Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ & ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΝΑΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Την περασμένη Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 συνεδρίασε το ΔΣ Αγράφων με 6 θέματα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης πρότεινε στο σώμα, και έγινε ομόφωνα αποδεκτό, να εγκριθούν δύο ψηφίσματα του Δήμου, στα οποία αναφέρονται οι αντιδράσεις του ΔΣ Αγράφων για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας, για το Νοσοκομείο Καρπενησίου και την κατάργηση των ολοήμερων σχολείων στο Δήμο.

Με τις δέουσες τιμές η εορτή του Προφήτου Ηλία στο Ξηριά Τριήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων από την ομώνυμη Ενορία παρουσία του Επισκόπου Μποτσουάνας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.κ. Γεναδίου

Με κάθε λαμπρότητα αλλά και τις δέουσες τιμές θα εορταστεί και φέτος ο Προφήτης Ηλίας στην ομώνυμη Ενορία, στον Ξηριά Καρπενησίου.
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Καρπενησίων π. Ιωάννης Λιάπης, έχει προγραμματίσει τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Προφήτου, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχει πλήθους πιστών. 

Επιτέλους “ζεστό” χρήμα στους Δήμους Με την καταβολή της 1ης κατανομής ΚΑΠ για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2011

Επιτέλους και λίγα χρήματα στους Δήμους. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη κατανέμονται οι Κεντρικοί Αυτοτελής Πόροι για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2011. Πρόκειται για την πρώτη δόση για το 2011.
Σύμφωνα με τον Πίνακα της 1ης κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων για Έργα και Επενδύσεις, στο Νομό Ευρυτανίας θα κατανεμηθούν, για τον Δήμο Καρπενησίου το ποσό των 448.259,00 ευρώ και στον Δήμο Αγράφων το ποσό των 323.744,00 ευρώ.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε…

Εμείς οι Κλαψιώτες διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί μας επιβάλλουν να πληρώσουμε την κατανάλωση πόσιμου νερού που έρχεται στις βρύσες των σπιτιών μας. Το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση, αφού φέρει μικρόβια και βαρέα μέταλλα επικίνδυνα για τον οργανισμό και τη ζωή μας, συνεπώς δεν πρέπει να το πληρώνουμε και κάθε αντίθετη απόφαση είναι παράλογη και άδικη.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2011 - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011 ξεκινούν οι Γιορτές Δάσους, ο σημαντικότερος πολιτιστικός θεσμός του καλοκαιριού για το Δήμο Καρπενησίου. Φέτος, οι Γιορτές αποκεντρώνονται και οι εκδηλώσεις φτάνουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011
Ώρα: 20:30
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία
Συναυλία
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη με καλοκαιρινή διάθεση και τραγούδια πέρα από όρια και σύνορα, μας παρασύρει σε ένα μελωδικό ταξίδι.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σπύρος Παπασπύρου (Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ): «η χώρα μας κινείται ως εκκρεμές ανάμεσα στην μερική και την ολική χρεοκοπία»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον ΕΠ και στη Βάσω Φεγγούλη ο Ευρυτάνας Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Παπασπύρου μίλησε για το Μνημόνιο 1 και 2 για τις αλλαγές που έχουν φέρει στη χώρα μας, για τη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και για το αν θα μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του, ο κ. Παπασπύρου κάνει λόγο και για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, αφού, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, “οι στόχοι της κυβέρνησης βγήκαν εκτός προγράμματος”.

Η μεγάλη επιστροφή Μπακαλίδη στο ΑΠΟΚ


Η πρώτη μεταγραφή για την ομάδα του Βελουχίου είναι γεγονός. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός Άλεξ Μπακαλίδης θα φορά την νέα περίοδο ξανά την φανέλα των «κυανόλευκων», επιστρέφοντας στην αγαπημένη του ομάδα και πόλη.

Ο Ελληνοουζμπέκος αποτελεί τον καλύτερο ποδοσφαιριστή, που έχει φορέσει ποτέ την φανέλα Ευρυτανικής ομάδας. Αγωνίστηκε στον ΑΠΟΚ 5 συνολικά περιόδους (2004-2005, 2006-2007, 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010), πανηγυρίζοντας 3 παραμονές και κατακτώντας 5 κύπελλα Ευρυτανίας. Την περίοδο 2005-2006 κατέκτησε το πρωτάθλημα του 4ου ομίλου με την φανέλα του Ανδρούτσου Γραβιάς.

Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης


Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Κατασχέθηκαν εξήντα έξι (66) δενδρύλλια  

Συνελήφθη χθες (14/7/2011) το απόγευμα στην Υπάτη  Φθιώτιδας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ημεδαπός ηλικίας 42 ετών, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

ΣΕ ΛΙΓΟ - Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης Κατασχέθηκαν εξήντα έξι (66) δενδρύλλια

                                      ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ 

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ

Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης  Κατασχέθηκαν εξήντα έξι (66) δενδρύλλια 

Στις 20 Ιουλίου η 22η ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπήςτου Δήμου Καρπενησίου


Στις είκοσι (20) Ιουλίου   του έτους  2011 ημέρα Τετάρτη  και ώρα 12.00μ  θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου για συζήτηση  και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

Προσλήψεις 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

Την κανονιστική απόφαση για την πρόσληψη των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
Μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες με απόφαση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Στυλιανού Στεφανίδη, θα δημοσιευθεί η προκήρυξη με τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, η οποία και θα αναρτηθεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΒΑΣΩ ΦΕΓΓΟΥΛΗ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΣΩ ΦΕΓΓΟΥΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

Σπύρος Παπασπύρου (Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ):
«η χώρα μας κινείται ως εκκρεμές ανάμεσα 

στην μερική και την ολική χρεοκοπία»

ΕΡΩΤ ΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ - Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το Νοσοκομείο Καρπενησίου


 ΕΡΩΤ ΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Θέμα:  Νοσοκομείο Καρπενησίου.


Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην παροχή υπηρεσιών Υγείας για το λαό της Στερεάς Ελλάδας.
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καρπενησίου χαρακτηρίζεται από σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θα χειροτερεύσει δραματικά με την εφαρμογή των νέων μέτρων.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ Χθεσινή δέσμευση ΛΟΒΕΡΔΟΥ προς τον Ηλία Καρανίκα, ότι το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο Καρπενησίου θα παραμείνουν ως έχουν

 
 
 
 
 
 
Στήριγμα στον αγώνα της εφημερίδας μας, από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, για να μη κλείσει το Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας. Με άρθρο της η δημοσιογράφος κ. Ρόββα στο σημερινό φύλλο του Έθνους, αναφέρεται στο Κέντρο Υγείας και στον κίνδυνο να κλείσει, φιλοξενώντας ταυτόχρονα και δηλώσεις του Προέδρου του χωριού, Θύμιο Κολοκύθα που πριν καιρό αντίστοιχες είχε κάνει και στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ.
Το θέμα έχει ξεφύγει από τα όρια της Ευρυτανίας και όλο θεριεύει. Το ευχάριστο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι μετά την χθεσινή παρέμβαση του Ηλία Καρανίκα, τόσο το Κ.Υ. όσο και το Νοσοκομείο Καρπενησίου θα παραμείνουν ως έχουν. Αυτή είναι η δέσμευση ΛΟΒΕΡΔΟΥ προς τον Ηλία Καρανίκα. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.

Η πρώτη προπόνηση των «Φαιάκων» στο Καρπενήσι

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την Δευτέρα 11 Ιουλίου η ομάδα της Κέρκυρας. Το συγκρότημα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα αγωνίζεται και την νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Super League.
Οι «Φαίακες» διαμένουν στο Hotel Avaris και θα παραμείνουν έως τις 22 του μηνός. Προπονήθηκαν για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου(Στον ίδιο χώρο προπονείται και ο Ατρόμητος) σήμερα στις 19:30 και ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Ανεβάζουν στροφές στην προετοιμασία τους οι παίχτες του Παναιτωλικού στο Καρπενήσι

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα ο Παναιτωλικός του Μπάμπη Τεννέ, με σκοπό να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την περίοδο 2010-2001, που τον βρίσκει στην μεγάλη κατηγορία.
Οι πρωταθλητές της F.L. διαμένουν από την Δευτέρα 11/7 στο Hotel Spa Montana και θα παραμείνουν έως τις 28 του μηνός. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο αθλητικό κέντρο της πόλης, με την πρώτη να γίνεται σήμερα το απόγευμα σε χαλαρούς ρυθμούς. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Μάκης Μπελεβώνης.

Στο Καρπενήσι “χτίζεται” ο νέος ΑΡΗΣ του Σάκη Τσιώλη - Φιλικά παιχνίδια σε Καρπενήσι και Αυστρία – Σήμερα δυνατό τεστ με Ατρόμητο

 Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή 8 Ιουλίου ο Άρης Θεσσαλονίκης όπου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Καρπενήσι, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 22 του μηνός.
Το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη θέλει να βάλει τις βάσεις για την καλύτερη δυνατή πορεία στο πρωτάθλημα της Super League και στον θεσμό του κυπέλλου. Η προετοιμασία άρχισε στην Θεσσαλονίκη στις 29/6, με τις προπονήσεις να διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.

Απίθανα ... μαργαριτάρια από απαντήσεις μαθητών

Έκθεση    
''Μια γυναίκα επίτοκος είναι γεμάτη επιτόκια. Πάντως, το γεννητούρι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο'' 

ΥΠΕΚΑ: 191 δήμοι θέλουν να «Εξοικονομήσουν» ενέργεια Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Καρπενησίου

Συνολικά 191 δήμοι υπέβαλαν πρόταση υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση ενέργειας από τους ΟΤΑ», ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση της πρώτης φάσης τής δράσης, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαβίβασε στη Βουλή σχετικό έγγραφο, απαντώντας σε ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι σημειώνεται σημαντική καθυστέρηση

Η ελληνική γλώσσα - Γράφει ο Κώστας Ηλ. Μήτσιος

Αρχίζει να γίνεται συνείδηση πλέον ότι η ελληνική γλώσσα αποτελεί το τιμαλφέστατο στοιχείο της ελληνικής μας κληρονομιάς, αλλά και τη μαγική γλώσσα που επηρέασε καταλυτικά τις ευρωπαϊκές.

Εκοιμήθη ο μακαριστός Ιερέας π. Αργύριος Παπαντώνης

Στις 24 Ιουνίου 2011, εξεδήμησε εις Κύριον, σε ηλικία 73 ετών ο Ιερέας π. Αργύριος Παπαντώνης, εφημέριος Τοπολιάνων.

Ο μακαριστός π. Αργύριος Παπαντώνης του Νικολάου και της Σταθούλας, γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1937 στο Νέο Αργύριο. Παντρεύτηκε την Ευθαλία Καραμπά με την οποία απέκτησαν 5 τέκνα, την Νίκη, τον Νικόλαο, τον Γεώργιο, την Σταθούλα και τον Κωνσταντίνο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1976 και αμέσως διορίστηκε Εφημέριος στην Ενορία Αγίας Μαρίνας Σιβίστας όπου και παρέμεινε μέχρι το 1993. Το ίδιο έτος μετακινήθηκε στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Τοπολιάνων, την οποία υπηρέτησε επ΄ αγαθώ έως και της τελευτής του.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Το Δ.Σ.  του Δήμου Αγράφων κατά τη συνεδρίασή του στις 10-7-11 αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα .

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ 
ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Το Δ.Σ.  του Δήμου Αγράφων κατά τη συνεδρίασή του στις 10-7-11 αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα .

Νέα δημοσκόπηση: Με 6% προηγείται η Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις των πολιτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας, το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή. 8 στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και ότι τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει η οικονομική τους κατάσταση, ενώ σχεδόν 9 στους 10 κάνουν λόγο για κοινωνική ανασφάλεια τα επόμενα χρόνια.
Το 92% εκτιμά ότι είναι απίθανο να αποταμιεύσει.

Ο Σερμπέσης ανέλαβε τον ΑΠΟΚ!


 
Έναν παλιό γνώριμο επέλεξαν οι διοικούντες του Βελουχίου, για να καθοδηγήσει τους πρωταθλητές Ευρυτανίας την νέα περίοδο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Μετά από πολλές συζητήσεις, που έγιναν με προπονητές εντός και εκτός Ευρυτανίας οι Καρπενησιώτες κατέληξαν στην δοκιμασμένη λύση του 57χρονου Παύλου Σερμπέση. Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορία της ομάδας, καθώς ήταν ο τεχνικός της την περίοδο 1997-1998, κατά την οποία ο ΑΠΟΚ πέτυχε την πρώτη του παραμονή στην κατηγορία, τερματίζοντας στην 6η θέση, με αήττητη έδρα.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ευρυτανική εκπροσώπηση στους Special Olympics με τη συμμετοχή τριών εθελοντών

Πέρασαν σχεδόν επτά χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004, από τότε που η χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο του κόσμου, προβάλλοντας τα Ολυμπιακά ιδεώδη, τα οποία γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα. 
Φέτος και πάλι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα, υποδέχτηκε το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011, στους οποίους συμμετέχουν Αθλητές με διανοητική αναπηρία.

Με 4 μονάδες προηγείται η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ


Σε ένα διαρκώς επιδεινούμενο περιβάλλον, η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η αίσθηση αβεβαιότητας για το μέλλον φαίνεται να ξεπερνούν τις «κόκκινες γραμμές».
Ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση δεν έχει αξιολογηθεί τόσο πολύ αρνητικά, σε κλίμα γενικευμένης αίσθησης ότι δεν είναι σε θέση να σηματοδοτήσει καμία απολύτως ελπίδα.

Επίσημη Επίσκεψη του Μητροπολίτη Αιτ/λίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Καστρακίου, του Συγκροτήματος Αχελώου

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στις 7 Ιουλίου 2011, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ.κ. Κοσμάς, στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Καστρακίου  του Συγκροτήματος  Αχελώου.
Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Δ/ντής του Συγκροτήματος  κ. Μπεθάνης Ιωάννης μαζί με το προσωπικό και αφού ξεναγήθηκε  στους χώρους του Σταθμού, παρακολούθησε  στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων,  παρουσίαση με θέμα τον ποταμό Αχελώο,

Τα «ξενοκίνητα» Μνημόνια - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Τι θα γίνει με εμάς, τέλος πάντων, θέλουμε ή δεν θέλουμε να σωθούμε; Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τα έχουν «χαμένα» τι ακριβώς ζητάμε. Χωρισμένοι σε 4-5 κομμάτια με μεγάλη δυσκολία ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο με την ισχνή πλειοψηφία 155 βουλευτών.

Γιορτή πέστροφας από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας


Κάτω από το δροσερό ίσκιο των πλατανιών και δίπλα στα γάργαρα νερά του Καρπενησιώτη, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του να παρευρεθούν στη γιορτή πέστροφας που θα γίνει στο «ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ» στις 27-7-2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 07.00 μ.μ.

Παράταση ισχύος για τις άδειες κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων…

Σύμφωνα με την 3009/2/23-λδ΄ από 16-05-2011 Απόφαση κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. (υπ’ αριθ. Β΄-1212/14-06-2011 Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης), παρατείνεται η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων.
Συγκεκριμένα, η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων, που εκδόθηκαν πριν τη δημοσίευση της απόφασης αυτής και έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι την 31-12-2012, παρατείνεται μέχρι την ημερομηνία αυτή.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΓΟΡΙΑΝΑΔΕΣ

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος ἡ Πανήγυρη του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής τόσο στο Μικρό Χωριό όσο και στις Γοργιανάδες. Η γιορτή ξεκίνησε την παραμονή, 6 Ιουλίου, όπου στις γύρω 7.00 μ.μ. τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς. Μετά το πέρας του Εσπερινού στο Μικρό Χωριό, με την φροντίδα του εφημερίου του χωριού, π. Νικολάου Αζακά, ενός πανάξιου λευίτη και ακούραστου εργάτη του

Επιτέλους “ζεστό” χρήμα στους Δήμους Με την καταβολή της 1ης κατανομής ΚΑΠ για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2011 - ΑΓΡΑΦΩΝ 323.744,00 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 448.259,00 Σύνολο - Ευρυτανίας 772.003,00


Επιτέλους και λίγα χρήματα στους Δήμους. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη κατανέμονται οι Κεντρικοί Αυτοτελής Πόροι για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2011. Πρόκειται για την πρώτη δόση για το 2011.

