρεθεί ο τρίτος υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο της Ευρυτανίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τρίτο πρόσωπο μετά τον Ηλία Καρανίκα και τον πρώην Δήμαρχο Δομνίστας Γιάννη Σταμάτη, θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης. Παρότι μέχρι τώρα ο δάσκαλος, τόνιζε ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου, λέγοντας ΟΧΙ τόσο στην ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας αλλά και σε κορυφαία στελέχη του Κινήματος, όπως είναι ο πρώην Υφυπουργός και νυν Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης,
500 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Φίλες και φίλοι αναγνώστες ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Αισίως στο περασμένο φύλλο μας συμπληρώσαμε 500 εκδόσεις, κλείνοντας έτσι έναν 10ετη κύκλο δημιουργικής παρέμβασης στην έγκυρη ενημέρωση του τόπου μας.
Άρχοντες με πίστη στο Χριστό- Του Κώστα Ηλ. Μήτσιου

Σπουδαίοι άρχοντες και ηγετικές φυσιογνωμίες, μέλη του Ιουδαϊκού Συνεδρίου, Φαρισσαίοι και σημαντικά πρόσωπα της κοινωνίας, ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νικόδημος ο νυκτερινός μαθητής του Χριστού. Σπουδαίοι και οι δύο άρχοντες των Ιουδαίων, τολμήσαντες, παρουσιάστηκαν στον Πιλάτο και εζήτησαν το σώμα του Χριστού προς ενταφιασμόν.

Πινάκιο - Φρέσκιες ειδήσεις... επί πίνακι!: Βουλευτές Μίδες: Διαβάστε και φρίξτε για τις καταθ...

Πινάκιο - Φρέσκιες ειδήσεις... επί πίνακι!: Βουλευτές Μίδες: Διαβάστε και φρίξτε για τις καταθ...: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ PRESS TIME : ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ- ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΔΟΛΑΡΙΩΝ, ΣΤΕΡΛΙΝΩΝ Α...

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ   
   
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΗΜΕΡΑΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κατά 1,93% αυξήθηκαν οι άνεργοι το μήνα Μάρτιο


Στα 785.203 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Μάρτιο. Από αυτά 343.054 είναι άνδρες (ποσοστό 43,69%) και 442.149 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,31%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά  1,93% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Μια ανάσα πριν τα 2 ευρώ η τιμή αμόλυβδης βενζίνης στην Ευρυτανία


Το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας γνωστοποίησε τις διαμορφωθείσες  τιμές υγρών καυσίμων του συνόλου των πρατηρίων της Ευρυτανίας, με το λίτρο βενζίνης να αγγίζει το 1,949 ευρώ και να βρίσκεται μια ανάσα πριν τα 2 ευρώ.

Ανεύρεση Πολεμικού Υλικού στην Αταλάντη


Χθες (19-04-2012) το μεσημέρι, βρέθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίας τυποποιημένου προϊόντος στην Αταλάντη Φθιώτιδας, οξειδωμένη χειροβομβίδα χωρίς πυροδοτικό μηχανισμό.

Οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Συνολικά, κατέρχονται 423 υποψήφιοι βουλευτές, εκ των οποίων 142 γυναίκες, ποσοστό υψηλότερο του υπό του σχετικού Νόμου, οριζόμενο.

Κυβέρνηση συνεργασίας και προβάδισμα ΝΔ δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύτηκαν σήμερα, Παρασκευή, τελευταία μέρα που επιτρέπεται βάσει νόμου η δημοσιοποίησή τους. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν και από τις τρεις έρευνες δεν διαφέρουν σημαντικά από τα όσα είχαν προκύψει το τελευταίο διάστημα από τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει. Έτσι, επιβεβαιώνεται και πάλι το προβάδισμα που έχει στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, το ποσοστό της οποίας απέχει πολύ, όμως, από την αυτοδυναμία.

Οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής στην Στερεά Ελλάδα

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ψηφοδελτίων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα δώσουν έναν αγώνα Εθνικό και Ιδεολογικό, χωρίς την ελαχίστη προσωπική φιλοδοξία.

Δημοπρατούνται 8 έργα στο Δήμο Αγράφων προϋπολογισμού 2.075.519,78 ευρώ

Στους επόμενους δύο μήνες θα δημοπρατηθούν 8 μεγάλα έργα στο Δήμο Αγράφων, συνολικού προϋπολογισμού 2.075.519,78 ευρώ.
Πρόκειται για τρία έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και πέντε εκπονήσεις μελετών ΣΧΟΟΑΠ στους πρώην Δήμους του νυν Δήμου Αγράφων που θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά ταμεία.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης και ομβρίων του Δήμου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 282.758 €

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, εντάχθηκαν στο Περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έργα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας συνολικού προϋπολογισμού 4.297.451 €.

Προθεσμία 4 μηνών για να κατατεθούν προτάσεις για την αισθητική βελτίωση των όψεων του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Εθν. Αντίστασης, στο Καρπενήσι

Καμία ουσιαστική λύση δεν δόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, όσον αφορά το θέμα του ημιτελούς κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Εθν. Αντίστασης, στο Καρπενήσι. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ για το εν λόγω κτίριο που είναι «πληγή», για την πόλη, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, συνεδρίασε την Τετάρτη 28/3 το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για την άμεση λύση αυτού του προβλήματος.

