Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Προθεσμία 4 μηνών για να κατατεθούν προτάσεις για την αισθητική βελτίωση των όψεων του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Εθν. Αντίστασης, στο Καρπενήσι

Καμία ουσιαστική λύση δεν δόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, όσον αφορά το θέμα του ημιτελούς κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Εθν. Αντίστασης, στο Καρπενήσι. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ για το εν λόγω κτίριο που είναι «πληγή», για την πόλη, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, συνεδρίασε την Τετάρτη 28/3 το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για την άμεση λύση αυτού του προβλήματος.

Στην συνεδρίαση αυτή, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Σουλιώτης, τόνισε ότι το «θέμα αυτό έχει έλθει προς συζήτηση και από την ελάσσονα μειοψηφία και πιο συγκεκριμένα από τον κ. Καραγιαννόπουλο. Μετά από αυτό, το Δ.Σ. δεσμεύτηκε να διερευνήσει όλες τις νομικές δυνατότητες, να έρθει σε επικοινωνία και συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και να γίνουν κάποιες επαφές, για να βρεθεί λύση». «Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τον 4030 του ’11 που ισχύει από 1/3/12 στο άρθρο 6 στην παρ. 5», Τόνισε ο κ. Σουλιώτης, «οι κατασκευές οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με τουριστικές εγκαταστάσεις, σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς κλπ, σ’ αυτή που βρίσκεται το εν λόγω κτίριο και παραμένουν ημιτελείς μετά τη λήξη ισχύος της άδειας δόμησης, επηρεάζοντας σημαντικά το άμεσο ή ευρύτερο περιβάλλον, ο Δήμος καλεί τον ιδιοκτήτη να προβεί σε ολοκλήρωση της κατασκευής το αργότερο μέσα σε 4 μήνες. Αν παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία, ο Δήμος τάσσει νέα προθεσμία όχι μεγαλύτερη του 1 μήνα μετά την πάροδο της οποίας προβαίνει στην εκτέλεση εργασιών και κατασκευών κατά τη κρίση της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, στον περιβάλλοντα χώρο ή στο όριο του οικοπέδου της ημιτελούς κατασκευής με σκοπό τη μη αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του».
Με βάση αυτό το σκεπτικό το Δ.Σ. ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε  να σταλεί έγγραφο στους ιδιοκτήτες του ημιτελούς κτιρίου στην οδό Εθνικής Αντίστασης έναντι ξενοδοχείου Λευκού Όρους, με το οποίο τους Καλεί εντός προθεσμίας (4) μηνών  να παρουσιάσουν πρόταση και  να προβούν στις απαραίτητες εργασίες   για την αισθητική βελτίωση των όψεων του κτιρίου .
Μετά  την προβλεπόμενη από το Νόμο προθεσμία και εφ΄όσον δεν θα έχει γίνει η ανάλογη παρέμβαση στην πρόσοψη των κτιρίων  να επανέλθει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο  για τα περαιτέρω σύμφωνα με το Ν.4030/2011.
Με την απόφαση αυτή, συμφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Καραγιαννόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια πρόταση την οποία την ψήφισε ομόφωνα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» η δημοτική του παράταξη, καθότι ήταν και αυτός που την έφερε στο Σώμα, ενώ ο κ. Μαντζούφας εκ των ιδιοκτητών του εγκαταλελειμμένης αυτής οικοδομής, είπε «ότι το κτίριο αυτό έχει νόμιμη άδεια διότι έχει γίνει ο φέρων σκελετός, έχουν μπει σκεπές και έχει άδεια του ΕΟΤ να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο με άδεια μάλιστα αορίστου διαρκείας». Ακόμη ο κ. Ιωάννης Μαντζούφας έκανε λόγο για «μπερδεμένο ακίνητο» με πολλά προβλήματα αλλά και για ένα κτήριο που δεν είναι επικίνδυνο και ότι δεν προσβάλει το πολιτιστικό και πολεοδομικό περιβάλλον διότι έχει στέγες ελβετικού τύπου» «Ωστόσο» έκλεισε ο κ. Μαντζούφας την τοποθέτησή του στο Δ.Σ «είμαστε ανοιχτοί στο Δήμο να βρούμε κάθε λύση»
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου χαρακτήρισε την απόφαση του Δ.Σ. «λογική», διότι «δίνει ένα περιθώριο στους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις», ενώ δεσμεύτηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει προσπάθειες για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να κλείσει αυτή τη πληγή». 
Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι οι περισσότεροι των αιρετών μας και δη εκείνοι που δεν έχουν στα χέρια τους καμιά εκτελεστική δύναμη, πολλάκις αρέσκονται στο να «αναζητούν» λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα του τόπου μας, χωρίς ποτέ να έχουν πρόταση μέσα από ένα ορθό και υλοποιήσιμο σχεδιασμό.
Το θέμα του «κάστρου», το αναδείξαμε στις 28/3 και αναφερθήκαμε σ΄ αυτό καθότι την ίδια μέρα θα συζητούνταν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν γράψαμε, ποιος έφερε το θέμα  στο τελευταίο  Δ.Σ. και γιατί αυτοί που το έφεραν τώρα δεν έκαναν την ίδια κίνηση και τόσα χρόνια νωρίτερα. Δώσαμε έμφαση στην ουσία του θέματος και γι΄ αυτό μιλήσαμε «για αναζήτηση λύσης». Μνημονεύθηκε στο ρεπορτάζ το όνομα του Δημάρχου, απλά γιατί ο Κ. Μπακογιάννης ήταν ο εισηγητής του θέματος, ενώ ουδέποτε μιλήσαμε για «πρωτοβουλία» του Δημάρχου». Όσον αφορά γιατί δεν αναφερθήκαμε στο ίδιο θέμα στο αμέσως επόμενο φύλλο μας, γνωστοποιούμε στους εκπροσώπους της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» που αγωνιούν, ότι αυτό έγινε επειδή η απόφαση που πάρθηκε, σε αντίθεση με την σοβαρότητα του προβλήματος, δεν οδηγεί σε καμία ουσιαστική λύση.
Αυτά για το θέμα και  ως απάντηση στην επιστολή των Δ.Σ. κ.κ. Μπομποτσιάρη, Καραγιαννόπουλου, στα ερωτήματα και στις τοποθετήσεις των: ότι δεν έγινε από τον Ε.Π. σωστή πληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε τι έχει προηγηθεί, με αποτέλεσμα να δίνεται εσφαλμένη εντύπωση στον αναγνώστη ότι υπήρξε πρωτοβουλία του Δημάρχου Καρπενησίου και ότι δεν βρέθηκε χώρος στο επόμενο φύλλο μας να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για την απόφαση που πήρε ο δήμος!!!
Ο Ε.Π. θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προτεραιότητα επίλυσης των προβλημάτων του τόπου μας που σοβαρά και υπεύθυνα προωθούν οι αιρετοί μας αλλά και θα καυτηριάζει κάθε κίνηση εντυπωσιασμού που πολλάκις γίνεται για το θεαθήναι τοις ανθρώποις και όχι για την ουσία του ζητήματος.