Στις 21 Ιουλίου ξεκινούν οι Γιορτές Δάσους 2011 με την Συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη


Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011 ξεκινούν οι Γιορτές Δάσους, ο σημαντικότερος πολιτιστικός θεσμός του καλοκαιριού για το Δήμο Καρπενησίου. Φέτος, οι Γιορτές αποκεντρώνονται και οι εκδηλώσεις φτάνουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Με τη συμβολή των τοπικών συμβουλίων αλλά και των συλλόγων, ο Δήμος Καρπενησίου δημιούργησε ένα πολύπλευρο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ξεχωριστές συναυλίες, μουσικές βραδιές και παραδοσιακά γλέντια, γιορτές γαστρονομίας που αναδεικνύουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα και αθλητικά γεγονότα, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις και εναλλακτικές υπαίθριες δράσεις. Ένας μήνας πολιτισμού ξεκινά σε λίγες μέρες στο Δήμο μας, που θα δώσει την ευκαιρία σε κάθε δημότη και επισκέπτη να συμμετέχει, να παρακολουθήσει, να γευτεί,  να ακούσει, να δει…..

Σημαντικές εκδηλώσεις από την Πανευρυτανική Ένωση Διημερίδα τον Δεκέμβριο στην Αθήνα για το μεγάλο Ευρυτάνα πολιτικό Γεώργιο Καφαντάρη

Tα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της ιστορικής Πανευρυτανικής Ένωσης, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους, εκφράζουν τις ολόθερμες και ολόψυχες ευχαριστίες τους στους Ευρυτάνες που συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες της 5ης Μαΐου 2011,  απευθύνει στους όπου γης συμπατριώτες μας εγκάρδιο και θερμό πατριωτικό χαιρετισμό. Με σύνθημα «εν τη ενώσει η ισχύς»  τονίζεται η ανάγκη της αγαστής συνεργασίας και της σύσφιξης των σχέσεων ΟΛΩΝ των φορέων του τόπου μας και ΟΛΩΝ των Ευρυτάνων.
Το νέο Δ.Σ. σε σχετική συνεδρίασή του, απεφάσισε ομόφωνα όπως κατά το  Β΄ Εξάμηνο του τρέχοντος έτους πραγματοποιήσει τις παρακάτω δραστηριότητες:

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Διαδοχικές συναντήσεις του Κώστα Μπακογιάννη με κυβερνητικούς παράγοντες

Διαδοχικές συναντήσεις του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή και τη Γενική Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Μαρία Καλτσά για το ΓΠΣ
Έπειτα από πρόσκληση του Υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα το κλείσιμο των ΧΑΔΑ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, ο  Βουλευτής Φθιώτιδας  Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων  Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος  Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής και ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος.

ΕΠΑΜ - Πρόσκληση - Κάλεσμα

Πιστεύουμε ότι προκειμένου η χώρα μας να στηριχθεί στα πόδια της και να απαλλαγεί από τα δεσμά που της έχουν επιβληθεί, πρέπει να γίνουν τα παρακάτω 7 βήματα, με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.
•Ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
•Τιμωρία όλων των ενόχων και των δοσιλόγων που οδήγησαν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση.
•Μη αναγνώριση και διαγραφή του δημόσιου χρέους.
•Έξοδος από το ευρώ με υιοθέτηση εθνικού νομίσματος.

Πανάξια, Ευρυτανική εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Φεστιβάλ Νεολαίας Στερεάς Ελλάδας και νησιών Αιγαίου

Τον περασμένο Μάιο, στο Δημοτικό Θέατρο Κηφισιάς έλαβε χώρα, στα πλαίσια του Περιφερειακού Φεστιβάλ Νεολαίας Στερεάς Ελλάδας και νησιών Αιγαίου, ο Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας Εφήβων και Νέων. Γενικός Συντονιστής των εκδηλώσεων ήταν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου συμμετείχε μέσω της ενορίας των Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου.

Ψάρι γίγαντας στη λίμνη Κρεμαστών

Mπορεί η λίμνη για πολλούς και διάφορους λόγους, να μην έχει μπει ακόμη σε κάποιο πρόγραμμα τουριστικής και όχι μόνο αξιοποίησης, εξακολουθεί ωστόσο να εκπλήσσει με το σπουδαίο πλούτο σπάνιων ποικιλιών ψαριών, που ζουν στα νερά της. Προ ετών, όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες του Ε.Π. στην λίμνη,  στα δίχτυα ψαράδων, πιάστηκε ένα σπάνιο είδος ψαριού, το λαγόψαρο, ενώ κατά καιρούς έχουν πιαστεί περίεργες βίδρες, τεράστια χέλια αλλά και σπάνια «γαλανίδια», κυρίως στα ρέματα. 

Συναντήθηκαν ύστερα από 30 χρόνια! Οι απόφοιτοι του Εκκλ. Λυκείου Καρπενησίου

Συναντήθηκαν μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, για να θυμηθούν όλοι εκείνες τις στιγμές που πέρασαν στα σχολικά θρανία και στο οικοτροφείο της Ιερατικής Σχολής και αργότερα του Εκκλ. Λυκείου Καρπενησίου.
Τριάντα συμμαθητές, ιεροσπουδαστές στο διάστημα 1978-1982, την περασμένη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011, αισθάνθηκαν για μία μέρα και πάλι παιδιά, όπως τότε που έπαιζαν και φώναζαν στο Γυμνάσιο Καρπενησίου και στην Μαθητική Εστία αρχικά και αργότερα στις εγκαταστάσεις της ιερατικής Σχολής στον Ξηριά.

Το αμερικανικό χρέος απειλεί να τινάξει στον αέρα την παγκόσμια οικονομία !!!

Εκ νέου συναντήθηκαν προχθές, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς οι συνομιλίες που προηγήθηκαν την Κυριακή (10/7) σχετικά με τους τρόπους εξεύρεσης λύσης των τραγικών οικονομικών προβλημάτων της χώρας, κατέληξαν σε αποτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

30 χρόνια μετά...

30 χρόνια μετά...  συγκινητική η συνάντηση των απόφοιτων ιεροσπουδαστών της Ιερατικής Σχολής Καρπενησίου.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΛΙΓΟ...

20 Ιουλίου η Εθνική μπάσκετ στο Καρπενήσι


Ανακοινώθηκε και επίσημα το πρόγραμμα της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31 Αυγούστου-18 Σεπτεμβρίου). Η αποστολή θα συγκεντρωθεί στις 15 Ιουλίου και στις 20 του μηνός θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι (Διαμονή στο Hotel Spa Montana).
Μετά το Καρπενήσι θα ακολουθήσει πληθώρα φιλικών παιχνιδιών.

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται για τους περιφερειάρχες η «μάχη» της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων που είναι αναγκαίο να αποτελέσουν το βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη (αυτό είναι, άλλωστε, και το νόημα της συνάντησης τους με τον πρωθυπουργό*), ωστόσο στο παρασκήνιο καλά κρατεί μια άλλη «μάχη»: Αυτή της προεδρίας της  ΕΝ.Π.Ε.  (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας).

Το αμερικανικό χρέος απειλεί να τινάξει στον αέρα την παγκόσμια οικονομία


 
Σήμερα (11/7) θα συναντηθούν εκ νέου, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς οι συνομιλίες που προηγήθηκαν την Κυριακή (11/7) σχετικά με τους τρόπους εξεύρεσης λύσης των τραγικών οικονομικών προβλημάτων της χώρας, κατέληξαν σε αποτυχία.