Ευχαριστήριο Παντελή Χαλκιά

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη για την απόφασή του να με επιλέξει Αντιδήμαρχο Καρπενησίου στη θέση του κ. Θανάση Φέγγου, και όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες που ανήκουν στην ομάδα του κ. Μπακογιάννη για την σύμφωνη γνώμη τους.

Η Φουρνά σε τροχιά ανάπτυξης

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 17 Απριλίου 2012 στη Φουρνά εκδήλωση από τον Δήμου Καρπενησίου και την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε., με σκοπό την ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και των τοπικών φορέων για επιχειρηματικές δραστηριότητες στην περιοχή.

ΜΕ Κ. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟ- ΧΡ. ΑΡΜΑΓΟ ΚΑΙ Φ. ΚΟΥΛΑΡΜΑΝΗ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΜΑΓΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΥ

Η Νέα  Δημοκρατία ανακοίνωσε χθες 412 υποψήφιους βουλευτές  για 56 εκλογικές περιφέρειες. Όπως τόνισε  ο κ. Σαμαράς,  οι μισοί υποψήφιοι  είναι νέα πρόσωπα, ενώ δίνεται έμφαση στη νεολαία, σε ανθρώπους προερχόμενους από την ΟΝΝΕΔ, σε νέους επιστήμονες. «Δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους, που θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν, γιατί τελικά αυτοί θα κάνουν την ανανέωση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ομιλία των υποψήφιων Βουλευτών Ευρυτανίας της ΝΔ στη Λαμία

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Ευρυτανίας,καλεί  τους Ευρυτάνες Ετεροδημότες  της Φθιώτιδας το Σάββατο 21 Απριλίου 2012  και ώρα 19:00 μ. μ στο Ξενοδοχείο Σαμαρά στη Λαμία όπου θα μιλήσουν οι Υποψήφιοι Βουλευτές Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας  κ.κ. Αρμάγος  Χρήστος, Κοντογεώργος Κων/νος, Κουλαρμάνης Φώτιος.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Αποζημιώσεις παγετού από το Δήμο Καρπενησίου


Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις αποζημίωσης από ΠΑΓΕΤΟ που σημειώθηκε στις 11/4/2012 στη δημοτική κοινότητα Καρπενησίου για καρυδιές.

ΕΛΤΑ: ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 25% ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ MARKETING


Σε παροχή εκπτώσεων ειδικά για τη διακίνηση του υλικού πολιτικού marketing, προχωρούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, προκειμένου να διευκολύνουν τους υποψήφιους των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών στις προεκλογικές και επικοινωνιακές τους ενέργειες.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία 
για τις 8 ανεμογεννήτριες στην Επισκοπή 


Θύελλα αντιδράσεων από τοπικούς φορείς των παραλίμνιων χωριών, έχει προκαλέσει η απόφαση εγκατάστασης Αιολικού Πάρκου στη θέση «Καρανικόλας» στην Επισκοπή της ΔΕ Φραγκίστας, ισχύος 16MW, με βάση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.
ΤΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ Του Ηλία Προβόπουλου

Νοστάλγησα το περσινό Πάσχα και όλα όσα πέρασαν την εποχή της επάρκειας και της ρουμελιώτικης παράδοσης, η οποία αν θυμάστε, απειλήθηκε σοβαρά πριν από λίγα χρόνια από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, σε ότι αφορά το σχετικά εδέσματα και ιδίως το πατροπαράδοτο κοκορέτσι, τα σπληνάντερα και τη μαγειρίτσα.
Η πρώτη επίσημη για την «Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας» - Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες σύστασης και καταχώρησης της Ένωσης στα Βιβλία Σωματείων  
Συγκροτήθηκε 
σε Σώμα το νέο ΔΣ
Πρόεδρος 

η Αγγελική Σκοτίδα

Ευρυτανία: Βρέθηκε νεκρός ο άτυχος Βασίλειος Μπισμπίκης που αγνοούνταν στα Κοψέικα Τριποτάμου


Λίγο πιο έξω από το χωριό του, σε δασική έκταση, βρέθηκε νεκρός σήμερα ο 80χρονος Βασίλειος Μπισμπίκης που είχε εξαφανιστεί από...
χθες το μεσημέρι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ ΣΑΡΧΩΣΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ 
Υποψ. Βουλευτής Ευρυτανίας 
με την Ν.Δ.: «Γεμάτος εμπειρίες και πιο ώριμος, φιλοδοξώ
να προσφέρω και από το μετερίζι του Βουλευτή»


Υπέρ της δανειακής σύμβασης που «διασφαλίζει τη σταθερότητα στη χώρα και δίνει το χρόνο να κινηθεί στο τομέα της ανάπτυξης, έτσι ώστε να βγει από την κρίση», αλλά και «κατά του 1ου Μνημονίου που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χωρίς να διαπραγματευτεί», δηλώνει στην αποκλειστική του συνέντευξη στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ,